Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לא מתעסקים, עם ההורים !!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4651 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

על אילו דברים אתם מדברים ש"נחשפים אליהם"?

זה אולי קלישאתי ולא נכון אבל אני חושב שהתעשייה מעודדת אלימות-בין אם זה משחקי מחשב או סרטים(שהגיבור מרביץ לכולם ואז רץ לקפץ על היפה שבנשים)-זה מכניס את הנוער לפרופורציות לא נכונות ומקלקל את דרכי החשיבה.

בכל דור היו את המעשנים ואת המסטולים והמופרעים ואני מכיר מספיק אנשים שבתיכון למדו ממוצע ועישנו ושתו מידי פעם ועכשו הם אנשים סבבה עם קריירה ומשפחה.

הבעיה היא ההכללות.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
  • תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
דור - משתמטים ונפקדים היו מאז ומעולם.

נושא האלכוהול אכן החמיר מאוד בעשור או שניים האחרונים.

ויש גם אנשים טובים. אני נתקל בהבם בהרבה מקומות. בין השאר בפורום. בהחלט נהנה לקרוא כאן הודעות של בני הדור של הבנים שלי, שמראים בגרות, חשיבה וכושר ביטוי. זה כולל אותך.

היו. אבל אני חושב שפעם פחדו יותר.

היום, כל אחד שלא טוב לו טיפה (שיחשוב טוב למה! כמעט כל מי שאני מכיר ולא טוב לו בצבא, מחפש את הרע או עושה בעיות ואז מתפלא למה המערכת לא בסדר אליו) "דופק" נפקדות וחושב שהוא יראה גחלת בכלא ויקבל מה שהוא רוצה.

נהיה לנו צבא של פטוריסטים מסריחים שלא עושים כלום (אני לא מדבר על אנשים שיש להם באמת בעיות, אני לא מנצל את זה, למרות שאני זכאי ללא מעט פטורים, אני עובד כמו כל אחד בלי להתלונן).

וכן, נושא האלכוהול מחמיר. פעם בפארקים היית רואה ילדים מרעישים קצת, היום אותם ילדים שותים ומעשנים, לך תדע מה אותה כוס וודקה שהוא שתה תגרום לו לעשות.

תודה על המחמאה. :)

זה אולי קלישאתי ולא נכון אבל אני חושב שהתעשייה מעודדת אלימות-בין אם זה משחקי מחשב או סרטים(שהגיבור מרביץ לכולם ואז רץ לקפץ על היפה שבנשים)-זה מכניס את הנוער לפרופורציות לא נכונות ומקלקל את דרכי החשיבה.

בכל דור היו את המעשנים ואת המסטולים והמופרעים ואני מכיר מספיק אנשים שבתיכון למדו ממוצע ועישנו ושתו מידי פעם ועכשו הם אנשים סבבה עם קריירה ומשפחה.

הבעיה היא ההכללות.

זה בכל מקום.

זה כמו שאמרת במשחקי מחשב.

זה כמו שתסתכל בריאליטי - מי ניצח לא מעט פעמים? האנשים הפחות טובים. מה הנוער מבין מזה? שאפשר להיות בנאדם פחות טוב ועדיין להצליח ושיאהבו אותך.

אין בעיה ששתו ועישנו וכו' מדי פעם, אבל תסתכל בחופשים ובסופ"שים מה קורה עם ילדים בני 13-14! אני זוכר שבגילאים האלו היינו נפגשים סתם ככה לסרט, בבית של מישהו, במסעדה או משהו - לא בשביל לשתות אלכוהול!

לילד בן 13-14 אין מה לשתות אלכוהול, איפה ההורים בכל הסיפור הזה? כמה הורים לא מסוגלים לשים מעצורים ולא יודעים מה הולך עם הילדים שלהם?

ככה זה נראה כאשר מגיל קטן ההורים זורקים את הילדים לשחק מתחת לבניין, במקום לשלוח אותם להעשרות ולחוגים. לא אומר שלכולם יש כסף, אבל יש לא מעט אנשים שיש להם כסף וזורקים את הילדים בחוץ, במקום לעשות מהם קצת בני אדם ולהעשיר אותם במשהו חיובי שגם יכול לעזור.

בחוג או העשרה מקבלים חינוך כלשהו. זה גם יוצר משמעת ומחויבות. בין אם מדובר בנגינה, שירה, משחק, ציור או שיפור מיומנות חשיבה או כל דבר אחר - זה משהו חיובי שיכול גם לעזור ולתרום.

אני למשל למדתי מגיל 6 נגינה בקונסרבטוריון. לא הפריע לי להיות כביכול חריג מבין בני גילי. אכן, 12 שנים מחיי למדתי מוזיקה. עד היום אני מנגן בשביל הכיף ואפילו סיימתי בגרות 5 יחידות בזה.

מי שאין לו כסף, יש גם כל מיני העשרות בחינם במתנ"סים ובספרייה. עדיף להיות "חנון" שקורא ספרים ומדבר בשפה גבוהה ומפתח את הדימיון ואת אוצר המילים שלו מאשר לשחק עם השכנים.

מה מקבלים מלשבת בחוץ? קצת שורפים קלוריות אבל לא יותר מזה.

אני יודע שזה נשמע אולי די פלצני או אפילו סנובי קצת, אבל זו הדעה שלי. ככה חינכו אותי וככה אני גם מאמין שאחנך את הילדים שלי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מסכים עם dorsht.

ורואים את זה גם בחוצפה של ילדים היום,

מקרה שקרה היום בשכונה:

יש איזה ילד שכל הזמן מסתובב בשכונה עם קורקינט ממונע באמצעות מנוע של מכסחת דשא/מסור/חרמש.

אני לא צריך להגיד לכם כמה ראש זה עושה כשהוא מסתובב איתו כל היום בשכונה ב"פול גז" (מנוע קטן להזכירכם)

היום אחת השכנות שיש לה ילדים קטנים יצאה וביקשה ממנו שיפסיק לנסוע כאן כי זה מרעיש.

לא יצא לי לשמוע את התגובה שלו, אבל כשראיתי שהוא ממשיך לנסוע עוד 20 פעמים אחרי זה הבנתי שלא אכפת לו מה היא אמרה בכלל.

מה שמעצבן שהוא בכלל לא גר בשכונה, נראה אותו היה מרעיש לשכנים ולהורים שלו

וזה ומתבטא בעוד הרבה מקרים אחרים שיצא לי להיפגש איתם, כמו ש2 ילדות בנות 12 באוטובוס זרקו על מישהו כבן 18-19 בקבוק מים אחרי שאלו החליטו להתווכח איתו כשבסך הכל ביקש שיהיו בשקט.

ויש לי עוד הרבה מקרים, ולצערי זה רק מדרדר עם הזמן

Instagram:

VWPolo6R

פורסם

אבל בינינו בואו נדבר - ההורים גם כן בהרבה מקרים לא מהווים דוגמה.

ניקח את התחום שהכי קרוב לליבנו - כל תחום הרכב.

הילד שרואה את האבא שלו שנוהג כמו בבון, שמזגזג בין נתיבים, שלא אכפת לו איך הוא חונה, שמצפצף על תמרורי הוראה ועובר את המהירות בצורה מופרזת (צורה מופרזת = 25-30% ומעלה), שאין לו סבלנות, שנצמד ונדחף - זה מה שהוא כנראה גם יהיה. ההורה מהווה דוגמה רעה לילד וברוב המקרים הילד לומד את מה שההורים עושים וכך זה מושלך על הנהיגה שלו.

כנ"ל גם לגביי סטיגמות למיניהן. כל הסטיגמות המאוד מושרשות של הקהל הישראלי: גרמני זה איכות, יפני זה אמין, קוריאני זה חיקויים (ולאחרונה גם התחילו לומר אמין) וצרפתי זה מלא תקלות חשמל.

כשאותו ילד יבוא להתייעץ בפורום כנראה שגם אנחנו נעיר לו על זה שהסטיגמות שלו לא נכונות, ולך תסביר לו שאבא שלו לא מבין כלום. :roll:

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מה שיש לי להגיד זה - כל הכבוד להורים!!

ככה צריך לחנך, זה חינוך אמיתי!

אגב, הילדים של היום רובם זה ילדי שמנת, בעידן של מדינה שהרוב נהיים עשירים / עניים ללא דרגת ביניים, כל מה שהילדים האלו שאין להם רוצים זה - אייפון 5 (סתם דוגמא למשהו במחיר מופקע). ועוד יותר גרוע ההורים שאומרים "וואי לילד שלי אין ולהוא והוא והוא והוא יש, מה אני יעשה? ישבור חיסכון ונקנה לילד מה שהוא רוצה..שלא יהיו פאדיחות, שכולם יראו שגם לילדים שלי יש". בולשיט, ופה מתחיל ההתקלקלות של הילד.

ילד בגיל 14-15-16 לא צריך לקבל מה שהוא רוצה.

ההורים שלי תמיד היו איתי קשים, זה למה אני לעולם לא מתפנק, מסתפק במועט ומה שיש לי, אם אני יכול להרשות? קונה. ככה גדלתי.

לעומת זאת אמא התרככה עם אחי הקטן, בן 14 וחצי, קנתה לו S4 למרות שהפצרתי בה לא לעשות זאת, הטענה היתה - מתנת בר מצווה באיחור של שנה. אז כן זה לדעתי מותר ובסדר איכשהו.

לעומתם..בני דודים שלי, ילדים מאוד מפונקים להורים שיכולים להרשות זאת, מקבלים כל מה שהם רוצים.

ואני מתכוון כל מה שהם רוצים, האמא כועסת על הילדה בת 15 שלא עוזרת בבית? אין בעיה, "היום אני לא לוקחת אותך לחוג ותחפשי מי יקח אותך". אז הדודה מתקשרת אלי ואומרת לי אם אני יוכל לקחת את הבת שלה לחוג. עונש מאוד חינוכי. :roll: (אחת מאלפי הדוגמאות שיש מהנסיון שלי איתם).

אמא שלי - היתה מחממת את יד ימין להרמה רק אם הייתי פוצה מנסה לדבר בכלל על כך.

בכל אופן ובחזרה לנושא - ההורים האלו תותחים, וגאונים, וכל הכבוד להם.

מזכיר לי את האבא שירה במחשב הנייד של הילדה שלו לאחר שהיא כתבה כל מיני דברים בפייסבוק עליהם.

Opel Adam S 2017

פורסם
מה זאת הלהקה הזו ש4 כרטיסים נמכרים ב24k דולר אוסטרלי:-o

חרא של להקה, הבנות של ההורים המדוברים בשרשור יודו להם על זה כשתגדלנה :lol:

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם

אם חשבתם שזה עונש חינוכי לילדים אז קבלו את זה.

http://www.youtube.com/watch?v=kl1ujzRidmU דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

ולמי שאין סבלנות יכול לדלג ישר לכאן.

http://www.youtube.com/watch?v=r9TLs8YuIOE דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

הדור מדרדר זה די ברור למה. אתה מסתכל ורואה מה עושים היום ומה אתה עשית אז ואתה מבין. אוקיי, שאתה בי"ב זה משהו אחר אבל תסתכלו היום על ילדי חטיבה - מעשנים סיגריות, מעשנים נייס גאי/חשיש, שותים אלכוהול, משווים מותגים במקום להשוות פינים, מזדיינים, גונבים, משקרים, בוטים, גסים, בלי שום כבוד לאף אחד וזה רק תחילת הרשימה.

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם

בוקר טוב

כמו ש SPERIAL רשם, בכל דור היו את הנפילים והיו גם כאלו שיצאו לא רע בכלל ,אני דיי עם הדעה שלו, גם בדור שלי היו את אלו שהתחילו עם שטויות בגיל צעיר של חטיבות הביניים ואני יכול להגיד שחלק נכבד מהם התאזן לאחר השירות הצבאי. (אני מדבר על נוער שגדל בשיכון המזרח בראשון לציון של שנות ה80).

לגבי חינוך שחלק רשמו כאן, כמובן שאני בעד חינוך לתרבות (דיבור,התנהגות,כבוד למבוגרים) וחינוך למוסר וכל מה שמקובל בחברה, אבל לכל אלו שכבר יודעים איך הם יחנכו את הילדים שלהם והם עדיין רווקים אני אתן עצה קטנה, אל תרתמו את העגלה לפני הסוסים, לקשקש בפורום זה קל, לחנך ילדים זאת המשימה הכי קשה של ההורים וקל מאוד לטעות , גם אני, שיש 2 בנות(והיד עוד נטויה),ואני חושב באמת ובתמים שאני ואשתי עושים עבודה לא רעה בכלל, עדיין לא יכול לדעת בוודאות כיצד הם יתנהגו בגיל הטיפש עשרה, אני מאוד מקווה שהערכים והמוסר שאנחנו מנחילים להם היום, ישתרשו עמוק בתוכם .

פורסם

אתה יכול לעשות את המקסימום ולקוות לטוב שהחינוך והכלים שהענקת להם ישמשו אותם בהמשך הדרך. במקום לפחד ולהסתיר מהם דברים צריך לדבר איתם על הכל ולהסביר להם עד כמה זה רע ולא טוב. לדבר איתם על עישון, אלכוהול וכיוצא בזה. אני יודע מה זה לגדל ילדים. אני רואה את כל ההשקעה שאחותי ובעלה משקיעים בילדים שלהם. אחותי היא מורה עם תואר לחינוך מיוחד. היא מלמדת בבית ספר לילדים עם צרכים מיוחדים או ילדים בסיכון. למרות כל הקושי, היא יודעת שכאשר היא באה הביתה, לפני שהיא פותחת את הדלת ומתמודדת עם הילדים הקטנים שלה, היא עושה מין סוויץ ומנתקת את העבודה. ממורה לילדים עם צרכים מיוחדים היא הופכת לאמא. ככה כל אחד צריך לעשות.

ילד זה לא רק אוכל וחיתולים. ילד זקוק גם להמון השקעה. כאמור, לאחר יום עבודה, אחותי מגיעה הביתה, במקום הרבה הורים שזורקים את הילדים שלהם מול הטלויזיה והמחשב, היא יושבת ועובדת איתם. הם קוראים ספרים, משחקים משחקי זיכרון, עובדים עם חוברות הפעלה, ציור וכיוצא בזה. כל דבר שמפתח את המוח וההשכלה שלהם במקום לנוון אותם. לא אחת אני מקבל את ההרגשה שבשביל להיות הורים טובים צריך להוציא היום תואר.

אתה רואה, משפחה עם 5 ילדים, האבא בבית סוהר לתקופה ארוכה והאם ממשיכה להרות ולהביא ילדים לעולם. כל הילדים נמצאים באותו מוסד לימודי שאחותי מלמדת שם. למה אותה אמא ממשיכה "לייצר" ילדים?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

קורטקס - אתה שייך לקבוצה שמקפידה על איכות. כמובן שאינך יכול לשלוט בתכונות של הילדים, אבל בחירה נכונה של בן\בת הזוג נותנת איזו תחושה כיצד יחונכו הילדים, וכמובן שהחינוך משפיע רבות על עיצוב אישיותם.

החינוך מתבצע לא רק בבית - יש השפעות רבות לסביבה כגון חברים ומוסדות חינוך.

לגבי אותה אשה שתארת בפסקה האחרונה - כנראה שכל חופשה של האסיר מתבטאת בעוד ילד. אני לא בטוח מה יהיה גורלה של האשה אם הדבר לא יקרה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אתה יכול לעשות את המקסימום ולקוות לטוב שהחינוך והכלים שהענקת להם ישמשו אותם בהמשך הדרך. במקום לפחד ולהסתיר מהם דברים צריך לדבר איתם על הכל ולהסביר להם עד כמה זה רע ולא טוב. לדבר איתם על עישון, אלכוהול וכיוצא בזה. אני יודע מה זה לגדל ילדים. אני רואה את כל ההשקעה שאחותי ובעלה משקיעים בילדים שלהם. אחותי היא מורה עם תואר לחינוך מיוחד. היא מלמדת בבית ספר לילדים עם צרכים מיוחדים או ילדים בסיכון. למרות כל הקושי, היא יודעת שכאשר היא באה הביתה, לפני שהיא פותחת את הדלת ומתמודדת עם הילדים הקטנים שלה, היא עושה מין סוויץ ומנתקת את העבודה. ממורה לילדים עם צרכים מיוחדים היא הופכת לאמא. ככה כל אחד צריך לעשות.

ילד זה לא רק אוכל וחיתולים. ילד זקוק גם להמון השקעה. כאמור, לאחר יום עבודה, אחותי מגיעה הביתה, במקום הרבה הורים שזורקים את הילדים שלהם מול הטלויזיה והמחשב, היא יושבת ועובדת איתם. הם קוראים ספרים, משחקים משחקי זיכרון, עובדים עם חוברות הפעלה, ציור וכיוצא בזה. כל דבר שמפתח את המוח וההשכלה שלהם במקום לנוון אותם. לא אחת אני מקבל את ההרגשה שבשביל להיות הורים טובים צריך להוציא היום תואר.

אתה רואה, משפחה עם 5 ילדים, האבא בבית סוהר לתקופה ארוכה והאם ממשיכה להרות ולהביא ילדים לעולם. כל הילדים נמצאים באותו מוסד לימודי שאחותי מלמדת שם. למה אותה אמא ממשיכה "לייצר" ילדים?

אני מקבל את רוב מה שרשמת חוץ מהמודגש, אתה נשמע רווק ללא ילדים אז אתה ממש אבל ממש לא יודע מה זה לגדל ילדים.

כמו שרשמתי קודם, בפורום קל לרשום איך צריך להתנהג, במציאות (אולי תגלה בעתיד) זאת עבודה סיזיפית ושוחקת שלא תמיד מתמידים ב "חוקים" שקבעת בתחילת הדרך.

פורסם

בתקופה שאנשים שכחו ילדים ברכב איזו משפחה נשאלה ברדיו למה הם הולידו ילדים. תשובתם הייתה "מה זאת אומרת? כי כולם מביאים"

אני חושב שזה מסכם את היחס של הדור הנוכחי להורות.

בעקרון הפסקנו להיות שונים מהבהמות. יש מן דברים כאלה שהטבע מכתיב לעשות אז עושים אותם. במה שקורה אח"כ פחות מתעסקים.

אני רואה הורים בסופר עם הילדים (ומקלל כל פעם שיש הורים עם ילדים בסופר) ברגע שהילד מתחיל להתבכיין (זה לא באמת בכי אם תשימו לב) רק קנייה לטעמו תשתיק אותו.

את אף אחד זה לא מעניין אם הילד עשה שעורי בית ולמה בכלל לרשום אותו לחוג כשאפשר באותו כסף לקנות לו אייפד ולסתום לו את הפה?

הרשמה למוסד מוזיקלי/אומנותי דורשת השקעה באביזרים לזאטוט ומונעת מההורים מותגים אז אולי עדיף שלא ובתוך כל זה יש מדינה שרק מעלה את המיסים ומכניסה את ההורים לפינה של בחירה בין הילד שלהם ופיתוחו לבין מחיה נאותה.

להרבה הורים היום אין באמת רצון לגדל ילד במשך 18 שנים. הם עוקבים אחרי נורמה ואחרי כמה שנים כשזה נמאס מתחילים להקל ראש ולהתעסק בעניינים שלהם. בגיל 13 בערך כשהילד כבר מסתדר לבד בבית הספר ועם חברים (לפחות ככה ההורים כנראה חושבים) כבר עוזבים אותו לנפשו ו"ברוך שפטרנו מעונשו של זה" תופס הגדרה שלילית מאוד שכולכם תיארתם.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

נחשפים להמון דברים כגון סקס, אלימות ועוד מיליון דברים. ואני לא מדבר על סצנה מביכה שהיית רואה בטעות עם ההורים בסלון בזמן סרט כלשהו. או על סרטי פעולה. אני מדבר על זה שעכשיו כל ילד בן 12 ראה פורנו קשה. אני מדבר על זה שילדים פאקינג רואים איך אבא מתנהג כמו גנגסטר ומאיים על המורה שלו.

וזה לא רק על זה. אני מדבר על זה שלהורים מסויימים לא אכפת להתנהג כמו בבון ליד הילדים שלהם. זה כמובן עובר אחר כך לילדים. שלא לדבר על הורים שמקללים וצועקים כמו חבורה של ערסים.

אני הולך או נוסע ברחוב וקולט ילדים בני 12-13 מטיילים בחבורות עם מקלות, עם ילדות שנראות כמו זונות וכולם משחקים אותה גברים. לראות ילדה בת 12 לבושה כמו פרחה זה פאקינג מגעיל.

לראות חבורות של ילדים קטנים משחקים אותה גברים זה מזעזע. וזה מה שמגדיר את רוב האוכלוסייה שלנו. כל אותם הדברים הקטנים מתחברים בסופו של דבר למשהו אחד גדול.

• תוכן חדש...