Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4612 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בראשית, שמעתי על מודו אבל אני לא יודע מה הפ עושים (חוץ מזה שיש להם טלפון מוזר ביותר).

מודו עשו בדיוק את זה: בנו ליבה לטלפון שאותה אפשר להעביר בין "שרוולים" בעלי תכונות עיצובים ושונות, כמו מוזיקה, אינטרנט, מצלמה וכו'. הבעיה שלהם היתה שהפיתוח התמשך יותר מדי, והם הגיעו לשוק פחות או יותר במקביל למהפיכת הסמארטפונים, אשר איחדו את כל המכשירים לקופסא אחת.

לאור המזעור עולם המכשירים הניידים מתקדם בכיוון של האחדת התכונות במכשיר בודד, לא לכיוון פיצול. אם נביא בחשבון שמרבית הרכיבים קטנים מהמחברים שיידרשו להם הרעיון נראה לי מאוד 2002 (ומישהו זוכר את חברת handspring שמכרה מחשבי כף יד תואמי פאלם שניתן לחבר לתושבות שונות, כגון מודול לתקשורת סלולרית או גלישה סלולרית, שנקראו springboards?).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
היו גם שמועות על מעבדים שיהיו מולחמים ללוח האם (במקרה של אינטל), דבר שיביא להכחדת עידן התושבות, אבל הן נגוזו די במהרה.

במחשבים ניידים (במיוחד כל האולטרהבוקים למיניהם, שכ"כ מתלהבים מהם), זה ועוד איך קיים.

אגב, הפונבלוקס הזה נראה כמו משהו שעלול להתפרק לך בידיים. אני מעדיף שיהיה מכשיר כמו גלקסי נוט (שמספיק גדול כדי להכיל רכיבים גדולים), אבל עם מעבד/RAM/איחסון שאפשר יהיה לפרק אותם מהלוח, ולהחליף, בין אם לאחד יותר טוב, או במקרה של תקלה, כדי לא להחליף לוח אם שלם, שעולה כמו חצי מכשיר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
אז כנראה שישתמשו בפטנטים של מודו בכל זאת (הבנתי שהפלאפון הזה יוזמה של גוגל?)

כן, יוזמה של מוטרולה (בבעלות גוגל, כמו עוד חצי עולם) ולכן זכותם להשתמש בפטנטים של מודו.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

זה רעיון מאוד נחמד, אבל:

אם כל יכול לשים מה שהוא רוצה, מי ידאג לתאימות? מי ידאג לדרייברים? מי ידאג לסטנדרטיזציה של כל התקני התקשורת בכל מקום בעולם? מה יקרה אם זה יפול? מה תהיה עמידות המגעים בפני אבק? איך יצליחו לשמור על פיזור חום טוב, יחד עם בלוקים באותו גובה כדי למנוע בליטות? כמה זמן יעבור עד שהמחיר יהיה סביר לצרכן? מה יקרה לאחריות אם מחר אני קם ומתקין מודול זיכרון כלשהו? מי יספק תמיכה לכל הסיפור הזה? כמה יעלה כל מודול? מי ידאג למיחזור של כל אלפי החלקים שיוחלפו ״כי ככה בא למשתמש״? מה יהיה הגודל של שבר כזה, כאשר אין אפשרות לתכנון מינימלי?

בקיצור, יש מליון סיבות למה לא ואפילו לא סיבה אחת למה כן. זה נשמע מו חלה רעיון, אבל כמה משתמשים -במקרה הטוב באמת- יטרחו לוודא שהחלקים שהם מתקינים תואמים? זה אחלה רעיון על הנייר, ומזל שגוגל מגבה אותו כי הוא יצריך יםםםםםםםם של כסף עד שיהיה מכשיר שאשכרה עובד. זה לא כמו מחשב אישי - כאן צריך תאימות תוכנתית וחומרתית, שחברה אחת פשוט לא יכולה להשיג.

הדרך היחידה בה דבר כזה יכול לעבוד, היא אם יגדירו ששלד המכשיר כולל רכיבי בסיס שלא ניתן להחליף (לשם הדוגמא, מסך ומעבד) ומאפשרים לחברות להוציא רכיבים שיעברו אישור אצל מוטורולה - אבל זה יצריך נטישה של רעיון ״חומרה פתוחה״. הרי גם כשבונים מחשב אישי, אי אפשר סתם לזרוק רכיבים על לוח האם ולצפות שזה יעבוד.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

ומה לגבי תמיכה בכל החומרה הזאת? הקושחה צריכה להתאים, אם הקושחה מצד אחד תתאים לכל הרכיבים האפשריים היא תהיה עצומה, אם לא אז תצטרך להתחיל לשחק עם קושחות כאלה ואחרות?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

איך WINDOWS במחשב עובדת עם הרכיבים שדוחפים לאותו המחשב?

היצרן כותב דרייברים להתקן שהוא ממציא. אותו הדבר אפשר לעשות עם אנדרואיד, שכרגע היא עדיין מאוד מוגבלת מהבחינה הזו, כי עדיין צריך לחפש או לבנות קושחה שתתאים אך ורק למכשיר מסויים, במקום להתקין מערכת הפעלה עירומה על המכשיר, ואז לדאוג לדרייברים, כמו עושים במחשבי PC עם חלונות או לינוקס.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אתה צודק (עקרונית). הבעיה שהם רוצים שגם החומרה תהיה "פתוחה". כמו שבPC אתה לא יכול לזרוק סתם רכיבים, גם כאן לא תוכל לעשות זאת. מה גם, שבPC אנחנו מדברים על מערכת הפעלה אחידה אצל כולם, ולא גרסאות רומים שונות

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אז למה גוגל לא יכולים לבנות גירסת אנדרואיד שתהיה אחידה לכל המכשירים (סך הכל כמעט כולם בנויים בארכיטקטורת ARM), ואז תתקין אותה על המכשיר שלך, ותוריד דרייברים לחומרה מאתר היצרן.

זה יוריד מהיצרנים את העול של לתמוך במכשירים מבחינת גירסאות מערכת הפעלה, רק דרייברים להתקנים כמו צ'יפסט/מודם/מצלמה/כרטיס קול/מאיץ גרפי/מסך, כמו יצרני חומרת PC.

פורסם

מה שמעניין את רוב האנשים זה לא המ"ה אלא ה-TouchWiz או ה-Sense וכו'.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אז למה גוגל לא יכולים לבנות גירסת אנדרואיד שתהיה אחידה לכל המכשירים (סך הכל כמעט כולם בנויים בארכיטקטורת ARM), ואז תתקין אותה על המכשיר שלך, ותוריד דרייברים לחומרה מאתר היצרן.

זה יוריד מהיצרנים את העול של לתמוך במכשירים מבחינת גירסאות מערכת הפעלה, רק דרייברים להתקנים כמו צ'יפסט/מודם/מצלמה/כרטיס קול/מאיץ גרפי/מסך, כמו יצרני חומרת PC.

לא יודע, תשאל את גוגל. ברגע שתהיה גרסא אחידה לכולם, אז אנדרואיד יאבד את היחוד שלו - מערכת פתוחה שכל אחד יכול להתעסק בה.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
  • תוכן חדש...