Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו 107 מול פיאט פנדה (2010-2011)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4656 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

לאחר הרבה לבטים החלטתי להחליף רכב לאחת משתי האפשרויות הנל.

הרכב יסע כ25K בשנה, רוב בזמן בין עירוני ויוסב לגז.

השאלה היא איזה מהם עדיף, אודה להמלצות בעד ונגד הרכבים.

107-

טכנולוגיה יותר חדישה רכב שנראה די טוב, מנוע של טויוטה אמור להיות אמין לאורך זמן.

החסרונות בעיקר זה התא מטען שהוא צקמוק ממש, פלסטיקה זולה מאד בדשבורד, אין כמעט אבזור ועפי ביקורות שראיתי טיפולים ממש יקרים (900 לטיפול קצת).

לא שמעתי.ראיתי בארץ 107 על גז למרות שבחול זה מאד נפוץ.

פנדה (69 כ"ס)

זולה (מבחינת אחזקה) יותר מהפגו בכל פרמטר, יותר מרווחת גם בתא מטען וגם אפשרות ל5 נוסעים, יותר מאובזרת.

את הפנדה הסבו כבר בארץ לגז.

מיושנת יותר מבחינה טכנולוגית, מכוערת יותר, פחות בטיחותית

צריכת הדלק של שני הרכבים +- אותו דבר, ושניהם מתאימים להסבה לגז (דא המיכל במקום הרזרבי).

אודה לשמוע עוד דעות.

תודה

פורסם

לי יש פנדה ולאבא שלי יש 107,עשינו מבחן השוואה די מפורט מציע לקרוא אותו:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=434199

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא רואה סיבה להעדיף את ה 107 על הפנדה, באמת שלא.

בטיחות - הפנדה קיבלה 3 כוכבים בבדיקה עם כרית אויר אחת ובלי ESP. ה 107 קיבלה במבחנים החדשים גם 3 כוכבים והיא מודרנית בלא מעט שנים, מה שדי מפתיע.

מנוע - לפנדה מנוע 1.2 4 צילינדרים 69 כ"ס (מ 2011 והלאה) חסכוני בדלק, גמיש ובשל משקלה הקל של הפנדה הרכב מרגיש די זריז בתוך העיר. ל 107 מנוע 3 צילינדרים 1 ליטר. מביקורות שקראתי הרכב חסכוני בדלק, אולי יותר מהפנדה, אבל אני אישית לא מת על מנועי 3 הצילינדרים.

אבזור - לפנדה יש מחשב דרך, ל 107 אני לא יודע. סה"כ שתיהן לא מאובזרות במיוחד, אבל אין ספק שבפנדה מרגישים את הגיל למרות שלפחות דיפונים נורמליים לדלת יש לה, לעומת ה 107 (ומי שאומר שזה קטע עיצובי - אולי, אבל אתה מרגיש שחוסכים עליך יותר מדי). ל 107 אין פתח מיזוג מרכזי אלא כזה שפונה לשמשה. בפנדה המזגן יותר מבסדר בקיץ.

מראה חיצוני - ענין של טעם. אני לא חושב שבסכומים כאלה תקבל רכב שנראה מדהים, סה"כ מדובר בסגמנט שימושי ולא פרימיום, אחרת היית הולך על פיאט 500 וכו'.

תעשה סיבוב על כל אחת מהן ותחליט, זה מה שאני עשיתי וזה הכי יעיל ודי הכרחי. בסופו של דבר קח את הרכב שאתה יותר מתחבר אליו. שתיהן מכוניות שנחשבות אמינות וחסכוניות בדלק.

פורסם

נסעת בשתיהן? הפנדה נראית כמו מכונית קטנה, ה-107 כמו ריקשה. לזכות ה-107 מושבים נוחים הרבה יותר, לחובתה כל היתר במה שקשור לאבזור מינימאלי - נתחיל בדיפון דלתות ובידוד, למשל, ברמה שאבא שלי שמע גלילת חגורת בטיחות על הגלגלת כשהדלת הייתה סגורה והמנוע פועל.

ה-107 אוטו חביב, אך עם מגבלות. כך גם הפנדה. חשוב להבין ולהכיר אותן.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
למה להסב לגז, מכוניות שהן מלכתחילה מאוד חסכוניות? הפנדה מכוערת ונחותה באיכות לעומת ה-107

היופי בעיני המתבונן - שתיהן לא המכונות הכי יפות בעולם אבל גם עולות בהתאם ופרקטיות.

נחותה באיכות? ההיפך הוא הנכון. כנראה שלא נהגת בשתיהן. הפנדה מרגישה הרבה יותר "אוטו" מכל הבחינות. שתיהן לא שיא הטכנולוגיה או שיא הנוחות, אבל בהחלט יש הבדל.

פורסם

היתה לי פנדה במשך שנה, שנת 2006, מה אומר לכם, הצלחתי להתאהב בה,

תיראו, אני לא טיפוס מפונק, ממש לא, ומאוד נהנתי עם הפנדה, צריך פשוט להתרגל לגיר הרובוטי וכמובן לעובדה שהאוטו מתדרדר בירידות ולעובדה שהרגל חייבת להיות על הברקס בשל כך.

דלק-1/14.5 בעיר

1/17.5 בבין עירוני

1/15.5 במשולב

ואני מדבר על אוטומאט.

פורסם
היתה לי פנדה במשך שנה, שנת 2006, מה אומר לכם, הצלחתי להתאהב בה,

תיראו, אני לא טיפוס מפונק, ממש לא, ומאוד נהנתי עם הפנדה, צריך פשוט להתרגל לגיר הרובוטי וכמובן לעובדה שהאוטו מתדרדר בירידות ולעובדה שהרגל חייבת להיות על הברקס בשל כך.

דלק-1/14.5 בעיר

1/17.5 בבין עירוני

1/15.5 במשולב

ואני מדבר על אוטומאט.

ב 2006 לא היה HILL HOLD שמונע הדרדרות וכן המנוע לא היה בתקן יורו 5 והפיק 60 כ"ס במקום 69 מ 2011 והלאה. תצרוכת הדלק השתפרה.

פורסם

תודה על התשובות.

דבר ששכחתי לציין זה שהרכב יהיה ידני.

אתחיל לחפש פנדה ככל הנראה...

לבחור ששאל על ההסבה לגז, אם ניתן לחסוך, למה לא?

פורסם

הפנדה עולה על ה-107 בכל פרמטר למעט עיצוב חיצוני.

1. פח חשוף ב-107, לוהט בקיץ ומרגיש זול מאוד. בפנדה דיפונים נורמליים.

2. מחשב דרך איכותי בפנדה. לא יודע מה יש ב-107.

3. מנוע 4 צילינדרים נורמלי שלא רועד בסרק.

4. תא מטען מכובד שיכול להכיל עגלת תינוק.

5. תחושה של מרווח של רכב גדול בהרבה עקב תכנון מוצלח.

6. HILL HOLDER - יש בפנדה, לא יודע אם יש ב-107.

ה-107 צריכה לבוא בחשבון במחיר נמוך בהרבה משל הפנדה.

פורסם

ד"ר סובארו - מסכים עם הרוב, אך - ה-107 נוחה יותר, הן לישיבה והן בנסיעה. מושב הנהג בפנדה ממש לא מוצלח. מה שכן, הרעש ב-107 הרג אותי בבינעירוני.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני דווקא לא חושב שה107 נוחה,יותר גם אני וגם אבא שלי הרגשנו שהרכב שלי יותר רך,בעיר ה 107 יותר קופצנית,ורק מחוץ לעיר הם די דומות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...