Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך התשתית של בזק? (אינטרנט)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4586 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אותי לא מעניין מה הוט בוחרים או לא, אני כלקוח מצפה לקבל מוצר עבורו אני משלם, כשאני מקבל מוצר פגום אני לא אקנה אותו יותר.

אם הוט מספקים כדרך קבע מוצר פגום, למעשה אף לקוח לא ירצה להיות לקוח שלהם ולכן הם לא אלטרנטיבה.

הוט הם אלטרנטיבה על הנייר, וגם בזק יודעים את זה, לכן הם מנפחים את המחיר ולכן הם כן מונופול גם אם הוט קיימים "כאפשרות".

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

גם בזק נתנה לי את הראוטר שלה, הבעיה לדעתי מהתחלה הייתה ב-הוט-בוקס פגום.

אבל מה לעשות שלא הצלחתי לשכנע את הוט להגיע להחליף אותו (פעמיים תואם טכנאי - פעמיים לא הגיע - בדיעבד מסתבר שהם המציאו תירוצים בגלל השביתת טכנאים שלהם).

מצטער להגיד לכם, אבל בזק לא מציעה שום שירות איכותי יותר, היא נותנת אתה מה שהיא צריכה לתת.

הבעיה היא שהוט לא נותנת את מה שהיא צריכה לתת וזה ההבדל הגדול.

זה כמו שהורגלנו לקבל שירות גרוע וכשמקבלים שירות תקין אנחנו מפארים אותו כאילו קיבלנו שירות VIP.

אז לסיכום, בזק נותנים את מה שהם צריכים לתת, ובגלל שהם יודעים שהמתחרים שלהם פחות טובים, הם מרשים לעצמם לנפח את המחיר כי הם יודעים שללקוח אין ברירה אחרת. במילים אחרות בזק הם מונופול בתחום הזה.

מסכים מאוד עם הנאמר.

דבר דומה קרה לי שעברתי לגולן טלקום - תיאורטית הם זולים יותר והשירות דרך אגב מהטובים שנתקלתי בו.

אבל לצערי המוצר פשוט לא היה טוב. אין קליטה, שיחות מתנתקות - אינטרנט תיאורטי בלבד.

כל פעם שיחות למוקד - שינוי הגדרות, ניסיונות וכו'.

בסוף נמאס לי - עברתי לYOUPHONE - שירות חרא, נציגים מגעילים, אבל זה פשוט עובד.

אתה מחבר סים קארד וזה פלאג אנד פליי. כמו באורנג'. פשוט.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

בעקבות בעיה של רשת אינטרנט + טלפון בהוט שנמשכת כבר שבוע (מיום שבת שעבר 23/11) והם עדיין לא מוצאים לה פתרון, החלטתי לעבור לעבוד עם בזק.

הטלויזיה תשאר עם הוט (עקב דרישה של מישהו מבני הבית), האינטרנט והטלפוניה עוברים לבזק.

כרגע אני נמצא בהוט בחבילה של 100 מגה כשפועל עד התקלה האחרונה היה לי בפועל בסביבות ה 90 מגה, בבזק אני חושב לקחת חבילה של 40 מגה.

1. האם חבילה כזאת טובה ומספיקה לצרכים של גלישה וצפייה בסרטים אונליין כדוגמת walla vod.

2. המחיר שנתנו לי הוא 164 ש"ח שזה כולל 300 דקות שיחה וכולל גם ספק אינטרנט, הבנתי מקריאת התגובות כאן שבזק קשוחים במשא ומתן, האם באמת כך, או שאפשר לקבל משהו יותר טוב.

למי שתוהה לגבי הוט.

במשך השבוע האחרון מהירות ההורדה לא עוברת פעמים רבות את ה 6 מגה, אם יש לי מהירות של 30 מגה אני אומר תודה.

ובנוסף יש הפרעות רבות על קו הטלפון.

פורסם

המחיר שאתה נותן נשמע מצויין. אני משלם סכום דומה למהירות 15 מס"ש בלי דקות שיחה (ממילא לא משתמש) כולל ספק אינטרנט (בחשבונית נפרדת).

אחרי 8-9 שנים של שירות מצויין בדירה הקודמת לאחר שעברתי לדירה החדשה שלי (שמצד אחד יחסית מרוחקת מתיבת הסעף של בזק, ומצד שני יש בה רשת פנימית הרבה יותר מורכבת) היתה לי כאן סדרה של תקלות. לזכות בזק יאמר שהנציגים ישבו מולי עם הרבה סבלנות, קבעו שיש להחליף מודם, ולאחר שהתקלות חזרו יומיים אחרי החלפתו - שלחו לי נטכנאי, שגם הוא ישב כאן לפחות שעתיים ובסופו של דבר החליף מודם בשנית. אחרי החלפה זו היה שיפור ניכר אם כי עדיין היו ניתוקים קצרים (בין הניתוקים יש מהירות תקינה לחבילה), בשבוע האחרון גם נושא זה השתפר פלאים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

15 מגה תשתית אצל בזק עולה כיום בצבע רגיל 99 ש"ח לחודש, עוד 20 ש"ח (בהגזמה) לספק והגעת ל-130 ש"ח בחודש.

למה אתה משלם 164 על 15 מגה?

in the face

with a chair

פורסם

שכחת את דמי המנוי החודשיים - עוד 25-50 ש"ח בהתאם למסלול. אצלי זה משהו כמו 35 ש"ח, לא עדכנתי אחרי שאשתי ושני בנים עברו למסלולי הכל כלול בסלולר. באמת מתחיל להגיע הזמן לעדכן מסלולים בחברות התקשורת. צריך לגייס את הבן הגדול שיודע לנהל מו"מ הרבה יותר טוב ממני.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני לא משלם דמי מנוי על הקו של האינטרנט כי הוא משמש רק לאינטרנט. לפי מה שאני מבין, גם אצלך זה המצב.

in the face

with a chair

פורסם

לנהל משא ומתן מול בזק נהיה קשה עד בלתי אפשרי . הקלף מיקוח שלנו כלקוחות כבר לא מפחיד אותם, אין להם בעיה לנתק אותך. בעסק הייתי במבצע באנדל 15 מגה ב69 ש״ח. התקשרו לעדכן שהתוקף נגמר ורצוי לעדכן . המחיר הראשוני שהציעו היה גם האחרון, לא הסכימו להוריד שקל. 75 ש״ח בעבור תשתית בלבד . לא משנה מה הם פשוט לא מוכנים לתת ללקוח קיים מחיר של לקוח חדש, והמחיר קופץ באופן משמעותי לאחר שנה. בבית יש לי את המבצע של תשתית 100 מגה ב100 שקל, אני לא רוצה לחשוב מה יהיה כשתעבור שנה.

פורסם
אני לא משלם דמי מנוי על הקו של האינטרנט כי הוא משמש רק לאינטרנט. לפי מה שאני מבין, גם אצלך זה המצב.

הלואי. אצלי משמש גם לקבלת שיחות. לך תסביר להורים שלי, ועוד יותר לאבא של אשתי, שעדיף להתקשר לנייד. מבחינתם מדובר בעלויות גבוהות, הם עוד חיים בתחושה ששיחה סלולרית עולה 1.5 ש"ח לדקה.

ניסיתי להסביר להורים שלי שהם יכולים לקבל חבילה סלולרית ב-69 ש"ח לחודש שתספק את כל צרכי התקשורת הקולית שלהם, כולל שיחות לחו"ל, ותחסוך להם כמה עשרות ש"ח לחודש בהשואה למצב הקיים. אנשים אינטליגנטיים, בהחלט חיים במאה ה-21, אבל בנושא הזה קשים כיהלום. סיפרתי כבר איך שכנעתי את אבא שלי לשדרג מ-2.5 ל-30 מס"ש. מאבק של כמה חודשים לא עזר. בסופו של דבר אמרתי לו בצורה די גסה: "אתה משלם מחיר של מרצדס ומקבל בתמורה אלטו". למחרת התקשר להוט ול-012, העלה את מהירות הגלישה פי 12, הוסיף חבילת HD לטלויזיה (גם עם זה היה איזה סיפור הזוי, הוט סיפקו לו לפני כמה חודשים ממיר HD אבל לא עדכנו זאת ברישומיהם ולקח כמה ימים להסדיר את העניין), והעלות פחתה בכמה ש"ח לחודש. בהתאם גם קשה לשנות להם הרגלים אחרים, כולל ההתקשרות לקו בזק בלבד.

ד"א - לקו הבזק יש יתרון אחד עצום על פני הסלולרי: יש מכשירים פזורים בכל הבית. כאשר מתקשרים אלי לנייד לעתים קרובות אני לא שומע את הצלצול בגלל המרחק, אבל יש איזה 7 מכשירים על קו הבזק, כך שאי אפשר לפספס את הצלצול.

פורסם

תודה על הדיון, מה לגבי השאלה הזאת:

... בבזק אני חושב לקחת חבילה של 40 מגה.

1. האם חבילה כזאת טובה ומספיקה לצרכים של גלישה וצפייה בסרטים אונליין כדוגמת walla vod.

...

פורסם

עשיתי ניסוי קטן - צפיתי בקטע ב-walla VOD. זרם חלק לגמרי - כאשר אצלי החיבור הוא 14 מס"ש (אתה מדבר על 40) ויש לפחות עוד חצי תריסר מכישרים מחוברים לרשת, אם כי חלקם במצב רגיעה (הילדים עדיין ישנים).

פורסם
עשיתי ניסוי קטן - צפיתי בקטע ב-walla VOD. זרם חלק לגמרי - כאשר אצלי החיבור הוא *14 מס"ש (אתה מדבר על 40) ויש לפחות עוד חצי תריסר מכישרים מחוברים לרשת, אם כי חלקם במצב רגיעה (הילדים עדיין ישנים).

כמובן 15 מס"ש. שגיאות ההקלדה הרגילות שלי.

פורסם

אני מעדיף תמיד את בזק התשתית שלהם הרבה יותר טובה ב VDSL. הבעיה היא שבחיפה יש להם הגבלה מאוד גדולה לגבי מהירות.

בנשר הייתי מחובר ב 30 מגה באיכות קו טובה (SNR טוב) , כאשר עברתי לחיפה הנציג טען שיש אפשרות ל 30 מגה.

כאשר היגיע הטכנאי הוא אמר שאין אפשרות ל 30 מגה, ו15 זה מקסימלי.

ובלית ברירה הייתי צריך לעבור להוט, בחיפה מבחינת מהירות עדיף את הוט.

• תוכן חדש...