Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

להחליף אלפא 147 בלקסוס ישנה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4673 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי 147 ואני מאוהבת בה.

המשפחה גדלה, חייבת להחליף וגם חשובה לי הפוזה.

מצאתי ג'יפ של לקסוס 1999 בתעריף שנוח לי (בערך 40) והוא נראה ממש טוב והיה לי נעים לנסוע עליו. היגוי מדוייק, מתלים רכים, הרבה כח ופינוק.

חזרתי הביתה בהרגשה שמצאתי את האוטו הבא. אחרי כמה שעות נסעתי למשרד באלפא וכואב לי להחליף. חבר סוחר רכב אמר שזו טעות חיי לרדת לשנתון 99 והאמת- זה מה שמפריע לי. רק השנתון. מה אתם אומרים? יש למישהו עצה טובה? ניסיון עם ג'יפ ישן של לקסוס?

פורסם

רכב יוקרה בן 15,יגרור עלויות אחזקה גבוהות יותר מה147 שיש לך.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

הלקסוס מזכירה לי קצת את הדייהטסו האלמותית שהיתה לי בתקופה הסטודנטיאלית. ישבתי שם ולא האמנתי שמשהו יכול לקרות לאוטו. פלסטיקה מושלמת, הכל מקורי, ישן ושמור כמו חדש. תחושת בטחון מושלמת. ככה אני רואה את זה:

יתרונות ההחלפה:

רכב חזק יותר

מתאים לי מבחינת גודל

קילומטראז' יותר נמוך ממה שיש לי עכשיו

פאסון של לקסוס? - על הסעיף הזה יותר מאשמח לשמוע מה דעתכם. :?:

חסרונות:

עלות חודשית גבוהה יותר- ביטוח, דלק טסט- אני אסתדר. לא יכולה לדמיין עלייה בסטטוס שלא תבוא עם כל האמור.

ירידה של 3 שנים בשנתון.

רעיונות ודעות יתקבלו בתודה. אני מבולבלת. קשה לוותר על אלפא

פורסם

לדעתי אין בכלל מה להתלבט.

הרכב מתאים לך ובסה"כ ישן ב-3 שנים בלבד ממה שיש לך.

ובל נשכח שהאלפות מתחילת שנות ה-2000 עדיין אינן מופת לאיכות ואמינות (היו לי 2 156 ואני משער שהכלל תקף גם לגבי ה-147).

אם את מודעת ומקבלת את החסרונות של הלקסוס כפי שציינת, לכי על זה.

אגב - לדעתי ב-1999 לא היה יבוא סדיר של לקסוס, לפחות לא של הג'יפים שלהם. לגבי החלפים אני משער שיהיה קצת קשה להשיג אבל לא בלתי אפשרי.

בהצלחה.

מיקי

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

תודה רבה. אגב, האלפא 147 שלי היא מופת לאמינות. אין מכוניות כאלה.

לגבי השנתון, במחילה מכבודך, שאלה:

ראיתי שגם אתה עו"ד. נניח שאני ואתה נפגשים במגרש החניה של ביהמ"ש בחיפה.

אני יוצאת מג'יפ לקסוס 99 בצבע שמפנייה.

מה תחשוב עלי? אודה לתשובה כנה

פורסם

לא עו"ד.

אזהה את הדגם ואסתכל בהערכה. אתן יותר קרדיט לעומת מישהו אחר שיוצא מ crossover חדש.

לגופו של עיניין, מניח שמדובר ב RX300, הדור הראשון שהוצג ב 1998 ולא הגיע לארץ ביבוא סדיר.

כלומר זה רכב שהגיע ביבוא אישי או היה של שגרירות/דיפלומט או משהו דומה.

מכוניות לקסוס (לפחות הפרטיות) מאוד אמינות ואני מניח שאפשר לאמור את אותו הדבר על הדגם הנ"ל, אבל יש משמעות (כספית ולוגיסטית) באחזקת רכב ישן שהוא יחיד בארץ (או שיש עוד מס' יחידות, זה לא משנה לצורך העיניין).

אני מדבר כמובן על זמינות חלקי חילוף ובכלל אפשרות לקבל שרות במוסך סביר שקרוב אליך גיאוגרפית.

כדאי לבדוק את הדברים האלו לפני הקניה ואולי לבחור במשהו יותר נפוץ מהקטגוריה הזו - סובארו פורסטר/מיצובישי אוטלנדר/ טויווה RAV4 וכו'

פורסם

שאין לך כסף ללקסוס חדשה.

לא שזה בהכרח רע. נראה לי יותר הגיוני להוציא את הכסף על דברים אחרים.

פורסם

לא יודע מה לייעץ לך לגבי ההחלפה הזאת אבל אני בדיוק מחפש לקנות לי 147 .אשמח לקבל פרטים בפרטי.

בהצלחה !

Alfa romeo 147 , 1.6 , 120 hp .

פורסם

לצערי עוד לא יכולה לכתוב לך הודעה בפרטי, אין מספיק ותק. נסה בבקשה לפנות אלי, אולי אני יכולה להחזיר תשובה להודעה בפרטי. אשמח לסייע ולענות על כל שאלה. אני זוכרת כמה אכלו לי את הראש לפני שקניתי 147

פורסם

נשמע לי כמו טעות פטאלית. רכב שאין לו חלקי חילוף בארץ, שאף מוסך לא מחויב לטפל בו.

את באמת רואה את עצמך משביתה את הרכב לשבועיים כשתצטרכי חלק שאין בארץ ותצטרכי להזמין מארה"ב? לא מתאים...

במחיר של 40K אפשר למצוא כל מיני מכוניות יוקרתיות ואיכותיות, שדווקא כן היה ייבוא סדיר שלהן וכן יהיה אפשר לתחזק אותן.

פורסם

אם המשפחה גדלה וצריך להחליף אז אני ממליץ להחליף.

לקסוס נודעת באיכות הבנייה אך הדגם ישן, לא נפוץ בארץ וכך יתכנו השלכות על עלות חלפים ואחזקה.

פורסם

לדעתי, בתקציב הזה אם כבר - אז להשתדרג לרכב שהכי מתאים פונקציונלית ובשנתון הכי מתקדם (הכי חדש שניתן).

מציע לך לברר עם מוסכים מתאימים (ללקסוס), עד כמה שניתן, אם הם יכולים לתחזק רכב כזה וקיימים החלקים השוטפים לאחזקתו.

alfa 156 2.5.

פורסם

על פניו נראה לי שמצאת מועמדת טובה להחלפה.

אם מבחינת אמינות ועלויות אחזקה היה לך טוב באלפא אז בלקסוס (גם מתיישנת) אני לא חושב שתיתקלי בבעיה חמורה מדי. היבואן בארץ ייתכן ויהיה מוכן לעזור גם למרות שהרכב בייבוא אישי וכל איביי פתוח בפנייך (במגבלות הידועות של טרטורי המכס).

אני חושב שהרכב מותיר רושם מכובד ויוקרתי גם בגילו הנוכחי ורוב האנשים בכל ללא ידעו איזה מודל זה, כי הרכב די נדיר, אז תקבלי את הפוזה של קרוסאובר חדש במחיר צנוע למדי. אני הייתי לוקח ב 40 ובולע את הוצאות הדלק שיגדלו.

תוודאי רק שהלקסוס טופל כהלכה והוחלפו שמנים בזמן ובאיכות נדרשת, יש בעיה ידועה של בוצה שבגללה האריכו אחריות למנוע ל 8 שנים :

http://www.edmunds.com/lexus/rx-300/1999/reliability.html?style=&sub=

http://www.kbb.com/lexus/rx/1999-lexus-rx

במאמר מוסגר - יש לך טעם משובח במכוניות! :mm_wink:

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

ספציפית, הלקסוס של שנת 1999 נראית כמו הבת הבלתי-חוקית של ביואיק רנדוו וסאנגיונג מוסו. סורי אבל זה מה שאני חושב.

מה שאחשוב על הנהגת? קודם כל תלוי איך היא נראית... :-D ובלי שום קשר - אני אישית לא מתרשם ממכוניות ישנות ומפוארות לשעבר, אלא אם כן המדובר במשהו שבאמת מצביע על טעם מיוחד (למשל - יגואר XJ, מרצדס S משנות ה-80). בדרך כלל הנהגים הם מי שרוצים להראות שיש להם, אבל לא ממש מצליחים.

אבל למה בדיוק חשוב לך מה שאני או דומיי נחשוב? קני את מה שמתאים לך מבחינת המחיר, מצב הרכב וכמובן - הדרישות שלך. אני - לדוגמא - עברתי מאינפיניטי לקיה סורנטו חדש לפני שבועיים. ירידה ברמה? אולי. מתאים יותר לצרכיי כרגע? בהחלט. ובעוד שנה ממילא יחנה משהו חדש ליד הבית (כפי שאת ודאי למדה מהחתימה שלי, כאן למטה).

בהצלחה בכל מקרה.

מיקי

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

• תוכן חדש...