Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7919 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
גל יש לי שאלה אם עושים תיבה אטומה אז אין לה תדר הכוונה לתיבה , למשל כמו תיבה פתוחה שאם עושים תיבה פתוחה אז יש לה תדר ולתיבה אטומה אין תדר אלא קובעים אותה ע"י הקרוס של המגבר האם זה נכון מה שאמרתי ?

הוא שאל אם קובעים את ההדגשה של התדר, על ידי המגבר,

אז לא, לתיבה אטומה אין הדגשה...

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

מיקמיק לא הבנת אותי או שאני לא הסברתי את עצמי טוב .... בתיבה פתוחה יש תדר אתה קובע את התדר ע"י הגודל של הפורט שלך ... עכשיו בתיבה אטומה אין פורט אז מה יהיה התדר של התיבה האטומה ?

פורסם

איך לא הבנתי ? עניתי.

לתיבה אטומה אין תדר מודגש.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

אז מה עושים חותכים את תדר ע"י המגבר או מה ,או שפשוט אין לו תדר וזהו ? תפרט שאני אבין בבקשה ...( למשל אם אני בונה תיבה אטומה 40 *40*30 אז מה יהיה התדר של התיבה ? או שאין תדר ואני פשוט חותך ע"י המגבר )

פורסם

חחח, חשבתי שאני מספיק ברור

אוקי אנסה שנית, תיבה פתוחה "מנצלת" את הסאב בצורה יותר טובה, וגורמת להדגשה של אחד מהתדרים שאליה היא מכוונת על ידי הפורט שלה בהתאמה לנפח התיבה.

תיבה אטומה, פחות נצילה מתיבה פתוחה, אך לרובנו היא נחשבת לאיכותית יותר, ויש לה הענות תדרים "שטוחה" כביכול.. אין לה הדגשה של תדר כזה או אחר, הסאב ישמיע את התדרים אותם תזין אותו, על ידי הקרוס של המגבר.

אם לא תחתוך את התדרים על ידי הקרוס, יגיע אל הסאב גם תדרים של "מיד" לדוגמא, וכמובן שאין אנו רוצים שהסאב שלנו ישמיע מיד, ולכן יש לחתוך את התדרים הלא רצויים

כנל לגבי הפתוחה גם, העובדה שיש הדגשה לתדר מסויים, לא אומרת שלא צריך לחתוך את התדרים המיותרים דרך הקרוס..

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

תגידו לי מה אני נראה לכם סיסי גירללללללללל לא נעלבתי אל תדאגו חבר'ה.

כללי החתימה מופיעים בדביק בפורום האודיו ובפורום האוף טופיק.

קרא אותם.

פורסם
אני צוחק :) הכל ברוח טובה.

בכל אופן, תיבה אטומה לא מכוונים, אלא מתאימים אותה לנתוני הסאב שהיצרן מצהיר.

את הפתוחה מכוונים לתדר הרצוי.

אז אם יש לך אטומה, תכוון את הקרוסים שלך בהתאם.

תכלס, רק ברכב תדע איך זה נשמע ולכמה לכוון, זה דורש לעיתים הרבה זמן...

(מזכיר לי שאני נתקעתי עם כיוונים... :? )

דרך אגב, גם תיבה אטומה אפשר לכוון, כלומר גם לה יהיה תדר כיוון שמתחתיו תתחיל התפוקה של התיבה לרדת ב-dB. נקודת ה 3dB-.

בתיבה פתוחה מתחת לתדר הכיוון שלה התפוקה תתחיל לרדת בשיפוע של 24dB/octave. (בגלל השיפוע המוגזם והתלול התפוקה מתחת לתדר הכיוון הופכת לאפסית, בתיבה אטומה העניינים נעשים עדינים יותר בגלל שיפוע מתון יותר).

בתיבה אטומה מתחת לתדר הכיוון שלה התפוקה תתחיל לרדת בשיפוע של 12dB/octave.

תיבה פתוחה - נשפיע על תדר הכיוון ע"י קוטר/אורך פורט.

תיבה אטומה - נשפיע על תדר הכיוון ע"י נפח התיבה.

If I have seen further than other men it is because I have stood on the shoulders of giants.

פורסם

הנה משהו חדש שאני יכול ללמוד

לחבר יש ברדיו דיסק לסאב -6\-12\-18 אוקטב,,מה המשמעות,כמה שיותר נמוך (כלומר כמה שהמינוס גדול יותר אז...)

חלקים איכותיים של מערכות סאונד למכירה.

• תוכן חדש...