Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4047 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

בשונה ממגוון השרשורים פה על "אני נוסע לאילת, האם הרכב יגיע או יתקע בדרך", אני שואל משהו אחר: אני מתכנן להזמין חופשה באילת במהלך חודש ספטמבר/החצי הראשון של אוקטובר. אני מעוניין להזמין את החופשה בימי חול רגילים, כלומר לא כאלה של חופש (לדוגמא ראש השנה וסוכות זה לא רלוונטי). אני צריך לעשות את ההזמנה בשבוע הקרוב, כדי שלא יטענו שאין מקום (מניסיון העבר בטבריה). אוגוסט נפסל מאותה הסיבה (חופש גדול והרבה ילדים ובני נוער בעיתיים). מכיוון שלא הייתי אף פעם באילת, וכתוצאה מכך לא מכיר שם את בתי המלון ודרכי ההגעה, אני פונה לעזרתכם:

1. אני מתכוון לנסוע עם הרכב לאילת בעיקר כי אני אוהב לנהוג, אנחנו 3 אנשים (מתוכם 2 עם רישיון, כלומר אני ועוד אחת) פלוס מטען. אני קודם כל מחפש מלון 5 כוכבים איכותי, אבל שיהיה לו חניה תת קרקעית. הרכב הולך לעמוד שם ימים שלמים, ולא בא לי שיעמוד שם בשמש האילתית. כיסוי לא בא בחשבון מחשש לגניבה, ויש ברכב דברים שרגישים לשמש - מצלמה למשל. בשיטוט בגוגל ארת' ראיתי מלון שיש בו כניסה לחניה תת קרקעית, אבל לא הצלחתי לזהות אותו. אם מישהו מכיר אני אשמח להמלצה.

2. דרכי הגעה: כן, אני יודע שאני יכול לנסוע לנתב"ג, להשאיר את הרכב שם ולעלות על מטוס - אבל מבחינתי זה לא בא בחשבון. אחד ההנאות מהחופשה זה הנהיגה, ומכיוון שלא הייתי שם אף פעם כאמור, אני רוצה גם לראות את הנוף שבדרך מהקרקע ולא מהאוויר. מדובר על 450 ק"מ לכל כיוון, שזה אומר 900 ק"מ כל העסק, מבלי לקחת בחשבון סיבובים בתוך העיר.

א. ה- WAZE משגע אותי. מכיוון שזה טיול משפחתי, אני לא יכול לנסוע דרך דרכים מפותלות, וגם הרכב לא בדיוק בנוי לזה כ"כ. חשבתי לנסוע על כביש 70 עד העליה לכביש 6, בכביש 6 לנסוע עד סופו, לרדת במחלף מאחז ולעלות משם על כביש 40, במחלף שרה לפנות שמאלה לכביש 25, ואז לפנות ימינה לכביש 90 ולהמשיך שם עד ההגעה לאילת. האם המסלול שחיברתי בעצמי הוא הנכון? כי הוויז טוען שיש להמשיך על כביש 40 ישר. אם אני ממשיך ישר אז אני יורד לאילת דרך מצפה רמון בעצם?

ב. בהנחה שהמסלול הזה בסדר, איפה אפשר לעצור להתרעננות בדרך? אני יודע על הפונדק 101 ועל יוטבתה, שני המקומות על כביש הערבה, אבל עד שמגיעים לשם זה כבר אחרי נסיעה של מאות ק"מ. אין משהו לפני?

ג. אם מישהו מכיר גם מקומות בילוי משפחתיים בתוך אילת אשמח אם תכתבו. מה הסיפור של המצפה התת ימי, שווה לבקר?

בקיצור אשמח לעזרה... ומצטער על החפירה.

שבת שלום :)

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אין הרבה מלונות באילת עם חניון תת קרקעי. למלונות הטובים ביותר (דן ורויאל ביץ') יש חניון תת קרקעי וגם להרודס ומלכת שבא.

למלך שלמה יש חנייה מאד קטנה שהיא מקורה. ישרוטל הקימה חניון תת קרקעי גדול למדי מול הרויאל המשרת את כל מלונות ישרוטל באזור.

הדרך המומלצת היא דרך מצפה רמון כהמלצתו של ידינו Waze - דרך יפה יותר ועמוסה פחות מכביש הערבה.

חופשה נעימה :-)

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

הניווט לאילת פשוט מאוד - נוסעים לבאר שבע ואז ממשיכים לאילת לפי השילוט, דרך כביש 40 (מצפה רמון) או דרך כביש הערבה (שילוט לדימונה, כביש 25). כמובן שאפשר לפנות מזרחה בלהבים ולנסוע דרך ערד (כביש 31).

אישית אני מעדיף לנסוע דרך מצפה רמון (הסתייגות - חלפו כבר כמה שנים מאז הנסיעה האחרונה שלי לאילת, והאמת היא שאיני מתגעגע).

את רוב ההמלצות כבר ציינתי בשרשור מקביל (תגובה 57) ואוסיף רק שאני ממליץ לצאת לדרך מוקדם מאוד בבוקר (לא יאוחר מהשעה 05:00 ורצוי אף קודם) ולאחר שהלכת לישון מוקדם, ולדרך חזרה לצאת לא יאוחר מ-3 שעות לפני שקיעת החמה, על מנת לעבור את ב"ש לפני חושך. בשני המקרים אני מביא בחשבון 1-2 חניות ביניים בנגב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חשבתי לנסוע על כביש 70 עד העליה לכביש 6, בכביש 6 לנסוע עד סופו, לרדת במחלף מאחז ולעלות משם על כביש 40...

כי הוויז טוען שיש להמשיך על כביש 40 ישר. אם אני ממשיך ישר אז אני יורד לאילת דרך מצפה רמון בעצם?

כן, ולדעתי זו דרך עדיפה.

במקום לרדת לצומת הערבה ולהשתרך עם כל מי שיורד לאילת, ממליץ לך לנסוע על כביש 40 לכל אורכו- מהרגע שירדת אליו מכביש 6, שמאלה בצומת גורל (עוקף את באר שבע ממזרח), דרך שדה בוקר ומצפה רמון (שם אפשר לעצור לקפה והתרעננות), להמשיך ימינה עם כביש 40 בצומת ציחור, להמשיך שמאלה עם כביש 40 בצומת שיזפון, ובצומת קטורה לפנות ימינה, ל50 הק"מ האחרונים של כביש הערבה. מדובר בכבישים רגועים- לא מפותלים יותר מידי, אולי חוץ ממעלה עצמאות.

זה מה שאני מתכנן ביום חמישי הקרוב (עם אופציה לכביש 12 בסוף) :smile:

אני חושב שמיקנעם אפשר לצאת בכיף גם ב7, ולהגיע לאילת אחרי 5 שעות בערך. לא צריך לקום כל כך מוקדם. מה שכן, בדרך חזרה צריך להיזהר (אני חושב שרוב התאונות קורות דווקא בחזרה מאילת צפונה)- לישון טוב לילה לפני, לא להתעייף יותר מידי ביום האחרון וכמו שנאמר כאן- להשתדל להגיע לבאר שבע לפני השקיעה (עדיין שעון קיץ)

תחנות דלק להתרעננות יש לך ביציאה מכביש 6 בצומת בית קמה, ביציאה מבאר שבע ובמצפה רמון.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

ההמלצה שלי ליציאה מוקדמת (אני חיפאי, כלומר יש לי עוד 20 דקות נהיגה) נובעת משלוש סיבות:

1. צמצום הנהיגה בשעות החום.

2. הפחתת לחץ להגיע לאילת שעה מסויימת - מאפשרת נהיגה רגועה

3. הקדשת זמן למנוחה. לדעתי כדאי לעשות לפחות שתיים-שלוש הפסקות ואולי גם יותר (נניח באיזור ב"ש, במצפה רמון וביטבתה, או - אם תבחר בכביש הערבה - בב"ש, באחד או שניים מהחניונים\תחנות דלק בין צומת הערבה לחצבה, וביטבתה).

בנוסף ממליץ מאוד:

1. להצטייד במזון, תרמוס קפה ובהרבה מים - כדי לא להתיבש אם יש תקלה או עיכוב בדרך מסיבה כלשהי.

2. להכין את הרכב ערב לפני היציאה - בדיקת לחץ אויר בצמיגים, נוזלים חיוניים, תדלוק מלא.

3. לתדלק באמצע הדרך, במיוחד אם אתה בוחר בנסיעה דרך מצפה רמון, כיון שממצפה רמון עד קטורה, כ-150 ק"מ, אין תחנת תדלוק. אמנם המיכל אמור להספיק, אבל עדיף לראות את המחוג בחצי העליון של המדיד.

4. לתכנן מראש את העצירות באתרים שבהם יש פעילות מעבר למזון ושתיה - הדרך משופעת באתרים מעניינים שכדאי לבקר בהם. מתחבר להמלצה ליציאה מוקדמת תוך הקדשת זמן לדרך.

הניווט צריך להיות החלק הקל ביותר בדרך, לדעתי ה-GPS מיותר לחלוטין כיון שלמעשה אתה נוסע כל הזמן על ציר אחד והשילוט מכוון אותך לנקטדות הציון החשובות - באר שבע, מצפה רמון, אילת [או דימונה, ים המלח (צומת הערבה), אילת].

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה רבה על התגובות!

לגבי המסלול הבנתי.

לגבי המלון - אם כך, האפשרויות הם מלון דן, רויאל ביץ', הרודס ומלכת שבא - כי לכל אלה יש חניונים תת קרקעיים ואפשר לשים שם את הרכב בראש שקט. לא הבנתי מה ישרוטל עשתה, הקימה חניון לכל המלונות? אני אצטרך לחנות את הרכב ואיך אני אגיע למלון, זה רחוק?

איזה מלון הוא המומלץ ביותר מבין אלה? איזה מלון הוא הכי קרוב לים? למרכז העיר?

מבדיקה אינטרנטית מהירה המחירים נעים בין 3000 ל- 6000 ש"ח ל- 5 ימים ו- 4 לילות. האם כדאי לעשות הזמנה דרך המלון או דרך חברת תיירות, כדוגמת "גוליבר" למשל?

אם אני לא לוקח ארוחת ערב, יש מסעדות לאכול בקרבת מקום אם במקרה כן נרצה לאכול? כי אני אחרי דיאטה של 20 ק"מ, לא בא לי להשמין שוב...

פורסם

למיטב זכרוני גם בנסיכה יש חניון תת קרקעי.

המלון סביר כשאחד היתרונות שלו הוא קרבתו לחוף טוב. החסרון, רחוק מהעיר.

מבחינת מסעדות,

- לה קוצ'ינה (מסעדה איטלקית). יש להזמין מקומות מראש.

- בוסטון גריל. דעתי מעט מעורבת, שכן בביקור האחרון, המנה שלי הייתה פחות מוצלחת אך יתר המנות היו טובות. גם כאן כדאי להזמין מראש.

- המפלט האחרון, מסעדת דגים טובה ליד מלון ה"ריף". לא זוכר אם חייבים להזמין מראש, אך זה לא יזיק בוודאות.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

אופציה נוספת ולא יקרה הוא קלאב הוטל.

יש חניה תת קרקעית, בכללי המלון ברמה גבוהה וקרוב מאוד לקניון ולטיילת, והמחיר לא גבוהה בכלל.

מומלץ.

פורסם

המלון סביר כשאחד היתרונות שלו הוא קרבתו לחוף טוב. החסרון, רחוק מהעיר.

מה-זה רחוק,שעות על גבי שעות..

בקושי 10דקות במונית\רכב פרטי (כולל מפגרים שגורמים לפקקים בכיכרות)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

+1 לנסיעה דרך מצפה רמון, הייתי תושב אילת ועשיתי את קו קריות אילת פעם בחודש/חודשיים וזה תמיד היה מהנה.

למצפה התת ימי גם הייתי מגיע פעם בשבוע עם חניכים בקורס צלילה, אף פעם לא משעמם, נחמד מאוד במיוחד אם תעשי סיור מודרך ככה תוכלו לקבל הסברים מעבר למראות היפים.

בנוסף לחיים בים האדום נוספו שם תערוכות למשל של האמזונס והיצורים החיים שם וכמובן האטרקציה המרכזית האושנריום, סרטון 4 מימדים נחמד מאוד.

הייתי ממליץ על צלילת היכרות בנוסף ;) אשמח להמליץ לך בפרטי.

איימקס ובר הקרח, שניהם בזבוז זמן וכסף, מה גם שלא כלכך הרבה זמן (את בר הקרח אתה מסיים פעמיים ב5-10 דקות), הבנתי שנפתח קניון חדש עם רחבת קרח להחלקה, שווה בדיקה.

כמו כן טרקטורונים ושלל אטרקציות נוספות אשמח גם להכווין אותך לבחור שמקשר בין כולם והוא נחמד מאוד (שכן לשעבר).

פורסם
איזה מלון עדיף

הילטון מלכת שבא או הרויאל ביץ' ?

רויאל ביץ.

בנוסף, GPS לדעתי ממש לא בזבוז רק מהסיבה שהוייז יתריע על מצלמות מהירות ושוטרים בדרך.

מצטרף להמלצה על כביש 40 + כביש 12 רק מהסיבה שאתה תשתעמם למוות בנסיעה ישרה על כביש הערבה שמפוצץ במשאיות, משטרות וסתם נהגי שבת.

פורסם
+1 לנסיעה דרך מצפה רמון, הייתי תושב אילת ועשיתי את קו קריות אילת פעם בחודש/חודשיים וזה תמיד היה מהנה.

למצפה התת ימי גם הייתי מגיע פעם בשבוע עם חניכים בקורס צלילה, אף פעם לא משעמם, נחמד מאוד במיוחד אם תעשי סיור מודרך ככה תוכלו לקבל הסברים מעבר למראות היפים.

בנוסף לחיים בים האדום נוספו שם תערוכות למשל של האמזונס והיצורים החיים שם וכמובן האטרקציה המרכזית האושנריום, סרטון 4 מימדים נחמד מאוד.

הייתי ממליץ על צלילת היכרות בנוסף ;) אשמח להמליץ לך בפרטי.

איימקס ובר הקרח, שניהם בזבוז זמן וכסף, מה גם שלא כלכך הרבה זמן (את בר הקרח אתה מסיים פעמיים ב5-10 דקות), הבנתי שנפתח קניון חדש עם רחבת קרח להחלקה, שווה בדיקה.

כמו כן טרקטורונים ושלל אטרקציות נוספות אשמח גם להכווין אותך לבחור שמקשר בין כולם והוא נחמד מאוד (שכן לשעבר).

הקניון הזה נמצא לא רחוק מאמריקנה . מה שיפה זה שלוקחים 30 שקלים השכרה על הנעלי החלקה + 30 כניסה למתחם ההחלקה. שוד לאור יום פשוט בלי בושה. אה והמקום מפוצץ תמיד. ככה זה העדר.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

• תוכן חדש...