Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4632 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

.שלום

תיקנתי את המזגן היום ושיפצתי את המדחס, ומילאתי גז

הכל תקין מבחינת קירור אבל יש בעיה :

כל כמה זמן המדחס יוצא מפעולה נכנס יוצא כמו משוגע , בלי קשר לטרמוסטט שלו.

פעולות שעשיתי :

מחשש לכפתור AC לא תקין , הוחלף כפתור והוחלפה הזנה - חובר 12 וולט מחוט אחר , הבעיה עדיין קיימת אין שינוי

נבדקו ערכי מצבר וטעינה הכל תקין מעל 13.5

עכשיו לעניין השאלה המרכזית :

חיישן טרינרי - נבדקו ערכים עליו ומה שנראה הוא שהזרם מתנתק אצלו ומתחדש .

עקפתי אותו על ידי חיבור המדחס ישירות לחוט שיוצא מהרכב , ונראה שאין ניתוקים

השאלה שלי , איך החיישן הזה עובד , האם זה סימן שהוא תקול , ומה הסכנה לנסוע ככה ? כלומר כשהחיישן הטרינרי שיושב על המייבש מנותק ונעקף

תודה

205Gti

פורסם

לחץ ייבדק מחר , כשמדדנו לפני כמה ימים היה באמת גבוה מהרגיל. החלפתי מאוורר לגדול יותר על מנת לקרר בצורה אפקטיבית

מולא קרר בכמות שהיצרן ממליץ 675 גרם מגז דגם 134a

פחות מזה הוא פשוט לא מקרר , זה אומנם רכב קטן אבל עם הרבה חלונות

קישור לכמות הגז לפי יצרן

http://www.autototal.ro/dmdocuments/Catalog%20Behr%20Hella.pdf

פורסם

כמות הקרר המופיעה לא רלוונטית לשנת המודל שלך, כמות הקרר איננה מתאימה כיוון שהיא בתקן החדש.

כמות הקרר המתאימה היא 900 גרם לR12, כדאי לנסות למלאות קרר ישן ושמן המתאים כדי לבדוק.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

זה מוביל אותי לבעיה אחרת \ כל המערכת נבנתה מחדש 134

החיבורים לפחות , הכחול והאדום , האם זה בר החלפה ל 12 ?

פורסם

מה זאת אומרת נבנתה מחדש לR134a ?הוחלפה יחידת פנימית+צנרת +מעבה+מייבש+חיישן לחץ ושמן מזגנים?נעשה הסבה מR12 לR134a ? אם לא המערכת לא יעבוד באופן תקין עם הגז החדש בגלל אפרשי הלחצים במערכת;הכמות הנכונה בR12 כ750 מל"ליטר

פורסם

כל החלקים שציינת הוחלפו ל134a

רק המדחס , לפי נתוני היצרן עובד על 12

השמן ששמנו בתוכו של 134

השסתום בלוק , יש הבדל בין 12 לבין 134?

פורסם

מבחינת הסבה לגז חדש - אני יכול לספר שהסבתי כמה מכוניות של חברים לגז חדש, והם נסעו ללא תקלות שנים לאחר מכן.

השסתום בלוק כמובן הוחלף לאחד שמתאים ל R134a, אחרת מפל הלחץ שצריך להתקיים בין קו הנוזל לקו הלחץ הנמוך (גז) לא יתקיים באופן מושלם שיאפשר את הקירור האופטימלי ברכב.

מבחינת כמות קרר, הסברה אומרת שמערכות שעוברות הסבה מ R12 ל R134a צריכות בממוצע כ 15-20% פחות קרר.

המלצתי היא לוודא שהשסתום בלוק\שסתום התפשטות תואם לגז החדש + לבדוק לחץ נמוך באיזור ה 25-30PSI (בימים חמים 30PSI, בימים קרים [חורף\אביב] 25PSI.

---> חשוב לציין: הלחצים בגז R12 ובגז R134a מ-א-ו-ד דומים וההפרשים הם בד"כ PSI-ים בודדים. אי לכך, מבחינת חוזק המערכת (צנרת, חיבורים וכד') אין שום בעיה מיוחדת. מאחר והם מתנהגים (כחומרים) מעט שונה אחד מהשנים, צריך שסתום התפשטות אחר ולעיתים גם מומלץ בהחלט להחליף את האטמים (O-Ring -ים).

במערכות שעוברות הסבה ו\או הגדלה\שינוי רכיבים, לעיתים עדיף למלא קרר באמצעות בדיקת לחצים ולא באמצעות משקל. עיינית עם קו הנוזל יכולה בהחלט לעזור (לא להסתמך עליה ב 100%, כי בגז R134a לעיתים יש בקו הנוזל בועות קטנות שיכולות להטעות שמדובר בחוסר גז)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה על התשובות

איציק , במידה ויש לחץ במערכת, מה הסיבה ומה הפתרון?

איזה עוד סיבות יכולות לגרום לחיישן טרינרי לנתק את המזגן בצורה כזו

דרך אגב עשיתי עוד נסיון , כשהרכב בניוטרל והטורים כמעט לא עוברים את ה 15 סלד , המדחס לא מתנתק

כשני נותן גז ישירות המדחס מתנתק

פורסם

לחץ גבוה במערכת הוא תוצר של:

1. עודף גז

או

2. סתימה

או

3. חוסר פינוי חום מהמעבה (מעבה מלוכלך\סתום, מאוורר לא עובד)

מאחר והמערכת חדשה לגמרי, אני נוטה להאמין שמדובר בעודף גז. כאשר המדחס עובד והמנוע בסלד סרק, הדחיסה נמוכה יותר.

עליך לוודא לחצים תקינים:

בין 25 ל 30PSI בלחץ הנמוך - ובין 170 ל 230PSI בקו נוזל (טמפ' למדידה ביום חם של קיץ, כמו עכשיו).

בלחצים במערכת הישנה דומים - גז R12 ביניקה כ 30PSI, בקו נוזל 160-200PSI.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני חייב להגיד לאיציק , שאתה תותח .

נבדקו הדברים שאמרת , וזה מה שהיה :

1. מאוורר עבד הפוך - מזגנאי התקין אותו וחיבר את החוטים הפוך .

2. מייבש היה סתום - הוחלף מייבש והוחלף חיישן בינארי .

בוצע וואקום , מילוי גז על סך 750 גרם.

המזגן תקין, אפילו אני לא סובל עכשיו מהיכבות הרכב עקב ירידה פתאומית בטורים כשמורידים רגל המדוושת גז.

תודה לכולם , לעמוס גם.

מקווה שזה יעזור לאחרים שיקראו פוסט זה ויתקלו בבעיה דומה ...

פורסם
אני חייב להגיד לאיציק , שאתה תותח .

נבדקו הדברים שאמרת , וזה מה שהיה :

1. מאוורר עבד הפוך - מזגנאי התקין אותו וחיבר את החוטים הפוך .

2. מייבש היה סתום - הוחלף מייבש והוחלף חיישן בינארי .

בוצע וואקום , מילוי גז על סך 750 גרם.

המזגן תקין, אפילו אני לא סובל עכשיו מהיכבות הרכב עקב ירידה פתאומית בטורים כשמורידים רגל המדוושת גז.

תודה לכולם , לעמוס גם.

מקווה שזה יעזור לאחרים שיקראו פוסט זה ויתקלו בבעיה דומה ...

ברכב שלך לא קיים חיישן בינארי;זה מתג לחץ בעל 3 פעולות אבל לא בינרי! (presostat)או שהתכוונת לחיישן למניעת קיפאון?

• תוכן חדש...