Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4730 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אני רוצה להתקין וו גרירה על טויוטה אוריס רובוטית 2008, אני אגרור מידי פעם רהיטים וציוד במשקל שלכ200-300 קילו.

פניתי ל- רם אור, קוגוט משה, שיושבים בצומת ק.אתא, הוא אמר שאין בעיה מיוחדת להתקין וו גרירה ברכב שלי, ונתן לי הצעת מחיר של 1500 ש"ח. כמו כן הוא מייצר גם עגלות, הוא הציע לי עגלה (בלי בלמים) של כמטר וחצי על 2 מטר, כולל הנפקת כל האישורים למשרד התחבורה, כולל מנעול לעגלה בכ6000 ש"ח.

האוריס מספיק חזקה כדי לגרור עגלה של 150 קילו + 300 קילו של ציוד?

האם אין בעייתיות עם עגלה בלי בלמים?

האם למישהו יש ניסיון עם רם אור?

פורסם

האם אתה בטוח כי אין איסור ברשיון הרכב להתקין וו גרירה? אולי רשום משהו בספר הרכב? (רצוי בגרסה האנגלית)

אני מציע לבדוק את העניין לפני שתגלה בדרך הקשה כמה עולה החלפת קלאצ' ברכב שלך.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

עשיתי חיפוש לפני ששאלתי בפורום, ונתקלתי בשאלה עם רכב כמעט זהה, קורולה רובוטית. לפי מה שאני יודע הקורולה זהה לאוריס בכל הפרמטרים חוץ מהמרכב.

הפורום אוסר עלי לפרסם לינקים אז אני אתן הודעה אחת מהדיון על וו גרירה עם קורולה:

"יש לי ניסיון אישי די נרחב - במשך 3 שנים גררתי עם קורולה רובוטית טרקטורון (יחד עם העגלה משקל כולל 500 ק"ג בערך).

לא הייתה שום בעיה, גם בנסיעות בכבישים הרריים מאד, רוורסים וכו'.

פעם אפילו גררתי עגלה ארוכה, כפולה, עם שני טרקטורונים עליה, משקל כולל 830 ק"ג בערך (עם בלמים), שזה קצת יותר

ממה שהיה מותר. הגיר והמנוע התמודדו בלי בעיה, אפילו עליתי איתה את העליות למצפה רמון מהמכתש.

הייתה בעיה אחרת ומפחידה של תנודות צידיות וחוסר היגוי, אבל זה כבר לא קשור לעניין.

בקיצור - מהנסיון שלי, אין שום בעיה עם זה."

האמת שחשבתי מחר ללכת להתקין את הוו גרירה, כנראה שאאלץ לדחות את העניין עד שאני אשיג תשובות ברורות יותר.

פורסם

עגלה עם בלמים זה רק עם אתה גורר סוסים/בובקט/RZR וכו'.

200-300 קילו, קצת רהיטים, אולי אופנוע או שניים, לא דורש בלמים.

אופנוען

פורסם
שלום, אני רוצה להתקין וו גרירה על טויוטה אוריס רובוטית 2008, אני אגרור מידי פעם רהיטים וציוד במשקל שלכ200-300 קילו.

פניתי ל- רם אור, קוגוט משה, שיושבים בצומת ק.אתא, הוא אמר שאין בעיה מיוחדת להתקין וו גרירה ברכב שלי, ונתן לי הצעת מחיר של 1500 ש"ח. כמו כן הוא מייצר גם עגלות, הוא הציע לי עגלה (בלי בלמים) של כמטר וחצי על 2 מטר, כולל הנפקת כל האישורים למשרד התחבורה, כולל מנעול לעגלה בכ6000 ש"ח.

האוריס מספיק חזקה כדי לגרור עגלה של 150 קילו + 300 קילו של ציוד?

הבעיה המרכזית בגרירה היא העומס הנוסף על מכללי ההנעה(קלאץ למשל) והבלמים

אם התואי המרכזי כולל עליות וירידות קשות תתכונן להחלפת תכופה יותר שלהם.

בכל מקרה תעבור לתפעול ידני ותוריד הילוך בידידות ארוכות. אם אתה לא מתכוון לנסוע עם חמישה נוסעים ועגלה עמוסה בו זמנית, אין בעיה.

פורסם

תודה רבה על התשובות ACE2000, JALAAD, armagedon!

אני אגרור בעיקר באיזור הקריות, כך שלא יהיו יותר מידי עליות.

ה450 קילו שהרכב מורשה לגרור כולל גם את משקל העגלה?

האם יש בעייתיות עם גרירה בגשם, החלקה של הנגרר או דברים מיוחדים שצריך להזהר מהם?

מישהו פה בפורום מכיר את מתקין ווי הגרירה רם אור? יש אישורים מסויימים או משהו אחר שאני צריך לבדוק אצלו?

המתקין אומר שהוא מאושר משרד הרישוי, ואני אצטרך רק ללכת למשרד הרישוי עם אישורים שהוא יכין לי מראש לאחר סיום התקנת הוו. זה עד כדי כך פשוט, או שיש כאבי ראש אחרים בשביל שירשמו לי את הוו גרירה ברישיון?

תודה רבה על העזרה, אני ממש מעריך את זה.

פורסם

עד כמה שזכור לי כולל את העגלה (הגיוני גם, אחרת יכולים לתקוע עגלה של טון ולא לספור אותה, ככה מתאמצים לייצר עגלות קלות).

לא מכיר את המתקין, אבל זה בהחלט אמור להיות פשוט עד מאוד.

באתי - התקנתי - נסעתי.

למחרת חזרתי לקחת רישיון רכב מעודכן בוו גרירה.

אופנוען

פורסם

ברור שהמשקל כולל - לאוטו לא אכפת אם הוא סוחב עגלה כבדה ריקה או עגלה קלה עם מטען

לגבי השאלה השניה: הרבה זמן לא התקנתי וו-

אני הייתי מבקש שהוא יעשה את השינוי ברשיון. מקסימום תשלם לו עבור השרות

פורסם

במקרה אני זה שכתבתי על הניסיון עם הקורולה הרובוטית, ובמקרה גם יצא לי להרכיב אצל קוגוט וו גרירה במזדה 3 שהייתה לי בעבר.

ממליץ עליו בהחלט - מקצועי ובמחירים הוגנים מאד.

המחיר של העגלה נשמע לי קצת יקר, למיטב ידיעתי עגלה של 1.5X2 חדשה עולה משהו כמו 4.5-5K, שווה לברר בעוד מקומות.

תבדוק במרכבי נוע בקרית ביאליק. יש גם יד שניה.

לא רואה שום בעיה בגרירה של 450 ק"ג, כאמור גררתי הרבה יותר מזה עם גיר רובוטי. בוודאי אם זה בכבישי מישוריים בעיקר.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תוכן חדש...