Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4541 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חולק את זה פה בעיקר כי זה יכול לסייע לבעלי רכבי מרצדס בדגש על דגמי קומפרסור (סופרצ'ארג'ר).

אתחיל ואומר שהתכנון המקורי היה להשאיר את הרכב סטנדרטי לפחות למשך שנה, אבל אז התגלו כמה "בעיות":

1.לאחר 3-5 לחיצות בטמפ' חמימה (כ-25 מעלות וצפונה) הסופרצ'ארג'ר נחתך על ידי מחשב המנוע כתוצאה מהתחממות נוזל הקירור ברדיאטור שלו.

2.Idle pulley אחד התחיל לזמזם לי מדי פעם בהאצות כסימן מקדים לכך שהוא מחזיר את חייו.

חפרתי ונברתי ברשת והגעתי לחברה שנקראת Eurocharged, חברת שיפורים אמריקאית שמייצרת\משווקת מגוון רחב של שיפורים לרכבים שונים ועם התמחות בדגמי AMG.

התייעצתי איתם לגבי הבעיות שלי והם יעצו לי להחליף את המצנן של הצ'ארג'ר, דבר שיפתור לי את בעיית החיתוך שלו.

סגרנו מחיר ואז הגיעה הצעה שלא יכולתי לסרב לה בדמות מחיר סופר אטרקטיבי למצנן המשופר+תוכנת ניהול חדשה שתפלפל לי את המנוע.

סגרנו עסקה.

במקביל יצרתי קשר עם בחור אמריקאי שגם הוא נחשב לאשף בענייני AMG, ממנו הזמנתי סט פולי מנוע משופרים מאלומניום (עם מייסבי ASP) שיחליף את פולי המנוע המקוריים העשויים פלסטיק.

על הדרך הזמנתי ערכה שנקראת BELT WRAP KIT שתפקידה להגביר את שטח המגע של הרצועה עם הפולי שבצ'ארג'ר וכן לחבר פיזית בין הפולי שמתווסף עם הערכה לבין הפולי הכפול במנוע, דבר שיפחית ויברציות לרצועות ובסופו של התהליך ימנע החלקת רצועה ויתרום לגדישה יציבה ללא איבודי כוח.

המתנתי קצת, החלקים הגיעו וכך זה נראה:

ערכת פולי המנוע החדשים ביחד עם הקיט BELT WRAP וכן רצועה חדשה לצ'ארג'ר

1013788_10151575756429962_33184704_n.jpg

המצנן החדש ליד הישן (מכיל כמעט פי 2 נוזל קירור ושטח מגע גדול יותר משמעותית), מיוצר על ידי חברת C&R שמתמחה במערכות קירור ומספקת בין היתר מערכות למירוצי NASCAR ועוד.

527_10151575755914962_352691486_n.jpg

969688_10151575755874962_1628885767_n.jpg

כך זה נראה לאחר ההתקנה

17584_10151575735514962_1369573931_n.jpg

1014409_10151575735419962_1503928232_n.jpg

936465_10151575735474962_1875114620_n.jpg

הרכב לא עלה על דיינו אבל מכוניות עם אותה קונפיגורציה כמו שלי שכן מדדו הוציאו כ-510-520 כ"ס וכ-78-80 קג"מ במנוע, בגלגל מדובר על איזור ה-450-460 כ"ס וכ-70-71 קג"מ.

מבחינת תחושות קשה להגיד במהירויות של 0-100 כי הרכב חפר במהירויות האלה גם לפני השיפור אבל ניכר שהעסק יותר "חי" במהירויות האלה כאשר הפאנץ' האמיתי מגיע במהירויות של 100 קמ"ש ומעלה שם הטיפוס במהירות משמעותית מהיר יותר, הכל עובד חלק יותר ובהדבקת דוושה על 120 קמ"ש לא יחלפו יותר מכמה שניות בודדות עד שתעבור על קו ה-200 קמ"ש וגם אז הרכב ממשיך לצבור מהירות בקצב מרשים בהחלט (במיוחד כשלוקחים בחשבון שזו חתיכת בהמה מגודלת ולא איזו רודסטר קלילה.

ממליץ בחום למי שיש דגמי קומפרסור כי בעלות יחסית נמוכה מאוד אתם מקפיצים את הרכב לרמה אחרת לגמרי.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

300$ לתוכנה.

זו לא עלות זולה יחסית, זו עלות זולה ביחס לתמורה.

נתעלם מסט פולי המנוע שזה לא משהו שקשור להספק וגם לא שיפור הכרחי כדי להעלות הספק, בוא נתמקד רק בדברים שכן הכרחיים לעליית ההספק, התוכנה והמצנן.

שני אלה יחד עלו 800$.

עולה תוכנה בארץ?

אם אני לא טועה מדובר בסדר גודל של 2000 שקלים וצפונה.

במחיר הזה קיבלתי מצנן שמיוצר על ידי חברה שבונה מערכות קירור למירוצים מקצועיים וכן תוכנה שהיא סוג של קאסטום (מותאמת לקונפיגורציה של הרכב הספציפי שלי) עם אחריות לכל החיים ושדרוגי תוכנה בחינם ללא הגבלה, למקרה שאתקין שיפורים נוספים בעתיד וארצה להתאים את התוכנה אליהם.

פורסם

על המחיר של התוכנה, אני לא מדבר.

מה זה "סוג של קאסטום" ? התוכנה נתפרה ספציפית לרכב שלך ? העלו אותו על דיינו ?

אחרת זה לא קאסטום אלא תוכנה מותאמת למודל.

לשלם 700$ עבור 5 פולי וחגורה של גייטס ועוד 500$ למצנן קטנטן? לא נראה לך מחיר מוגזם ?

לדעתי זה רק מס שאתה משלם על השם מרצדס.

זה סיפור ידוע, ראיתי כבר פעם איך קיט SC לב.מ.וו עולה יותר מקיט דומה מאותה חברה לפיז'ו.

דרך אגב אם חיפשת את קצה הטכנולוגיה במחליפי חום, חפש EOS, יש להם מדפסת 3D למתכת

והמצנן שבסרטון יוצר עבור F1.

zApmGFDA6ow דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
פורסם

אויש נו, אתה אוהב להתפלפל בכל דבר ולבוא בגישה של אנטי שברשותך אני מתקדם הלאה.

כן, שילמתי פרמיום כי זה מרצדס, התוכנה היא תוכנת מודל, המצנן מכיל 200 מ״ל נוזל קירור והפוליי מנוע זה גלגלים של עגלת סופר.

בוא נתקדם.

פורסם

זה לא קשור לטיונינג, לפחות לא בשרשור הזה.

זה נושא כלכלי נטו.

אני לא אנטי, אבל גם לא צ'יר-לידר, ולהעמיד דברים על דיוקם לא נקרא בעיניי פלפול.

פורסם

נראה להיט, וגם המחיר טוב. בארץ המחיר ירקיע שחקים בוודאות.

עם מומנט כזה, כ"ס הופך להיות לא רלוונטי.

פורסם

התוכנה היא תוכנת קאסטום משמע מחברים מחשב למנוע שקורא את כל הלוגים של הרכב בהתאם למה שמותקן בו (שיפורי יניקה, פליטה, הצתה, פולי קראנק, פולי צ׳ארג׳ר ושאר פרמטרים).

אחרי שקוראים את כל הלוגים הקובץ נשלח לארה״ב שם כותבים תוכנה לרכב בהתאם לפרמטרים הספציפיים שלו (רכב עם שיפורי יניקה למשל יקבל נתונים שונים משלי).

התוכנה נשלחת חזרה אלי ואז מעבירים אותה למחשב המנוע.

על סמך מה קבעת שהמצנן קטנטן אני לא יודע, הוא מכיל פי שתיים נוזל קירור ביחס למקורי ועם שטח מגע עם האויר שגדול משמעותית והוא פותר בצורה מצויינת את בעיית הקירור.

אותו סט פולי מנוע עולה סה״כ איזה 100$ יותר מסט מקורי של מרצדס (לא מחיר חלפים מדילר של מרצדס אלא מאתרי אונליין במחירים מוזלים) והוא עמיד הרבה יותר ועם מייסבים טובים בהרבה.

כמובן שיש טובים יותר ופחות אבל לא חיפשתי חברת קצה אלא פשרה בין מוצר איכותי ומוכח למחיר סביר בהחלט.

500$ לקולר מחברה טובה זה לא מחיר גבוה בכלל (לא יודע כמה אתה בקיא במחירים).

300$ לתוכנה איכותית עם המון משתמשים מרוצים זה לא הרבה בכלל (ושוב, כמה עולה תוכנת מדף בארץ הקודש?).

אגב, אל תשכח שבתוך המחיר שציינתי גילמתי גם כ-200$ עלויות משלוח (בכל זאת, סט פולי מנוע מאלומיניום שוקלים כ-2-3 ק״ג, מצנן גם שוקל וגם גדול וכן הלאה).

פורסם

כל הכבוד עידן.

נראה לא רע בכלל. בהתחשב בכך שלתקן גם היה עולה, אז התוספת עבור שידרוג ושיפור הגיונית. במיוחד בהתחשב שזה מרצדס :wink:.

אני מניח שהייתה גם עלות עבודה. אבל, מה לעשות, גם ככה היית משלם על זה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

טוב, קיבלתי.

כתבתי שאני לא מתעסק עם עלות התוכנה, לגבי השאר:

עכשיו כשתיארת בפירוט את העלויות הכל התבהר.

אני רואה שאתה צודק בהצהרה כי העלויות נמוכות יחסית למחירי החלפים המקוריים,

אני חושב שעדיין אבסולוטית הם יקרים, אבל זה כבר נושא אחר.

אני לא מבין למה זו לא אחריות של מרצדס לפתור את נושא החיתוכים, זה פאק שלהם אז שישברו את הראש עליו.

פורסם

אני לא יודע אם זה משהו שניתן להגדיר אותו כפאק של מרצדס כיוון שזה לא משהו שנהג ממוצע של רכב כזה ירגיש, אבל אם אתה גר במדינה חמה ואוהב ללחוץ אתה בהחלט תתקל בעניין הזה.

החלק המשמח הוא שזול מאוד לפתור את העניין הזה (כמובן שזול יחסית).

אגב, יש פתרונות זולים יותר והציעו לי גם קולרים ב-250$ אבל לא רציתי אותם (בין היתר כי חלקם היו סוג של אוניברסליים וקצת עיוותו את הפגוש הקדמי בחלקו התחתון, העדפתי ללכת על הקולר שבחרתי כיוון שהוא ייעודי לרכב שלי ומחברה טובה).

את אותו סט אפ שפירטתי פה אפשר למצוא מחברות פחות ״נחשבות״ ולחסוך איזה 300$ אבל בגישה שלי שאם אתה כבר מחזיק רכב כזה- אל תתפשר על מה שאתה מתקין בו (כמובן שאין סוף להשקעה, אבל תתקין חלקים איכותיים).

פורסם

תתחדש, אגב מאוד זול לדעתי יצא לך הכל.

בדקתי תוכנה ל CORSA OPC באנגליה, כולל מכשיר שצורב לך בתנאי בית וכמובן שדרוגים לפי סטייגים חינם, בעלות של 535 פאונד כולל משלוח.

עלות אינטרקולר חזיתי משופר היא 800 פאונד של פורג' או 500 של AIRTEC.

• תוכן חדש...