Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4721 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה לא קשור לכמות חובבי הSQ הנוכחית כרגע - זה קשור לכמות האנשים בארץ שבכלל מוכנים להשקיע כאלו סכומים במערכת של הרכב שלהם, כזו כמות של זמן למחקר של המערכת עצמה לפני קיבוע של כל המיקומים והזוויות.

זה קשור לכלכלה הנוראית שיש לנו כאן שבגללה היום רק להחזיק רכב זה כבר מותרות בפני עצמן לרוב האוכלוסיה כאן.

זה קשור לעובדה שרוב הרכבים היום מגיעים עם מערכות מקוריות מספקות לחלוטין לכל מי שרק מחפש לשמוע קצת מוזיקה ורדיו.

תיקח גם סביבת רכב שגם ככה היא מלאת לחות גם בקיץ וגם בחורף, להריץ בה חיווט מכסף זה לא משהו חכם במיוחד במילא.

תיקח כבל נחושת, תדאג שהוא בעובי המתאים - תהנה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מור אמרתי שהבחור דיווח על הבדל, לא אני, אני לא קונה את זה שבגלל חוט כסף הטוויטרים יתנהגו אחרת בצורה שאכן תהיה שווה את ההשקעה הזו, ממה שאני מכיר, ורשמתי את זה גם בתגובה הראשונה שלי, ההבדל הוא רק בהתנגדות, וזו מינורית לחלוטין , בייחוד בכבל קצר (6מטר נחשב קצר).

מצד שני גם לא הייתי ממליץ להשאר עם חיווט מקורי של רכב בן 10, אבל זה בגלל התחמצנות, ועובי, וכמו שאתה ואדי רשמתם, בסופו של דבר נקודת הפתיחה ברכב רחוקה מאופטימאלית מבחינה אקוסטית ככה שגם אם יש הבדל קשה לי להאמין שהוא יהיה שווה את ההשקעה.

א-ב-ל תחשבו לרגע קט מה הייתם עושים לגבי חיווט ברגע שהייתם מגשימים את כל הפנטזיות שלכם לגבי המערכת (מקור, הגברה, אלמנטים), ובהנחה שלא הייתה בעיה כספית, לא הייתם שוקלים חיווט כסף? אדי אמר פסיכואקוסטיקה, מסכים לגמרי.

לדעתי, ובדיוק כמו בכל תחביב, אין לזה סוף וכמה שמתקדמים מבחינת עלויות השיפור קטן יותר, אם בכלל.

ללא ספק.

אבל את זה אתה יכול למצוא בכל תחום וכל תחביב.

זה יותר יצר האדם ופסיכולוגי מאשר מבחן התוצאה, כמו שאתה רואה כאן בלי סוף נטיה של אנשים לחפש ציוד יותר יוקרתי מאשר לטפל בהתקנה נורמלית (כשהם לא מבינים כמה שההתקנה יכולה לשפר בכמה רמות את התוצאה הסופית מאשר סט יקר יותר).

או שהטוויטר קצת צורם וישר מחפשים להחליף סט.

בלי קשר הסופרימו בעצמם אם תשים לב מגיעים ממוראל עם הכבל של ואן דן הול מדגם קליר ווטר (אכן כסוף), מעניין מה יש להם לומר.

התגובה שלי באה כי רשמת שאהבת את התוצאה הסופית, אבל אין ייחוס להשפעה של הכבלים.

נ.ב

עכשיו שאני נזכר (גם סיפרתי לך אני בטוח כמה פעמים לפחות) אני גם חיפשתי תקופה את הכבל של ואן דן הול באיזור (כחלק מהנסיון להחיות את הפיקולו בטווח העליון) ולא מצאתי זכר כאן באיזור לדגם הזה של הכבל.

רק צביקה החזיק ואן דן הול אבל לא מכסף.

ואת התגובה שאמר לי את בטוח זוכר.. ״זה בטח הרוסים מהמפגש שלחו אותך״..:hihi::roflmao: :roflmao:

פורסם

אני יודע שהסופרימו מגיעם עם חיווט של ואן דן הול, לדעתי, וזה אני אומר בזהירות רבה, יש לחיווט הזה חלק בפאסון של ה-טוויטר של מורל, מה שיגרום לו לקרוץ יותר לאנשים שרוצים חיווט טוב עד האלמנט עצמו, הסליל עצמו מאלומנים.

את החיווט של ואן דן הול אפשר לקנות בחיפה, 90 שקלים למטר, כמה אתה רוצה גליל? שתיים?

SCANSPEAK

פורסם

יש רכיבים ש חוטי כסף הולך טוב ,מורל אחד מהם,אבל נגיד סקאנספיק 7000 או פוקל בריליום לא היתי מחבר עם זה.נחושת בלבד

פעם עשיתי ניסיון ,אבל לא עם " ואן דן הול "-לא ידע מה הם שמים בתוך כבלים שלהם .

עשיתי בדיקות עם זה http://img.photobucket.com/albums/v653/titiyevsky/IMG_1908Small-1.jpg

פורסם

הנסיון להציל את התחום העליון של הפיקולו הוא בעיניי בחירה לא נכונה של טוויטר.

במקום לנסות לשפר את התחום העליון שלו אני פשוט הייתי מסנן אותו בעזרת שימוש בקרוס בנד-פאס שיחסום אותו גם מלמעלה איפשהו בין 18 ל20K הרץ אפילו בסלופ 6 - השינוי צריך להיות מאוד מורגש והתוצאה של הטוויטר צריכה להיות הרבה יותר נקיה.

אין טעם, לפחות לא שאני רואה לעשות כזה דבר - אם במקום הפיקולו הייתי לוקח רינג רדיאטור זול אבל טוב כמו ויפה XT25 ומשדך לו CDM54 על קרוס פסיבי כנראה שהתוצאה היתה יוצאת טובה יותר מאשר זו של הפיקולו.

הסיבה לכך נעוצה בזה ששיניתי את סוג הטוויטר לרינג רדיאטור במקום סופט דום בראש וראשונה והשני הוא שריכזתי את תחום המיד באלמנט ייעודי לכך.

רינג רדיאטור מנגן בצורה מפורטת יותר את הקצה העליון מאשר סופט דום בגלל הפייז פלאג בעיקר - מאמר שקראתי בפורום אחר שפורסם ע"י איזושהיא ציפור מאוד עצבנית :wink: (מי שמבין מבין)

ובנוגע לשידוך של חיווט כסוף לרמקול בגלל שמדובר בפוקל - שוב, עיקר ההבדלים הוא בהתנגדות - תשים לפוקל שלך נגד שיוריד קצת את ההספק בכניסה לקרוס (פוקל עושים את זה בעצמם בקרוסים הישנים של האוטופיה - ראינו שרשיר כזה של איתמר) וכל ה"כסף" בחוטים שלך איבד את האפקט שלו.

הסיבות העיקריות שבגללן אני בכל אופן הייתי קונה חיווט מכסף -

1. מעברים צרים שלא ניתן להעביר דרכם כבל עבה. (אפשר לפתור את זה בעזרת כבל שטוח)

2. להוציא מקסימום הספק מהאלמנט שלי על אותו עובי של כבל (הבדלים זניחים בד"כ - אני מדבר על אנשים שרמת התחרותיות שלהם גובלת במחלת נפש).

3. כי אמא שלי תכשיטנית ואולי יום אחד היא תעשה מזה צמידים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי אני בדיוק אחרי ניסיון של הפיקולו כחלק משלושה חלקים (עם קרוס אקטיבי ישן לא של ה hu, ומידים של הרץ), מהניסיון הזה יצא שהכי נהנתי מהטוויטר כשהוא היה חתוך מ 4khz, בהחלט תחום המיד קם לחיים, העניין עם הקרוס האקטיבי היה רק בשביל למצוא נקודת חיתוך וסלופ, בניתי כבר קרוס פאסיבי (ויתרתי על מעגל זובל, מכיוון שמדובר בתדרים גבוהים), רציתי להעלות שרשור עם הסבר על מה עשיתי אבל חלק נכבד מהציוד שלי החזיר את נשמתו לבורא, ככה שהכל קיבל ברקס, לבינתיים, להוסיף לטוויטר עוד חיתוך לתחום הגבוה בהחלט רעיון.

SCANSPEAK

פורסם

מנסיון שלי,פיקולו יתר טוב הולך פסיבי II דרגה עם נגד מקביל .חשוב מאוד רכיבים איכותיים ברמת מונדורף בסיסי לפחות.ככה אפשר לבלום את הבליטה ש קיימת מתחת ל4K

פורסם

פיקולו בעקרון הוא טוויטר שמתוכנן להיות חלק מסט שני חלקים - להפוך אותו לחלק מסט שלושה חלקים כן יכול לשפר את היכולת שלו לנגן טוב יותר כי אתה מנגן איתו עכשיו תחום תדר הרבה יותר צר וגם נותן לאלמנט אחר לנגן את רוב תחום המיד הנמוך והאלמנט הזה גם כנראה יעשה את זה טוב יותר חזק יותר, בגלל קוטר פיסי שיותר מתאים לתדרים האלו.

אבל לגבי הקצה העליון שלו - הוא נשאר כשהיה - זה פשוט ה"אופי" של האלמנט הזה

עדיף לסנן את הקצה העליון של רוב הסופט דומים כי אתה פשוט מעיף מהם את מה שהם לא מנגנים טוב וחותך את העניין - גם ככה בקושי יש שם מידע כלשהוא אז להפטר מהמידע הזה משאיר אותך עם מערכת מפורטת יותר, נקייה יותר.

אני גם מסנן את הרינג רדיאטורים שלי ולא בגלל שהם לא מסוגלים לנגן את זה - הם כן, הם מנגנים מצויין גם בתחום הסופר גבוה - רק שמה שיש שם ברוב ההקלטות גם ככה או שנשמע זוועה, או שההפרשים בווליום הם כל כך גדולים שזה פשוט נשמע כמו רעשים\הפרעות אפילו הייתי אומר עיוותים וסינון של זה משאיר אותך עם מערכת צלולה מאוד.

כשאתה לוקח את זה ביחד עם רמקולים שיש להם נטיה לאופי חם - אתה בכלל מקבל תוצאה יפהיפיה.

עניין של כוונים - לא הייתי טורח בשביל זה להשקיע כל כך הרבה בחיווט אם יש לי את האופציה ללחוץ על כפתור.

Pioneer TS-X150

פורסם

לא קראתי את רוב השרשור,אבל למה לא לשלב את הפיקולו עם מיד ריבון ולתת לו לנגן עד הרול אוף שלו.

ככה תהנה גם מהרכות של הפיקולו וגם גבוהים צלולים מהריבון.

HU: Pioneer DEH-80PRS Woofers: SEAS Lotus Reference Tweeters: SEAS Lotus PerformanceSUB: Hifonics12" Wiring:KnuKonceptz,Omega-Audio,Sound quest AMPS:Lightning Audio,Phonix Gold

פורסם

אז בשביל מה כל הסלט הזה ולמה לא להביא מיד טוב וזהו?

בני ירדתי מהעץ הזה מהר מאוד, (ואם הייתי מוצא בזמנו את הכבל סביר להניח שהיה לי אותו).

אדי, אם אתה מכיר את עוזי מהצפון, הוא המליץ לי על החיתוך מלמעלה בזמנו עם הפיקולו (אמנם זה היה אקטיבי אבל עדיין) זה אכן מחדד את התחום העליון אבל עדיין הפיקולו לפחות (לא שמעתי את הסופרימו הגדול) פשוט לוקה בחסר, אין לו אוויר למעלה.

כמו שכתבתי פעם המקום הייחידי ששמעתי אותו כמו שצריך היה עם מגבר מנורות של באטלר וגם זה היה עם קלאריון hx-d2 (אם כתבתי את השם נכון) ובנוסף דיסק בדיקה ברמה גבוהה ככה שאני לא יודע כמה לתת לזה קרדיט, אותו בחור גם מכר את הפיקולו וגם עוזי שניסה לעזור לי והביע בפניי את המגבלות של הפיקולו בתחום הזה.

אבל נעזוב את זה הפיקולו הוא לא הנושא, כמו שאמת אדי בחירה לא נכונה.. יכול להיות (את החסרון שלו הרגשתי רק ברוק ומוזיקה שמשלבת כלי נגינה לייב, אלקטרוני פופ היפהופ וכל השאר הוא היה מעולה).

stich, אני מקווה שחס וחלילה לא תפרש את מה שכתבתי כלעג או זלזול ביוצאי רוסיה, להיפך, אני מעריץ שרוף :-D

מאז ומתמיד שמתי לב שרוסים דיי מובילים כמעט בכל תחום, מגיל צעיר שהתחלתי להיכנס לרעל של הצבא זה היה בענייני נשק,טנקים וכלי טיס, אחרי הצבא כמדריך צלילה ראיתי את ההתקדמות בענף הזה ובמקביל גם בענף האודיו ומה לא?

בקיצור אין על הסובייטים :twisted:

המוכר בחנות האודיו (יש לציין קולנוע ביתי) דיי מבוגר ומצחיק מאוד, קלט ישר שלא הרבה יגיעו עם דרישות ושגעונות כאלה אז קלע בול (וגם לא היה בנימת זלזול).

פורסם

לירן, לדעתי פשוט כי אין סיבה, מי שמשקיע בטוויוטר כמו הפיקולו צריך לדעת ולהכיר את המגבלות שלו, אישית בחרתי בו מכיוון שאני אוהב אותו על אף המגבלה המדוברת, שאני רואה בה כייתרון (כי אני לא אוהב צליל חד מידיי), אני כן רוצה לחזק את תחום המיד, לא את התחום הגבוה, מבחינתי הפיקולו נהדר שם, דיי והותר בשבילי.

SCANSPEAK

פורסם

כנראה לא ישבת עם עוזי מספיק ברכב :lol:

ברצינות, מצילתות תופים, גיטרות, דיסטורשן. מגבלה אבל ממש מגבלה של הפיקולו.

אני מבין את הרצון להישאר בגוון הצליל החם אבל זה כבר מעבר לזה.

במיוחד שציינת שאתה מרבה לשמוע רוק.

חוץ מזה שלדעתי מאוד מיותר לשתף אותו בסט 3 חלקים, אתה מאבד את כל היתרון של הפיקולו ועוד לרכיבים זולים ממנו בהרבה.

אמרתי לך כמה הייתי מעדיף את הmt23 במיוחד ל3 חלקים.

פורסם

חבר'ה תעזרו משיג את הואן דן הול ב- 60 שקל צריך 35 מטר יש לי 2 זוגות טויטרים ומידים ווופרים סהכ 8 כפול 4 פלוס 3 לסאב

יוצא 35 מטר כפול 60 סה"כ 2100 לסידרה בלי ציפוי פחם לCS122

זה אותו הכבל עם ציפוי מחיר סביב ה-85 למטר סה"כ 3000 שקל ונגמרה הסאגה חשבתי על הכיוון של הסידרה הנמכוה כן או לא???

לא לנמק רק תגידו כן או לא יש את האופציה הזולה יותר של 10 שקל למטר סאונדקואסט בעובי הנכון סהכ 360 שקל

בנוגע לפיקולו חסרים ללא ספק בתחום העליון יקבלו גיבוי... רוצה את הצליל החם שלהם עם תוספת של קצת פירוט וחדות זה אפשרי!

תודההה

מחכה להחליט...

פורסם

חבל שלא יצא לך לשמוע, המידים זמנים (אני זומם על מיד של פירלס), וברשת נתקלתי בלא מעט התקנות שבהם הוא חלק משלושה חלקים.

לגבי הרצון להשאר בגוון החם, אני מעדיף טוויטר כזה, מאשר אחד שיש לו אוויר בגבוהים ויציק לי כל הדרך שהוא חד, אתה יודע שעברתי כמה טוויטרים שונים לגמרי אחד מהשני, אז אני לא יגיד שיש לי sq וזה יהיה פחות נאמן למקור, אבל הטוויטר לא יציק לי.

בקשר לשלושה חלקים, עם כמה שזה נכון שהפיקולו טוב בלרדת נמוך, עדיין קשה לי לקבל את העובדה שהוא יכול לתת את האפקט של מיד 3", מפאת גודל הממברנה, ובייחוד אחרי שבדקתי בעצמי, בכל אופן זה לא סגור עדיין אם אני נשאר בשני חלקים או עובר לשלושה פאסיבי, ימים יגידו.

SCANSPEAK

• תוכן חדש...