Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בהמשך לשרשור שלי (כאן => http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=476012)

אני רוצה לשאול בעצתכם לגבי טיפולים.

קניתי מלובינסקי סיטרואן C4 גרסת THP (הדגם המפואר) שנת 2013.

הרכב בפועל משנת ייצור 2012, אבל עמד במשך שנה במגרש ואז נמכר לי - עם 18 ק"מ על השעון, ואחריות יצרן מלאה ל-3 שנים.

בפורום המליצו לי לעשות לרכב טיפול (שמנים, פילטרים) מיידית בגלל שהוא עמד שנה.

נכנסתי למוסך סיטרואן בכפר-סבא, אבל האחראי שם ממש גירש אותי ואמר שאין מה לעשות טיפול כי הרכב למעשה חדש ועבר בדיקה בבונדד לפני העליה לכביש ב-2013.

במקום זה המליץ לי לחזור אחרי 2000 ק"מ.

בינתיים הספקתי לנסוע עליו כ-3500 ק"מ (לא התאפשר לי להגיע למוסך קודם), ואחרי שקראתי כמה שרשורים ביחס לאמינות המנוע הזה, אני מאוד מבקש את עצתכם:

1. איזה סוג בדיקה/טיפול כדאי לעשות? (שמנים? פילטר? שמן גיר?) אני לא מומחה גדול בלשון המעטה

2. לגבי מוסכים - האפשרויות שלי הן במוסך גבע (בת"א) או בסיטרואן כפר סבא. איזה מומלץ לדעתכם?

3. האם להתעקש על משהו מסויים?

תודה לכל העוזרים!

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם אתה מתכוון לפוספלד, אז מהחוות דעת שקראתי הבנתי שמשחטת רכב בקלקיליה עובדת יותר טוב מהם ברוב המקרים, שמעתי סיפורי זוועות ממספיק אנשים.

לטיפול נכון וחלפים איכותיים פה לאורן שירותי רכב שהינו חבר הפורום ונמצא בחולון, ואם אינך מגיע לחולון פנה לשאפט בת"א שמנוהל ע"י דודי וניצן ומתמחה גם הוא ברכבים מתוצרת צרפת.

התענוג שמוביל אותך

פורסם
אם אתה מתכוון לפוספלד, אז מהחוות דעת שקראתי הבנתי שמשחטת רכב בקלקיליה עובדת יותר טוב מהם ברוב המקרים, שמעתי סיפורי זוועות ממספיק אנשים.

לטיפול נכון וחלפים איכותיים פה לאורן שירותי רכב שהינו חבר הפורום ונמצא בחולון, ואם אינך מגיע לחולון פנה לשאפט בת"א שמנוהל ע"י דודי וניצן ומתמחה גם הוא ברכבים מתוצרת צרפת.

כן, מדובר בפוספלד. משום מה היתה לי הרגשה לא טובה כשנכנסתי אליהם.. :?

כאמור, הרכב חדש ובאחריות.

אורן שירותי רכב ושאפט הם מוסכים מורשים לסיטרואן (הכוונה מבחינת ציוד וכו')?

ומה לגבי גבע? שוחחתי איתו בטלפון והיה נשמע אחלה בחור

ועוד שאלה (מתנצל על החפירה) - מה ההוצאה הצפויה לי בשביל בדיקה וטיפול שירגיעו אותי?

פורסם

טיפול סטנדרטי של שמן ופילטר ובדיקה ויזואלית עשוי לעלות עד 700 ש"ח כולל מע"מ, 190 ש"ח מיכל של 5 ליטר סינטטי מלא של קסטרול או וולווליין, פילטר שמן ועלות שעתון יצרן.

שאפט ואורן שירותי רכב הנם מומחים לרכבים צרפתים ויש להם כל הציוד כדי לטפל ברכבך.

התענוג שמוביל אותך

פורסם
טיפול סטנדרטי של שמן ופילטר ובדיקה ויזואלית עשוי לעלות עד 700 ש"ח כולל מע"מ, 190 ש"ח מיכל של 5 ליטר סינטטי מלא של קסטרול או וולווליין, פילטר שמן ועלות שעתון יצרן.

שאפט ואורן שירותי רכב הנם מומחים לרכבים צרפתים ויש להם כל הציוד כדי לטפל ברכבך.

תודה רבה!!

פורסם

חשוב לציין שבמידה ואתה מעוניין לשמר את האחריות על רכבך, עליך לטפל במוסכי יבואן (למרות שעל פי חוק - כל מורשה תופס).

לשאלה אם רמת השירות שם טובה יותר או פחות משאפט\גבע\אורן זה כבר דיון אחר לחלוטין.

פורסם
חשוב לציין שבמידה ואתה מעוניין לשמר את האחריות על רכבך, עליך לטפל במוסכי יבואן (למרות שעל פי חוק - כל מורשה תופס).

לשאלה אם רמת השירות שם טובה יותר או פחות משאפט\גבע\אורן זה כבר דיון אחר לחלוטין.

אני לא מבין - אתה אומר דבר והיפוכו: מצד אחד אני יכול לטפל בכל מוסך מורשה, ומצד שני רק מוסך יבואן ישמר את האחריות.

תוכל להסביר?

ואם כבר מוסכי יבואן - יש מוסך יבואן (סיטרואן) מומלץ באזור המרכז?

פורסם

זה פשוט, תאורטית - אתה יכול לטפל בכל מוסך מורשה ולשמר את האחריות.

פרקטית - אם לא תטפל במוסך מורשה יבואן ותרצה לממש אחריות, ישלחו אותך לדבר ללמפה.

*עריכה: באתר סיטרואן יש רשימה של כל המוסכים שלהם, תציץ שם ופשוט תיגש להחלפת שמן ופילטרים.

לא מדובר בפעולה מסובכת, וסביר להניח שלא תצא משם עם נזק כזה או אחר - ותוכל לשמור על ראש שקט מבחינת האחריות.

אלי.

פורסם

מצטרף לשאלה,אני ממש רוצה לשלוח את אחותי והסיאט שלה לרון אבל היא עוד בתקופת האחריות

פותש, כבעל צרפתייה יצא לי להתייעץ כמה פעמים עם מוסך גבע בטלפון, אדיבים מאוד ועזרו בכל שאלה.

נכתב עליהם רבות גם כאן וגם בPSI השכן.

פורסם

בשביל החלפת שמנים לא הייתי נכנס למוסך מורשה, גם אם הרכב באחריות. זו פעולה שכל מוסך ידע לעשות ואם אתה משתמש בפילטר שמן מקורי אין כל דרך לדעת כי רכבך עבר "טיפול" שלא במוסך מורשה.

כמו שכתבו לך, יש בפורום לא מעט מוסכים מומלצים בעלי מוניטין מכובד המבינים את שגעונות חובבי הרכב בכל הנוגע לנוזלים כאלה ואחרים. גש אליהם.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אז נראה לי שיש פתרון - מכיוון שרשמית אני בכלל לא צריך לעשות טיפול, אני אלך לאחד המוסכים הטובים שהמלצתם פה.

כשיגיע זמן לטיפול 10000 (כי אני לא אחכה ל-15), אני כבר אלך למוסך מורשה או יבואן.

פורסם

" אני כבר אלך למוסך מורשה או יבואן...''

תרגע...אל תעשה שגיאות תחת לחץ!

ראשית - אם נגרם נזק מכך שהרכב עמד זה קרה כשהתניעו....- כרגע אתה לא יכול לתקן או לשפר.

שנית- אין שום הגיון לסכן אחריות יצרן תמורת חסכון של עשרות שקלים. רוצה להחליף שמן ואולי נוזל קרור- לך למורשה יצרן!!

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם
" אני כבר אלך למוסך מורשה או יבואן...''

תרגע...אל תעשה שגיאות תחת לחץ!

ראשית - אם נגרם נזק מכך שהרכב עמד זה קרה כשהתניעו....- כרגע אתה לא יכול לתקן או לשפר.

שנית- אין שום הגיון לסכן אחריות יצרן תמורת חסכון של עשרות שקלים. רוצה להחליף שמן ואולי נוזל קרור- לך למורשה יצרן!!

הוא לא מסכן את האחריות אין חובה לטפל אצל היבואן .

רכשתי סיטרואן שהיתה שנתיים וחצי בליסיג ולא טופלה בכלל אצל היבואן ניכנסתי כחודש לפני סיום האחריות למוסך מורשה בבאר שבע עשו לי בדיקה כללית והחליפו חצי אוטו על חשבון האחריות .

פורסם

עדכון - בסוף החלטתי ללכת לפוספלד (למרות החשש), כיוון ש:

א. זה היה לי קרוב לעבודה (דקה הליכה)

ב. היה לי שובר לטיפול חינם מלובינסקי

ג. זה טיפול קטן סטנדרטי, אז עדיף כבר במוסך היבואן

זה מה שהיה (בקיצור: אני נותן להם ציון 7):

נכנסתי ב-8:00 בערך, כבר היו כמה רכבים על הליפטים ואמרו לי שייקח כשעתיים וחצי.

מנהל העבודה (דני) היה נחמד מאוד וגם זכר אותי מחודש שעבר, ענה לי על כל השאלות (מה מחליפים? איזה שמן? מתחייב שלא תדפקו את האוטו? :) )

ברקע אני רואה בחורה שבאה לקחת את הרכב וכועסת כי מישהו איבד לה את המכסה של המצבר.. אני מתחיל לחשוש :|

אני לחוץ על שריטות ברכב, אז ביקשתי שישתמשו בחולץ המיוחד כדי להוציא בזהירות את הפקקים של הברגים בגלגלים (מגנזיום). דני אמר לי "עזוב, משתמשים בשפיץ פלאייר, גם ככה הם ייהרסו לך בעוד שנתיים". :shock:

התעקשתי ובסופו של דבר הייתי צריך להוציא את הפקקים בעצמי עם החולץ שלי - החשש גובר :shock:

לגבי השובר - דני אומר ש"מחליפים גם פילטר מזגן, אז זה יעלה לך עוד כמה לירות בנוסף לשובר".

בסדר.

הרכב עולה על הליפט, אני יושב בחדר ההמתנה. נראה שהחבר'ה במוסך לוקחים את הזמן ומסתובבים כאילו הם בטיול נופים בונציה..

אני שותה כוס מים והולך לעבודה (2 דקות משם)

11:00 - אני מקבל טלפון לבוא לקחת את הרכב.

החליפו: שמן מנוע (5W30 - לרכב THP), מסנן שמן (EP6/EP6DT), טבעת אטימה פקק ריקון שמן, מסנן מזגן C4-7.

וגם ביצעו בדיקות ברכב.

בדקתי שלא שרטו את הפלסטיקה (היכן שפותחים את הפאנל של מחשב הרכב) - הכל תקין.

פתחתי מכסה מנוע כדי לבדוק שמכסה המצבר שלי במקום :) - הכל שם

קיבלתי חשבונית - 600 ש"ח (!!)

"אבל היה לי שובר לטיפול!", "השובר מכסה רק את החומרים והעבודה בגין החומרים, אבל לא את עלות הטיפול".

אני לא מבין מה זה אומר (מה עוד יש בטיפול חוץ מחומרים ועבודה?) אבל משלם - כי אין לי כוח להתווכח.

הבחורה הנחמדה בקבלה אומרת לי "תחזור בעוד שנה או 20,000 ק"מ".

אני אומר לה "אני כנראה אבוא קודם, אולי עוד 15,000, כדי לשמור על הרכב" - היא מתפלאת ומתעקשת בתקיפות שזה מיותר ולא צריך.

מה שתגידי, אני סומך יותר על קארספורום :)

זהו.

אני לא יודע אם אחזור לשם, כי יכלו לומר לי מראש מה תהיה העלות, וגם כי היחס שלהם לפקקים של הגלגלים משליך (מבחינתי) על היחס שלהם לטיפול כולו.

לסיכום לא היה אסון גדול, נראה איך הרכב יתנהג בחודש הקרוב..

• ספונסר פורום
פורסם

השחילו לך את האלמנט...

אין שום הגיון להחליף מסנן מזגן לרכב חדש לחלוטין, שמן מנוע עוד מובן, אך כל השאר מיותר, לעיתיםצריך להתעקש,לא היית אמור לשלם, רק על המסנן שאישרת.

אורן

• תוכן חדש...