Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4756 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשבוע - שבועיים הבאים אני מתכנן לקנות מקבוק פרו \ אייר 13" יד שניה ויש לי מספר שאלות לגבי המחשב עצמו ומה אני אמור לבדוק בעת הקניה מהאדם.

דגשים חשובים: battery cycle כמה שיותר ארוך ביום - יום, שהסוללה עצמה תחזיק לי לפחות שנתיים וחצי בשימוש כמעט יומיומי של שעתיים על הסוללה (ועוד כמה שעות טובות על חשמל) וניידות כמובן, אבל זה לא פקטור בשבילי כי מהבחינה הזאת שניהם בסדר גמור מבחינתי.

המחשב הולך לשמש לתיכנות web & mobile applications (כלומר sublime ,xcode, הרצת שרתי HTTP למיניהם חייבים לעבוד מהר וחלק), קריאת מסמכים, אינטרנט כמובן וסרטונים (לא סרטי HD) - לא דברים מסובכים.

1. התקציב שלי הוא 4000 עד 4500. האפשרויות שסימנתי לעצמי הן (א) פרו דגם 2011, 2.7Ghz i7, 500GB 5400RPM, 4/8GB RAM או (ב) פרו דגם 2012, 2.5Ghz i5 והשאר זהה או (ג) אייר דגם 2012, 1.8Ghz, 128GB SSD, 4GB RAM.

מה שנראה לי יותר ריאלי הן אופציות (ב) ו-(ג) מכיוון ש-(א) כנראה כבר עם סוללה קצת שחוקה ויותר מדי cycleים. אז מצד אחד (ב) יותר חזק, מצד שני (ג) עם כונן SSD שעשוי לעזור לי (גודל ההארד דיסק לא מהווה פקטור) וקצת יותר נייד וקל אבל אני קצת מפחד שהוא לא מספיק חזק, אף על פי שאני די בטוח שזה כן אמור להריץ חָלָק++ את כל הדברים שציינתי. בנוסף אין לו יציאת Ethernet שכן חשובה לי אבל הבנתי שאפשר לקנות Adapter שאמור לפתור את העניין (הוא עובד טוב?).

2. יש סיכוי שהסוללה נגמרת מהר יותר אחרי הטענה מלאה ב pro מאשר ב air, או שאין קשר? כמה הסוללה שלהם אמורה להחזיק במידה והוא דגם 2012 די חדש? בנוסף, אם אני אקנה את דגם (א) ואחליף סוללה, האם ה cycle שלו יתאפס ל-0?

3. על אילו דגשים עליי לשים לב בקניית מחשב נייד יד שניה וספציפית מקבוק?

תודה.

פורסם

סדר הדברים שאתה צריך כדי לפתח בדרישות שלך (מניסיון , מריץ בדיוק מה שאתה אומר - xcode , sublime , שרת של ROR http רק בעבודה יומיומית):

1. 8 גיגה זיכרון - אל תקנה מחשב עם פחות.

2. SSD

3. מעבד

לגבי השאלה השניה - אלו מחשבים של 4-5 שעות עבודה על סוללה. בשניהם הסוללה מובנית ולא פשוט להחליף.

אם אתה שואל אותי? הייתי מחפש במקומך אייר ששדרגו לו את הזיכרון ל8, או פרו ששדרגו לו את הדיסק לSSD.

כל השאר - לא משנה במיוחד.

ליביו (עובד עם מאקים מאז 2007)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

סוללה מובנית = צריך לפתוח 20 ברגים כדי להחליף ולא מחליפים בקלות עם שני קליפסים, אבל זה משהו שבהחלט אפשר לעשות לבד (או לשלם לחנות 100 שח עבור הטרחה).

פורסם

ליביו,

ככל הנראה אני אקנה את האייר עם 8GB RAM, לא אמורה להיות בעיה אם נגיד אני אריץ שרת node, אכתוב תוכנית ב sublime ואהיה עם שיר ברקע ב youtube? הרעיון הוא - מתכנת שעובד כל היום על המחשב, לא אמור להיתקל פתאום בקשיים של איטיות \ מחשב לא רץ חלק וכו'?

המטרה שלי היא להיות (כמעט) אך ורק על המחשב הזה במשך שנתיים וחצי - שלוש, בין אם זה בבית, בעבודה (על חשמל) או בנסיעות באוטובוס (שעתיים ביום; על סוללה).

בנוסף, האם האייר נוטה להתחמם פחות מהפרו או שאין ממש קשר? בנסיעות אני אשים תיק על הברכיים ועליו את המחשב, ומכיוון שיש לי נסיעה רצופה אחת של שעה וחצי שהמחשב צריך 'לשרוד' אותה 5 פעמים בשבוע אני לא רוצה שיתחיל להתחמם לי בטירוף.

תודה.

פורסם

יש סדרה שבה הפלסטיקה נוטה להיסדק מומלץ לעבור בקפידה ולראות שהמחשב שלם ושאין שום התחלות.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם
ליביו,

ככל הנראה אני אקנה את האייר עם 8GB RAM, לא אמורה להיות בעיה אם נגיד אני אריץ שרת node, אכתוב תוכנית ב sublime ואהיה עם שיר ברקע ב youtube? הרעיון הוא - מתכנת שעובד כל היום על המחשב, לא אמור להיתקל פתאום בקשיים של איטיות \ מחשב לא רץ חלק וכו'?

המטרה שלי היא להיות (כמעט) אך ורק על המחשב הזה במשך שנתיים וחצי - שלוש, בין אם זה בבית, בעבודה (על חשמל) או בנסיעות באוטובוס (שעתיים ביום; על סוללה).

בנוסף, האם האייר נוטה להתחמם פחות מהפרו או שאין ממש קשר? בנסיעות אני אשים תיק על הברכיים ועליו את המחשב, ומכיוון שיש לי נסיעה רצופה אחת של שעה וחצי שהמחשב צריך 'לשרוד' אותה 5 פעמים בשבוע אני לא רוצה שיתחיל להתחמם לי בטירוף.

תודה.

סבליים ויוטיוב ברקע זה שטויות, כל מחשב סוחב. לא יודע לגבי הנאד.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לפני שנתיים שלוש עבדתי עם מחשב 2gb היום עם מחשב 8gb ואני כבר מפנטז על יותר זיכרון כשאני מריץ דברים כבדים. לא נראה לי רציני לחשוב שמחשב בן שנתיים ישרוד עוד שלוש שנים ויהיה כיף לעבוד איתו

אייר כנראה פחות מתאים לצרכים שלך ופרו יותר מתאים

פורסם

CuervoB - לשימושים שתיארת אין שום אתגר למחשב הזה. גם סוג השימוש הזה בסוללה הוא ריאלי לגמרי בלי שום בעיה. לגבי התחממות - האייר מתחמם פחות מהפרו. זו מתמטיקה פשוטה של TDP והזרם שהמעבד צורך.

apple - אין יותר מחשבים עם פלסטיקה באפל. בטח שלא פרו או אייר שהם כולם מאלומיניום מהיום הראשון.

armageddon - אולי תסביר לנו למה עדיף פרו?

ההבדל בין האייר לפרו הוא SSD לטובת האייר , מעבד לטובת הפרו.

בתור משהו שעושה באינטנסיביות מה שהוא עושה בצורה יומיומית ב3 שנים האחרונות (ובכלליות עם מקים שנים...) עבדתי עם בערך כל דגם שיצא בשנים האלו - פרו 13, 15 , רטינה (משני המינים) וכל האיירים.

כמעט בכל שימוש - דיסק קשיח מהיר פי 10 יותר משנה ממעבד.

הזמן שאתה מבלה בקימפול (שזה בערך הדבר היחיד שדורש מעבד בשימושים שהוא תיאר) הוא אפסי לעומת הזמן הדלקה , אינדוקס , חיפוש ועוד מליון פעולות אחרות שמהירות יותר עם ssd.

על הדרך זה גם יותר חסכוני בחשמל מדיסק רגיל ופחות מתחמם.

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...