Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רשמים מנסיעת מבחן על TESLA MODEL S

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4740 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך לשרשור הקודם בעניין ה-Tesla Model S:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=479098&page=4&highlight=tesla

שניתי את דעתי והחלטתי בכל זאת לצאת לנסיעת מבחן שהתקיימה היום.

הסיבה שבכל זאת עניין אותי לצאת לנסיעת מבחן זה שהעלו סרטונים שלה "מפרקת" מכוניות אחרות בתאוצות, בין היתר גם רכב דומה לשלי (שהיה היחיד שניצח אותה), לכן כחלק מההתרשמות שלי אתן גם את חוות הדעת שלי על הרכב בהשוואה לרכב שלי.

מבחוץ:

אין ספק, מבחוץ המכונית מאוד יפה ומרשימה, יש לה עיצוב אלגנטי ובו זמנית ספורטיבי עם קוים זורמים ועיצוב נקי.

עם חבילת ה-Performance היא גם מגיעה עם חישוקי 21' שמאוד מחמיאים לרכב.

ידיות הפתיחה של הרכב שקועות בתוך הפח ובעת פתיחת הרכב הן פשוט קופצות החוצה על מנת לאפשר כניסה.

כאשר משלבים להילוך נסיעה הן חוזרות פנימה כדי להשלים את העיצוב החלק ובעת מעבר ל-P הן שוב קופצות החוצה.

כל יחידות התאורה ברכב מבוססות לד ופנסי החזית מצויידים במערכת קסנון.

נכנסים פנימה:

יש משהו קצת מוזר בתכנון של הרכב, מרגיש כאילו תכננו את כל השילדה וברגע האחרון משכו את כל פנים הרכב לאחור- התוצאה היא כניסה די לא נוחה למושבים הקדמיים עקב קורת B שמתמקמת בערך באמצע המושב.

מאחור המצד אף גרוע יותר, סף הכניסה למושבים האחוריים מאוד צר וגם כאן יש תחושה שבשם העיצוב הקריבו את הנוחות בכניסה למושב האחורי.

אחרי שנכנסים מגלים ספסל אחורי די נוח אבל חסר אחיזת גוף לחלוטין כיוון שכל המושב האחורי הינו מעין ספסל שטוח.

מרווח הרגליים טוב בהחלט, כנ"ל מרווח הראש שהכיל אותי על ה-1.8 מ' וקצת שלי מבלי שאצטרך לגרד את ריפוד הגג.

יתרון גדול שיש פה זה העדר אותה מדרגה שיש בדרך כלל ברצפת הרכב במושב האחורי, זו שנמצאת במרכז הרצפה ומפריעה ליושב במושב האמצעי מאחור- אין ברכב דרייבשאפט או מערכת פליטה שמצריכה את אותה בליטה ולכן הרצפה מאחורה ישרה לחלוטין.

מקדימה מגלים דשבורד מאוד לא קונבנציונלי, לוח המחוונים הינו תצוגה דיגיטלית אחת גדולה כאשר לצידה יש את אותו מסך נתונים שנוי במחלוקת עקב גודלו- 17'.

מודה ומתוודה, גם לי זה היה נראה מוזר בתמונות שראיתי וחששתי מהסנוור שהוא ייצור בעת נסיעה אך לשמחתי התבדתי, מעבר לאפשרות לכוון את עוצמת התאורה שלו יש למסך מצב אוטומטי של דימר שמחשיך אותו (ואת תאורת לוח השעונים) בחושך.

המסך עובד בדיוק כמו אייפד, כל הפקודות רצות מאוד מהר וחלק ודרכו שולטים בהכל, מתוכנת הניווט, דרך פתיחת הגג הפנורמי, ועד שליטה בעוצמת הטעינה של הרכב וכיול מצבי הנסיעה.

לוח השעונים עצמו מציג את מהירות הרכב, כמות האנרגיה המתבזבזת וזו הנותרת (מעין "מד דלק") ונראה מאוד מתקדם ושונה ממה שאנחנו מכירים.

חסרון גדול שוב מגיע מכיוון המושבים- הן לא תומכים ולא "תואמים" את ביצועי הרכב.

איכות החומרים עצמה לא רעה, זו לא איכות החומרים של הגרמניות הבכירות, הן הרבה יותר איכותיות, אבל בסופו של דבר זה תא נוסעים שנעים לשהות בו עם חלקי פלסטיק רכים, תפירות של עור (גם אם לא מוקפדות ומדוייקות כמו אצל הגרמניות) ותאורת לד בכל מקום.

נקודה שבלטה לרעה היא בידוד הרעשים- כבר במהירות מאוד נמוכה יש רחש צמיגים מאוד נוכח בתא הנוסעים, כל מהמורה נשמעת היטב ולדעתי יש פה פספוס בעניין הזה כי מרכב שבסה"כ בנוי טוב הייתי מצפה לקצת יותר שקט מהסביבה החיצונית וזה לא המצב פה.

מבחינת אבזור יש הכל- בקרת שיוט, BT, רדיו לווייני, מפות של גוגל, אינטרנט, טלפון, אפשרות התקנת אפליקציות ועוד.

איך זה נוסע?

כדי להניע את הרכב לוחצים על דוושת הבלם ו....זהו, הרכב מונע.

מימין להגה ישנה ידית שממנה מעבירים הילוך (כמו באמריקאיות), ברגע שהעברת ל-D אתה יכול להתחיל לנסוע.

לי הרגיש מאוד מוזר העניין של חוסר רעש המנוע אבל אני מניח שמתרגלים לזה.

הנסיעה עצמה די נוחה, להגה יש משקל די טוב ובעת כיול ההתנהגות למצב ספורטיבי הוא מתקשה קצת יותר.

לחיצה הגונה על דוושת הגז (אם אפשר לקרוא לזה כך...) מניבה תאוצה מאוד חזקה והחלטית, המון מומנט יש שם.

אבל פה אני כבר מתחיל לחוש בחוסר נוחות קל כי מבחינתי סאונד זה חלק אינטגרלי מהחוויה, בטח בנהיגה ספורטיבית, ופה פתאום אתה נותן לחיצה, נדבק למושב מעוצמת התאוצה והסאונד.....מכונית על שלט של NIKKO...

את ההתנהגות לא יצא לי לבדוק לעומק מכיוון שירד גשם חזק ועוד היה רטוב בכבישים המעניינים אבל זה עוד יבדק בהמשך.

כמה דברים שאני רואה לנכון לציין אודות הרכב:

1.בגלל העדר המנוע יש לרכב תא מטען קדמי לא קטן ועוד אחד אחורי ממש גדול- יתרון ענק עבור מי שצריך נפח הטענה גדול.

2.טווח הנסיעה נע בין 255 ק"מ ל-480 ק"מ, תלוי בסוללה בה בוחרים, בכל מקרה ההמלצה של TESLA בסוף יום נהיגה לחבר את המכונית לעמדת הטעינה הביתית על מנת לטעון את הרכב למחר וכן לשמור על מתח יציב כיוון שגם כאשר הרכב כבוי- יש מערכות חשמליות שלו שממשיכות לעבוד, כמו מערכת הקירור של הסוללות, למשל.

3.אחריות- לרכב 8 שנות אחריות על הסוללה ועוד 4 שנות אחריות מפגוש לפגוש ללא הגבלת קילומטר.

4.טיפולים- בהמשך לסעיף הקודם TESLA ממליצים על טיפול שנתי בודד בו נבדקות כל מערכות הרכב, הטיפול עתיד לעלות כ-2000 שקלים והוא כולל בתוכו את כל חלקי החילוף שהרכב יזדקק כולל חלקים מתבלים, קרי- הבלמים נשחקו וצריך להחליף דיסקים ורפידות? זה כבר כלול באותם 2000 שקלים.

שורה תחתונה-

תמורת ה-350K-500K שקלים שהרכב עתיד לעלות פה (בהתאם לאבזור) מדובר בחבילה מצויינת עבור מי שמחפש רכב מתקדם, מהיר וחסכוני לאורך זמן.

המחיר שלו הוא נקודת החוזק העיקרית, הוא פשוט זול משמעותית מכל מתחרה שלנו שתיתן את אותם ביצועים.

איך זה ביחס לרכב שלי?

המרצדס מרגישה איכותית יותר בכל פרמטר.

מבחינת הגישות של 2 הרכבים המרצדס מרגישה שזו מרצדס שלקחו אותה וכיילו אותה לתת ביצועים, זה בא לידי ביטוי במושבים אקטיביים סופר תומכים עם אינספור אפשרויות כוון, באפשרות לכוון גובה וקשיחות מתלים, באפשרות לכוון מצבי גיר שונים וכו'.

הטסלה לעומת זאת מרגישה כמכונית שנבנתה להיות נוחה, פרקטית וזולה לאחזקה, על הדרך כפועל יוצא מהמנועים החשמליים יש לה גם המון מומנט ולכן היא מאיצה מהר, אבל זו לא מכונית מכוונת נהיגה כמו המרצדס.

מה הייתי בוחר מבין ה-2?

שאלה לא פשוטה, הטסלה מציעה חבילה לא פחות ממצויינת ואלמלא העובדה שאין לה את הסאונד המתאים הייתי אומר שהיא נותנת פייט אמיתי לרכב שלי.

אני אוהב סאונד והרכב שלי יודע להפיק אותו היטב והסאונד גם מגובה בביצועים מהשורה הראשונה.

הכל שאלה של כמה אתה מוכן לשלם כדי לקבל את הסאונד הזה.

כרגע- אני מוכן לשלם את המחיר של הסאונד והדרמה.

1005134_10151537087839962_1900727938_n.jpg

969078_10151537087884962_28042935_n.jpg

תא המטען הקדמי:

1013683_10151537087724962_1602748562_n.jpg

שקע הטעינה:

1014389_10151537087749962_2110276568_n.jpg

935928_10151537087964962_639915515_n.jpg

המושב האחורי (שימו לב למיקום גב המושב הקדמי, הרחק מאחורי קורה B).

1003983_10151537087849962_841317596_n.jpg

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

כשאתה מציין מחירים בשקלים אתה מתכוון למחירים בהונג קונג כן?

בכל אופן רכב מאוד יפה והפרוייקט הזה הרבה יותר מוצלח מהפלופ הישראלי.

פורסם

האם תוכל לשים תמונה או שתיים של התא מטען האחורי כאשר הוא פתוח , מעניין לראות מה הגודל שלו בערך , תודה .

בעבר - Daihatsu Sharade (White) Classic 1997 1.5i MT - עדיין במשפחה

בעבר - Mitsubishi Lancer (White) X 2008 1.8 GTS CVT

בעבר - VW Jetta (White) MK6 2013 1.2TSI DSG7

כרגע (סוף סוף) - Seat Leon FR (not White anymore)) 2016 1.8TSI DSG7

פורסם

נורא מטריד אותי המסך הזה.

אתה טוען שהבהירות לא מפריע - בסדר.

אבל השאלה היא מה קורה לתשומת לב כשצריך לעשות כמה פעילויות שגרתיות (לדוג' להעביר שיר , להחליף יעד בGPS והגביר את המזגן וכו')?

במצב כרגע המסך שאתה מתרכז בו הוא יחסית קטן (נגיד 7") , אבל כשהגודל הוא 17" אני מתאר לעצמי שהמידע והכפתורים מפוזרים לאורך כול המסך.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

זה מאוד פשוט ונוח ולא מסיט את תשומת הלב, נהפוכו, הכל בהיר נוח ונגיש.

במהלך הנסיעה ישנו קטע במסך המוקדש לבקרת האלים, קטע אחר למוזיקה כך שזה לא באמת שונה מרכב רגיל שבו אתה שולח יד כדי להגביר מזגן או להעביר שיר.

מעבר לזה יש לך כמובן בקרת שליטה מההגה ושם השיר\אלבום מוצג גם בלוח השעונים.

מעבר למראה של הדשבורד שדורש עיכול- התפעול מאוד נוח.

פורסם

במהלך הנסיעה ישנו קטע במסך המוקדש לבקרת האלים,

האם הרכב מיועד לאולימפוס?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח זה עשה לי את השבת, בחיי!

הרכב נראה מדהים, תקחו את הטסלה ואת בטר פלייס, ותגידו לי מה יותר טוב.

זאת תעודת עניות למדינה, שאם כבר יש רכבים חשמלים, אז במקום טסלה מביאים בטר פלייס?

מקווה שהרכב הזה יגיע לארץ בקרוב.

Honda Civic 93' Manual Transmission

פורסם

עידן אהבתי את הכתיבה.

אל תשוו את bp לטסלה.

אי אפשר להשוות רכב שיעלה בארץ מעל חצי מליון שקל לפלואנס של מאה אלף.

אין שום הצדקה כלכלית לרכב שכזה במחיר הזה בארץ.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח זה עשה לי את השבת, בחיי!

הרכב נראה מדהים, תקחו את הטסלה ואת בטר פלייס, ותגידו לי מה יותר טוב.

זאת תעודת עניות למדינה, שאם כבר יש רכבים חשמלים, אז במקום טסלה מביאים בטר פלייס?

מקווה שהרכב הזה יגיע לארץ בקרוב.

תקחו מרצדס סדרה S ותשוו אותו ל-i30, ותגידו לי מה יותר טוב.

התשובה שלי - בשבילי ה-i30. זה רכב שאני יכול לקנות ולתחזק באמצעים שלי, והוא יענה לצרכים שלי. המרצדס מעבר להישג ידי. כך גם הפלואנס לעומת הטסלה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

החזקת רכב מהווה איזו הצהרה חברתית, בודאי בסגמנטים היוקרתיים. אז יש מי שמחפש רכב עם גרגור ויש מי שרוצה להציג את עצמו כ"ירוק" - בסגמנט העממי יקנה פריוס וביוקרתי יקנה טסלה.

פורסם

לייק!

(ככה זה כשהאייפד מחליף מילים עצמאית).

כמובן מדובר בבקרת האקלים.

לגבי BP- אי אפשר להשוות כלל בין הרכבים כיוון שמדובר בקונספטים שונים בתכלית:

ב-BP אתה קונה מכונית עם חוזה שימוש וכדומה.

בטסלה אתה קונה מכונית, יש קבלן משנה שמתקין לך נקודת חשמל בחניה ופה זה נגמר, סע כמה שאתה רוצה.

היתרון פה בהונג קונג זה שיש כמעט בכל חניון בתשלום לפחות 4-5 חניות לרכבים חשמליים ששם אתה יכול לחנות ולטעון את המכונית בחינם (אתה משלם רק שעת חניה ככל הרכבים).

מנוע יפני- אותי אתה כמובן לא צריך לשכנע בעניין הסאונד והרכב שלי הבהיר לי את זה מיד בתום נסיעת המבחן, יחד עם זאת, אם סאונד מנוע אינו קריטי עבורך ולא מעניין אותך לרדת לקטנות בעניין איכות תא הנוסעים- הטסלה תהווה חבילה עדיפה משמעותית ממרצדס\ב.מ.וו מקבילה.

כשסיפרתי לאישתי בכלליות על הרכב שלקחתי לנסיעת מבחן ואמרתי לה את המחיר היא בעצמה אמרה שזה קורץ מאוד.

זה רכב מאובזר מאוד, ביצועים מצויינים, אפס הוצאות דלק (והחשמל בכל מקרה זול משמעותית), טווח נסיעה שלא גורם לך לחשוב יותר מדי לפני נסיעה ארוכה ואחריות שמכסה אותך מפגוש לפגוש על הכל- עיסקה מצויינת.

נאמר את זה אחרת- אחרי נהיגה בה אני לא מתפלא שכמה מגזינים מוכרים בחרו בה כרכב השנה, היא מציעה חבילה ללא תחרות.

אגב אנקדוטה מעניינת, שימו לב שרכב המבחן היה מצוייד בהגה שמאלי בניגוד לרכבים פה שהינם הגה ימני.

מסתבר שבגלל שהרכב עדיין לא הגיע רשמית להונג קונג אבל טסלה רצו לפתוח רשימת הזמנות- הם שלחו מכונית הדגמה עם American specs.

לא חלף זמן רב עד שאותה מכונית מבחן רוסקה על ידי נהג שמעולם לא נהג ברכב עם הגה שמאלי, הוא נצמד יותר מדי לימין והרכב נפגע מרכב בנתיב הנגדי.

לא היו פצועים אבל אותה מכונית הדגמה קיפחה את חייה.

המכונית בה נהגתי היתה השניה שהגיע להונג קונג והיא כרגע מכונית ההדגמה היחידה של טסלה.

פורסם

נהנתי לקרוא!

נראה מרשים ביותר.

התחילו לדבר על ייבוא לארץ, נקווה שלא יקח יותר מידי זמן :-)

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

בשמחה רועי (הרבה זמן לא ראיתי אותך פה).

:wink:

נקודה שלא נגעתי בה זה נושא הסחירות, אותי אישית מאוד מעניין איך תיהיה הסחירות של הרכבים האלה כיד שניה, אחרי הכל נכון לעכשיו הם סוג של עוף מוזר בשוק.

כרגע יש בהונג קונג (לדברי הסוכנת) כ-40-50 רכבי טסלה שנעים בכבישי הונג קונג, כולם מדגם Roadster כמובן, לא יצא לי להתקל באחת למכירה אז קשה לדעת.

לדברי הסוכנת יש כרגע כ-400 לקוחות שכבר שמו מקדמה עבור המודל Sאזאני מניח שאוטוטו נראה די הרבה כאלה נעות על כבישי הונג קונג וגם אוכל לקבל אינדיקציה טובה יותר לגבי סחירות.

סבירות לא רעה שאם הייתי בעצמי איזה ״מחבק עצים״ הייתי שוקל ברצינות לשים מקדמה.

• תוכן חדש...