Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7932 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

1. היום סוף סוף התפניתי לביצוע טיפול 10000 לרכב, ונתקלתי בבעייה בפירוק הפילטר אוויר של הרכב (ירד כבר החושך, אז לא השקענו יותר מידי...). נשכבתי מתחת לרכב, ופירקתי שני איזקונים שחיברו אותו, אבל עדיין הוא לא זז אפילו מעט... מישהו יודע מה עוד צריך לפרק? הפילטר יוצא מלמטה או מלמעלה?, הוא יוצא עם הבית שהוא נימצא בו או הפילטר לבד?

2.ושאלה בקשר לפילטר פתוח ברכב, ראיתי כבר GTI אחת עם פילטא פתוח, והפילטר היה מכוון כלפי מטה, מה שנראה לי יגרום לאבק ולכלוך להיכנס לפילטר... יש דרך אחרת למקם אותו? יש קיט ראם אייר או קיט יניקה אחר לרכב?

3. ממיר קטליטי - אני מניח שהממיר ברכב שלי כבר די סתום, וחשבתי על לרוקן אותו או להוריד אותו לגמרי, אבל הבנתי שהורדה של הממיר מביאה לירידה במומנט. הירידה במומנט היא מוחשית ומורגשת? האם זה יתן יותר כוח לאוטו?

4. בנוגע לסאנרוף - החורף מתקרב ובא, ואחרי שכבר פעם אחת נזלו לי מים לתוך האוטו כי המסילות ניקוז היו סתומות הייתי רוצה לקבל עצות על איך לתחזק את הסאנרוף ואיזה טיפול כדאיל עשות לו כדי למנוע חזרה של מקרה כזה... אני מתכוון לעבור על מסילות הניקוז עם אוויר בלחץ (קומפרסור גדול) ולשים גריז על המסילות של הסאנרוף. צריך לעשות עוד משהו?

5. שאלה לא ממש קשורה, אבל מישהו יכול להסביר לי מה זה דה-קאט?

תודה, וחג שמח

משה

מגאן 265

פורסם
3. ממיר קטליטי - אני מניח שהממיר ברכב שלי כבר די סתום, וחשבתי על לרוקן אותו או להוריד אותו לגמרי, אבל הבנתי שהורדה של הממיר מביאה לירידה במומנט. הירידה במומנט היא מוחשית ומורגשת? האם זה יתן יותר כוח לאוטו?

3. אם הוא אכן סתום או סתם מרעיש, גש וקנה אחד חדש תחליפי ב-1000 ש"ח.

לדעתי, הורדה לחלוטין מיותרת (רישוי, "מארבי" בדיקת זיהום אוויר) ובין כה וכה אל תצפה לכח נוסף.

הרעש משקר.

5. הכוונה היא למערכת פליטה ללא קטליזטור; לאחר שפורק.

דניאל

MCS 2008

פורסם
שלום לכולם!

1. היום סוף סוף התפניתי לביצוע טיפול 10000 לרכב, ונתקלתי בבעייה בפירוק הפילטר אוויר של הרכב (ירד כבר החושך, אז לא השקענו יותר מידי...). נשכבתי מתחת לרכב, ופירקתי שני איזקונים שחיברו אותו, אבל עדיין הוא לא זז אפילו מעט... מישהו יודע מה עוד צריך לפרק? הפילטר יוצא מלמטה או מלמעלה?, הוא יוצא עם הבית שהוא נימצא בו או הפילטר לבד?

2.ושאלה בקשר לפילטר פתוח ברכב, ראיתי כבר GTI אחת עם פילטא פתוח, והפילטר היה מכוון כלפי מטה, מה שנראה לי יגרום לאבק ולכלוך להיכנס לפילטר... יש דרך אחרת למקם אותו? יש קיט ראם אייר או קיט יניקה אחר לרכב?

4. בנוגע לסאנרוף - החורף מתקרב ובא, ואחרי שכבר פעם אחת נזלו לי מים לתוך האוטו כי המסילות ניקוז היו סתומות הייתי רוצה לקבל עצות על איך לתחזק את הסאנרוף ואיזה טיפול כדאיל עשות לו כדי למנוע חזרה של מקרה כזה... אני מתכוון לעבור על מסילות הניקוז עם אוויר בלחץ (קומפרסור גדול) ולשים גריז על המסילות של הסאנרוף. צריך לעשות עוד משהו?

תודה, וחג שמח

משה

1. פילטר אויר יוצא עם הפלסטיק העגול כלפי מטה מתחת לרכב.

2.אין קיט שאני יודע עליו , והמיקום שם לפילטר אויר הוא די מחורבן ולדעתי יותר מסוכן העינין שהוא כ"כ נמוך ועלול לשאוף מים.

3. לא ממש מורגשת , שמור את הממיר אצלך בכ"א אם אתה מוריד ( אם אתה מוריד ומחליף את הדוד אחורי המקורי ד"א תעשה לי הודעה )

4. נשמע כאילו יש לך בעיה יותר רצינית מסתם מסילות ניקוז סתומות , הייתי מציע לך ללכת לפחח לפרק את הריפוד באיזור ולחפש ריקבון.

5. DECAT , ללא ממיר

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

תודה לכל מי שענה.

אין לי שום בעיה של ריקבון בסאנרוף, בדקתי את האיזור, והנזילה היתה חד פעמים, ולא חזרה על עמה מאז שניקיתי את המסילות.

בכל מקרה אשמח לקבל עוד טיפים לטיפול בסאנרוף...

מגאן 265

פורסם

המלצות לטיפול בסאן רוף 306,

אל תגרז את המסילות של הגג,מכיוון שהגריז תופס אבק ולכלוך ונהפך למעיין עיסה דביקה שמקשה על המנגנון לתפקד כראוי.

במקום גריז שחור מומלץ לאחר ניקוי כמובן,שמן WD 40 על המסילות ועל גלגלי השיניים של מנוע הסאן רוף אחת לחודשיים בערך.

ניתן לכוון את גובה שמשת הסאן רוף במידה והשמשה אינה יושבת בול עם גובה הגג כאשר הגג סגור,זאת מבצעים עם שחרור ברגי הטורקס הקדמיים שיושבים בצדי השמשה בחלקה הפנימי כמובן וקביעה מחדש של הגובה ואז סגירה לא חזקה מידי של הברגים [הברגה עדינה !,כדאי להעזר בחבר שיכוון מבחוץ]..מומלץ לקראת החורף.

פורסם
המלצות לטיפול בסאן רוף 306,

אל תגרז את המסילות של הגג,מכיוון שהגריז תופס אבק ולכלוך ונהפך למעיין עיסה דביקה שמקשה על המנגנון לתפקד כראוי.

במקום גריז שחור מומלץ לאחר ניקוי כמובן,שמן WD 40 על המסילות ועל גלגלי השיניים של מנוע הסאן רוף אחת לחודשיים בערך.

ניתן לכוון את גובה שמשת הסאן רוף במידה והשמשה אינה יושבת בול עם גובה הגג כאשר הגג סגור,זאת מבצעים עם שחרור ברגי הטורקס הקדמיים שיושבים בצדי השמשה בחלקה הפנימי כמובן וקביעה מחדש של הגובה ואז סגירה לא חזקה מידי של הברגים [הברגה עדינה !,כדאי להעזר בחבר שיכוון מבחוץ]..מומלץ לקראת החורף.

תודה.

אני רואה שאתה מבין קצת ב 306 ( אתה אחד משלושה שתמיד עונים פה על השאולות שלי;) ) אז אם אפשר תגובה בנושא הממיר הקטליטי ששאלתי למעלה.

תודה

מגאן 265

פורסם

ממיר קטליטי ב 306 GTI,

האמת ב 306 שהיתה לי היה מנוע הקודם [s16] ושם הורדת הממיר עשתה רק טוב,תגובת מצערת,שיפור קל בנשימה בסלד גבוה, צריכת דלק נמוכה יותר. ב למרות שיש לי אוטו עם מנוע כמו שלך השארתי את מערכת הפליטה בצורתה המקורית בידיעה שהממיר שבה, הוחלף לפני שנה. בזמן הקרוב אינני חושב להוריד את הממיר זאת בשל שהביצועים של הרכב מספקים ואינני רוצה להתחיל לחתוך\להוסיף\וכ"ד למערכת [הפליטה] שמצבה הכללי טוב.

סיכום

המלצה אישית לגבי הורדת ממיר לשם שיפור הספק אינני יכול לתת,כפי שהבנתי מחבר שבבעלותו ZX עם מנוע GTI 6 הורדת הממיר בשילוב פלטר אוויר "נותנת" תחושה של תוספת הספק,תחושה סובייקטיבית משהו.....ובעצם לפעמים תחושות טובות מהרכב זה מה שאוהבים, לא?

פורסם
ממיר קטליטי ב 306 GTI,

האמת ב 306 שהיתה לי היה מנוע הקודם [s16] ושם הורדת הממיר עשתה רק טוב,תגובת מצערת,שיפור קל בנשימה בסלד גבוה, צריכת דלק נמוכה יותר. ב למרות שיש לי אוטו עם מנוע כמו שלך השארתי את מערכת הפליטה בצורתה המקורית בידיעה שהממיר שבה, הוחלף לפני שנה. בזמן הקרוב אינני חושב להוריד את הממיר זאת בשל שהביצועים של הרכב מספקים ואינני רוצה להתחיל לחתוך\להוסיף\וכ"ד למערכת [הפליטה] שמצבה הכללי טוב.

סיכום

המלצה אישית לגבי הורדת ממיר לשם שיפור הספק אינני יכול לתת,כפי שהבנתי מחבר שבבעלותו ZX עם מנוע GTI 6 הורדת הממיר בשילוב פלטר אוויר "נותנת" תחושה של תוספת הספק,תחושה סובייקטיבית משהו.....ובעצם לפעמים תחושות טובות מהרכב זה מה שאוהבים, לא?

בהחלט!!!

המטרה שלי בהורדת הממיר היא לא לשפר את כוח המנוע, הוא מספיק חזק בשבילי כרגע (הרכב אצלי רק חודשיים, קודם צריך לשפר את הנהג באיזה קורס...), פשוט שקראתי בפורומים של 306 GTI בחו"ל שהורדת הממיר עוזרת מאוד בצריכת הדלק ומעט בביצועים, ומכיוון שאין לי בעיה לעבור טסט חשבתי שזאת השקעה שכדאי לעשות...

מגאן 265

• תוכן חדש...