Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4800 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה אתה מופתע אבל שחשדו פה בערבי כרושם ראשוני, לפי דברייך אנחנו גרים בשבדיה. זה כמו שתבוא לחקלאי בדרום ש100 פעם בדואים שדדו ממנו יבול, ותאשים אותו בגזענות כי בפעם ה101 התגלה שהגנב היה יהודי.

ספר לי , מתי לאחרונה ריססו בארץ אנשים חפים מפשע (לא מאבטח) בבנק?

מה מפתיע שירי המוני בחפים מפשע מוגדר בישראל מידית כפיגוע וב99% מהמקרים זה לא יהיה יהודי אדוני השמאלן ויפה הנפש.

להבדיל אלף ואלפי הבדלות הדוגמאות שהבאת קיימות בכל אוכלוסיה ובכל מקום בעולם, שודדים בנקים,גונבים, סכסוכי משפחה, אדם נורמטיבי יכול לרצוח את אישתו ברגע של טירוף אחרי שתפס אותה בוגדת. לא רלוונטי לדיון

SEAT LEON TSI 1.2 2012

• תגובות 230
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בן אדם נורמטיבי מברר עובדות, לפני שהוא רץ לכתוב בפייסבוק על תיאוריות קונספירציה והפחדים של מדינת ישראל.

אם מבחינתך זה מיותר, ואפשר להניח בכל מקרה של רצח או שוד או סתם גילוי אלימות בישראל שמדובר בערבים - כנראה שאתה חי במדינת ישראל אחרת.

אתה מבזבז זמן. מבחינתם, גם אם העובדות אחרות, הערבים אשמים.

בגללם יש בכלל צורך במג"ב ולכן גייסו את היורה וציידו אותו בנשק.

אם לא היו ערבים, החיסול הזה בכלל לא היה קורה, כי ליורה לא היה נשק ו/או הכשרה לירי.

זה לא מסוג האנשים שחושבים ו/או בודקים לפני שהם מגבשים דיעה על אירוע או אדם. התמונה כבר לפניהם, עכשיו רק נשאר להתאים את המסגרת...

ההודעה לפניי רק מוכיחה את זה.

פורסם
מה אתה מופתע אבל שחשדו פה בערבי כרושם ראשוני, לפי דברייך אנחנו גרים בשבדיה. זה כמו שתבוא לחקלאי בדרום ש100 פעם בדואים שדדו ממנו יבול, ותאשים אותו בגזענות כי בפעם ה101 התגלה שהגנב היה יהודי.

ספר לי , מתי לאחרונה ריססו בארץ אנשים חפים מפשע (לא מאבטח) בבנק?

מה מפתיע שירי המוני בחפים מפשע מוגדר בישראל מידית כפיגוע וב99% מהמקרים זה לא יהיה יהודי אדוני השמאלן ויפה הנפש.

להבדיל אלף ואלפי הבדלות הדוגמאות שהבאת קיימות בכל אוכלוסיה ובכל מקום בעולם, שודדים בנקים,גונבים, סכסוכי משפחה, אדם נורמטיבי יכול לרצוח את אישתו ברגע של טירוף אחרי שתפס אותה בוגדת. לא רלוונטי לדיון

איך זה לא רלוונטי לדיון אם זה בדיוק מה שקרה כאן?!

הטענה הראשונית בתקשורת היתה שמדובר בשוד - הנחה סבירה ביותר, בהתחשב בזה שמדובר בבנק. הסוכן עמוס עשה סלט ובו האשים גם את המחבלים וגם את הבודאים שהמדינה פוחדת מהם. הוא כיסה את שתי האפשרויות - אלימות שקיימת בכל חברה, וטרור. בשני המקרים, החשודים המיידים אצלו היו ערבים.

כן, בכל חברה יכול לקום חשוד ולירות באנשים בבנק בגלל סיבה כזו או אחרת. ההצעה שלך היא לחשוד בערבים בכל דבר שקורה, עד שמוכח אחרת, כי בארץ יש גם פיגועי טרור.

אם אתה לא מבין עד כמה זה מעוות, ולא תואם את המציאות היומיומית שלנו, בה יהודים פוגעים אחד בשני על כל דבר קטן, זה עצוב מאוד.

אבל שמר צודק. אני מבזבז את זמני. קראתי בתיק דבקה שהיורה בבנק בבאר שבע אכל חומוס לא טוב אצל ערבים לפני זה. הנה, גם פה הם אשמים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

לצורך העניין מי שפירסם על 2 הבדואים היו מספרי גופי תקשורת ביניהם YNET וחדשות 10 , ואם אני לא טועה גם המפכ"ל צוטט שאלה החשדות. בעקבות הפרסומים הגיעו התגובות בפורום כי בשביל לדבר על דברים שקורים יש פורום, עד כאן מה הבעיה?

רק אחכ באו כמה שמאלנים לשרשור והתחילו לצעוק גזענים גזענים (הם כמובן עם היד על הדופק כמו שעון, דואגים להזכיר לכולם כמה האחרים לא בסדר ושהם זה תלית שכולה תכלת ורק אתמול חזרו מגינת לבינסקי והאכילו את הסודנים שם בארוחת ערב חמה)

וכן אחד לא יצליח לשכנע את השני וזה אכן בזבוז זמן. אז מה הטעם לקפוץ כל פעם עם הגזענים גזענים הזה :roll:

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם

כי טיפוסים כמוך מסוכנים לעתידה של מדינת ישראל פי אלף מכל חמאסניק...

"שמור אותי מאוהביי, עם שונאיי אסתדר בעצמי".

פורסם

אבל הוא לא טועה (לא לחלוטין, בכ"א). המציאות היא שכמות הפשעים המבוצעים ע"י ערבים גבוהה מאוד יחסית לחלקם באוכלוסיה. אז כן, אפשר להיות PC, אבל להתעלם מהמציאות, זה לא הכי מומלץ...

אז נכון שהפשע הפעם בוצע ע"י יהודי. אז? זה עדיין לא משנה את המציאות.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

או הנה בא אדון שמר והחליט שאדון מילאן מסוכן יותר מחמאסניק, מאיפה ההבנה? האם זה אמפירי? חקרת את העניין?

חביבי רוב החשדות הביאו להערכה שמדובר בבדואים תושבי רהט, שמר דבר איתי בפעם הבאה שייקחו לאבא שלך את האוטו, ועוד כמה דברים יקרים, או יבואו לך עם טרקטורונים וירגמו באבנים את אשתך עם שתי התינוקות שלך בכניסה ליישוב. אתה יודע מה סיטואציה פחות הזויה יפתיעו אותך במאהל בשטח כשאתה במילואים תחטוף מכות רצח ויגנבו לך את הנשק, אה סליחה זה אליהו הנביא עושה מבצעים להחזרת הציוד האבוד של צה"ל.

תפסיקו להתעלם מהבעיה הזאת, יש פה בעיה חמורה של ביטחון פנים, ולא אחת בגלל האוכלוסיה הערבית בישראל, מערכת המשפט והענישה בישראל הן כושלות והומניות מדי, ביום שישלחו את הרוצחים והאנסים פה לעבוד עבודות פרך עד שימותו בשמש הקופחת של הדרום, מצבנו ישתפר כי אנשים יחשבו פעמיים.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

המציאות היא ששוטר מג"ב יהודי ביצע את הירי. נקודה. זו מציאות.

כל השאר הם ספקולציות, שכן אינך יודע מי ביצע מה ואיפה. נכון הוא שבאופן כללי הפשיעה ביישובים הערביים גדולה באופן יחסי (אם נאמין לנתונים שמפרסמת המשטרה, לאור ההיכרות עם הנפשות הפועלות גם בזה ניתן לפקפק...), כמו בכל מקום בו יש הזנחה של הרשויות (ע"ע, בימים עברו, "השטח הגדול" ביפו, ג'סי כהן בחולון, עמידר בבת ים, שכונות ברמלה, "סלע" בנתניה, שיכון המזרח בראשל"צ ועוד ועוד. אגב, בכל המקומות הללו התגוררו יהודים).

משום מה, ברגע שהרשויות פועלות בכל המישורים (הטבת מצב התושבים, אכיפה מוגברת, השקעה בחינוך ותשתיות) המצב משתפר פלאים, פה יותר ופה פחות, לפי מידות ההזנחה וההשקעה - אבל היי, כאן יש לנו עסק עם ערבים ברברים, אז מה זה יעזור?

פורסם

אני לא ראיתי אף פרסום על זה שמדובר בבדואים, ועקבתי אחרי זה מהרגע הראשון. הטענה הראשונית היתה שמדובר בשוד, והנחתם באופן די אוטומטי שמדובר בערבים או בבדואים. בגלל זה כבודו ליברמן (שהוא בכלל לא עבריין) מהר לספר לנו שמדובר בפיגוע לכל דבר. האם גם עכשיו הוא עומד מאחורי דבריו? חבל שאף אחד לא ישאל אותו.

אני רחוק מלהיות עם היד על הדופק או להאכיל סודנים בגינה בלבינסקי. אין צורך להפריז בסטראוטיפים עלובים, באמת. לא יודע למה פתחת רגשי נחיתות כאלה מול אנשי השמאל המעטים שיש בארץ, אבל זו בהחלט לא אשמתי ולא באחריותי. גןם לא מבין כ"כ מה אתה נעלב מהטענות על גזענות. אתה חושב שהסוכן עמוס הוא לא גזען? למה? כי הוא או אתה חושבים שהדעות שלו מבוססות על מדע אמפירי? אבל כל הגזענים אי פעם חשבו ככה, אתה יודע. אולי בגלל שהוא יהודי? כי יש איזו נטיה מוזרה לאנשים לחשוב שיהודי לא יכול להיות גזען. אם הטענות המוצדקות על שטויות שנפלטות ללא ביסוס כלשהו מקוממות אותך - יש לזה פתרון מאוד פשוט: לא לכתוב דברים לפני שמאמתים אותם. קראתי שוב את התגובה של מר עמוס - הוא לא טען שמדובר בפיגוע בכלל, כך שכל התיאוריה שלך על ההנחה האוטומטית שזה פיגוע ושערבים אשמים לא קשורה למה שהוא כתב בכלל. הוא דיבר על זה שמדובר בשוד והניח באופן אוטומטי שמדובר בשודדים בדואים. זה מחזיר אותנו להודעה הקודמת שלי - מר סוכן עמוס מייחס כל גילוי אלימות ברוטלית מספיק לערבים, למרות שאתה יודע בדיוק כמו שאני יודע שזה לא המצב. אי לכך ובהתאם לזאת, מר עמוס הוא גזען, גם אם הוא או אתה לא רואים את זה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
או הנה בא אדון שמר והחליט שאדון מילאן מסוכן יותר מחמאסניק, מאיפה ההבנה? האם זה אמפירי? חקרת את העניין?

חביבי רוב החשדות הביאו להערכה שמדובר בבדואים תושבי רהט, שמר דבר איתי בפעם הבאה שייקחו לאבא שלך את האוטו, ועוד כמה דברים יקרים, או יבואו לך עם טרקטורונים וירגמו באבנים את אשתך עם שתי התינוקות שלך בכניסה ליישוב. אתה יודע מה סיטואציה פחות הזויה יפתיעו אותך במאהל בשטח כשאתה במילואים תחטוף מכות רצח ויגנבו לך את הנשק, אה סליחה זה אליהו הנביא עושה מבצעים להחזרת הציוד האבוד של צה"ל.

תפסיקו להתעלם מהבעיה הזאת, יש פה בעיה חמורה של ביטחון פנים, ולא אחת בגלל האוכלוסיה הערבית בישראל, מערכת המשפט והענישה בישראל הן כושלות והומניות מדי, ביום שישלחו את הרוצחים והאנסים פה לעבוד עבודות פרך עד שימותו בשמש הקופחת של הדרום, מצבנו ישתפר כי אנשים יחשבו פעמיים.

כי גזענות ומלחמה פנימית פירקה מדינות, הרבה יותר מהר מאשר אוייבים חיצוניים.

כי אם יבוא אליי גנב ו/או מחבל - אתמודד איתו באותה צורה בין אם הוא ערבי או יהודי. כי הבטחון שלי לא גבוה יותר מול אספסוף או ערס יהודי (תאמין לי, נתקלתי בכאלה) מאשר מול אספסוף או ערס ערבי (גם בהם נתקלתי).

אין לי שום בעיה שישלחו אנסים ורוצחים למות בשמש הקופחת, רק בלי לבדוק מה סעיף הלאום בת. הזהות. חילוניים, חוזרים בתשובה, מוסלמים, אשכנזים - הכל הולך.

פורסם

יוסי לך למקורות ההיסטוריה ותבין שלא יהיה כאן מעולם שלום, גם אם נרצה. יהיה פה דבר אחד, הסכם הפסקת אש בפיקוח מעצמה על אזורית, זה שיא וזה הכל.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

אני פשוט אצטט את עצמי עם מה שכתבתי לפני 20 דקות בשרשור אחר:

אני צריך שתבינו את נקודת המבט שלי:

אני רואה את זה לא מנקודת מבט פוליטית, כי הפוליטיקה לא ממש מחזיקה מים פה באזור. כל כמה חודשים הכל משתנה.

אני רואה את זה מנקודת מבט של תהליכים חברתיים שזורמים ומשנים את המציאות כל הזמן.

כיום יש שינויים בתפיסה של כל מה שזו פוליטיקה בקרב העמים.

אתם חושבים שהיינו יכולים לנהל דיון משכיל בפלטפורמה כמו הפורום לפני 15 שנה?

ברור שלא!

כל אחד היה חשוף רק למציאות שיש לו וכולם קנו את הבולשיט של "כולנו אחים" והנאראטיב הציוני שנותן לנו ורק לנו לגיטימציה להיות פה.

זה היה עניין של "אנחנו מול הם" או "אנחנו מול כל העולם". אנשים היו מוכנים לתת את החיים שלהם בשביל המדינה.

כיום? כל פעם פחות כי אנשים (בשני הצדדים) קולטים שזה בולשיט שלא עוזר לאף אחד.

אז שתדעו שהנאראטיב שלהם הוא בדיוק אותו דבר, כמו הנאראטיב של כל עם אחר שנמצא בסכסוך.

אבל!

אצלנו כבר רואים אנשים שמשנים את הדעה שלהם.

כבר לא הכל שחור ולבן. לא הכל זה ימין ושמאל, ולא כל מוסלמי הוא רע ולא כל רע הוא מוסלמי.

אצלם גם יש תהליכים כאלו. לא כולם (חלק גדול אבל לא כולם) מאשימים את ישראל בצרות שלהם.

ההבדל עם העבר הוא שפלסטינים רואים את שאר העולם ובדיוק כמוני וכמו חילונים אחרים, לא רואים למה אנחנו צריכים לתמוך בסכסוך שלא מוביל לשום מקום ואף אחד לא מנצח בו.

הצעירים הפלסטינים מאמינים כיום פחות בחלום של להעיף את הציונים לים והם יודעים שאנחנו נמשיך להיות פה, בדיוק כמו שאנחנו יודעים שהם ימשיכו להיות פה.

חלק גדול מהם פשוט רוצים את מה שאנחנו רוצים, וזה שיהיה לנו קצת שקט ושכל אחד יוכל לעשות את החיים שלו כמו שהוא רוצה, עם מספיק אוכל ופרנסה מכובדת למשפחה שלו.

הם רוצים את הLCD 42 אינצ' בסלון. הם רוצים בית חולים כמו שצריך. הם רוצים לבזבז כסף בקניון והם רוצים את המחשב שיאפשר להם לשבת ולכתוב בפורומים של רכב ומדי פעם להביא תמונות מאירועים מהמדינות השכנות (כמו שאנחנו גם עושים).

הרוב לא רוצה כבר מלחמות. נמאס להם בדיוק כמו שנמאס לנו.

בנוסף, הם רואים שבשאר העולם אנשים חיים טוב. הם רואים שאנשים מבקרים את הממשלה שלהם. הם רואים שיש חופש ופחות אלימות.

האינטליגנטיים מביניהם לא קונים את הבולשיט הגזעני של הממשלה שלהם, בדיוק כמו שהאינטליגנטיים שלנו הם לרוב לא גזענים ורוצים באמת לפתור את זה.

רוב מי שבעד המשך הסכסוך זה אנשים לא חכמים במיוחד או פשוט מטורפים (בגלל דת או אמונות מוזרות שלא קשורות למציאות).

ברגע שיש לנו מאסה קריטית של אנשים שלא רוצים מלחמה וכבר לא אכפת להם מאיתנו (כמו שבאופן אישי אני לא מוטרד ממה שקורה בעזה. כבר לא מעניין אף אחד), יהיה אפשרי לעשות הסכמים כלשהם.

השלום הכי טוב שאפשר לעשות זה שלום כלכלי. הם עובדים ויודעים שאם אחד מהם עושה בעיות, כל השאר נשארים בלי כסף השבוע או החודש.

פעם זה לא היה עובד פשוט כי אנשים עדיין קנו את הבולשיט של הממשלה שלהם, שטענה שאנחנו הבעיה. כיום הם יודעים מי הבעיה האמיתית שיש להם מול העיניים.

רובם כבר לא מעוניינים במלחמה אלא רק רוצים לעבוד ולהתפרנס.

אז מה שצריך לעשות בעצם זה לקדם כמה שאפשר את השלום ולייצר מצב שבו שתי האוכלוסיות יהנו מצמיחה כלכלית.

ברגע שיש לנו מצב כזה וכולם עובדים, אז ברגע שהממשלה אומרת "יוצאים למלחמה", העם יגיד "מה אתם דפוקים? אני לא מאבד את הפרנסה שלי בשביל החרא שלכם".

אלו הצעדים הראשונים לדמוקרטיה ולשלום.

אי אפשר להסתכל על הפלסטינים כמו שהסתכלנו עליהם לפני 20 שנה.

הם השתנו וגם אנחנו משתנים כל הזמן.

• תוכן חדש...