Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4725 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בעלי השמחה לא משלמים טיפ למלצרים כחלק מעלות האירוע.

אלא נותנים טיפ לרב מלצרים/אחראי אחר מטעם האולם מרצונם החופשי.

ביץ' פליז. רוצים כסף שחור אז שיגידו, אבל אם קוראים לזה טיפ

אז מבחינתי הנושא כבר נסגר ואני בתור אורח לא חייב להם כלום.

נותנים טיפים כי המלצרים מקבלים פרוטות ולא שווה להם לעבוד בלי זה.

ואיך זה הופך להיות בעיה שלי בתור אורח? האם הפכתי לשלוחה של משרד הרווחה?

הבאתי להם קינוחים, הם אפילו לא טרחו להגיד תודה על דבר אחד כל הערב, ואני רואה שהם קמים ובאים לצאת. אמרתי FUCK IT, כל הערב הם התנהגו אליי כמו סודני אני חייב לדעת מה הולך שם - אמרתי להם, מה, יש משהו לא בסדר? להחליף לכם משהו ? הם אומרים בשיא האדישות "לא, הכל היה בסדר, תודה, להתראות".

מה שקרה אח"כ זאת הייתה הסיבה לפיטורים שלי. יש אנשים כ"כ חוצפנים תאמינו לי..

נכון, הם החוצפנים בסיפור הזה. אתה בסדר. wow...

אם זה מה שאתה חושב,האם במסעדה אתה משאיר טיפ?

אם כן,למה הם מקבלים שכר שעתי.

משאיר למי שזה מגיע לו, בהחלט לא כברירת מחדל.

בעיות ת"ש אפשר להפנות למש"קית הרלוונטית או למעסיק, לא לגלגל אל הלקוח.

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לבנט.

עולם שלישי.

תרבות אפריקנית.

תקראו לזה איך שאתם רוצים.

טיפ למלצרים בחתונות.

נו באמת.

תתקדמו.

ובהדגשה:

אף אחד לא מכריח מישהו לעבוד בעבודות האלה.

אם מישהו מוכן לקבל את המשכורת הזאת,

כנראה שהיא מספקת אותו וזה מה שמגיע לו.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

נכון, הם החוצפנים בסיפור הזה. אתה בסדר. wow...

ידעתי שתגיב על זה, כי גם לפי התגובה הקודמת אפשר לראות שאינך ניחן ביד רחבה. אבל רוצה לדעת מה עשיתי להם ? פשוט קלאסה. הם באו ללכת, אז אמרתי להם שהבחור בשולחן ההוא רוצה להגיד להם שלום (זה היה שולחן ענקי של העובדים), הם הלכו לשם ליד כולם, עמדתי לידם ואמרתי בקול "באתם שעה וחצי באיחור, כבר הגשנו קינוחים ואמרתם לי שאתם רוצים הכל מהתחלה! רבתי עם האחראי שלי, עם הטבחים, ומה ביקשתי בסה"כ ?! שתיתנו לי טיפ סימלי כי אין לי כסף לחזור הביתה באוטובוס, הסברתי לכם שאני צריך ללכת שעה ברגל!"

תקשיבו, אם הייתם רואים את הפנים של האנשים שם - זה היה ענק! אח"כ בחור מהשולחן הגדול הביא לי 20 שקל ואמר לי שהם קמצנים ברמה כרונית ואין לי מה להתייחס אליהם.

הם אח"כ פנו לאחראי מלצרים והוא פיטר אותי. אני כמובן הלכתי עם חיוך מאוזן לאוזן הביתה :twisted:

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם

ואיך זה הופך להיות בעיה שלי בתור אורח? האם הפכתי לשלוחה של משרד הרווחה?

לא, אבל תחשוב שלא היו מלצרים שעובדים היינו בשירות עצמי כמו בארומה בכל מקום והאמת לי זה לא מתאים.

בלי טיפים אף אחד בני הטיפש עשרה לא יעבוד שם ואלו שכן יעשו את זה במרמור יותר גדול מעכשיו.

אבל עזוב זה ויכוח בלי תוצאות...

404

פורסם

דווקא במסעדות אני תמיד מקפיד להשאיר לפחות 10% כשמדובר בשירות סביר. אם השירות יותר טוב, אז אני גם משאיר יותר. מצד שני, לא ידעתי שעושים את זה גם בחתונות. החתונה האחרונה שהייתי בה הייתה בגיל 16 או משהו, אבל להבא אני אדע. אני מניח שלזרוק איזה שטר של 20 למלצר ידאג לכך שהסטייקים יזרמו קודם לשולחן שלך :)

מצד שני, אף אחד לא חייב להשאיר טיפ. סה"כ המלצר עושה את העבודה שלו, שהיא כולה להגיש אוכל (בלי להעליב, אני גם הייתי תקופה קצרה) ומי שצריך לשלם לו זה המעסיק. טיפים זו הדרך של המעסיק לשלם למלצרים על חשבון הלקוח. בגלל זה אני לא אוהב את כל המקומות האלה שאתה חי על הטיפים והמעסיק רק משלים לך למינימום. מעסיק צריך לשלם מינימום, והטיפ צריך להיות בונוס. אני גם לא מסכים עם סקינס שכעס על אנשים שלא השאירו לו טיפ. כל עוד זה לא בגדר חובה, אז אין מה לכעוס או לעשות בושות לאנשים. גם אם לא השאירו טיפ, או שנתנו טיפ קטן. יש כאלה שלא מעריכים, ויש כאלה שהם קמצנים. זו זכותם, ולי אישית אין את הלב לעשות להם מעשים רעים, במיוחד משום שהם לא עשו שום דבר רע, הם פשוט לא נתנו לי בונוס שחשבתי שמגיע לי. מצד שני, לא כולם שומרים על ראש צלול כשמדובר בכסף. גם מנקה רחובות לא מרוויח הרבה, השארתם לו פעם טיפ?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
מה ביקשתי בסה"כ ?! שתיתנו לי טיפ סימלי כי אין לי כסף לחזור הביתה באוטובוס, הסברתי לכם שאני צריך ללכת שעה ברגל!"

אם אתה לא מבין כמה עלוב ובזוי זה נשמע, קטונתי מלהסביר.

50813_v0_600x.jpg

פורסם
אם אתה לא מבין כמה עלוב ובזוי זה נשמע, קטונתי מלהסביר.

50813_v0_600x.jpg

שום דבר ממה שאמרתי לא היה אמיתי הכל היה למען להוציא אותם באור שלילי. אתה ציינת מספר רב של פעמים שאתה מנצל חופשים בשביל לעשות קורסים, הבנת הנקרא לא בא לך ?

ניקו פ., יש בדברייך הרבה צדק. שמע, יש אנשים כמוני שלוקחים את זה יותר "ללב" ולוקחים את ההתנהגות של האנשים כאישית ויש כאלו שפשוט מחליקים הכל על סדר היום. זה כבר אופי של בן אדם. אני למשל לא יכול להעביר על סדר היום אנשים שמתנהגים כמו בהמות, זה קורה לי הרבה שאני רב עם אנשים רק בגלל האופי הדוחה שלהם. כל הנצלנים, האוכלי חינם, אנשים שלא יודעים להעריך, אנשים שלא מוכנים לשלם עבור איכות/שירות זה חורה לי מאוד.

זה לא קצת דפוק ?

פורסם

לא נותן טיפ למלצרים באירועים. Problem solved.

מארגני האירוע שילמו כבר על הכל. שיעשו את העבודה שלהם וזהו.

מסעדות זה עניין אחר.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

הצלחתי ללכת לאיזה 10 חתונות בחיי לפני שנתקלתי במנהג המטופש הזה. ועוד בצורה הכי גרועה שלו - בשולחן עם הרבה אנשים שאני לא מכיר, כולם מאוד אסרטיביים לגבי איסוף כסף עבור טיפ למלצר, כשכל אחד משלהב את השני על כמה הוא עשיר "אני נותן 20", "אחי 20 זה כלום, תן איזה 50" "עזוב, אני כבר שם 100, גם על הקמצן הזה". כמובן שלא תכננתי לתת שקל (פאקינג שיט - נתתי מאות שקלים על החתונה הזאת, למה אני צריך לשלם עוד?) אבל הם עשו מאמצים לגרום לי להרגיש לא בנוח. אני לא זוכר אם בסוף נתתי או לא (כנראה שלא) אבל בי נשבעתי לא להתקרב יותר לחתונות שנהוג לתת בהן טיפ למלצרים. נראה אם יצליח לי...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ניקו פ., יש בדברייך הרבה צדק. שמע, יש אנשים כמוני שלוקחים את זה יותר "ללב" ולוקחים את ההתנהגות של האנשים כאישית ויש כאלו שפשוט מחליקים הכל על סדר היום. זה כבר אופי של בן אדם. אני למשל לא יכול להעביר על סדר היום אנשים שמתנהגים כמו בהמות, זה קורה לי הרבה שאני רב עם אנשים רק בגלל האופי הדוחה שלהם. כל הנצלנים, האוכלי חינם, אנשים שלא יודעים להעריך, אנשים שלא מוכנים לשלם עבור איכות/שירות זה חורה לי מאוד.

המלצה אישית. תפסיק עם המנהג הזה. יש הרבה בהמות כאלה בעולם, ויכול להיות שחלקם יהיו אפילו המעסיקים שלך או אנשים שתכיר. לא תמיד תוכל לריב איתם, ואני ממליץ לך שתלמד לא להתרגש מאנשים כאלה. אם תתעצבן על כל אדם שהוא חוצפן בסוף זה יפגע רק בך, ובבריאות שלך.

אני למשל שמתי לב לתופעה מעצבנת. נכנסתי לסופר מסוים לקנות כמה מצרכים לארוחת החג שהיו חסרים לי. שמתי לב, שישנם אנשים שמניחים את העגלה שלהם בתור, או איזה שהוא מוצר על המסילה של הקופה, ואז הולכים לסיים את הקניות שלהם, ואחר כך חוזרים לראש התור, עם 250 שקיות חדשות בטענה שהם היו פה ורק שכחו משהו. לפניי הגיע אחת כזו עם עגלה, וראיתי שבאמת היה לה רק מוצר אחד, ועגלה שעמדה מלאה. אמרתי לה שכמובן שהיא תיגש לפניי (למרות שהיו לי 4 מוצרים, ולה עשרות). חיכיתי כ-5 דקות, ואז הגיע תורי. איך שהקופאית מתחילה לחשבן לי, מגיעה איזה פרחונת עם החבר הערס שלה ומתחילים לצעוק עליי שהם היו לפניי. שימו לב מה ההוכחה שלה, שקית עם בטטה אחת (אחת!) שעמדה על המסילה. הם כמובן הגיעו עם עגלה מלאת קניות, כי זה רק "כמה דברים שהם שכחו". האישה הגיע אליי ואומרת לי "אני הייתי פה לפניך". הסברתי לה בנימוס שהקופאית כבר התחילה לחשב לי, וגם יש לי רק ארבעה מוצרים. היא והבחור שהיו איתה התחילו לצעוק, ואז היא אמרה לי "חמוד לא יעזור כלום, אני לפניך". אמרתי לה במילים האלה: "את לפניי ואני פיית השיניים". היא והחבר שלה נכנסו להלם. הקופאית והאנשים מסביב צחקקו בהנאה, ואני המשכתי והסברתי לה מה אני חושב על אנשים כמוה, ושהתמזל מזלם שהם נפלו על אדם נחמד כמוני, שכן אם היו נופלים על מישהו חמום מוח, סביר להניח שהוא לא היה סובל צעקות כמוני. כל הסיפור הזה בא להראות שיש בהמות בכל מקום, לעתים אפשר להתמודד איתם, ולעתים זה בסדר גם לתת להם להמשיך בשלהם (כמו עם האישה הראשונה). בשני המקרים, אין לקחת ללב, או לרדת לרמתם. זה טיפ כללי לכולם, זה יקל על העצבים שלכם מאוד.

חג שמח.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אגב, לפי חוק העונשין סעיף 466, קריעת שטר כסף היא עבירה שדינה שלושה חודשי מאסר. לתשומת ליבו של האבא של הבחור שקורע שטרות של 200 ש״ח :wink:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

כל החתונות שהייתי בהם מישהו לקח כוס ואמר לזה שלידו תכניס כמה שקלים טיפ למלצר. נע בד"כ בין 5-10 ש"ח והמלצר מבסוט ואתה מקבל שירות עם חיוך.

הכי גרוע זה הביינישים (תלמידי ישיבות הסדר) שלא נותנים כסף לזוג אלא אוספים מעשרות אנשים 5-10 ש"ח (בין שאר הביינישים כמובן) שמים במעטפה ומשאירים בכספת אחרי המנה העיקרית.. הסיבה שלהם מוזמנים לעשרות חתונות אם לא מאות ולא עובדים.

פורסם

תראו, אני צריך להסביר לכם את זה יותר בפשטות. אני לא מדבר על שופוני, לא על 100 ש"ח ולא על 50 וגם לא על 20. אף אחד לא חושב שכל המשכורת שלו תבוא מאנשים. תבואו, תתנו 5 ש"ח ותגידו תודה תאמינו לי זה נותן סיפוק ונותן את הערכה הרצויה. פעם נתנו לי מטבע של 2 שקל, הם אמרו לי שהם שכחו את הארנק באוטו וזה כל מה שיש להם. אז מה ? הפכתי עליהם שולחן ? אמרתי להם שהם מביישים אותי ? אמרתי להם תודה רבה על הכוונה הטובה וזהו. וזה באמת מה שזה.

5 ש"ח לא יעשו אותכם עשירים או עניים אבל יעשו הרבה מאוד לבחור/ה צעיר/ה. תחשבו על זה ככה ותעשו קצת טוב.

תדעו שהמלצר כבול אליכם כי הוא מאוד מעוניין בטיפ - ואין דרך לדעת מתי יביאו אותו. קרה לי שהיו שולחנות שנראו על פניו קמצנים ובסוף השולחן פינק אותי ב50 ש"ח.

אם מלצר שם עליכם זין וכל הזמן נעלם לעשן סיגריות וכו' וכו' אז זה משהו אחר, אבל אם הוא נותן לכם שירות טוב - ראו פסקה 1 :lol:

חג שמח

זה לא קצת דפוק ?

• תוכן חדש...