Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4805 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שונא - את הקנאים שיש להם מכוניות שהן לא יפניות, ונכנסים כל שני וחמישי למוסך, ובוכים בפורום על כל מיני תקלות שהמוסך מתעלל בהם.

אוהב - אנשים ששונאים מוסך,ולכן קונים יפניות,ובזול,ונהנים מרכב מצויין עשרות שנים.

צואת פרים.

מי שבוכה בפורום פשוט לא יודע לבחור מוסך נורמלי, ויטחנו לו את התחת גם אם יסע על קורולה. אף אחד מאותם שוחרי היפניות-לשם-אמינות לא מחזיק את הרכב שלו עשרות שנים, אלא מוכר לאחר שנתיים-שלוש. הם גם לא קונים אותן בזול, כי במציאות הישראלית (לפחות עד לאחרונה) הן עלו יותר, לא תמיד באופן מוצדק (ע"ע הונדה, כדוגמא טובה).

אתה נהנה? לבריאות. רק אל תתפתה לחשוב שמישהו מקנא בך. רוב האנשים היותר בוגרים פה (לא הילדים) עושים את בחירותיהם במחשבה תחילה, תוך הבנת הסיכויים והסיכונים.

מה שכן, עצם הבחירה שלך לכתוב על אנשים להבדיל ממכוניות אומרת הרבה עליך. תחשוב על זה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 151
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שטויות, האלפא שלי עלתה פחות מחצי מהרכב שלך ואני בטוח שהיא יותר אמינה.

עם הכל, התקלה היחידה שהייתה לה השנה היא שקניתי אותה עם מצבר בן 3 שהחליט לשבוק חיים לפני שלושה שבועות.

רכב שמטפלים בו כמו שצריך לא עושה בעיות, וזה לא משנה מאיזו מדינה הוא או מאיזו חברה (אלא אם כן זה לאדה. אז זה יהיה אמין כל עוד הטמפרטורה בחוץ מתחת ל0 מעלות).

פורסם
אז לא הבנת.

זה לא רכב גרוע.

זה הרכב שמתנהג הכי טוב בקטגוריה שלו.

זה רכב שאמור להיות בשביל זוגות צעירים בלי ילדים, שרק דרך אגב צריכים מושב אחורי מדי פעם.

במקום זה, בארץ מוכרים אותו כרכב משפחתי (והוא לא!) וכרכב שאמור להיות רכב עבודה יומיומי.

להשוות את מה שאנחנו חושבים עליו לאוואו, אקסנט ושאר שיקוצים זה לא נכון.

למעשה, זה אפילו יותר גרוע.

מיונדאי (עד 2011) ציפיתי לרכב גרוע ומלא בעיות ארגוניומיות. ובחו"ל הוא עולה גם פחות.

משברולט (דייהו) גם. הם עושים רכבים מזעזעים.

אבל מאזדה?

מהם ציפיתי ליותר.

מהם ציפיתי למשהו שיהיה נוח כמו קורולה (הקורולה הכי נוחה מכל המשפחתומטיות היפניות) ושיהיה רכב שנוח לחיות איתו ביומיום.

במקום זה הם מביאים הנה רכב שהוא פשוט פשרה.

פשרה בין התנהגות וביצועים, פשרה בין התנהגות ונוחות, פשרה בין עיצוב ופראקטיות (תא המטען הזה ירדוף אותי למשך כמה שנים) ופשרה טוטאלית כשאתה שם גיר אוטומט לרכב שכל הפואנטה שלו היא שהוא ידני.

עם מה בדיוק אתה לא מסכים?

אתה יכול להכנס לפרטים של הרשימה שלי ולהגיד עם מה בדיוק אתה לא מסכים?

עם כמעט הכל, אני באמת עייף מלהתחיל לפרט על הכל בשעה כזאת, וגם נמאס לי לחזור כל פעם על אותם הדברים בכל שרשור שנאה, אבל בגדול לקחת דברים וניפחת אותם בצורה מוגזמת.

השורה התחתונה שלי זה שזה לא רכב גרוע, וגם לא הרכב הכי מצטיין היום. זה רכב באמצע, עממי.

אני גם מאמין שעם כניסתה של ה3 החדשה, נראה את ה3 שוב למעלה בטבלת המכירות. כרגע זה לא חוכמה להשוות אותה עם רכבים שיצאו לפני שנה-שנתיים.

פורסם
שטויות, האלפא שלי עלתה פחות מחצי מהרכב שלך ואני בטוח שהיא יותר אמינה.

עם הכל, התקלה היחידה שהייתה לה השנה היא שקניתי אותה עם מצבר בן 3 שהחליט לשבוק חיים לפני שלושה שבועות.

רכב שמטפלים בו כמו שצריך לא עושה בעיות, וזה לא משנה מאיזו מדינה הוא או מאיזו חברה (אלא אם כן זה לאדה. אז זה יהיה אמין כל עוד הטמפרטורה בחוץ מתחת ל0 מעלות).

אני מסכים לגבי עניין התחזוקה,אני תמיד אומר שצריך להקדים תרופה למכה ולא לחכות שהתקלה כבר תצעק הצילו .

וגם יש הרבה עניין של מזל ברכב, גם רכב יפני לא משנה איזה יצרן יכול לעשות לא מעט תקלות אפילו אם תדאגו לטיפולים ומעבר.

בכל מקרה הלאנטיס החזקנו אותה 9 שנים ,גם אחרי שניסו לגנוב את הרכב ושפרצו לרכב מספר פעמיים וגם עבר ונדליזם של שכנים .

והרכב עבר לאחי והוא מבסוט, אולי לא מנוחות אבל לפחות הרכב ''נרגע'' מבעיות .

HYUNDAI - Always there for you .

פורסם

אוהב קוריאני, אבל צפון.

לא אוהב, כל מה שיפני.

סתם כדי שאושריקו יהדיר שינה מעיניו.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
ואני אסכם את זה בצורה אחרת:"אם זה רכב ספורט ואני יודע שהוא קשיח כי הוא מתנהג מעולה, נו טוב. אם הוא פחות פראקטי כי הוא ספורטיבי, גם בסדר. אבל להתפשר על הכל ביחד? זה לא רכב מעולה בשום פרמטר. הוא לא גרוע אבל הוא אחד הפחות נוחים בקטגוריה" אנחנו נוסעים ברכב הזה המון (רכב יחיד במשפחה) ואני מצטער, אני לא מבין מה עד כדי כך לא נוח בה. אנחנו מסתדרים עם זה מצויין אפילו שהמתלים נוקשים יחסית.

בואו נזכור שהמתחרות העיקריות הן:

פורד פוקוס (לא מבריק אבל לא רע) לא רע. מסכים. אבל עגלה אמיתית, אוהב דלק (אפילו יותר מהמאזדה), לא נוח בהרבה, פחות מאובזרת בגרסאות הבסיס, לא מהירה גם במנוע ה2 ליטר.

טויוטה קורולה (משעממת אבל נוחה)רכב טוב מאוד. אבל כאשר מדברים על הדור שהיה בשנים 2003-2007 צריך לזכור שגם הוא לא מאובזר בכלל ברמות הבסיס, המחירים גבוהים, המרווח אף פחות טוב מהמאזדה. סך הכל רכב טוב מאוד, אבל לא עדיף על המאזדה, הבדל של העדפות. אבל היא מהירה יותר וחסכונית יותר מהמאזדה.

C4 (יותר פראקטית, יותר יפה ויותר נוחה) יותר פרקטית? לא ממש. יותר יפה? עניין של טעם. יותר נוחה? כמובן. אבל אמינות שנויה במחלוקת ומניסיון לרכב יש הרבה בעיות בחשמל והגיר גרוע פי כמה מזה של המאזדה.

מגאן (הרבה יותר פראקטי ובכלליות רכב לא רע) מסכים שהיא יותר פרקטית, גם הרבה יותר נוחה. אבל פחות איכותית (אם כבר דיברת על איכות המאזדה), פחות מאובזרת (בגרסאות הבסיס), הנדסת אנוש גרועה (להחליף נורה צריך לעשות זאת דרך הגלגל הקדמי. בנוסף גיר טיפש ובעיות אמינות בשנתונים המוקדמים שרובם נפתרו בהמשך.

אימפרזה (צפוף וזוועתי אבל עדיין לא כל כך רע. גם לא הייתי קונה) די נוח. מעבר לזה? זוועה. אין מה להשוות.

ג'טה (עם כמה שאני לא אוהב VW, דווקא הרכב הכי "שלם" בקטגוריה). וגם הכי יקר, וגם הכי פחות מאובזר. בנוסף מזדקנת כמו כל וואגית. טובה כחדשה. כמשומשת, אני לא בטוח.

עריכה: התכוונתי לדגמים שיצאו כשהמאזדה 3 הייתה חדשה.

כיום השוק יותר רחב ממה שכתבתי, ואני מסכים שהפורטה היא אחלה אוטו.

גם יונדאי חדשות זה לא רע, למרות שלא מתאים לי באופן אישי. לאחי יש I35 סטיישן והוא ממש מבסוט ממנה.

תראה, הרבה חסרונות הפרכת והפכת אותה ל"לא שווה כלל". אנשים עם משפחות מלאות הסתדרו איתה מעולה ועובדה שהיא נמכרה בכמויות כאלו. אנחנו 5 נפשות במשפחה, 5! ואנחנו מסתדרים טוב גם בנופשים ונסיעות משפחתיות. בקשר לתא המטען אני בכלל חושב שהגזמת. אצלי יש כמה ארגזים בפנים, תיק עזרה ראשונה גדול, 2 בקבוקי מי קירור ובקבוק שמן ובנוסף נכנסים גם קביים ועדיין יש מקום. פתח ההטענה צר וגבוה ואכן קשה להכניס דברים גדולים אליו, אבל לא ברמה כמו שאתה מתאר.

כמובן שיש לה חסרונות, כמו לכל רכב שנבנה כדי לעמוד בתקציב מסויים. אבל בהשוואה למתחרות כלל לא מדובר ברכב נחות. ההיפך הוא הנכון.

Elantra05 אתה יכול להמשיך להקפיד על ה-3, לי זה לא אכפת, באמת. אני באמת שנהנה ממנה ולא מבין מה הבעיה בה. אני בדקתי רכב רכב מהקטגוריה הזאת לפני שבחרנו בה. לא מעניין אותי שלשכן יש או אין (דווקא לשכנים שלי אין כזאת :-) ), העיקר הרכב עונה לי לדרישות. בחו"ל ד"א אוהבים מאוד את ה-3 והיא גם הייתה המכונית הכי נמכרת בקנדה. בכל המבחנים שנערכו לה בין אם זה בארץ או בחוץ היא עמדה מצוין לעומת כל בנות הקטגוריה ואפילו ניצחה מתחרות שהוצגו אחריה. רק מראה איך שהרכב לא התיישן מהר, אפילו שהוא הוצג לפני הרבה זמן יחסית. על הדור השני אין לי מה להרחיב. גם אני לא מת עליו למרות שכמשומש הוא נותן תמורה די טובה (עדיין אני חושב שהוא מיושן לעומת רוב המתחרות המודרניות יותר). מבחינת אמינות? המון מאזדה 3 נטחנו בציי הרכב ועברו את ה300 אלף ק"מ עם גיר ומנוע מקוריים והן נראות עדיין מצוין. אני חושב שהעובדה הזאת מסבירה על האמינות יותר טוב ממני.

פורסם

אי פעם ניסית לנהוג על מאזדה 3?

יש לה כמה בעיות שאני יכול לשלוף עכשיו מהראש:

להמשיך?

בוא נארגן מאזדה 3, אפילו את גרסת הליסינג, תן לי לנהוג ואדאג לשנות את דעתך :)

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

אוהב- צרפתיות מתנהגות, רוב דגמי ב.מ.וו, חלק מדגמי מרצדס ורוב דגמי AMG.

לא אוהב- פולקסוואגן על שלל דגמיה למעט פאסאט, ממש לא מתחבר לטויוטה, לא מת על מאזדה.

היצרן היפני היחיד שאני עוד די מתחבר אליו זה הונדה כי ביחס ליצרנים אחרים יש לו לפחות מנועים קצת יותר נמרצים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
שונא - את הקנאים שיש להם מכוניות שהן לא יפניות, ונכנסים כל שני וחמישי למוסך, ובוכים בפורום על כל מיני תקלות שהמוסך מתעלל בהם.

אוהב - אנשים ששונאים מוסך,ולכן קונים יפניות,ובזול,ונהנים מרכב מצויין עשרות שנים.

התגובה הזאת לא ממש אהודה (ובצדק).

אני גם לא אוהב אנשים עם דיסוננס קוגנטיבי וסטיגמות מטומטמות שמתאימות לתקופה של 10-15 שנים אחורה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני בטוח שכל מי שיש לו רכב אירופאי מעניין (או לא) יושב ומקנא בך עכשיו על כך שיש שיש לך מאזדה 3.

אני יודע שאני אישית מקנא בך ושוקל למכור את הרכב כרגע ולקחת במקומו טויוטה יאריס (או אוריס, או WAHTEVER IT CALLED NOW).

תתבגר ותשתדל להתעסק בגופו של עניין במקום בגופו של אדם.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

בחזרה לנושא המקורי :)

אוהב: את כל מה שאלפא יצרו, החל מג'וליה ועד לג'ולייטה של היום. לא יודע עד כמה הרכבים האלו כייפים לנהיגה או כל דבר אחר, אבל אני מאוד אוהב את העצוב של הbrerra והספיידר המקבילה שלה. חבל שגם אותן לא מייצרים יותר.

חוץ מזה, פיאט 500 (גם המקורי, גם החדש וגם בגרסאות ה-abarth), לנצ'יה דלטה כמובן.

לא חשבתי ככה לפני 4-5 שנים, אבל בהחלט אין אף אחד אחר שמשתווה ברמת העיצוב למה שהאיטלקים עושים.

לא אוהב: לא אוהב את מרסדס, חוץ מאולי דגמי העל, ואף רכב במרכב סטיישן. זו מהות השעמום לדעתי, לא יודע למה זה כ"כ נפוץ בגרמניה..

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

נהגת במרצדס? פשוט גם אני לא אהבתי מרצדס, עד שיצא לי לנהוג באחת (E270 דיזל W210) די הרבה. יש דברים שפשוט מבינים לאחר שנוהגים.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

נהגתי רק ב-A class, כך שאני מניח שזה לא נחשב :)

כן, זה רק עניין של עיצוב בתכלס, יש בהן משהו סולידי מדי לטעמי, יכול להיות שמבחינת נהיגה זה משהו שונה לגמרי

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

להגיד לא אוהב יפניות זה חוסר הבנה קצת לטעמי ,מי שלא נהג על טיוטה סופרה בשנות השמונים,על ניסן 300 ZX ,על הונדהNSX לא יודע על מה מדבר.

היום היפנים עושים את הGT 86 ,את 370 ZX - ניסן GT-R .

לא שכחתי את הRX8 עם המנוע הרוטרי , המיאטה שהיום עושים לאלפא את הספיידר החדשה ....

אתם מדברים על רכבי הליסינג דרגה ב כאילו זה פאר התעשיה היפנית ברכבים ,חבל .

אני לפעמים אוהב להסתכל על רכבים ולהגיד מה היה קורה אילו היה לו סמל אחר מקדימה בעיצוב הקיים, לטעמי הסוניק של שברולט היה מדהים לו היה לו סמל אחר "סקסי"יותר.

לטעמי באמת האיטלקים מיצרים את הרכבים הכי יפים.

• תוכן חדש...