Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4805 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוודאי שיותר ברור ותסכים שלא חייבים להסכים להכל.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תגובות 151
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הדיון הסער התחיל מבחינתי כשהשוות בין פולקצווגן לטיוטה, איך עברת להשוואה מול אלפא?, טיוטה בכלל לא בקטגוריה הזו.... רחוקה ממנה...

חביבי, הגולף שלך לא להיט בכלל, תפסיק עם השטות שלך, בנוסף כל טויוטה קורולה (משנות ה90 ועד שנות 2012) יותר חזקות מהגולפים 1.6 ואפילו המנוע 2000, אם זה התזמון שסתומים משתנה של VVTI.

בנוסף - יותר אמינה.

אז לפני שאתה בא לרדת על טויוטה תביא קונטרה אחרת עם רכב קצת יותר ברמה מגולף 1.6 פשוטה דור ישן.

פורסם

אושריקו.

הייתה לי runx חדשה ידנית במשך שנתיים. עכשיו יש לי גולף 1.6 ידנית.

מהירות זה לא הכל בחיים.

הגולף עולה עליה בכמה דרגות בכמעט כל דבר חוץ מתאוצה וחסכון בדלק.

פורסם

גולף יותר חלשה, ועם מנוע מיושן למדי,

אבל משדרת משהו יותר נחשב ואיכותי מהקורולה שהיא מכונית שלא מצטיינת בכלום.

היא טובה בלהביא אותך מנקודה A לנקודה B.

אז נכון - זה כל מה שכל רכב אמור לעשות. גם בוגאטי, גם הונדה, גם טאטא.

(טוב, בוגאטי אולי לא, אבל הכוונה שלי ברורה)

חוץ מזה היא לא מצטיינת במשהו. לא באבזור, לא בביצועים, לא בהתנהגות, לא בצריכת דלק, לא בבטיחות, לא בנוחות נסיעה.

לגולף יש התנהגות יותר טובה. חבל על הויכוח.

בכללי - אירופאיות מתנהגות יותר טובות מהתוצרת מהמזרח. (להוציא מכוניות כמו GT86 וכו').

חוץ מזה בכללי - גולף יותר מתקדמת טכנולוגית מהקורולה. אני לא אומר שזה בהכרח טוב יותר, אבל זה כן מראה על קידמה.

טויוטה נשארה בארץ כל הזמן (למעט הזמן שהביאו את הרובוטי) עם גיר אוטומטי של 4 יחסי העברה! זה מיושן! זה פאסה! זה גירים שצריכים להעלם מהעולם!

בגולף הישנות יותר שילבו גיר אוטומטי של 6 הילוכים, ויש גם מאותה תקופה - גולף FSI 1.6 עם 115 כ"ס. בשילוב של הגיר הזה הוא עדיף על קורולות עד 2007 בוודאות כמעט.

שלא נדבר על זה שהיום גולף עם מנוע 1.2TSI וגיר DSG, שעם כל השנאה שלי לשילוב הזה - סוחבים הרבה יותר טוב וחוסכים הרבה יותר דלק מה1.6 והגיר הפרה היסטורי של טויוטה.

אתה סובל מדיסוננס קוגנטיבי כבד לגביי הקורולה שלך.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

:-Dלדעתי יש לך טראומה קשה מהקורולה הרובוטית שהייתה לך, אני מצאתי לא מעט תגובות חיוביות עליה בפורום שהיית מנהל בו, ודרך אגב, שם משום מה "כיבדת" קצת יותר אנשים.

אני גם יכול להביא לך ולמצוא לך אלף תגובות עד כמה אתה לא שונה ממני בדיוק כשמדובר על "הגנה" על מכוניות קוריאניות(במקרה שלך, יונדאי).

הקורולה לא נוחה?לידיעתך היא נחשבת בין הנוחות(ואולי תמיד נחשבה) ביפניות הפשוטות, זה אחד.

צריכת דלק?תקנה קורולה ידנית ולא תסבול מצריכת דלק "מפגרת".

בטיחות?זה שהיה פספוס ענקי ומוזר של להביא קורולה שנת 2008 מלכחתילה עם 7 כריות אוויר ואיבזור נורמלי זה נכון, אבל זה כי היבואן עשה טעות.

לא מצטיינת בביצועים, אבל עדיין ותמיד נחשבה כחזקה בקטגורייה שלה, זה מספיק.

עיצוב פנים וחיצוני, בסדר, כל אחד וטעמו.

מה אכפת לי מהתנהגות כביש?מה אכפת לי מאחיזה מטורפת?מה אכפת לי מאיכות פלסטיקה "מטורפת" של איזה גרמניה?

אכפת לי רכב שיסע זריז, יסחוב טוב בעליות, יהיה אמין ויקרר טוב את האוטו, להיראות טוב ואיבזור זה בונוס גדול בשבילי, אבל מעדיף את האפשרויות הקודמות שציינתי, ואת זה אתה מקבל בכמעט כל יפנית רגילה מסכנה.

פורסם

אושריקו.

אני יודע שלא השבת לי, ובכל זאת.

ה runx הייתה מכונית טובה לגמרי, הגולף הרבה יותר טובה.

אילו נהגת בשתיהן היית מבין. אני עשיתי מעבר בינהן, אם אתה מבין את המשמעות.

יש במשפחה ניסיון מצוין עם טויוטות נוספות. יאריס, יאריס ספורט וקאמרי. הן מכוניות טובות כולן. אין לי שום אנטי אוטומאטי כנגד טויוטה. יחד עם זאת, פה ושם תמצא מכוניות שיתנו לך תמורה טובה יותר. לא כולם רוצים אותו דבר.

ניסיון אמיתי על הרבה מכוניות משחרר אותך מדפי הנתונים. צא כבר מהכוחות סוס וה 0-100, זה חלק מאוד קטן מהתמונה. השלדים בעליה לקסטל הם לא של מכוניות חדשות שלא סוחבות בעליה. אין יותר כאלה...

פורסם

עזבו, לא משנה.

אני לא שרוף טויוטה ולא נעליים, אני מעריך את טויוטה קורולה בסך הכל,

כמו שאתם תגנו על הרכב שאתם אוהבים כשהוא מושמץ בלי הפסקה באיזשהו פורום פעיל מאוד, ככה גם אני, לא יותר.

פורסם
:-Dלדעתי יש לך טראומה קשה מהקורולה הרובוטית שהייתה לך, אני מצאתי לא מעט תגובות חיוביות עליה בפורום שהיית מנהל בו, ודרך אגב, שם משום מה "כיבדת" קצת יותר אנשים.

אני גם יכול להביא לך ולמצוא לך אלף תגובות עד כמה אתה לא שונה ממני בדיוק כשמדובר על "הגנה" על מכוניות קוריאניות(במקרה שלך, יונדאי).

הקורולה לא נוחה?לידיעתך היא נחשבת בין הנוחות(ואולי תמיד נחשבה) ביפניות הפשוטות, זה אחד.

צריכת דלק?תקנה קורולה ידנית ולא תסבול מצריכת דלק "מפגרת".

בטיחות?זה שהיה פספוס ענקי ומוזר של להביא קורולה שנת 2008 מלכחתילה עם 7 כריות אוויר ואיבזור נורמלי זה נכון, אבל זה כי היבואן עשה טעות.

לא מצטיינת בביצועים, אבל עדיין ותמיד נחשבה כחזקה בקטגורייה שלה, זה מספיק.

עיצוב פנים וחיצוני, בסדר, כל אחד וטעמו.

מה אכפת לי מהתנהגות כביש?מה אכפת לי מאחיזה מטורפת?מה אכפת לי מאיכות פלסטיקה "מטורפת" של איזה גרמניה?

אכפת לי רכב שיסע זריז, יסחוב טוב בעליות, יהיה אמין ויקרר טוב את האוטו, להיראות טוב ואיבזור זה בונוס גדול בשבילי, אבל מעדיף את האפשרויות הקודמות שציינתי, ואת זה אתה מקבל בכמעט כל יפנית רגילה מסכנה.

אין לי שום טראומה.

קורולה רובוטית טובה בכמה דברים: צריכת דלק, מחיר נמוך יחסית לשנתון וביצועים סבירים יחסית.

אני לא אמור לעשות חשבון למישהו לא פה ולא שם, אנשים פה שמגיבים לעניין מקבלים תגובות לעניין ויש פה אנשים שאני מאוד מעריך ומכבד.

אני מגן על הרבה יותר ממותג אחד ובטח שעל הרבה יותר מרכב אחד. אתה תקוע על קורולה כאילו זה הרכב הכי טוב שיש בעולם.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

עזוב, דור, אין לי כח לדברים האלו.

אתם יכולים לחשוב מה אתם רוצים, אני לא תקוע על קורולה, ממש לא.

אם היית רואה ביום יום לאיזה רכבים אני מסובב את הראש, תהיה בטוח שהקורולה לא ביניהן.

אני יודע להעריך משהו פשוט וטוב, זה הכל.

פורסם
אני יודע להעריך משהו פשוט וטוב, זה הכל.

אז תשאיר את זה שם. כי זה בדיוק מה שהקורולה - פשוטה ואמינה. ויש בהחלט קליינטורה ענקית שזה בדיוק מה שרוצה.

פורסם
אין שום דיון סוער, אולי מבחינתך. פולקסווגן וטויוטה פונות לאותו פלח שוק - משפחתיות, והמוצרים שלהן ברובן ברי השוואה ישירה. גולף/ג'טה/בורה מול קורולה/אוריס, למשל. בין שתי אלה, בנות 7-10 לצורך העניין, אין כל ספק בעיני שהטויוטות יישמרו טוב יותר בהינתן רמת שמירה זהה. ברור שכחדשה הואגית תהיה מושכת יותר, אך כמשומשת זה לא המצב.

ההשוואה לאלפא לא כוונה לדברים שלך, אבל גם כאן אני עומד מאחוריה.

מסכים. (גם עם התגובה הזאת, וגם עם כל שאר התגובות שלך כאן).

אני מכיר די הרבה אנשים שבבעלותם יש רכבים מקונצרן VAG ורובם המוחלט(!!) מאוכזב מאיך שהרכבים האלה מזדקנים. אנשים כאן חושבים שאם מדובר ברכב מהקונצרן הגרמני הדגול הזה, הוא חייב להיות אמין, חזק, מהנה ולא עממי. כמעט לכל רכב מהקונצרן הזה שנכנסתי אליו והוא עבר את ה5-6 שנים על הכביש, שמתי לב שתא הנוסעים שלו מתעייף ומתפרק. בעיקר גג נושר, חלקי פלסטיק נתלשים (ידיות למשל), ציפוי גומי מתקלף מהדשבורד, דיפוני בד קרועים, קרקושים מכל כיוון, ידיות אחיזה חורקות ובעיות חשמל. כל זאת אצל אנשים רגילים שמטפלים בזמן ולא דואגים לרכב שלהם יותר מדי. אבל כמעט אין אנשים שרוצים להיות משועבדים לרכב שלהם ולצאת כל סופ"ש לחניה כדי לפנק לו את הצורה בעזרת כל מיני פרוייקטים לשיקום המצב. זה שיש כאן בפורום אנשים כאלה (וגם אני יחסית פדנט ברכב, בגבול הטעם הטוב) זה יופי ובאמת אני מעריך אנשים כאלה, אבל לא כולם כאלה והרוב מחפש רכב שיחזיק לכמה שנים ולא יפתיע יותר מדי בבעיות.

לעומת זאת אני נכנס לרכבים יפניים והכל יושב במקום, אין הפתעות מיוחדות. אולי אין פלסטיקים רכים, אבל הכל מוצק ולא מתרפרף עם הזמן. גם בלי קשר לקדמה/לא קדמה, שימו לב שאני אפילו לא הזכרתי את החלק המכאני כאן.

ולא, אני כלל לא שונא רכבים מבית פולקסווגן. לדעתי כחדשות הן נותנות תמורה טובה למחיר. רק כמשומשות לרוב המצב שונה.

יש רק מכונית אחד שאני שונא: מזדה 3, או כפי שמר"ן ברווז קורא לה: מזדאיינת :D

יסבלו הקנאים :wink: .

ועכשיו ברצינות, עובדות בשטח מוכיחות - מדובר ברכב אמין, מאובזר (בדור הראשון, דור שני לפי דעתי לא עומד בקצב של המתחרים), קל לטיפול, זול לרכישה ולאחזקה ובנוסף מהנה יחסית לנהיגה (לא רואה שום משפחתית שיכולה לתת פייט מבחינת חדות והתנהגות נטו, גם לא מהאירופאיות. מר Dorsht החלק האחרון מופנה אליך :-) ).

בכללי - אירופאיות מתנהגות יותר טובות מהתוצרת מהמזרח. (להוציא מכוניות כמו GT86 וכו').
פורסם
מסכים. (גם עם התגובה הזאת, וגם עם כל שאר התגובות שלך כאן).

אני מכיר די הרבה אנשים שבבעלותם יש רכבים מקונצרן VAG ורובם המוחלט(!!) מאוכזב מאיך שהרכבים האלה מזדקנים. אנשים כאן חושבים שאם מדובר ברכב מהקונצרן הגרמני הדגול הזה, הוא חייב להיות אמין, חזק, מהנה ולא עממי. כמעט לכל רכב מהקונצרן הזה שנכנסתי אליו והוא עבר את ה5-6 שנים על הכביש, שמתי לב שתא הנוסעים שלו מתעייף ומתפרק. בעיקר גג נושר, חלקי פלסטיק נתלשים (ידיות למשל), ציפוי גומי מתקלף מהדשבורד, דיפוני בד קרועים, קרקושים מכל כיוון, ידיות אחיזה חורקות ובעיות חשמל. כל זאת אצל אנשים רגילים שמטפלים בזמן ולא דואגים לרכב שלהם יותר מדי. אבל כמעט אין אנשים שרוצים להיות משועבדים לרכב שלהם ולצאת כל סופ"ש לחניה כדי לפנק לו את הצורה בעזרת כל מיני פרוייקטים לשיקום המצב. זה שיש כאן בפורום אנשים כאלה (וגם אני יחסית פדנט ברכב, בגבול הטעם הטוב) זה יופי ובאמת אני מעריך אנשים כאלה, אבל לא כולם כאלה והרוב מחפש רכב שיחזיק לכמה שנים ולא יפתיע יותר מדי בבעיות.

לעומת זאת אני נכנס לרכבים יפניים והכל יושב במקום, אין הפתעות מיוחדות. אולי אין פלסטיקים רכים, אבל הכל מוצק ולא מתרפרף עם הזמן. גם בלי קשר לקדמה/לא קדמה, שימו לב שאני אפילו לא הזכרתי את החלק המכאני כאן.

ולא, אני כלל לא שונא רכבים מבית פולקסווגן. לדעתי כחדשות הן נותנות תמורה טובה למחיר. רק כמשומשות לרוב המצב שונה.

יסבלו הקנאים :wink: .

ועכשיו ברצינות, עובדות בשטח מוכיחות - מדובר ברכב אמין, מאובזר (בדור הראשון, דור שני לפי דעתי לא עומד בקצב של המתחרים), קל לטיפול, זול לרכישה ולאחזקה ובנוסף מהנה יחסית לנהיגה (לא רואה שום משפחתית שיכולה לתת פייט מבחינת חדות והתנהגות נטו, גם לא מהאירופאיות. מר Dorsht החלק האחרון מופנה אליך :-) ).

אפשר לחשוב איך המאזדות מזדקנות..

רשרושים וקרקושים מכל הכיוונים.

על כבישים משובשים מרגישים שמדובר במחרשה,לא ברכב "שהכל יושב במקום,הכל מוצק"!.

זה פשוט לא נכון,לפחות ברכבים של VW אין קרקושים,ואין כל כך הרבה רעשי מרכב בכל תזוזה של הרכב.

לפחות תדייק בעובדות,סיפורים..זה כבר פורום אחר.

פורסם
אפשר לחשוב איך המאזדות מזדקנות..

רשרושים וקרקושים מכל הכיוונים.

על כבישים משובשים מרגישים שמדובר במחרשה,לא ברכב "שהכל יושב במקום,הכל מוצק"!.

זה פשוט לא נכון,לפחות ברכבים של VW אין קרקושים,ואין כל כך הרבה רעשי מרכב בכל תזוזה של הרכב.

לפחות תדייק בעובדות,סיפורים..זה כבר פורום אחר.

על איזה קרקושים ועל איזה רשרושים אתה מדבר? עובדות יש על הכביש, דרך כתיבה אני לא יכול להוכיח לך הרי נכון?

ברכבי VAG אין קרקושים?! הצחקתני. כנס לגולף 4/בורה/פולו בנות 5 ותראה בדיוק על מה אני מדבר. בד בגג נושר (שרוב האנשים מתייאשים כבר מזה ומהדקים אותו בסיכות לגג), קילופים, כפתורים מתפרקים, ידיות נתלשות וכו'. כל זה לא מומצא, יש המון שרשורים כאן בפורום שנפתחו בנושא. רק תחפש.

• תוכן חדש...