Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4803 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

זו השנה השלישית כבר שמגיע הקיץ, והמזגן לא מקרר. בפעמיים הקודמות הבעיה נפתרה לאחר מילוי גז, הגז החזיק כל הקיץ, עד לשנה הבאה.

השנה מילאתי גז, אבל המזגן כמעט ולא מקרר.

בלי קשר למזגן, שמתי לב שלרכב לוקח המון זמן להתחמם, ובנסיעה בין עירונית לעתים הוא אף מתקרר לרבע סקאלה (בדר"כ כמעט בחצי). לפני כשנה וחצי החלפתי תרמוסטט, לתרמוסטט לא מקורי. לדעתי יכול להיות שהתרמוסטט נתקע במצב פתוח.

האם תרמוסטט תקול יכול להשפיע על פעולת המזגן?

כמו כן, שמתי לב שאני בקושי שומע את המאווררים פועלים יחסית לפעם, אבל בכל הפעמים שניסיתי להפעיל את המזגן שעון החום הראה על חום נורמלי.

תודה

פורסם

תנסה להחליף את הפילטר של המזגן.

הפילטר נמצא לרגלי הנוסע, ההחלפה לוקחת לאיש לא מיומן 10 דקות לכל היותר.

עד כמה שאני יודע ההחלפה משפיעה בעיקר על זרימת אויר חזקה יותר אך שווה לנסות, נזק בטח שזה לא יעשה.

אורן.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

פילטר מזגן לדעתי לא אמור להשפיע על דבר חוץ מזרימת האויר. בכל מקרה החלפתי אותו כי עבר הרבה זמן מאז הוחלף לאחרונה.

אלו הדברים שבוצעו בנוסף:

הוחלף נוזל קירור ותרמוסטט, הרכב אכן מתחמם הרבה יותר מהר.

מעבה המזגן נשטף חיצונית ע"י צינור מים.

הבעייה עדיין קיימת, המזגן לא מקרר..

האם סביר שהגז ברח מהמערכת כמה ימים בודדים לאחר המילוי לאחר שבשנים קודמות הוא החזיק כל הקיץ?

שמתי לב שכאשר המזגניסט מילא את הגז, הוא שפך בקבוק מים על המעבה של המזגן, כדי לקרר אותו אני מניח, זה משהו שלא עשו בעבר. זו גם אחת הסיבות שחשבתי שהבעיה היא בקירור המעבה.

היום ניסיתי לעשות את אותו דבר, במגע המים עם המעבה היה מעט רעש של רתיחה, כלומר המעבה היה מאוד חם. האם זה נורמלי? בכל אופן, לא הרגשתי שינוי בקירור אחרי כן.

האם יכול ליהיות שהמזגניסט לא סגר כראוי שסתומים וגרם לכן שהגז יברח כ"כ מהר?

קראתי שכאשר המעבה לא מתקרר מספיק, הלחצים במערכת גבוהים יותר, ודבר זה יכול לגרום לבריחת גז מואצת. האם זה נכון?

יש לי דרך לבדוק האם יש גז במערכת באופן עצמאי?

אין לי כרגע אפשרות להוציא 200-300 שקל נוספים על מילוי גז שייברח תוך כמה ימים, ורק אז ללכת לאתר נזילה שבמקרה הטוב תמצא ותעלה לפחות 1000 שקל לתקן, ובמקרה הרע לא תמצא בכלל.

תודה!

פורסם

מה אתה מדבר שהוא שפך מים כנראה זה מים עם סבון לגילוי דליפות.

לא מומלץ לשפוך מים על חומר חם. במתכת זה גורם לעיוותים, זכוכית לפיצוץ וכו'.

יתכן שגז במשך 2 תקופות קיץ החזיק ודלף לקראת החורף והשנה הדליפה החמירה והגז דלף הרבה יותר מהר. קרה לי פעם במיצובישי לנסר.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם
מה אתה מדבר שהוא שפך מים כנראה זה מים עם סבון לגילוי דליפות.

לא מומלץ לשפוך מים על חומר חם. במתכת זה גורם לעיוותים, זכוכית לפיצוץ וכו'.

יתכן שגז במשך 2 תקופות קיץ החזיק ודלף לקראת החורף והשנה הדליפה החמירה והגז דלף הרבה יותר מהר. קרה לי פעם במיצובישי לנסר.

לא, סוכם שהוא ממלא גז וזהו. הוא שפך מים בלבד רק על המעבה, תוך כדי שהוא מעיר על זה שהרכב בטח לא מקרר טוב בעמידה.

הדליפה החמירה תוך שנה מגז שהחזיק חצי שנה לגז שבקושי מחזיק שבוע? ברור לי שזה אפשרי, אבל נשמע לי לא כ"כ סביר ולכן אני מחפש אשמים אחרים.

מה גם שאם מה שאתה אומר הוא נכון, מדובר פה על תיקון של כמה אלפים טובים כנראה..

פורסם

האם סביר שהגז ברח מהמערכת כמה ימים בודדים לאחר המילוי לאחר שבשנים קודמות הוא החזיק כל הקיץ?

יתכן מאוד. יש לבדוק לחצים במערכת עם שעונים ולבדוק מצב הגז.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

תבדוק שכאשר אתה מפעיל מזגן המאורר של המעבה מתחיל לעבוד.

לא ידוע לי על קשר ישיר בין מערכת הקירור לבין המזגן, מה שכן אצל אבא שלי היה מקרה שטרמוסטט חדש (חליפי סוג *)

שהתקין המכונאי עבד על מהיום הראשון כאילו שאין טרמוסטט ברכב. אחרי שפתחנו לראות (הפעם בצורה עצמאית) גילינו שחתיכה מגוף הטרמוסטט שבורה והמים זורמים באין הפרעה, הרכבת טרמוסטט חדש איכותי פתר את הבעיה.

If you live by the GUN

You die by the GUN

פורסם
תבדוק שכאשר אתה מפעיל מזגן המאורר של המעבה מתחיל לעבוד.

לא ידוע לי על קשר ישיר בין מערכת הקירור לבין המזגן, מה שכן אצל אבא שלי היה מקרה שטרמוסטט חדש (חליפי סוג *)

שהתקין המכונאי עבד על מהיום הראשון כאילו שאין טרמוסטט ברכב. אחרי שפתחנו לראות (הפעם בצורה עצמאית) גילינו שחתיכה מגוף הטרמוסטט שבורה והמים זורמים באין הפרעה, הרכבת טרמוסטט חדש איכותי פתר את הבעיה.

אצלי המאוורר של מעבה המזגן הוא אותו מאוורר של הרדיאטור של מערכת הקירור, לכן חשדתי שאולי התרמוסטט הפתוח יכול להיות הבעיה מכיוון שהמאוורר נכנס פחות לפעולה מאשר במצב תקין.

לאחר החלפת התרמוסטט המזגן עדיין לא מקרר..השאלה שלי היא האם יכול להיות שהמאוורר שלא עבד מספיק על מנת לקרר את המעבה גרם לבריחה מואצת של גז. כלומר, האם יש טעם למלא גז מחדש עכשיו שמערכת הקירור תקינה

פורסם

במכוניות שראיתי עד היום המאוורר מתחיל לעבוד אוטומטית כאשר מפעילים מזגן, זאת על מנת לבצע פעולת עיבוי תקינה. אם המאוורר אינו נכנס לפעולה יחד עם המזגן אז זאת בעייה. האם המדחס נכנס לפעולה? אם נכנס לפעולה, האם צינור הדחיסה (הקטן יותר) שיוצא מהמדחס מתחמם כמו שצריך?

אגב לא חושב שיש ממש קשר בין הטרמוסטט לחוסר הקירור במזגן.

If you live by the GUN

You die by the GUN

• תוכן חדש...