Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4819 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

היום אמא שלי, אשר מבוטחת בחברת AIG כחמש שנים קיבלה טלפון מחברת הביטוח שבגלל ריבוי תאונות בזמן האחרון היא מבטלת לה את הביטוח(שאמור להיות עד דצמבר 2013) תוך 45 יום.

אימי הייתה מבוטחת בחברה כחמש שנים לפני שקרו במהלך החצי שנה האחרונה שלוש תאונות(בהפרש של חודש בין אחת לשנייה)

כאשר בכל שלוש התאונות היא איננה אשמה והתשלום מהחברות שנתבעו שולמו במלואם.

חשוב לציין כי במשך שאר השנים(למעט 2013) לא הייתה אפילו תאונה אחת!

חיפשתי בכל האינטרנט סעיף אשר מאפשר לחסרת הביטוח לבטל פוליסה תקפה עקב עליה בכמות התאונות.

והאם זה בכלל חוקי שחברת ביטוח תבטל את הביטוח במהלך התקופה?

אשמח לתגובות בנושא

פורסם

חוקי בהחלט.

פוליסת ביטוח היא למעשה חוזה בינך לבין חברת הביטוח.

החוק (פקודת ביטוח רכב מנועי ) מתיר לחברת הביטוח לבטל את פוליסת הביטוח, כאשר היא מחוייבת לתת התראה מראש של 21 יום (סעיף 24).

מאחר ויש מאגר מרכזי ובו רישום של התאונות שדווחו לביטוח - אז אין חברת ביטוח מסחרית שתסכים לבטח אתכם - ותצטרכו לבטח בפול

http://www.pool-act.org.il/

פורסם

חברות הביטוח הן חברות שבנויות כך שרק ירוויחו.

מעל 2 תאונות בטווח של 3 שנים הן ממהרות לבטל את ההסכם או לא לבטח כלל מלכתחילה.

אינני יודע את חוקיות הדבר אך שווה להתייעץ עם עו"ד לגבי זה.

שי.

פורסם

גועל נפש.

אם היא לא אשמה חוץ מפעם אחת, מה הבעיה? החברה לא יוצאת מופסדת מזה.

לא העלו לה את הפוליסה אחרי התאונה שהיא כן הייתה אשמה בה?

כל מקרה תתקשר לסוכן או לחברה לאמת את זה.

מה בנאדם אשם שהוא נוהג גרוע, או שלחילופין יש לו מזל נאחס.

אולי גם יכניסו פרמטר חדש, מי שנוהג הרבה ישלם יותר כי הסיכוי לתאונות גדול יותר.

פורסם

בדקתי בפוליסה, ואכן חוקי לחלוטין(לצערי)

שמתי לב שברחבי האינטרנט אני לא היחיד, ומשום מה כל המתלוננים בחברת AIG.

לא נתקלתי באף חברה אחרת שעשתה זאת(לפחות לא על גבי דפי האינטרנט).

פורסם

אכן החברה רשאית לבטל, אבל מוזר שזה קורה אם כל התביעות שולמו ע"י צד ג'.

תבקש מ AIG שישלחו לך דף העדר תביעות, לבדוק שלא השתמשו בפוליסה שלכם.

WHEN YOU HAVE TO SHOOT, SHOOT DON'T TALK

פורסם

STANG העלה נקודה שלא שמתי לב אליה -> במידה והתאונות לא היו באשמתכם, ואתם תבעתם את הביטוח של הנהגים הפוגעים - אזי לחברת הביטוח אין שום סיבה נראית לעין לבטל את הביטוח (במידה והפעלתם ביטוח מקיף או אתם אשמים בתאונות - זה כבר משהו אחר).

כפי שכתב STANG - יש לבקש מהביטוח אישור על העדר תביעות (או לחלופין - אישור על הגשת תביעות).

תוודאו כי אכן לא רשומה אף תביעת ביטוח לחובתכם.

אם אכן זה המצב - תבדקו מול AIG מה סיבת ביטול הפוליסה (יתכן שיש להם סיבה אחרת -> צריך לבדוק מהי), ואז להחליט כיצד פועלים.

פורסם

אני מקווה שאוכל לשפוך מעט אור על הנושא.

לפני מספר שנים היית מבוטח ב-AIG בביטוח מקיף. הייתי מעורב בתאונה (הנהג השני תבע אותי,היה משפט, השופט קבע שכל צד ישלם את נזקו הוא). בכל אופן, בשל עלות הנזק הזניחה לרכבי, החלטתי לא להפעיל ביטוח מקיף והודעתי על כך לחברה. במעמד חידוש הפוליסה, אמרה נציגת החברה "אין לך הנחת העדר תביעות, כי הייתה לך תאונה בשנה האחרונה". אני :"נכון, אך לא תבעתי את תשלום הנזק מ-החברה שלכם, אלא שילמתי בעצמי". לאחר מספר דקות :"אה, נכון. אני מעדכנת את המחיר, ואתה מקבל הנחת העדר תביעות".

לדעתי, מקרה שתואר כאן בשרשור ,מקורו זהה. כנראה חברת הביטוח רשמה 3 תאונות, כביכול באשמת אימך.אם לא תבעת את החברה על הנזק, התאונות אינן אמורות להופיע כתביעות ועל כן אתה צריך לבדוק את הסוגיה מול המבטח.

תעדכן.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
גועל נפש.

אם היא לא אשמה חוץ מפעם אחת, מה הבעיה? החברה לא יוצאת מופסדת מזה.

לא העלו לה את הפוליסה אחרי התאונה שהיא כן הייתה אשמה בה?

כל מקרה תתקשר לסוכן או לחברה לאמת את זה.

מה בנאדם אשם שהוא נוהג גרוע, או שלחילופין יש לו מזל נאחס.

אולי גם יכניסו פרמטר חדש, מי שנוהג הרבה ישלם יותר כי הסיכוי לתאונות גדול יותר.

לאצריך להכניס, זה כבר קיים. לפחות איפה שאני מבוטח, בדיוק כמו שאתה יכול לקבל הנחה על נהג נקוב בפוליסה, או על רכב שלא נוסע בשבת, ככה אתה יכול גם לקבל הנחה על רכב שאינו נוסע יותר מ10,000 ק"מ בשנה.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

1. כמו שאמרו פה - חברת הביטוח רשאית לבטל את הפוליסה בהתראה מראש ובהחזר הפרמיה באופן יחסי.

וזאת גם בלי שום נימוק.

2. הפול לא רלוונטי פה (אני מניח שהתאונות הן בלי נפגעים בגוף ברכב של אמא שלך, בלי קשר לאשמה) - הוא רלוונטי רק לביטוח חובה.

פה מדובר על מקיף.

ולמי שאין תביעות בחובה אין בעיה לבטח בחובה בכל חברה אחרת.

3. יש להתקשר לחברת הביטוח ולברר אם אכן אין טעות כפי שתואר פה בשירשור.

בכל מקרה שישלחו לכם בפקס אישור היעדר תביעות או לחלופין רשימת התסיעות ל3 שנים האחרונות ואז תדעו לאן להתקדם מפה.

4. אם כן תבעתם את המקיף שלוש פעמים בשנה האחרונה אז תקבלו סירובים מכל החברות בארץ.

במקרה הזה נסו לקבל הצעה לצד ג' או צד ג'+גניבה, אולי תהיה חברה שתסכים לקחת לפחות את הסיכון הזה.

אם הרכב משועבד אז תיאלצו לפרוע את ההלוואה מיידית.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

לא תבענו את חברת הביטוח למעט מקרה אחד.

החברות ביטוח של הפוגעים שילמו את הנזק.

היום התקשרנו להראל והרכב בוטח ללא כל בעיה מיוחדת.

חברת AIG רשמה את התאונות ללא כל קשר לאשמה-לא מעניין אותם(כך נאמר לי ע"י הנציגה)

תודה על כל התגובות.

• תוכן חדש...