Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4530 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ויש המון רכבים שאין בעיה לגלות כל מני בעיות שלא יופיעו בבדיקה.

באלפות למשל הכל יכול להראות טוב אבל יש חלקים מסוימים (קופסת האלקטרוניקה מעל המצבר) שאם היא פתוחנ ואתה רואה בה הלחמות מסוימות, אתה יכול להיות די בטוח שעשו שם קומבינות חשמליות.

זה יכול להעיד על עוד כמה בעיות מצטברות ספציפיות שנגרמות בגלל קומבינות.

זה לא יופיע בבדיקה כי זו בעיה ספציפית של הרכב הזה ולא משהו כללי אבל כן יעיד על האם טיפלו בו כראוי עם מישהו שמכיר את הרכב או לא.

אפשר גם לראות את הגיל של המצבר, רמת הניקיון של תא המנוע, אם שמו שמן בימים האחרונים (כי הרבה פעמים מטפטף ליד המכסה), האם כל הכבלים הולכים למקומות הנכונים ואם הסטיקרים המקוריים נמצאים או שמישהו פירק לגמרי את כל הפרונט וצבע אותו מחדש.

בקיצור, פותחים מכסה מנוע לפני שהולכים לבדיקה כי אולי לא שווה בכלל לשלם את הכסף של הבדיקה ולבזבז את הזמן.

• תגובות 223
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
זאת הטעות הכי גדולה שיכולה להיות מה שאתר מתאר כאן! אתה יכול ליפול בפח מאוד חזק עם ככה אתה חושב שבודקים רכב,

יש אנשים שלא טיפול ברכב שלהם כמה שנים טובות ואיך שהחליטו למכור את שבוע לפני מחליפים לך שמן ונוזל קירור. אז בדקת את הרכב ומצאת שהכל נקי וחדש, לזה אתה מאמין? אל תהיה תמים. ככה לא בודקים רכב.

ולבחור שכתב מעל, לא הבנתי אותך כל כך, בשביל מה אתה בא עם מכונאי שיבדוק את הרכב אם אתה מתכוון לקחת לבדיקה?

אתה צריך שהמכונאי החבר שלך יבדוק שלרכב אין תאונות שלדה? אז אם ככה בשביל מה אתה לוקח לבדיקה? תחסוך את ה 500 שקל האלה לא חבל?

הכוונה כמובן הייתה שאבדוק קודם כל את הרכב בצורה שתיארתי, לפני שאקח אותו לבדיקה ואוציא 450 ש״ח.

כפי שאמרתי, מוכר שלא יאפשר לבצע את הבדיקות הבסיסיות האלה, כניראה שיש לו מה להסתיר ולא אבזבז

זמן וכסף בלקיחת רכבו לבדיקה במוסך או במכון.

פורסם

אצלי נמכרו רכבים שבאו לבדוק אותם בלילה! ולא רצו ללכת למכון כי אמרו שחבל על הכסף ובטוח ימצאו כל מיני חרטות על הרכב. (אחרי ויכוחים למה הם לא באים ביום).

ואני מדבר על זה שמכרתי מחיר מחירון ! אתה רואה בדקה הראשונה עם המוכר איש שמטפל ברכב כמו שצריך או לא.

אגב לפתוח תא מנוע מאוד רלוונטי אבל לבדוק אם זה נקי או לא זה לא ממש רלוונטי. זה כמו לבדוק עם בולמי הזעזועים נקיים או לא.

אותי מעניין ת'כלס עם האוטו שמור ונקי.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם
מה בדיוק יש לי להסתיר? הרי אני מתחייב על "הכל" בבדיקה. מה אתה חושב שבמכוני בדיקה לא בודקים נזילות וכל דבר שיש במנוע?

בשביל זה יש מכוני בדיקה ובשביל זה משלמים להם. אז כל בן אדם שיבוא לראות את הרכב שלי אני אצטרך לפתוח לו מכסה מנוע. לעשות לו סיבוב ברכב. לתת לו להתרשם. ואחרי זה הוא יגיד: אני אחשוב על זה יש לי עוד כמה רכבים לראות.

אנשים רציניים שיודעים מה הם רוצים קובעים במכוני בדיקה ואני בן אדם שמתחייב בזכרון דברים על כל פסיק ברכב, שהרכב מטופל הרבה לפני הזמן שלו ולא נחסך שקל. בן אדם שבא לראות רכב בא במטרה לקנות ולא לבלבל במוח, ויש הרבה כאלה.

אני הייתי רציני כזה וזרקתי על רכב שבקושי הסתכלי עליו לפני הבדיקה, 500 שקל על מנוע שנאכל מקורוזיה (206), מה תגיד אז ?

הייתי לחוץ לרכב לא ראיתי אפילו תרכב לפניהיה נשמע לי בסדר בטלפון קבענו במכון וקיבלתי ז', אני לא מדבר על ביטול עבודה וזמן מבוזבז ועצבים

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם
מה בדיוק יש לי להסתיר? הרי אני מתחייב על "הכל" בבדיקה. מה אתה חושב שבמכוני בדיקה לא בודקים נזילות וכל דבר שיש במנוע?

בשביל זה יש מכוני בדיקה ובשביל זה משלמים להם. אז כל בן אדם שיבוא לראות את הרכב שלי אני אצטרך לפתוח לו מכסה מנוע. לעשות לו סיבוב ברכב. לתת לו להתרשם. ואחרי זה הוא יגיד: אני אחשוב על זה יש לי עוד כמה רכבים לראות.

אנשים רציניים שיודעים מה הם רוצים קובעים במכוני בדיקה ואני בן אדם שמתחייב בזכרון דברים על כל פסיק ברכב, שהרכב מטופל הרבה לפני הזמן שלו ולא נחסך שקל. בן אדם שבא לראות רכב בא במטרה לקנות ולא לבלבל במוח, ויש הרבה כאלה.

תסלח לי, אבל להתחייב על הכל זו פשוט שטות וגם זה שאתה לא נותן להציץ תחת מכסה המנוע הוא מעשה מטופש להחריד. כנראה שגם אני לעולם לא ארכוש ממך רכב.

מי שמתחייב על הכל הוא פשוט אידיוט, אין לי מילה אחרת לתאר את זה. אי אפשר לדעת מה באמת מצב השלדה, אי אפשר לדעת מה באמת מצב המנוע וגם אי אפשר לדעת באמת מה קורה בתוך הגיר, אז איך אפשר "להתחייב" על משהו שלא יודעים מה מצבו? :roll:

הנה, רק היום מישהו פתח שרשור על מכירת רכב שבבדיקה התגלה שיש כנף צבועה, צביעה שנעשתה על ידי היבואן טרם מסירת הרכב. אתה מבין באיזה מצב לא נעים עומדים מול הרוכש הפוטנציאלי?

באופן אישי "הצלתי" אלפי שקלים לחברים שלי שלקחו אותי איתם לבדיקת רכב. כשנפגשים עם המוכר קל מאוד לזהות רכב מוזנח או סימנים אחרים שמעידים על בלאי חריג עוד לפני שזורקים 500 שקל במכון. מוכר שלא יסכים לפתוח מכסה מנוע אני אאחל לו בהצלחה ואלך לחפש רכב אחר, גם אם אותו רכב נראה שמור בטירוף.

איתמר.

עריכה: במקום "להתחייב" ולהשתמש בשפה של סוחרים "שלדה, מנוע וגיר" אני פשוט אומר את האמת, שלי לא ידועות כל תאונות ברכב, הוא מרגיש טוב, עובר טסט בלי בעיות וקומבינות ומצרף היסטוריית טיפולים. להתחייב בבדיקה? זובי.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

על כל המכוניות שקניתי כחדשות ויצא לי למכור, היתחייבתי שאין תאונות או מכות, וזה הגיוני מאחר ואני מכיר את המכונית מיומה הראשון.

מגוכחים יותר הם אלו שלוקחים לבדיקה מכונית בת 12-13 שנה.

וכי מה ציפיתם שיגידו לכם ?

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
4,000 שקל על 5 שעות עבודה. ממש עוקץ "גרוע".

אבל אם זו חוליית פשע, הם בטח קונים רכבים ומוכרים אותם אחר כך. אז יש לרכב גם יד אחת יותר וזה מוריד משווי הרכב, וגם הקונה העתידי יראה שהרכב נקנה לפני שבוע, וזה מחשיד.

אלא אם כן אתה מדבר על אנשים פרטיים שעושים את זה בקניית רכב לעצמם, ואז כבר קשה לי להאמין שיש כל כך הרבה אנשים שיעשו עוקץ כזה.

פורסם
מי שמתחייב על הכל הוא פשוט אידיוט, אין לי מילה אחרת לתאר את זה.

מחזק.

המקסימום שאני מוכן לעשות עבור הקונה הוא להראות לו את כל היסטוריית הטיפולים, לרבות תוצאות בדיקת המכון ביום בו אני רכשתי את הרכב וכמובן להצהיר בפירוש אם הרכב עבר תאונה כזו או אחרת כשהיה ברשותי. תמיד קיימת האפשרות שהמכון התרשל ולמעשה הרכב בו נסעתי בפרק כל הזמן הזה הולחם משישיית ארגזי קולה. מה גם שלא חסרות פעמים (חלקן אף צויינו בידי קורבנות, כאן בפורום) בהן הקונה הפוטנציאלי עושה יד אחת עם הבעלים/אחד העובדים במכון ויחדיו הם מוציאים את הרכב דפוק מכאן עד להודעה חדשה, במטרה לכופף את המוכר. אז לפני שממהרים להתחייב על הכל (או להתחייב רק על הדוושות), מומלץ בחום לרדת מהרעיון.

פורסם
על כל המכוניות שקניתי כחדשות ויצא לי למכור, היתחייבתי שאין תאונות או מכות, וזה הגיוני מאחר ואני מכיר את המכונית מיומה הראשון.

מנסיוני עדיף ללא להתחייב לכלום.

הגולף הקודמת שמכרתי הייתה יד ראשונה (0 בעלים) עברה בדיקה מקיפה על-ידי הרוכש+מכון בדיקה ולא נמצאו ליקויים ברכב.

לאחר שבוע מתקשר אלי הקונה וטוען שהוחלפה ברכב דלת צד הנהג, אני שואל מה ? הוא אמר לי שיש לו חברים בצ'מפיון שבדקו את העניין ובמפורש נאמר לו שהוחלפה דלת ברכב טרם מסירת הרכב ללקוח (אני).

מסקנות: ללא להתחייב לעולם.

איזה כייף לי :)

פורסם

למי שמגיע בלילה... כי זה השעון היחידות שהוא יכול.

את כל הרכבים שקניתי/בדקתי הייתי רואה בלילה... הייתי מגיע מצוייד בפנס לד של 1200 לומנס הייתי רואה כמו באור יום. לא הייתה שום בעיה עם זה, רואים הכל.

להוא שלא רוצה לפתוח מכסה מנוע... ואם אני רציני אבל לא בא לי לקחת למכון בדיקה באתה לי טוב בעין ונשמעתה רציני ואמין מספיק,

אבל אני רוצה לראות את תחתית הרכב ואת תא המנוע? מה אז? נו באמת, איזה שטויות אנשים מדברים פה.

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם
אבל אם זו חוליית פשע, הם בטח קונים רכבים ומוכרים אותם אחר כך. אז יש לרכב גם יד אחת יותר וזה מוריד משווי הרכב, וגם הקונה העתידי יראה שהרכב נקנה לפני שבוע, וזה מחשיד.

אלא אם כן אתה מדבר על אנשים פרטיים שעושים את זה בקניית רכב לעצמם, ואז כבר קשה לי להאמין שיש כל כך הרבה אנשים שיעשו עוקץ כזה.

עוקץ כזה אפשר לעשות לדעתי לפי הזמנה. עם ובלי ידיעת הקונה. רווח נקי. העברת הבעלות הייתה סביר להניח ישר על שם הקונה המאושר.

אוהב את המיקרה, אבל רוצה ראב 4

פורסם
כל רכב שאני מכרתי, לעולם אבל לעולם לא פתחתי מכסה מנוע ולא נתתי לקונה לגעת ברכב, אמרתי לו אתה רציני? בוא לבדיקה!

פעם אחת בא אלי איזה בחור עם חבר שלו מכונאי רכב, איך שראיתי אותו אמרתי לו חביבי כנס לרכב שלך וסע הביתה.

מי שיודע שיש לו רכב מטופל ושמור לא אמור לתת לאף אחד לגעת לו ברכב. ברגע שיעבור בעלות שיפרק את המנוע מיצדי.

בשביל זה יש מכוני בדיקה ורק להם רצוי לתת לגעת ברכב.

נו באמת... בסופו של יום 99.9% מהאנשים לא באים כדי לחבל לך ברכב. המקרה שתיאר רון הוא זניח וחריג מאוד ביחס לאלפי העסקאות שמתבצעות מדי יום. העובדה שאתה כמוכר לא מוכן לפתוח מכסה מנוע, היא שצריכה להדליק תמרור לקונה ולהרחיק אותו מהעסקה, ובצדק.

אני מקווה שלכל הפחות אתה מרשה לקונה הפוטנציאלי לשבת ברכב ולהתניע אותו.

האמירה שלך ש"מי שיודע שיש לו רכב מטופל ושמור לא אמור לתת לאף אחד לגעת לו ברכב" היא די טפשית. מהיכן לקונה לדעת שזה המצב? מהיכן לו לדעת שאתה דובר אמת? הרי מדובר בשני אנשים זרים שסטטיסטית המוכר אינו יותר אמין מהקונה, כאשר הקונה לוקח סיכון גדול הרבה יותר מהמוכר.

פורסם

מגוכחים יותר הם אלו שלוקחים לבדיקה מכונית בת 12-13 שנה

וכי מה ציפיתם שיגידו לכם ?

הלאון 4 והקליאו ספורט שלי היו בנות עשר כשעברו בדיקה במכון ויצאו דיי מושלמות.

מה שכן, לא התחייבתי על כלום חוץ משלדה.

כל הכבוד לרון, אני יכול להעיד שרכב שמטופל אצלו באופן קבוע באמת בחזקת בן יחיד בעיינו.

העוקץ מרתיח והייתי שמח אם מישהו היה מתלונן במשטרה לאחר מקרה שכזה.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

הדימיון היה קיצוני מדי בשביל שזה יהיה מקרי. קיבלתי עכשיו אישור לעוד עקיצה של הבחור :-(

ידידה שלי מהעבודה מכרה לפני חודש את הרכב והסיפור שלה היה זהה לגמרי (לא חשדה בכלום. להיפך, הרגישה לא נעים (טריק מעולה, המוכר מרגיש לא נעים כאילו הוא רימה את הקונה) ואפילו שמחה שהוא לא עשה מזה סיפור גדול).

העברתי לה את זה, וזה אכן הבחור (לפי המספר טלפון וכמובן שיטת הפעולה).

נראה שהוא עובד במשרה מלאה בלדפוק אנשים. כדאי להרחיב תפוצה (וכדאי שכל המוכרים שנדפקו יאחדו כוחות ויתלוננו).

• תוכן חדש...