Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

(רכישת) פורד פוקוס 2009

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4825 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

אני מעוניין לרכוש פוקוס 2009 במחיר סביר, יד1 מפרטי

אני מתלבט האם עדיף לי להשקיע קצת יותר כסף ולקנות אחת עם 80,000 קילומטר, אבל לפני טיפול טיימינג,

או אחד עם 110,000 אחרי טיימינג - ואז גם לחסוך בקנייה וגם לחסוך בטיפולים.

אז מה דעתכם? (שאלה 1)

חוץ מה"טיימינג" הזה שכולם מדברים עליו, יש עוד הוצאות גדולות שאני צריך לחשוב עליהן? (שאלה 2)

ראיתי אחד בפורום שכתב שאחרי 120,000 קילומטר צריך להחליף מתלים, ואולי יש עוד טיפולים יקרים כאלה שאינני מכיר.

שאלה אחרונה - האם אתם חושבים שיש תמורה טובה יותר למחיר (כ50K) ?

מחפש משפחתית עם מקום ל2 סלקלים, בטיחות, אמינות, מקום לרגליים, וגם שתיראה טוב ;)

הבנתי שהבאסה היחידה בפוקוס זה הדלק, אבל אני נוסע גג 10KK בשנה אז נראה לי לא ביג דיל.

תודה רבה

פורסם

אם אתה נוסע 10,000 קילומטרים בשנה אז נושא צריכת הדלק באמת פחות צריך להטריד אותך. 10 קילומטרים לליטר או 11 קילומטרים לליטר, זה לא משמעותי אם אתה מחשב את זה לאורך השנה.

באופן כללי מלבד הטיימינג יש עוד הוצאות גדולות שכדאי לבדוק בכל רכישה של רכב. צמיגים, מצבר, רישוי שנתי (טסט) ואפילו מחירי ביטוח יכולים להשפיע על עלות האחזקה השנתית שלך. לגבי מתלים, אני מניח שאתה מתכוון לבולמים כי בדרך כלל לא מחליפים את כל המתלה במכה אחת אלא אם יש תאונה, אז ברכבים עם קילומטראז' כזה לרוב תופיע הערה בבדיקה שהבולמים חלשים אבל זה לא תמיד מחייב החלפה מיידית.

ב-50 אלף ש"ח ולאור מה שציינת, נראה לי שפוקוס היא באמת הבחירה הנכונה. בדוק גם את קיה פורטה, אולי תופתע לטובה.

פורסם

יש עוד מישהו שיכול לעזור לי?

אני בעיקר רוצה לדעת האם עדיף לקנות רכב לפני טיימינג (לא עבר הרבה בחייו) או אחרי - חרוש אבל לפחות עשה טיימינג..

פורסם

שלום רב,

כאחד שמחזיק ברכב זה כשנה, מבציר 2008 (רחוק חודשיים מ 2009), אני יכול לחזק את מה שנכתב לפניי.

הצריכה הממוצעת בפוקוס היא 1:10. הרכב בדגם ה 1.6 מרגיש כבד גם בתאוצות הביניים וגם בהאצה ראשונית.

בינתיים הרכב מגלה אמינות מעולה, טפו טפו למעט המצבר המקורי שאותו החלפתי היום...

לשאלתך, אני חושב שהייתי לוקח רכב עם ק"מ כמה שיותר נמוך ולגבי הטיימינג לא הייתי מוטרד להפך ,כך תדע אתה היכן ומתי בוצעה ההחלפה ולפי הק"מ שאתה מתכנן, יש לך ראש שקט של 5 שנים. כך יהיה לך יותר קל במכירה כיוון שהשוק מוצף בפוקוסים.

לגבי הבולמים: היה לי את הפוקוס דור קודם למשך 6 שנים, הגעתי עם הרכב ל 170K ולא הזדקקתי כלל להחלפה של בולמים כך שאני לא מבין מאיפה הטענה הזו. בנהיגה רגועה וסבירה אין שום סיבה להחליף אלא אם כן, זה שלפניך השתמש ברכב למטרות שטח ומצב הרכב דורש החלפה.

תקנה ותהנה :lol:

נרכשה- וולבו s60  נפח 1600 T4

נמכרה- פורד פוקוס 1600 סמ"ק 2008  TREND X

פורסם

טיימינג לבד בפוקוס עולה כ-1500 במורשה (ללא שאר הטיפול, עוד 600 ש"ח בערך). אם זו התוספת הכספית בלבד הייתי קונה עם 30K פחות קילומטראג' ועושה טיימינג.

volkswagen polo 2016

Ford Focus 2008

• תוכן חדש...