Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4824 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

מחפש סאב 12 שנוטע לכיוון הsq (יהיה בתיבה אטומה) שמתאים לsundown 1000

שיכול לספוג או 600rms ויכול לרדת ל2 אוהם או לחילופין 1אוהם ו1000 rms

אני מצאתי רק את הhertz hx 300d אך אני לא מצליח למצוא אותו ביד 2

אשמח אם תוכלו לתת לי המלצות לסאב כזה.

תודה רבה!

פורסם

בחירת סאב היא רק לפי האוזן! כבעלים לשעבר של JL 12W6 יכול להצתרף להמלצה. אבל לא כולם אוהבים אותו.. אנח לא ממש אוהם את HX300D. רצוי לשמוע לפני כמה סאבים. אפשר להכניס גם את DC L2. שבשבילי הוא חזק מדי לדוגמה

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

דבר ראשון מה התקציב?

דבר שני ההתנגדות של הסאב לא אמורה לעניין אותך אמור לענייון אותך מה ההספק שהוא מקבל בהתנגדוות שלו, ואם sq אתה מחפש, אז עדיף לך התנגדות יותר גדולה, שכן הדאמפינג פאקטור- שליטה על הדרייבר תלוי ישירות בהתנגדות הדרייבר- כמה שההתנגדות גדולה יותר הדאמפינג פאקטור גדול יותר-ותקבל דרייבר יותר מדוייק.

אין באמת סיבה לעבוד בהתנגדויות מאד נמוכות, ובשביל לעבוד בהתנגדות של 1 אוהם, הרבה זרם יצטרך לעבור במערכת החשמל- שתצטרך שידרוג, בקיצור בשביל sq זה ממש לא העיקר.

מצטרף להמלצה על jl, באבים מעולים, מהירים מדוייקים ויכולים לעמוד בעומסים גדולים.

נכון שהם טיפה יקרים, אבל לדעתי שווים כל שקל.

SCANSPEAK

פורסם

אין רע ב15" אינטש.

אבל לרוב לSQ. עדיף אלמנטים קטנים יותר כמו 8 או 10. מקסימום 12. בשביל לשמור על סאב מהיר. ושישתלב יותר טוב עם סט קדמי.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

ככל אצבע- ככל שההתנגדות גדלה הדאמפינג פאקטור יגדל מה שיוביל לשליטה טובה יותר על האלמנט, מה שנקרא "יותר" sq, יש למגברים כמה וכמה מאפיינים, שאחד היותר חשובים, ובמקרים של מגברים פשוטים מנסים, ואף לעיתים מסתירים את הנתון הזה, זה נתון הדאמפינג פאקטור שנמדדר פר התנגדות האלמנט.

אבל זה רק כלל אצבע ויכול מאד להיות שיש בנמצא איזה שהוא אלמנט עם התנגדות נמוכה שאכן יהיה מדוייק, ברוב המקרים זה לא נכון.

SCANSPEAK

פורסם

אבל באיזה תדר זה נמדד?

קח לדוגמא פרמטרים של רמקולים. ספציפית בסאבוופרים.

נתון הנצילות - SPL@1w/1m - זה נמדד בכלל בתדר של 1000 הרץ. כנ"ל לגבי הרבה פרמטרים אחרים.

לכן זה לא משנה מה הנתונים אומרים, כי זה לא רלוונטי לטווח יעילות של האלמנט או המגבר.

נותנים סה"כ יצביעו על התנהגות הרמקול, איך הוא יגיב. אי אפשר לקבוע איך הוא ישמע על סמך נתונים יבשים.

פורסם
אבל באיזה תדר זה נמדד?

נתון הנצילות - SPL@1w/1m - זה נמדד בכלל בתדר של 1000 הרץ. כנ"ל לגבי הרבה פרמטרים אחרים.

לכן זה לא משנה מה הנתונים אומרים, כי זה לא רלוונטי לטווח יעילות של האלמנט או המגבר.

נותנים סה"כ יצביעו על התנהגות הרמקול, איך הוא יגיב. אי אפשר לקבוע איך הוא ישמע על סמך נתונים יבשים.

למי רשמת את זה ? אם זה אלי אז אני מכיר את כל זה . אני הבאתי דוגמה לבני שSQ זה לא רק 10" ו 4 אום . וכן בSQ צריך לדאוג לחשמל .

פורסם

התגובה הייתה לבני.

וSQ אפשר להוציא גם עם אלמנטים 15", ראיתי הרבה מערכות שניצחו תחרויות, וזכו לשבחים ולסקרים.

חשמל במערכת SQ צריך להיות נושא לטיפול לא פחות ממערכות SPL, עם מגברים קלאס A או AB הצריכת זרם מאוד גבוהה.

פורסם
אבל באיזה תדר זה נמדד?

+1

אותו דבר שאני אומר וזה תקף להכל גם מגברים.

ואני משוכנע שרומן מכיר את המערכת של יאריק עם ה15

פורסם

היה הרכב SQ בחו"ל. לא זוכר של מי. סטאפ 3 WAY עם זוג סאבים IB 15" בקיקים!!

אם רק היה לי קישור או שם.

כל העניין הזה של גודל האלמנט זה דיי מיתוס לדעתי. מה שהופך סאבוופר לSQ זה רכות הספיידרים, סליל נחושת, גאפ מגנטי רחב.

• תוכן חדש...