Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4833 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, אז אחרי כמעט שנה של אינספור ניסיונות עם רכיבים שונים, כיוונים שונים, איטום כמעט כל חלק אפשרי בדלתות הרכב ועוד...הגעתי למסקנה שאני זקוק לקצת עזרה (טוב נו - הרבה עזרה...) בבחירת הכיוון המתאים למיקום המידים על הדש - לפני שאני רץ ובונה להם פודים.

כמו כן הייתי שמח לקבל קצת עזרה בכיוון עוצמות האלמנטים השונים \ פאזות \ טיים אליין וכו'. כרגע הכל מכוון לפי האוזן שלי והתוצאה נשמעת לי רוב הזמן טוב, הייתי מעוניין אבל לוודא אל מול RTA \ מישהו שבאמת מבין שהכיוון הכללי בסדר ושבוודאות אין מקום לשיפור נוסף.

בבקשה אל תציעו לי להגיע למפגשים , נכון זה קצת דפוק , אבל מניסיון עבר , חבר שהגיע למפגש חווה פריצה לרכב בדיוק יום אחרי - מאז אני לא בעניין של להגיע ולהציג לראווה את המערכת . לא שהיא כזאת יוקרתית, אבל ...

כרגע מותקנים ברכב:

1. וופרים של SILVER FLUTE - גודל 7" בדלתות

2. מידים של VIFA בגודל 3" בפודים זמניים על הדש

3. טוויטרים של VIFA RING RADIATOR במיקום המקורי על הדש פונים לשמשה הקידמית

4. "יחידת הראש" היא טאבלט שממנו יוצא כבל HDMI שעובר המרה לאופטי ומשם ישירות לאלפיין H700 - כל הכיוונים כולם (ויש לא מעט כאילו) נעשים דרך האלפיין.

5. סאב "12 של AUDIO SYSTEM בתיבה אטומה

על ההגברה אחראים -

1. HERTZ HDP 5 - מספק 70 וואט RMS למידים ולטוויטרים + ערוץ מונו שלו לסאב

2. מגבר של פיניקס גולד מסדרת ה-OCTANE R - דו ערוצי , מספק 70 וואט RMS לכל וופר

אשמח אם מישהו ימליץ \ ירים את הכפפה - אפילו בתשלום. אני נמצא רוב שעות היום בימי השבוע בנתניה ובשעות הערב \ סופ"ש - בחיפה.

ליום יום -כבר אין - פיג'ו 306 עם 167 כ"ס.

לסופ"ש (וליום יום)- קליאו ספורט עם 182 כ"ס.

פורסם

נשמע כמו סטאפ מאוד מעניין, הבחירה של הסאב דיי הפתיעה אותי.

התגובה שלי דיי חסרת תכלית כי אני לא מומחה גדול בכיוונים, אבל אני יאחל לך בהצלחה ואני מאמין שתקבל פה לא מעט עזרה!

פורסם

לבינתיים תכוון בעזרת שמיעה ותשתדל שכל אלמנט ינגן היטב בתוך טווח התדרים שהוא מסוגל לנגן בלי סקנה.

אחרי השבוע של יום העצמאות (בוא נאמר אחרי ה21 לחודש) אם תוכל לקפוץ ערב אחד לראש העין - אני אשמח לנסות איתך סשן כוונים (כן, בעזרת RTA ומיקרופון מדוייק)

אני מאמין שהתוצאות הסופיות יהיו מ-א-ו-ד מעניינות.

חוץ מזה - כמה אנשים כבר כאן יכולים להרים כפפה כזאת? לא מכיר יותר מידי. האנשים שיש להם כאן תכנת RTA ומיקרופון טוב (בדרך כלל ECM800 של בוהרינגר) נספרים על כף יד אחת וגם אז אני לא בטוח שהם יודעים באמת מה הם עושים.

מצטער על ה"צניעות" אבל זו תהיה אולי הדרך היחידה לחשוף למי עוד יש כאן את האומץ\רצון להרים כפפה שכזאת.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

lanosforce - יותר מאשמח להעזר בשירותך \ הציוד שבירשותך.

לבינתיים , דאגתי שכל אלמנט ינגן קרוב ביותר ל-פי2 מה-FS שלו, כלל אצבע ליעילות \ דיוק טונאלי. כמו כן כיוונתי לפי האוזן עוצמות במגבר ותיקנתי מעט בפרוססור איפה שהציק לי ...

מה שהכי מפריע לי כרגע, זה חוסר "אחידות" לאורך טווח הווליומים, ז"א שבמחצית הווליום מורגש חוסר אחידות ואיזון בין המידים לוופרים, ברגע שמטפסים ל2/3 ווליום העניין מתאזן. זאת אחת הסיבות לצורך בכיוון בעזרת מכשיר ייעודי - לפחות להבנתי.

פורסם

יכול להיות גם שאחד הרכיבים אצלך לא נשאר לינארי כשהאמפליטודה משתנה.

הדבר הנכון לעשות זה לבדוק על כל אלמנט מה הגיין הכי גבוה שאתה יכול לתת לו בלי עיוות (כולל גם מה הגיין המקסימלי שאתה יכול לתת למגבר בלי עיוות) וליישר את הגיינים כלפי האלמנט החלש ביותר

זה דבר ראשון.

אחרי זה לעשות TC התחלתי.

ולאחר מכן לקבוע סלופים ונקודות חיתוך סופיות ורק אז להגיע ליישור סופי בעזרת RTA ועבודת EQ על כל אלמנט וצד לצד.

ואז להשאיר לסוף את הפינישים הקטנים יותר שזה הקצוות, טוויטרים והכנסת הסאב וופר לפעולה למול הסט הקדמי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

השם ירחם - בדיוק בגלל זה אני זקוק לעזרה... ואולי גם פסיכולוג טוב...

פורסם

פסיכולוג זה מה שרוב האנשים צריכים אחרי חמש דקות איתי באותו החלל

:-P

Pioneer TS-X150

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אז עידכון קטן מהשבוע האחרון:

1. נבנו הפודים מפיבר כדי לאכלס את המידים. הכיוון הכללי הוא מראת הרכב - שוב , מניסיון שלי לפי מה שנשמע לי באוזן הכי נכון.

"על הדרך" , ניצלתי את כישוריו המופלאים של הרפד שעטף לי את הפודים וביקשתי ממנו לצפות גם את קורות A והמגש האחורי (את זה שכחתי לצלם...).

2. הגברת הוופרים הוחלפה לאחת "בשרנית" יותר ועכשיו הם מקבלים 200 וואט RMS ממגבר HERTZ - ללא ספק שיפור מורגש בכל הטווח

לטעמי יצא ממש מוצלח - גם הסאונד וגם עבודת הריפוד. החומר הניבחר הוא סקאי שחור עם תפרים אדומים - להשלמת הלוק :-D

ועכשיו למקצה השיפורים בכיוון הסאונד - lanosforce - האם ההצעה עדיין רלוונטית?

20130421_091324.jpg

20130421_091330.jpg

פורסם

עדיין רלוונטי - הדבר היחידי שתצטרך זה לגלות קצת סבלנות כי אני אהיה פנוי רק בערבים (יותר לכוון של 21:00 בערב) באחד הימים של כל שבוע.

תאם איתי מראש בה"פ ואני אשמח לעזור - תיקח בחשבון שכרגע המחשב הנייד שלי מחזיק מעמד בערך 20 עד 30 דקות לפני שהסוללה שלו קורסת (ממתין כרגע לחליפית שהוזמנה מDX) אז שלב המדידות יהיה קריטי ולכן בתחילה אני מאמין שניעזר באייפון כמדד גס להשוואת גיינים ולאחר מכן, לאחר שנבחר סלופים ונקודות חיתוך סופיות, ננסה לעשות כיווני איקולציה בעזרת מדידה מדוייקת.

כווני פאזות וTC - על פי שמיעה בלבד.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...