Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצה לרכב דיזל עד 40000

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7944 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש רכב מסחרי או פרטי דיזל עד סכום של 40000 שיהיה אמין חסכוני ולמי שיש מידע חגבי אגרת רישוי וביטוח לרכב דיזל האם יותר יקר מבנזין תודה מראש לעונים

פורסם

אם אתה מחפש רכב מסחרי שיוכל לשמש גם לשימושים פרטיים, ושיהיה דיזל, אמין וזול - יונדאי H100 תפורה לדרישותיך.

הרכב הזה לא מפסיק לנסוע. אקמפלזר טוב תוכל למצוא בקלות, ומחירי הרצפה שלו (את הדגמים מאמצע שנות ה90 תוכל להשיג בסכומים שנעים בין 16 ל-10 אלף שקל. הדגמים היותר מתקדמים נעים בסביבות ה20+ אלף שקל.

סוס עבודה, וכל מילה נוספת מיותרת. בהצלחה.

פורסם
אני מחפש רכב מסחרי או פרטי דיזל עד סכום של 40000 שיהיה אמין חסכוני ולמי שיש מידע חגבי אגרת רישוי וביטוח לרכב דיזל האם יותר יקר מבנזין תודה מראש לעונים
לא ממש פירטת את הצרכים שלך מהרכב כך שאוכל להמליץ אך ורק באופן כללי.

בעקרון ב40K הייתי ממליץ לך על סיטרואן סקסו דיזל (מניסיון אמינה וחסכונית בהוצאות הכוללות ותוכל בתקציבך למצוא אחת די חדשה עם קילומטראג' נמוך יחסית).

האגרה לרכב בעל מנוע דיזל עולה יותר מאשר בנזין אך לצערי אינני זוכר את הסכום המדוייק (אם אינני טועה לרכב פרטי זה יוצא כעוד 2000 ש"ח מעבר לאגרה הרגילה של רכב מאותה קבוצת הרישוי בעל מנוע בנזין ואילו למסחרית כגון קנגו/ברלינגו זה יוצא כ1000 ש"ח יותר מאשר המקבילה בעלת מנוע בנזין).

מבחינת ביטוח רכב זה תלוי בחברה. יש חברות שיש להן מחיר הגיוני ויש שגובות יותר בשל הטענה שרכב בעל מנוע דיזל עושה יותר ק"מ על הכביש ולכן יש לו יותר סיכוי לעשות תאונה מאשר רכב בעל מנוע בנזין (בכל מקרה מחיר הביטוח תלוי בעוד פרמטרים כגון מקום מגוריך, היסטורית תאונות וכו').

פורסם

לגבי המחירים,היו פה כמה שרשורים ותגובות שעשו חישוב דלק מול אגרה למרות שלא הייתה תשובה חד משמעית,עשה חיפוש...

צביקה

פורסם

אז ככה,

אגרת הרישוי לרכב דיזל פרטי הינה 2323 ש"ח יותר מאשר רכב בנזין פרטי מקבוצת רישוי מקבילה.

אגרת הרישוי לרכב דיזל מסחרי הינה 1273 ש"ח יותר מאשר רכב בנזין מסחרי מקבוצת רישוי מקבילה.

היו כאן וויכוחים ארוכים לגבי כדאיות של רכב דיזל מול בנזין, אז כדי להפריך כמה עובדות:

1. רכב דיזל לא עולה יותר בביטוח מאשר בנזין, עלות הביטוח נגזרת מהמון פרמטרים (גניבות, מקום מגורים, מחיר הרכב, מחירי חלפים, כמות התאונות שהיו עם רכבים כאלה וכו' כו'). יכול להיות שדיזל יעלה קצת יותר כי בד"כ רכבי דיזל עולים קצת יותר מעמיתהם לוגמי הבנזין.

2. טיפולים בדיזל לא יקרים יותר, זו אגדה אורבאנית (לפחות ברכבים תוצרת VAG), ההבדל הוא שבדיזל יש להחליף פילטר סולר כל 30,000 ק"מ בניגוד ל60,000 ק"מ לפילטר בנזין, רצועת תזמון מחליפים כל 90 אלף מול 120 אלף בבנזין (או 3 שנים כמובן).

מנגד - בדיזל לא מחליפים פלאגים כל כמה טיפולים ובהמון מקרים נאלצים להחליף פילטר בנזין מוקדם מהצפוי עקב שימוש בדלק מאיכות ירודה (סולר הוא בהגדרה "באיכות ירודה" ולכן יש להחליף כל 30,000). בקיצור - העניין די מתאזן.

3. ירידת ערך גבוהה יותר בדיזל - לא נכון, למעשה - ההפך הוא הנכון, בחישוב קילומטרז' של רכב דיזל מורידים 20% מכמות הק"מ לפני החישוב הרגיל של הירידה (כך עושים באוטו-דיל), מה שאומר שק"מ גבוה משפיע פחות בדיזל (שזה הגיוני מכוון שמנוע דיזל חי הרבה יותר)

צריך לקחת בחשבון שחלק ממנועי הדיזל עוברים פי 2 ק"מ על כל ליטר סולר מאשר מקביליהם לוגמי הבנזין (לדוגמא - ההונדה אקורד דיזל החדשה עושה יותר מ30 ק"מ לליטר!)

אם מחירי הבנזין והסולר יושוו גם מחיר האגרה יושווה, אבל עדיין תהיה הנחה גדולה על סולר בתחנות.

בקיצור - לפי החישובים שלי (אני מאוד מחושב... החברים שלי אפילו טוענים שאני קצת מטורף) הסף כדאיות עומד על 10,000 ק"מ בשנה בניגוד לדעה הרווחת ש30,000 הוא הסף.

אפשר לראות את החישובים שלי ב http://car.disatnik.com

• תוכן חדש...