Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מזדה 626 - נורה נדלקה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4850 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים שלום !

מדובר ברכב במזדה 626 שנת 2001 עם כמעט 100 אלף ק"מ.

התקלה:

אתמול, קצת אחרי ההנעה ונסיעה של פחות מדקה, נדלקה לי נורה כתומה של תקלה (שאומרת שצריך להתחבר למחשב), והנורה של HOLD היבהבה.

לאחר כ20 שניות, לחצתי על כפתור הHOLD כדי לראות אם משהו ישתנה - ואז ההבהוב הפסיק כאשר נורת התקלה עדיין דולקת.

כיביתי את המנוע ושוב הדלקתי - והנורה עדיין דולקת.

הלכתי לחבר מוסכניק שהתחבר למחשב שהראה קוד תקלה P0751 שזה משהו באחד הסולונואידים.

מפלס שמן גיר - תקין

האם מישהו מבינכם מכיר את התופעה ויכול לתת לי מושג כלשהו בעניין?

האם יש מצב שהחלפת שמן לא תפתור את התקלה?

יש מצב שאפילו שנגרם בלאי מואץ לגיר עקב הדלקות הנורה?

אני מניח שצריך להחליף את כל השמן גיר, השאלה איזה שמן?

האם צריך לרוקן את כל שמן הגיר ולא רק את השמן שנמצא באגן?

אני מניח שקיים גם פילטר לשמן ובטח צריך להחליף גם אותו נכון?

מישהו יכול להעריך לי עלות לדבר כזה במוסך מורשה ?

הרבה שאלות, מקווה לקבל תשובות...

תודה רבה ופורים שמח !

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם

אחד הסלונואידים שבק חיים-צריך לאתר מי הסורר ולהחליף גם שמן גיר ומסנן חיצוני לגיר (אם יש).

מומלץ לעשות את העבודה במכון גירים ולא מוסך מורשה כיוון שהמחיר יהיה זול יותר והעבודה איכותית לא פחות.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

לא ידוע.

רכשתי את הרכב לפני 4 חודשים, ואני לא יודע.

אני מתכוון להחליף.

האם ניתן לנסוע עם הרכב ?

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם

מומלץ להמעיט בנסיעות ברכב כדי שהבעיה לא תחמיר וסתם תגמור סולנואידים. בדר"כ תקלה זו קופצת כתוצאה משמן גיר גמור שעשה את שלו וכתוצאה מיכך ניגרמת סתימה באחד הסולנואידים בגיר. סיכוי גבוה מאוד שהחלפת שמן גיר ופילטר תפתור את הבעיה.

:)
פורסם

אוטודאטה אומר שזה כנראה תקלה בחיווט בנוסף להשערה שהסולונויד מת. או זה או זה.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

ברשותי מזדה 626 שנת 2001 עם 99,800 ק"מ.

לפני כמה ימים נדלקה לי נורת מנוע שאומרת שעליי להתחבר למחשב ע"מ לקבל קוד תקלה.

מכיוון שאני גר ברמת הגולן, רחוק מכל מוסך מורשה (30 ק"מ מינימום), התחברתי למחשב של הרכב במוסך אצלנו במושב

כדי לראות מה התקלה ואם אני יכול לנסוע איתו עד למוסך מורשה מבלי לגרום נזק לרכב.

בחיבור הרכב למחשב, קיבלנו שתי תקלות:

קוד תקלה ראשון - P0715 והקוד השני P0751.

קוד התקלה הראשון מצביע על תקלה בסולונויד A השייך למערכת הגיר אך יושב מחוץ לגיר.

קוד התקלה השני הצביע על בעיה אחרת השייכת גם היא לגיר.

הגעתי למוסך מורשה מזדה פורד בחצור הגלילית. מנהל מוסך בשם אבנר.

הוא מתחבר למחשב. לאחר כ 10 דק ניגש אלי ובישר לי שיש לי בעיה בגיר.

שאלתי אותו מה הבעיה והוא אמר שאי אפשר לדעת ושצריך לפרק את הגיר.

כשאמרתי לו שהקוד תקלה מראה על תקלה בסולונויד A שנמצא מחוץ לגיר, הוא התחיל לספר לי סיפורים על מניפות, על פירוקים ובעיקר על המחירים הגבוהים שאני הולך לשלם (לדבריו זה רק מתחיל ב 2000 ₪).

אמרתי לו שכל מה שצריך זה לבדוק את הסולונויד עצמו הנמצא מחוץ לגיר. רק לבדוק את תפקודו.

לאחר שהבין שאני מבין קצת יותר ממה שאני נראה, אמר :

"אין דבר כזה. כדי לבדוק מה הבעיה אני צריך לפרק את כל הגיר."

המלצתו הייתה: "אם הגיר מתפקד טוב כמו שאתה מתאר – תמשיך לנסוע. לא כדאי לפרק גיר. סע עד שתרגיש בעיות בגיר, ורק אז נפתח אותו."

הבנתי שיש פה מישהו לא מקצועי / מנסה לעשות עלי קופה / אחד שלא בא לו להתעסק עם "כסף קטן".

אמרתי לעצמי שלא ייתכן שמנהל מוסך מורשה, אומר לי להתעלם מהתראת תקלה ולגרום לנזק למכוניתי במודע ! אם זה היה סתם מוסך מדרכה הייתי עוד איכשהו מבין. אבל מוסך מורשה שאמור לכבד את עצמו לא משחרר ככה לקוח! משהו הרגיש לי די מסריח למרות שהתקלחתי בבוקר.

מכיוון שלא כל יום פורים, התחלתי לאסוף מידע.

יצרתי קשר עם מכוני גירים מומחים מחיפה והמרכז, שאלתי שאלות וקיבלתי לא מעט תשובות. בסופו של דבר, החלטתי לנסוע למוסך מורשה נוסף – הפעם בקריית שמונה.

הגעתי למוסך, הם התחברו למחשב, ולאחר כ 5 דק אמרו לי שחיישן מניפה השייך לגיר אך נמצא גם הוא מחוצה לו התקלקל וצריך להחליפו.

אמרתי אוקיי, מה עם הקוד תקלה השני ? הוא אמר שהקוד תקלה השני שמצביע על בעיה בסולונויד נגרם כנראה בגלל קריאה לא נכונה של החיישן מניפה. לדבריו, החיישן הזה מתקלקל לא מעט, וכשהוא מתקלקל הוא משבש את פעולת הגיר. כשהגיר עובד לא נכון, החיישנים האחרים מראים עוד תקלות. הוא אמר שזו תופעה שכיחה ו99 אחוז שהחלפת החיישן תפתור את הבעיה.

הוא גם תיאר לי בדיוק את התופעה: "נכון עברת את ה-40 קמ"ש, נדלקה נורת התקלה ונורת ה- HOLD של הגיר הבהבה לך?"

וואלה – תיאר את הבעיה אחד לאחד !

אני התרשמתי מהמקצועיות של מוסך חרמון בקריית שמונה באבחון התקלה, הידע המקיף הקשור לרכב ולתקלה עצמה. בלי סיפורים, ישר ולעניין. אנשים פשוט מקצוענים.

וחצור ?

אם הייתי מישהו אחר – עוד חודש היה הולך לי הגיר. ואז.... ובמקום 500 ₪ הייתי צריך לשים 8000 ₪ במינימום על גיר חדש.

המלצתי היא להתרחק מהמוסך המורשה בחצור כמו מאש !!!!!!!!!

הזמנתי את החיישן – עלותו כ- 312 ₪ לפני מע"מ ולפני עבודה.

מחר ירכיבו לי אותו, ואני מקווה שהתקלה תיפתר. גם אם לא, לפחות יש לי מוסך שאני יכול לסמוך עליו להמשך פתרון.

תודה ללוקי2 שעזר לי המון, ולהמלצות חברי הפורום על מכוני גירים איתם התייעצתי בטלפון.

פורים שמח !

same beat different tone

• תוכן חדש...