Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך לא נגמר הדלק בעולם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4873 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש ים של נפט ולא שמעתי עליו?

הרי כל יום נוסעים בכל העולם מיליונים של משאיות,אוטובוסים,מכוניות,אופנועים,מטוסים,והרשימה עוד ארוכה מאוד...

אז איך לא נגמר הנפט בעולם? והאם מתישהו הוא אמור להיגמר?

פורסם

ובעברית פשוטה:

יש כמות מוגבלת של נפט בעולם, ולבסוף היא תיגמר. מתי? תלוי בצריכה העולמית של נפט.

אבל בכל זאת, זה לא ייקרה מחר או מחרתיים, כי כמות הנפט שעדיין מצויה היא עדיין עצומה.

פורסם

נפט נוצר מחומר אורגני - רוב המסה מגיעה מפלנקטון (פיטופלנקטון וזואופלנקטון).

מדובר בצמחים ויצורים זעירים שמהווים את בסיס שרשרת המזון באוקינוסים ובכל שנה קצב התחלופה שלהם הוא עשרות מיליארדי טונות.

אמנם לא כל הפלנטקון שוקע ועתיד להפוך לנפט ובנוסף רק אחוז קטן מהמסה של הפלנקטון הופך לנפט גולמי. אולם לאורף תקופות של עשרות מיליוני שנים ובעידנים חמים יותר בהם המסה הביולוגית באוקינוסים הייתה גדולה משמעותית הכמות המצטברת היא אדירה.

ואכן מדובר, אם לא בים של נפט, בהחלט באגמים של נפט. שדות הנפט הגדולים בעולם עולים בנפחם על הכנרת.

ואת כל הכמות האדירה הזאת, שהצטברה לאורך תקופה ארוכה אלפי מונים מכל משך ההיסטוריה האנושית, אנחנו שורפים במרץ רב.

פורסם

יש כמות לא מבוטלת של נפט

רובו פשוט לא כלכלי להוציא (קידוחי ים עמוק), ככל שמחיר הנפט עולה והתקדמות הטכנולוגיה, נהיה פתאום כבר כדאי להפיקו.

אין החותם מעיד על גיסתו

פורסם

יש מספיק נפט לעוד 150 שנה לפחות.

נפט מתומחר מול עלות ייצור ותפוקה. כיום יותר קשה להוציא נפט שכן צריך לחפור עמוק יותר ואיכות הנפט יורדת לכן צריך טכנולוגיה שיודעת להמיר את הנפט לאיכותי יותר (עלות ייצור). לכן יש גידול בגז הטבעי שעלות הייצור זולה יותר לטווח הארוך/

לארה"ב לבד יש מלאי נפט של 100 שנה והיא שומרת אותו לתקופת צנע. בינתיים קונה את רוב הנפט מארצות אחרות.

בעקבות המצב באיראן ולוב ערב הסעודית החליטה לשחרר חלק ממצבורי הנפט שלה לטובת העולם (היא לא שמרה את זה לימים קשים יותר, פשוט יש לה יותר מדי והיא לא רוצה שמחיר הנפט ירד בגלל זה).

יש הרבה הפחדות אך שום דבר לא באמת נכון לזמן הקרוב (טוב תלוי העולם קיים כמה מילארדי שנים), בגלל זה גם ראשי העולם לא מטפלים בזה בדחיפות.

אומרים גם שיש בעיה של הקרחונים מסתבר שעשו מחקר וצילומי לוויין וגם שם אין אמת בכלל (הפעם לא קמוץ אמת), תמיד היה צמצום קרחונים אך לא משמעותית יותר מלפני150-200 שנה, ואם אני לא טועה הקרחון הדרומי בכלל לא מצטמצם.

ספקולציות בעיקר.

בכל מקרה לדעתי בעתיד הלא רחוק נשתמש בפחות נפט כי המוצרים יהיו יעלים יותר וחסכוני אנרגיה.

לסיכום חוץ מזיהום סביבתי (וחיות שמתות בגלל הזיהום הזה) אתה לא צריך לחשוש לפחות עד הנינים.

עריכה: השנים כוללים נתונים שהמדינות דווחו עליהם, אני מניח שיש עוד כמויות שהמדינות שומרות בסתר.

דוגמא פחות קשורה לנפט אבל רלוונטית: רוסיה למשל דיווחה שנה שעברה על מצבור יהלומים (המכרה הכי גדול שיש בעולם) שידעה עליו כבר לפני 40 שנה אבל לא רצתה לעלות את מחירי היהלומים.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

אקא - בשנות ה-60 צפו שמקורות הנפט בעולם ידלדלו תוך כ-40-50 שנה. תקופה זו חלפה, בינתיים נמצאו מקורות חדשים.

לגבי נושא שינוי האקלים - חוץ מכמה בעלי אינטרסים, בעיקר מטעם יצרניות הנפט, אין עוררין על התהליך, ובודדים המערערים על תרומת תוצרי הבערה ושא מזהמים מעשה ידי אדם לתהליך. נושע נסיגת קרחונים הוא עובדה מוכחת באופן חד משמעי. ניש נסיגה בקרחונים על ההרים, יש התמוטטות ונסיגה של קרחונים באנטארקטיקה ויש צפי לפתיחת "הנתיב הצפון מערבי" בין האוקינוס האטלנטי והשקט בין קנדה לקרחוני הקוטב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
יש מספיק נפט לעוד 150 שנה לפחות.

נפט מתומחר מול עלות ייצור ותפוקה. כיום יותר קשה להוציא נפט שכן צריך לחפור עמוק יותר ואיכות הנפט יורדת לכן צריך טכנולוגיה שיודעת להמיר את הנפט לאיכותי יותר (עלות ייצור). לכן יש גידול בגז הטבעי שעלות הייצור זולה יותר לטווח הארוך/

לארה"ב לבד יש מלאי נפט של 100 שנה והיא שומרת אותו לתקופת צנע. בינתיים קונה את רוב הנפט מארצות אחרות.

בעקבות המצב באיראן ולוב ערב הסעודית החליטה לשחרר חלק ממצבורי הנפט שלה לטובת העולם (היא לא שמרה את זה לימים קשים יותר, פשוט יש לה יותר מדי והיא לא רוצה שמחיר הנפט ירד בגלל זה).

יש הרבה הפחדות אך שום דבר לא באמת נכון לזמן הקרוב (טוב תלוי העולם קיים כמה מילארדי שנים), בגלל זה גם ראשי העולם לא מטפלים בזה בדחיפות.

אומרים גם שיש בעיה של הקרחונים מסתבר שעשו מחקר וצילומי לוויין וגם שם אין אמת בכלל (הפעם לא קמוץ אמת), תמיד היה צמצום קרחונים אך לא משמעותית יותר מלפני150-200 שנה, ואם אני לא טועה הקרחון הדרומי בכלל לא מצטמצם.

ספקולציות בעיקר.

בכל מקרה לדעתי בעתיד הלא רחוק נשתמש בפחות נפט כי המוצרים יהיו יעלים יותר וחסכוני אנרגיה.

לסיכום חוץ מזיהום סביבתי (וחיות שמתות בגלל הזיהום הזה) אתה לא צריך לחשוש לפחות עד הנינים.

עריכה: השנים כוללים נתונים שהמדינות דווחו עליהם, אני מניח שיש עוד כמויות שהמדינות שומרות בסתר.

דוגמא פחות קשורה לנפט אבל רלוונטית: רוסיה למשל דיווחה שנה שעברה על מצבור יהלומים (המכרה הכי גדול שיש בעולם) שידעה עליו כבר לפני 40 שנה אבל לא רצתה לעלות את מחירי היהלומים.

ב-ד-י-ו-ק!

Porsche 944 turbo

פורסם
רוסיה למשל דיווחה שנה שעברה על מצבור יהלומים (המכרה הכי גדול שיש בעולם) שידעה עליו כבר לפני 40 שנה אבל לא רצתה להוריד את מחירי היהלומים.

תיקנתי לך, כשההצע עולה המחיר יורד.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

מכרה היהלומים של רוסיה הוא סיפור בפני עצמו, הם כאמור לא חשפו אותו כדי לא להפיל את מחירי היהלומים.

זה קשקוש, הם היו שמחים לחשוף אותו ולהפיל את de beers (הארגון שבגדול שולט בשיווק יהלומי גלם בעולם).

הפלופ הגיע שכאשר אותו מצבור נחשף מדענים חקרו את הרכבו ולאחר ניתוחים הגיעו למסקנה שמדובר אומנם במכרה הגדול בעולם, אבל מעל 80% מתכולתו הינם יהלומים תעשייתיים (קרי איכות מאוד נמוכה שלא תגיע לתכשיט אלא יותר לדיסק יהלום...).

וזה עוד לפני הנושא שלא ידוע מתי באמת יתחילו לכרות יהלומים במכרה המדובר.

לגבי הנפט, אני בספק אם רזרבות הנפט יגמרו אי פעם גם מהסיבה שהרזרבות המוכרות הן אדירות, יש עוד שדות נפט שכרגע לא נמנים בספירה כי לא כלכלי כרגע להפיק מהם נפט וכשמכניסים למשוואה את העובדה שיש התייעלות בתפעול מנועים ומעבר למקורות אנרגיה חלופיים- אני בספק אם הנינים של הנינים שלי ייתקלו במחסור בנפט.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

elibaba - תודה, טעות סופר =]

sperial - אני לא יודע מה היה בשנות ה-60, מאמין כי זה מה שאמרו על מנת להפחיד כמו שדרך האדם הינה הפחדות.

בעניין האקלים לא מסכים אלא אם הנתונים שאני ראיתי היו מפוברקים, אני ראיתי תמונות לוויין ומחקרים וגם סיכום של כנס שהיה בברזיל על מצב העולם (ברשות הממשלות הגדולות בעולם) שהסביר במילים אחרות שלא ניתן לעשות דבר (זהו תופעה טבעית) ואין קשר לשימושי האדם (זאת אומרת כן יש באופן מסוים אך אינו משמעותי). אגב השמש מתחממת משנה לשנה וזה הדבר העיקרי שמשפיע, שוב הדרומי לא ממש משתנה. חפש בבלוגים ירוקים ותראה אני לא רוצה להרחיב.

אם תרצה אנסה לחפש לך אך דעה שזה יכול לקחת לי כמה שעות של חיפוש =] (אני קורא עשרות בלוגים לאו דווקא בנושאים ספציפיים ירוקים)

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

• תוכן חדש...