Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4879 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סופשבוע רגוע לכולם.

סי 5, דור ראשון לאחר מתיכת הפנים 2005-2008:

הבנתי שבגירסת הSX מותקן הגיר הידוע של פיזו סיטרואן AL4, האם הדבר נכון גם לגבי גירסת PACK?

ובאקסקלוזיב(3.0 V6) גזיר של חברת ZF, אבל מאיזה דגם?

ואכשיו לשאלת השאלות, מבלי להיכנס לעיניין הכספי והכדאיות:

א. האם אפשרי להושיב גיר של ZF (6 הילוכים אוטומט) בסי 5 2005 PACK?

ב. אילו עוד גירים, ובמיוחד הידניים יכולים להתלבש על המנוע של הסיטרואן הנ"ל (EW10 VVT)?

בבקשה, אני יודע כמה זה יקר ולא כדאי ובור בלי תחתית וכל מה שנאמר אי פעם, כרגע מעניין אותי רק החלק הטכני.

תודה מראש

מיכאל

פורסם

אפשר להושיב כל גיר בכל אוטו, השאלה היא מה יהיו העלויות.

הפתרון הטוב ביותר כשבודקים בסולם יחס עלות תועלת היא לפרק את הגיר המקורי של הרכב ולשפץ אותו.

החלפה לגיר שונה תהיה בלתי כלכלית בעליל, ותהיה יקרה בסדר גודל ואף בשני סדרי גודל מעלויות שיפוץ ברכב כזה.

גם כדי להרכיב גיר ידני, תצטרך לעשות שינויים במערכת המחשבים של הרכב.

בכל ה C5 בנפח 1.8 ו 2.0, לפחות דל מודל 2008 מורכב AL4.

לגיר ZF בעל 4 הילוכים קוראים 4HP20.

והשישה הילוכים שקיים אצל היצרן הצרפתי הוא למיטב זיכרוני של חברת AISIN.

פורסם

תודה, אכשיו אני מתחיל להיסתדר עם הדגמים, תודה על העזרה.

כל הSX והPK עד שנת 2008 הם AL4.

האקסקלוזיב הראשונות אכן היו בעלות 4HP20, וההבאות עברו לגיר שישה הילוכים מתוצרת AISIN (דגם AWTF-80SC?)

קראתי בעבר על הגירים הנ"ל, רק בשום מקום לא מצאתי שיוך לדגם רכב ספציפי, רק פיסות מידע פה ושם.

כודם כל לא כל גיר ניתן להרכיב בכל אוטו, ישנן תצורות שונות של הגיר, כלאמר למנוע אורכי או רוחבי, ישנו את העומס המירבי שהגיר יכול לשאת, גם המידה הכללית משחקת משחק.

בשאלתי התכוונתי להשתיל את הגיר ללא שום מתאמים בין הגיר למנוע, ובלי לפנות מקום מסביב שהגיר יכנס.

אין מדובר בגיר שהלך או כל דבר בסיגנון, אלה בירורים כלליים.

השאלה מתיחסת להחלפת הגיר הבעייתי ובעל 4 הילוכים בגיר כנראה אמין הרבה יותר ובעל 6 הילוכים.

אגב, איזו חברה ייצרה את הAL4?

ידוע לי שבהשתלות כאלו, ובמיוחד בהשתלת "ידנית" נדרשים המון חלקים מסביב, ידוע לי שנדרש להחליף מחשבים, ולתכנת אותם, הרי בC5 אי אפשר אפילו רדיו להחליף בלי לתכנת אותו.

כרגע מה שמעניין אותי זה איזה גיר ניתן להכניס בלי התאמות מכאניות רציניות במקום הAL4 הידוע.

וגם אלו גירים ידניים מורכבים באירופה בגירסאות הידניות של הרכב הנ"ל?

מיכאל

פורסם

מבלי להכנס לעיניין הכספי והכדאיות, לא מעשי להחליף AL4 בגיר 6 הילוכים מהסיבה ששילוב כזה לא היה קיים בשום דגם אצל היצרן.

כלומר אין גירסת תוכנה/מחשב שיודעת לעבוד עם מנוע 2.0 ליטר וגיר 6 הילוכים.

זה עוד לפני שדיברנו על יחסי העברה שונים שמתאימים למנוע V6 עם 200 ומשהו כ"ס ומומנט גבוה בהרבה מזה של 2.0 ליטר, האוזינג גיר כמעט בטוח שונה, ועוד.

לגיר ידני יותר מעשי להחליף, כי כזה דגם כן קיים באירופה.

לא הגיעה לארץ שום C5 ידנית (אולי יש 1-2 ביבוא אישי) ולכן תצטרך לייבא את כל החלקים, בעלות מטורפת.

הסבות שפויות מגיר אוטומטי לידני ניתן לבצע, כשיש דגם זהה ידני בפירוק בארץ, ממנו קונים בזול יחסית את כל מה שנדרש להסבה.

וזה לא המקרה כאן.

בכל מקרה, הגיר הידני נקרא BVM5

תיבת AL4 מיוצרת על סימנס.

לידע כללי, תיבת AL4 ומנוע 2.0 ליטר המשיכו גם לדור חדש של C5, עד לשנת 2009-2010 בערך. ורק אז הוחלפו במנוע 1.6 טורבו וגיר 6 הילוכים חדש (שוב AISIN למייטב ידיעתי).

פורסם

חצי מסכים.

אם מדובר ב C5 מנוע 2 ליטר מדור ראשון או שני, אני כמעט בטוח שזה אותו מנוע 2 ליטר שיש ב 307 ידניות שפה ושם מסתובבות, וגם ב 206 CC ידניות.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

צודק. לא חשבתי על נושא של לוח שעונים.

המחשבים לא זהים ? אם מדובר על אותו מנוע, זה לא אותו מחשב עם תוכנה שונה לניהול של מנוע עם גיר ידני ?

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

אכן להחליף לידני יותר מעשי משום שיש דגם כזה בחול, אבל נדרשים המון חלקים מסביב, לכן שקלתי גם את ה6 הילוכים.

C5 זה בין הרכבים שיש בו הכי הרבה חשמל ומחשבים שמקושרים זה לזה, אפילו רדיו אי אפשר להחליף בלי לתכנת אותו לרכב ספציפי, כך שגיר יהיה דיי מאתגר.

את הגיר הידני, עוד לא בדקתי, אבל אני בטוח שלא בעייה למצא בארץ.

הרי כל הגירים שנתקלתי בהם עד אכשיו, וגם רוב המנועים, מותקנים בדגמים רבים של פיזו סיטרואן שיובאו לארץ, לכן את הגיר עצמו למצא לא אמורה להיות בעייה.

ציריות ומחשבים אכן דיי בעייתי למצא, אבל אני מניח שחלקים אלו ניתן לייבא דיי בקלות(יחסית לגיר קומפלט).

חלקי פלסטיקה בכלל אין בעייה, נכון שזה הרבה חלקים, אבל מכניסים אותם לארץ כמו כלום.

תודה על העזרה, אני יתחיל לברר בקשר לגיר הידני וכל המסביב הנדרש כדי להתקינו

מיכאל

פורסם

שוב, כשאין רכב זהה בארץ, זה הרבה יותר מסובך ממה שזה נראה לך. זה שהגיר מתאים פיזית, לא אומר שיש לו את יחסי ההעברה הנכונים.

צריך מנגון שטנגות, מכלול ידית הילוכים, דוושת קלאץ' ומשאבות, כל מיני תושבות ובכלל לא בטוח שחלקים אלו זהים לאחד הדגמים האחרים שקיימים בארץ.

גם אם תהיה בטוח שהתארנת עם כל החלקים, ויתחילו בביצוע העבודה, יתברר שחסר משהו והרכב יהיה מושבת שבועות אם לא חודשים.

את בעיית המיחשוב אני מניח שאין לך מושג איך פוטרים.

אחרי ההסבה האוטו לא יניע, מה בדיוק תעשה?

יש סיכוי טוב, שבכסף שזה יעלה לך, תוכל לשפץ את ה AL4 כמה פעמים ואולי אפילו להזמין אחד חדש לחלוטין.

והשאלה המרכזית היא "בשביל מה אתה צריך את זה?"

הרי זה רכב שמכוון לנוחות וגיר אוטומטי הולם אותו הייטב.

פורסם

תודה על ההתיחסות.

כמו שרשמתי הגיר אכשיו תקין והכל, כל אלו הם בירורים לעתיד.

לא קי זה יותר זול מלתקן, אלה כי אני שונא אוטומט.

מיכאל

• תוכן חדש...