Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

נו, באמת. להגיד שההפגנות בבילעין ללא הקשר פוליטי זה משכנע בערך כמו להגיד שכתובות של "תג מחיר" על איזה מסגד נעשו בהקשר של ועדת קישוט, ללא הבטים אחרים.

אם הבעיה הייתה כדברך לאומנית-בטחונית-פוליטית למה לא היו מאות הפגנות לכל אורך הגדר?

למה דווקא בבלעין?

למה כפר אחד בודד ומאוד קטן המשיך במשך שנים במחאה ובסוף גם קיבל (לצערו, לצערי ולצער הדמוקרטיה הישראלית באופן חלקי) את מה שהפגין עליו?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

אם הבעיה הייתה כדברך לאומנית-בטחונית-פוליטית למה לא היו מאות הפגנות לכל אורך הגדר? למה דווקא בבלעין?

בודאי שהיו הפגנות רבות, מתוקשרות יותר או פחות. בגוש עציון, למשל, היו סדרות של הפגנות ליד אפרת ובואדי פוקין.

למה כפר אחד בודד ומאוד קטן המשיך במשך שנים במחאה ובסוף גם קיבל (לצערו, לצערי ולצער הדמוקרטיה הישראלית באופן חלקי) את מה שהפגין עליו?

בדרך כלל לוקחים מקרה אחד ומתמקדים דווקא בו, כגון "ריקי כהן מחדרה".

ונחזור לדוגמה הקודמת: נניח שהיו מציירים סיסמאות שוב ושוב על אותו מסגד דווקא. האם גם על זה היית אומר "אם ככה אז זה לא פוליטי"?

דני

פורסם

קודם כל תיקון, הפגין, לא מפגין, - התכוונתי לרשום ״היה מפגין״ - נפל הה.

אתה מכיר בכלל את הסיפור המלא של בילעין? הסיפור הוא לא העניין, העניין הוא לא מי צודק אלא מי משתמש באלימות - נושא בילעין בא להראות שאלימות אינה רק בימין - ויותר מכך - אלימות השמאל הקיצוני (במיוחד מאז בחירת נתניהו ב96) הרבה יותר חמורה.

.

מבלי להתייחס בכלל לנושא "למה הפגינו שם", ההפגנות עצמן היו אלימות ביותר.

מה שתומך בדבריו של אסף, שקבוצות קיצוניות אלימות הן לא רק נחלת הימין :roll:

אזרחים שומרי חוק לא זורקים אבנים ובקת"בים בהפגנות והם גם לא מנפצים שמשות של בנקים

בדיוק.

ף

.We apologise for the inconvenience

פורסם
ברור שזה חשוב למה הפגינו שם, כי אם אתה מבין שהוויכוח הוא אזרחי ולא צבאי-לאומני-פוליטי, אתה לא יכול לשייך למפגינים צד פוליטי.

באמת? אתה רוצה לומר לי שאם היינו מבצעים סקר "הגל החדש" או "מינה צמח" בקרב המפגינים שם, לא היה מסתמן שח"כ מוחמד ברכה הולך להיות ראש הממשלה הבא?

מעל ומעבר לכל טעות סטטיסטית אפשרית.

אני אגב לא שייכתי למפגינים צד פוליטי, הם שייכו אותו לעצמם.

כאשר החרדים הפגינו באלימות על פתיחת ציר בירושליים או על חניון כרטא בשבת, יכלת לשייך להפגנה הזו אופי פוליטי?

בוודאי, על אותו משקל של המשפט הקודם שלי, אילו היינו עושים סקר היה מסתמן שדרעי הולך להיות ראש הממשלה הבא, וזה רק כי יהדות התורה באופן מסורתי לא לוקחת תפקידי שר.

ועדיין, כמובן שבשולי השמאל יש קבוצות רדיקליות, אנרכסטיות, אמרתי את זה בעצמי והדגשתי גם את ההבדלים.

ואלימות שכחת.

אם הבעיה הייתה כדברך לאומנית-בטחונית-פוליטית למה לא היו מאות הפגנות לכל אורך הגדר?

למה דווקא בבלעין?

לא היו בעוד מקומות? נעלין לדוגמה? גוש עציון לדוגמה? זבובה? מסחה?

לינק 1, לינק 2

------------------------------------------------

מסתבר שיש כמה פוליטיקאים שחיים בלה-לה לנד, ציפי לבני על ה-6 מנדטים שלה (שזה 1/20, 5% כן?) אומרת שהיא בשלה להיות ראש ממשלה.

ח"כ אלעזר שטרן מתכנן לנטוש את הספינה ולעבור לספינה שוקעת אחרת שנקראת יש עתיד, (איך יקבלו את זה הח"כים החברים שם? לפי הסקרים כרגע נראה שחצי מהם הולכים הביתה).

ח"כ כבל, הבחור ההוא שרוצה שנשלם על עיתון שאנחנו מקבלים בחינם הצטרף למקהלת ה"הכל רק לא ביבי".

לא שאני מחובבי ביבי יותר מדי, אבל זה אומר דיי הרבה על ביבי, אם צריך התאחדות של 3 מפלגות לפחות (וגם אז לא בטוח שזה יספיק) כדי להתמודד מולו.

ביבי ביקש את שיחרור פולארד, בידיעה ברורה שהבקשה תידחה, אובמה יעשה הכל כדי לא לחזק את ביבי לקראת הבחירות.

בינתיים אבו מאזן אומר לנו בדיוק מה שהשמאל לא רוצה לשמוע לפני הבחירות - הוא לא יכיר במדינה יהודית לעולם כי זה יפגע באפשרות של 6 מיליון "פליטים" לחזור.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

הדיון על הגדר אמוציונאלי מידי והולך למקומות שלא יעשו טוב לדיון ולכן אבקש להפסיק לדון בעניין הגדר!

פורסם

סבבה, אפשר להתדיין בנושא אלימות של קבוצות בשמאל כלפי נניח בנקים וחנויות כחלק ממחאת קיץ 2011?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

ואיך זה קשור לשרשור לקראת בחירות?

רד מהנושא!

פורסם

לצערי, אני לא רואה בשלב זה ולו פיגורה אחת שראויה לקול שלי וזה עוד לפני שמדברים על מצע, אידיאולוגיה, כיוון וכו'...

מן הסתם בסוף אבחר (לוקח אחריות ומצביע).

פורסם
ואיך זה קשור לשרשור לקראת בחירות?

רד מהנושא!

מחאת יוקר המחייה לא קשור לבחירות? אז מה כן קשור?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
סבבה, אפשר להתדיין בנושא אלימות של קבוצות בשמאל כלפי נניח בנקים וחנויות כחלק ממחאת קיץ 2011?

מעניין איך בדקת את ההשתייכות הפוליטית של המתפרעים?

המחאה חצתה מפלגות בחלוקה שאנחנו מכירים ודנים בה.

אלימות יש בשני הצדדים אבל לצערי אלימות הימין מוחלקת על ידי השלטון יותר בקלות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

המחאה אכן חצתה מפלגות, אבל המתפרעים השתייכו לצד פוליטי אחד.

אני לא הייתי צריך לבדוק השתייכות פוליטית של המתפרעים, כמה מהמתפרעים הגיעו לכנסת בתור ח"כים / מועמדים ברשימה, בוא נאמר שאף אחד מהם לא היה תחת "עוצמה לישראל".

למעשה לאחת מהן רק לא מזמן נסגר התיק, בעוד היא מכהנת כח"כית.

שזה מביא אותנו לנקודה השנייה, דווקא נראה שהשלטון מחליק הרבה יותר אלימות מצד שמאל של המפה.

לצורך העניין אני לא רואה איך אם אני מנפץ שמשה של בנק לא יגישו נגדי כתב אישום.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לצורך העניין אני לא רואה איך אם אני מנפץ שמשה של בנק לא יגישו נגדי כתב אישום.

אם לא תנסה, איך תדע? :p (מאידך, לגבי זריקת נעל על שופטת אנחנו כבר יודעים...).

הכל תלוי נסיבות.

פורסם

באמת מעניין לבדוק אם מישהו אחר ניפץ שמשות של בנקים בישראל

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

עזוב שטויות,תנפץ להם שמשה ועוד ימציאו עמלת חיוב חדשה "עמלת שמשות" בשביל לכסות את התיקון העתידי.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
עזוב שטויות,תנפץ להם שמשה ועוד ימציאו עמלת חיוב חדשה "עמלת שמשות" בשביל לכסות את התיקון העתידי.

אתה גם ככה משלם ״עמלת שמשות״ במסגרת ביטוח הרכב לא? פשוט תרחיב את הכיסוי :p

• תוכן חדש...