Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 30 דקות, יבגניפ כתב:

אבל אם יבואו מנכלים של חברות מצליחות ויגידו "חבר'ה, עלינו, סגרנו דיל עם ממשלת מדינה גנרית כלשהי באברופה, שנפתח שם מרכז פיתוח ונעזור לכם לעבור" - גם הרבה יעברו וגם תקנים בארץ ימחקו,

זהו, לזה קצת קשה לי להאמין... או להבין איך זה בדיוק יקרה.

לי היה יחסית קל להגר, אבל אני לא הרוב, אין לי משפחה משל עצמי (כמו שכבר דיברנו יבגני), המשפחה שלי *מאוד* קטנה.

עכשיו אני מנסה לדמיין איך ישראלי הייטקיסט ממוצע, זורק הכול ומהגר למדינה זרה, בלי שפה, עם תרבות שונה ואני מתקשה... באמת מתקשה. 

מתקשה להבין איך דבר כזה יוצג, איך דבר כזה יקרה וכמה כבר יסכימו לזה. זה לא שארהב מציעה לכולם להגר, ועוד מדברים על מדינה שהיא קרובה. עם כול הכבוד, אין מדינות קרובות סקסיות שיקסמו לרוב.

חוץ מזה, אנשים עם משפחות גדולות שלא כולם בהם הייטקיסטים יצתרכו לוותר על הקשר המשפחתי - זה לא קל לכולם.

לחמם דרכון זר זה דבר אחד - לעבור לתמיד (!!!!!!) זה דבר אחר. וזה לא מעבר של "נראה כמה שנים איך שם" זה מעבר מעבר.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם (נערך)
לפני 24 דקות, SlowRide כתב:

תדייק, מדברת על לחרב. חוץ מהפיגועים ההסברתיים של סמורטיץ עוד לא עשו כלום.

עדיף להתחיל להתבאס רק אחרי שבאמת יחריבו.

הנזק זה כבר לא רק אזהרות על הנייר

יש שליח מיוחד של האמירויות, ידידה אסטרטגית בגלוי, שמגיע לארץ לתת גינוי חמור, זה לא רק מילים יש משמעויות.

לצערי מכרים קרובים שלי (לא שמועות כלליות ואיומים) אני מכיר אנשים שמבררים ברצינות אופציות למעבר לחול הכיווון הכללי שלהם פורטוגל, אחרי שמעולם לא חלמו לעזוב את המדינה, זה הזוי.

זה לא סתם הפחדות או משא ומתן ים תיכוני של איומים והתפשרות ברגע האחרון, גרמו לאנשי הצבא להגיע למקום באמת שהם לא חלמו שיהיו, זה ארוע אחר מה שקורה כאן.

דרך אגב אחרי שנתיים אריה דרעי אמור להיות שר האוצר, עם כל הקצבאות שהוא הבטיח בבחירות, מה ,עוד פעם 180 מעלות במדיניות אחרי שנתיים של מדיניות ליברטיאנית?

בממשלה הזאת יש ניגודים מובנים מהותיים אפילו שכולם תחת כותרת "ימין על מלא",  אני מחכה להפתעתו הבאת שהם עוד יפנקו אותנו בהן.

עריכה אחרונה על ידי yb

פורסם
לפני כשעה, SlowRide כתב:

לא מאמין לאתרי חדשות, רוצה להבין כמה אמיתי הבסיס להיסטריה שהם מנסים לעורר.

אם נציגה של בנק אמריקאי, יש לה שבע פגישות ביום עם אנשים שרוצים להעביר כסף לחו״ל, זה אמיתי?

ממה שאני שומע, מהמדגם הלא מייצג שלי, זה מ-אוד אמיתי.

אני כתבתי את זה לפני בערך... לא יודע, חודש?

מאז הדולר באמת עלה.

אתה מוזמן גם לשאול את אור (oryo) כמה חברים פנו אליו לגבי רילוקיישן.

תביא בחשבון שגם האמריקאים בתהליך של להכניס טכנולוגיות חזרה לתוך ארה״ב ולדעתי יש פה כמה מגמות, שעניין איכות החיים בישראל, כלכלית וחברתית, הופכות את הנטייה של הנייידים להחפף (ושל העשירים לחפף יותר כסף מכאן) ליותר משמעותית.

צריך להבין, אנשים עשירים יכולים לבחור איפה הם נמצאים. יש כאלו עם וילה בכפר שמריהו ופנטהאוז מעל הסנטרל פארק. אם ישראל לא תהיה נעימה להם בכלל, יישאר להם רק האחרון. ההפסד הוא לא בעיקר שלהם.

• אהבתי 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

זה כאילו כל פעם שאתם רוצים להימנע מלתת תשובה אתם שולפים את הקלף של דף מסרים.

הוא אמר שהוא יוציא מפה כסף כדי להיות "אחד מהאנשים הנכונים", ולא צריך להיות גאון כדי להבין את זה.

יובל,

מה זה משנה כמה המנייה קרסה?

עדיין הוא מעסיק לא זניח ובעל הון וההון הזה יוצא.

אני יכול גם להעיד על עצמי. אני סופר ציוני וסופר פטריוט (וכן, גם שמאלני אבל שמאלני אמיתי. לא מהימנים שאתם קוראים להם שמאלנים כי הם לא תומכים בביבי)ואני יודע שאני אלחם על הבית עד טיפת הדם הכמעט אחרונה שלי אבל הנזלתי נכסים והכנתי את הקרקע למקרה שנגיע לטיפה הכמעט אחרונה או שהבנות שלי ירצו להימלט מכאן.

אני בן 55 ויכול להרשות לעצמי לפרוש לפנסיה סבירה פלוס באיזו בירה אירופאית ואם אחליט אין לי בעיה גם בגילי להתחיל מחדש כשכיר או כעצמאי (יש לי את הידע, הקשרים והכישורים לזה למרות שאני לא בהיי טק) אבל זה הבית שלי ואלחם עליו. רק לא בטוח שנצליח ולכן אני מכין את רשת הביטחון.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

פאלו, גם אתה מדבר על יעד סקסי. לא על זה ''מפחידים''

אם היית אומר שנציגה של בנק יווני בפגישות, זה כבר יותר מטריד.

אבל לעבור ל''אמריקה'' זה דבר אחד, ולעבור לקפריסין/יוון/קרואטיה/בחר במדינה אחרת.

וגם יש יותר ישראלים שיודעים אנגלית, במיוחד בהייטק, מיוונית/גרמנית/איטלקית/צרפתית.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 10 דקות, falou כתב:

אני כתבתי את זה לפני בערך... לא יודע, חודש?

מאז הדולר באמת עלה

הדולר היה 3.64 לפני חודש, היום 3.65.

לא מנסה להתריס, רק רוצה להבין אם האמת יש פה מגמה או שהכל דיבורים בעיקר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 40 דקות, David32 כתב:

עכשיו אני מנסה לדמיין איך ישראלי הייטקיסט ממוצע, זורק הכול ומהגר למדינה זרה, בלי שפה, עם תרבות שונה ואני מתקשה... באמת מתקשה. 

אם זה יקרה באמת או לא אני לא יודע, אבל כמעט כל מי שאני מדבר איתו מפנטז על רילוקיישן לפחות לתקופה קצרה. ואנשים צעירים יותר גם יותר פתוחים לזה, כמו עם כל דבר. אני חושב שבמצב היפותטי שבו חברות שיכולות להציע רילוקיישן לכמה עשרות או מאות עובדים מישראל יעשו את זה - הן יצליחו למלא את התקנים האלו מאוד מהר.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

פוסט מבאס?

אני נמנע מלהגיב לפוסט כי הוא אמת, אבל אין בפורום תגובית מתאימה למצב הזה, שיבגני מתאר במדויק.

תכיר - זה "מבאס" מבאס , מבאס - זה ספריאל - אני מקווה שתהנו ביחד ותחכימו אחד את השני.

ולעניינינו - בהייטק יש גל של הגירה באמת רק לא מהארץ אלא מהכיסא במשרד הביתה - ולא רק בארץ אלא בכל העולם, ההייטק עובר כרגע מיתון, וסופו של גל הפיטורין לא נראה באופק. כל יום שומעים על עוד כאלו ש"היגרו" בצורה כזו.

לא חושב שמומלץ לעבור חברה בזמן של מיתון - הפיטורים תמיד מתחילים מהחדשים שהגיעו עכשיו.

ומי שעושה כזה דבר בגלל רפורמה כזו או אחרת הוא... קצת מצחיק, זה הכל.

פורסם (נערך)
לפני 35 דקות, David32 כתב:

אבל לעבור ל''אמריקה'' זה דבר אחד, ולעבור לקפריסין/יוון/קרואטיה/בחר במדינה אחרת.

וגם יש יותר ישראלים שיודעים אנגלית, במיוחד בהייטק, מיוונית/גרמנית/איטלקית/צרפתית.

נכון. אלה מדינות לאום מובהקות, וזה יותר קשה. מצד שני, בחלק מהן יש "מושבות" אקספאטים גדולות למדי (ספרד, קפריסין), ככה שהמקומיים יחסית רגילים לרעיון.

קרובים של אשתי זזים הקיץ לקפריסין. זה למעשה "חצי רילוקיישן". גרים שם, ילדים לומדים שם, אבל אתה נמצא מרחק יריקה מהארץ.

הדרכונים שלנו כבר יצאו מהתנור, אני מגשש בגדול לגבי עבודה - בשלב זה עדיין פה, כקבלן של קולגה חו"לניק שאני בקשרי עבודה איתו כבר שנים. נראה מה יהיה אח"כ.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם (נערך)

מתנצל על אי ההבנה.

מכל מקום, כפי שכתבתי לסלואורייד- אנחנו בשלב מוקדם מאוד של התהליך. הגירה לא נעשית מהיום להיום, כך שנראה את המספרים רק בעוד שנה - שנתיים.

@SlowRideלהזכיר לך, באביב 2020, איזה 3 חודשים לתוך מגיפת הקורונה, היתה כוונה לבצע איזה מהלך במערכת החינוך, ושאש ביטון, שהיתה יו"ר ועדת החינוך בכנסת, סירבה לבצע אותו כי אין נתונים. כמובן שהיה מדובר במהלך בעידן אי הוודאות, והעיכוב שגרמה ליבה גל הדבקות (ולהזכירכם, זו הקורונה המקורית הקטלנית של אוכלוסיה שטרם נחשפה, לא האומיקרון על אוכלוסיה מחוסנת).

@קורן בן אשראם אני זוכר נכון אשתך עוסקת במקצוע שמצריך רישוי בכל מדינה. כמה זמן אורך תהליך כזה?

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 21 דקות, David32 כתב:

אם היית אומר שנציגה של בנק יווני בפגישות, זה כבר יותר מטריד.

שמע, יוון מציעה אשרת תושבות עם אופציה לאזרחות בהשקעה צנועה של 250K יורו (עומד לעלות בקרוב ל500K) בנדלן.

זה מסוג הדברים שעד לפני חצי שנה לא ידעתי ועכשיו הם הופכים להיות אופציה מעניינת.

אני לא בן אדם עשיר ואין לי פנטהאוז במנהטן, אבל 250 אלף יורו אני יכול להעמיד מחר בבוקר. האם זה יהפוך למעשה? עוד לא, אבל אם המצב ימשיך להדרדר, זו עלולה להיות אופציה.

הבעיה הגדולה היא לא רק עם אלו שיעזבו, אלא עם אלו שנשארים.

אתמול העבירו חוק ביטול ההתנתקות. המשמעות המעשית של זה שבקרוב יהיו מתנחלים בחומש והסביבה, מה שידרוש נוכחות של חיילים.

אני התנגדתי להתנחלויות כל חיי, אבל שירתתי בסדיר ובמילואים, גם בשטחים ובהתנחלויות. אבל את הבן שלי בן ה18 כבר ממש לא בא לי לשלוח לשרת את הפנטזיות המשיחיות של חבורת המטורללים האלימים.

כמה כמוני יש?

כמה אנשים ישארו בארץ, אבל כבר לא יתנדבו לקרבי, כבר לא יגיעו למילואים?

הערבות ההדדית השבירה שהיתה פה נשברה. לדעתי באופן בלתי הפיך.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

לפני 42 דקות, SlowRide כתב:

הדולר היה 3.64 לפני חודש, היום 3.65.

לא מנסה להתריס, רק רוצה להבין אם האמת יש פה מגמה או שהכל דיבורים בעיקר.

סליחה על הקלישאה, אבל -

Untitled.png

לפני 8 דקות, sperial כתב:

אם אני זוכר נכון אשתך עוסקת במקצוע שמצריך רישוי בכל מדינה. כמה זמן אורך תהליך כזה?

בהתמחות שלה הם עושים USMLE קומפלט כמעט כברירת מחדל. אבל הכיוון בעקרון הוא לא לארה"ב. מה יהיה - לא יודע. נראה. אני יכול להתחיל לעבוד מחר בבוקר. אני עובד בתחום שנמצא בפריחה עצומה בחו"ל, אך בארץ כמעט לא קיים, ועשיתי בזמנו את השטות לחזור לפה ולהיות כאן ראש לשועלים. במקרה קיצון פשוט אסע לעבוד "שם" ואחיה על הקו (כמו לא מעט אנשים).

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם (נערך)

אנשים כאן מכורים להיסטריה (כאן זה בארץ, אבל פה בפורום זה בכלל נושא למחקר).

אני לא אומר שאין סיכוי שהרפורמה לא תגרום לנזק לכלכלה, למגזר ההייטק, ליציבות הכלכלית-מדינית של ישראל ועוד, אבל כרגע לפחות זה בעיקר הרבה רעש מהול בהיסטריה.

מכל זבוב עושים פיל.

למשל עניין הדרכונים - כבר לפני כ-15 כל מי שאני מכיר ניסה להוציא דרכון זר, בין אם זה רומני, פולני או הטירוף של השנים האחרונות עם הדרכון הפורטוגלי.

או עניין שער הדולר - עד לפני מספר שנים (לפני הקורונה) שער הדולר היה סביב 3.6 כדבר שבשגרה, ורק לאחרונה, בקורונה, כולם כל כך חששו ליצוא הישראלי ולשער הדולר שמתרסק (אף אחד לא זוכר את "מסע הקניות" של בנק ישראל כדי למנוע קריסה של הדולר עד לא מזמן?).

גם הדאגה להייטק זה בעיקר פוזיציה - עד לפני כמה חודשים ההייטק היה הסוס השחור, המחלה ההולנדית של המשק, הגורם לעלייה במחירי הדיור ועוד. מלא כתבות בעיתונים "כלכליים" (ולא רק) על כך שצריך להפסיק עם ההטבות ועוד ועוד, ואיך למעשה ההייטק פוגע במשק ובשאר הענפים, ועכשיו פתאום אותם עיתונים מזהירים מפגיעה בהייטק?   נו באמת.

גם כל הדיבורים על רילוקיישן, מעבר חברות שלמות ועוד. מי בדיוק מחכה ל"חברות שלמות" עם שלט ברוכים הבאים?   קירגיזסטן, שמישהו ציין פה (לא יודע אם זה בצחוק, כי אם לא אז זה יותר מצחיק מעצוב)?   בהצלחה במעבר, זה מה שיש לי להגיד.

בכל העולם עכשיו קשה, בכל העולם המערבי (ולא רק) עכשיו מעלים מחירים. למשל ארה"ב, שכולם מדברים עליה - אנשים כאן לא מלקקים דבש. שכר הדירה עלה מאוד, במיוחד בערים הגדולות, המחירים עלו, הדלק עלה ועוד. גם עניין ה-SVB לא מוסיף ליציבות כאן.

כנ"ל לגבי מדינות כמו גרמניה, שהיא גם יעד אטרקטיבי יחסית לרילוקיישן.

אנשים בארה"ב עם כמה מיליונים בבנק מתחילים עכשיו לפזר את הכסף בין מספר בנקים או בין חשבונות של בני המשפחה, כדי שאם חלילה יקרוס הבנק, הסכום שם לא יהיה גבוה יותר מהסכום "המבוטח".

האם זה אומר שמחר בנק אוף אמריקה קורס?   לא, אבל אנשים תמיד מנסים להיות זהירים עם הכסף שלהם. ככה גם בישראל, שאנשים מתחילים לפזר סיכונים בגלל כל הרעש על פגיעה בכלכלה.

וכדי לתת קונטרה - אני דווקא פגשתי יזמים ועוד יהודים "רגילים" בארה"ב שמעבירים את הכסף שלהם חזרה לבנקים בישראל. כל אחד ומה שהוא חושב/מרגיש שיקרה.

בשורה התחתונה - אף אחד לא יודע מה יקרה. כרגע לפחות, ממה שאני רואה, זה בעיקר היסטריה וחוסר ודאות (שזה כשלעצמו לא טוב, אבל לא בהכרח מצביע על מה שעתיד לקרות).

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • אהבתי 1

פורסם
לפני 9 דקות, פינדר כתב:

אבל 250 אלף יורו אני יכול להעמיד מחר בבוקר.

חשוב להבין את הקונטקסט, כמות האנשים שיכולה להגיד את זה (וגם לעמוד מאחורי המילים שלהם) היא נמוכה בצורה קיצונית (מבלי למכור את הבית). אני לא מצליח למצוא את הנתונים בנוגע לישראל עם "כמה ישראלים יכולים לכסות מקרה חירום בסך 8 אלף ש"ח" אבל נתונים דומים בעולם (למשל ארה"ב) מראים שמי שיכול לעשות את זה שייך לקבוצה מאוד קטנה. 

באופן כללי, קבוצת "הניידים" היא קטנה מלכתחילה.

• אהבתי 2
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 5 דקות, gadik6 כתב:

אנשים כאן מכורים להיסטריה (כאן זה בארץ, אבל פה בפורום זה בכלל נושא למחקר).

אני לא אומר שאין סיכוי שהרפורמה לא תגרום לנזק לכלכלה, למגזר ההייטק, ליציבות הכלכלית-מדינית של ישראל ועוד, אבל כרגע לפחות זה בעיקר הרבה רעש מהול בהיסטריה.

מכל זבוב עושים פיל.

עם כל הכבוד לכלכלה היא מעניינת לי את התחת. אותי מעניין אני, הכסף שלי ויכולת קיום רמת החיים שלי.

כשזה נפגע או נמצא בסיכון אני דואג לעצמי ומי שרוצה את הכסף שלי פה שיתחרה עליו.

לפני 5 דקות, gadik6 כתב:

או עניין שער הדולר - עד לפני מספר שנים (לפני הקורונה) שער הדולר היה סביב 3.6 כדבר שבשגרה, ורק לאחרונה, בקורונה, כולם כל כך חששו ליצוא הישראלי ולשער הדולר שמתרסק (אף אחד לא זוכר את "מסע הקניות" של בנק ישראל כדי למנוע קריסה של הדולר עד לא מזמן?).

שכחת שזה מלווה בעליית ריבית מאוד משמעותית.

לפני 5 דקות, gadik6 כתב:

גם הדאגה להייטק זה בעיקר פוזיציה - עד לפני כמה חודשים ההייטק היה הסוס השחור, המחלה ההולנדית של המשק, הגורם לעלייה במחירי הדיור ועוד. מלא כתבות בעיתונים "כלכליים" (ולא רק) על כך שצריך להפסיק עם ההטבות ועוד ועוד, ואיך למעשה ההייטק פוגע במשק ובשאר הענפים, ועכשיו פתאום אותם עיתונים מזהירים מפגיעה בהייטק?   נו באמת.

אתה לא רואה את ההבדל בין היי טק במקום אחרים לבין לא הייטק ולא אחרים במקומו?

לפני 5 דקות, gadik6 כתב:

גם כל הדיבורים על רילוקיישן, מעבר חברות שלמות ועוד. מי בדיוק מחכה ל"חברות שלמות" עם שלט ברוכים הבאים?   קירגיזסטן, שמישהו ציין פה (לא יודע אם זה בצחוק, כי אם לא אז זה יותר מצחיק מעצוב)?   בהצלחה במעבר, זה מה שיש לי להגיד.

כל מדינה תשמח לקלוט חברות היי טק. מספיק לראות כמה פתחנו רגליים לאינטל למשל.

לפני 5 דקות, gadik6 כתב:

בכל העולם עכשיו קשה, בכל העולם המערבי (ולא רק) עכשיו מעלים מחירים. למשל ארה"ב, שכולם מדברים עליה - אנשים כאן לא מלקקים דבש. שכר הדירה עלה מאוד, במיוחד בערים הגדולות, המחירים עלו, הדלק עלה ועוד. גם עניין ה-SVB לא מוסיף ליציבות כאן.

כנ"ל לגבי מדינות כמו גרמניה, שהיא גם יעד אטרקטיבי יחסית לרילוקיישן.

יש הבדל בין ללקק קוטג' במקום דבש לבין ללקק חרא במקומו.

לפני 5 דקות, gadik6 כתב:

אנשים בארה"ב עם כמה מיליונים בבנק מתחילים עכשיו לפזר את הכסף בין מספר בנקים או בין חשבונות של בני המשפחה, כדי שאם חלילה יקרוס הבנק, הסכום שם לא יהיה גבוה יותר מהסכום "המבוטח".

האם זה אומר שמחר בנק אוף אמריקה קורס?   לא, אבל אנשים תמיד מנסים להיות זהירים עם הכסף שלהם. ככה גם בישראל, שאנשים מתחילים לפזר סיכונים בגלל כל הרעש על פגיעה בכלכלה.

וכדי לתת קונטרה - אני דווקא פגשתי יזמים ועוד יהודים "רגילים" בארה"ב שמעבירים את הכסף שלהם חזרה לבנקים בישראל. כל אחד ומה שהוא חושב/מרגיש שיקרה.

כל עסק או בעל הון משמעותי מפזר את הכסף ביותר מבנק אחד. גם בארץ מעטים מאוד העסקים הבינוניים ומעלה שעובדים עם בנק אחד.

לפני 5 דקות, gadik6 כתב:

בשורה התחתונה - אף אחד לא יודע מה יקרה. כרגע לפחות, ממה שאני רואה, זה בעיקר היסטריה וחוסר ודאות (שזה כשלעצמו לא טוב, אבל לא בהכרח מצביע על מה שצפוי לקרות).

בגלל שאף אחד לא יודע מה יקרה כולם נוקטים בצעדי זהירות שחלקם הם להוציא הון מהארץ ולפתוח סניפים במדינות אחרות.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...