Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 37 דקות, יבגניפ כתב:

אני חושב שבמצב היפותטי שבו חברות שיכולות להציע רילוקיישן לכמה עשרות או מאות עובדים מישראל יעשו את זה - הן יצליחו למלא את התקנים האלו מאוד מהר.

עשרות או מאות זה מה שישבור את המדינה?

יש רבע מליון עובדים בהייטק.

לפני 14 דקות, פינדר כתב:

כמה אנשים ישארו בארץ, אבל כבר לא יתנדבו לקרבי, כבר לא יגיעו למילואים?

הערבות ההדדית השבירה שהיתה פה נשברה. לדעתי באופן בלתי הפיך

כל עוד לא חוקקו כלום, לא נשבר כלום.

אם באמת יחוקקו שלהיות תלמיד בישיבה זה כמו להיות חייל, הם יכולים לחפש אותי ואת רוב החילונים שעדיין מתייצבים לשירות בסיבוב, שלא לדבר על מתגייסים חדשים. זה בחיים לא יקרה. 

לפני 19 דקות, sperial כתב:

היתה כוונה לבצע איזה מהלך במערכת החינוך, ושאש ביטון, שהיתה יו"ר ועדת החינוך בכנסת, סירבה לבצע אותו כי אין נתונים. כמובן שהיה מדובר במהלך בעידן אי הוודאות, והעיכוב שגרמה ליבה גל הדבקות

אבל איך זה קשור במשהו לדיון? אני מבין שאתה כבר עם הדרכון, יש לכם משרות מובטחות באירופה והכל כבר ארוז.

לפני 9 דקות, Gosser1860 כתב:

חשוב להבין את הקונטקסט, כמות האנשים שיכולה להגיד את זה (וגם לעמוד מאחורי המילים שלהם) היא נמוכה בצורה קיצונית

זה לא רק הכסף. יש ילדים, יש סבא וסבתא, זה לא פשוט בכלל.

לפני 27 דקות, קורן בן אשר כתב:

סליחה על הקלישאה, אבל -

Untitled.png

את זה אפשר יהיה לומר אולי רק אחרי שכולם יעזבו והכל פה יקרוס, ועדיין יהיה מי שיגיד שלא קרה כלום.

אבל כרגע אין כלום, למרות שבתקשורת ממש מתאמצים למכור לנו את סוף המדינה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

עזוב את התקשורת הכי קל להאדים אותם בהכל...

אני החלטתי ביני לבין עצמי לעשות מעשה אחרי ששמעתי את רוטמן ולוין מדברים , זהו זה הכל, לא השפיע עלי אף אחד בתקשורת, פשוט הקשבתי לאדונין אלה עם אוזן פתוחה ומאז אני ממשיך להקשיב למה הם אומרים בעצמם אני מאמין לכוונתם,

אני לא שייך לדגלים השחורים ולא קרים מיניסטר ולא כלום מעולם לא יצאתי להפגנות שכאלה, אבל אנחנו בארוע אחר 

• רעיון טוב! 2

פורסם
לפני 49 דקות, קורן בן אשר כתב:

ספרד

אל תבהיל את דריש.

לפני 50 דקות, קורן בן אשר כתב:

הדרכונים שלנו כבר יצאו מהתנור, אני מגשש בגדול לגבי עבודה

אתה כבר יצאת פעם אחת, ככה שאתה פחות רלוונטי לטענה שלי.

לפני 30 דקות, gadik6 כתב:

כנ"ל לגבי מדינות כמו גרמניה, שהיא גם יעד אטרקטיבי יחסית לרילוקיישן

אמר מישהו שכנראה לא גר בגרמניה בחיים.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
Just now, David32 כתב:

אמר מישהו שכנראה לא גר בגרמניה בחיים.

מבקר שם על בסיס חודשי. מה הטענה שלך?   אתה גרת שם?

פורסם (נערך)
לפני 44 דקות, gadik6 כתב:

אנשים כאן מכורים להיסטריה (כאן זה בארץ, אבל פה בפורום זה בכלל נושא למחקר).

בתור יהודים, יש לנו חוש ריח מפותח מאוד.

כפי שנאמר, אני אופטימי, ומתכונן לגרוע מכל. כרגע רק מכינים plan B, שתהיה האופציה ליום סגריר.

לפני 13 דקות, David32 כתב:

אתה כבר יצאת פעם אחת, ככה שאתה פחות רלוונטי לטענה שלי.

נכון. קל זה לא. גם במקרה שלי, לא בטוח שזה יקרה. הייתי אומר שההסתברות היא כשליש. אשתי הגדירה שבארבע שנים הקרובות אנחנו פה (אלא אם המצב מתדרדר דרמטית, מה שאני לא מאמין שיקרה), ועד אז ייתכן שזה כבר יהיה מאוחר מדי בשבילנו.

לפני 9 דקות, gadik6 כתב:

מבקר שם על בסיס חודשי. מה הטענה שלך?   אתה גרת שם?

לגור ולבקר אלה שני דברים מאוד שונים, גם אם אתה מבקר בתדירות גבוהה.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם
לפני 8 דקות, gadik6 כתב:

אתה גרת שם?

גרתי וברחתי חזרה להולנד.

גרמניה? לא תודה. 

מדינה שהיא בטוח לא יעד אטרקטיבי לרילוקיישן. מעבר לתלונות הסובייקטיביות שלי כלפי גרמניה, חייבים גרמנית ברמה סבבה. והכול... גרמניה. 

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

לפני 26 דקות, yb כתב:

אני החלטתי ביני לבין עצמי לעשות מעשה אחרי ששמעתי את רוטמן ולוין מדברים

איזה מעשה? 

להגר? לסרב למילואים? להפסיק לשלם מס? 

אם אתה יכול להגר, תעשה את זה בלי קשר למצב. למה לא לשפר את החיים שלך אם זה אפשרי?

לסרב למילואים,  אם אתה לא איזה בכיר זה סתם פוזה. אם יהיה מצב חירום אמיתי כל מי שמשרת ולא היגר יתייצב כדי לשמור על הבית. 

להעלים מס זה להכניס את עצמך והמשפחה שלך שלא לצורך לסכסוך מיותר עם ארגון פשע, רק בלי שתהיה משטרה ובתי משפט שיגנו עליך.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, SlowRide כתב:

איזה מעשה? 

להגר? לסרב למילואים? להפסיק לשלם מס? 

אם אתה יכול להגר, תעשה את זה בלי קשר למצב. למה לא לשפר את החיים שלך אם זה אפשרי?

לסרב למילואים,  אם אתה לא איזה בכיר זה סתם פוזה. אם יהיה מצב חירום אמיתי כל מי שמשרת ולא היגר יתייצב כדי לשמור על הבית. 

להעלים מס זה להכניס את עצמך והמשפחה שלך שלא לצורך לסכסוך מיותר עם ארגון פשע, רק בלי שתהיה משטרה ובתי משפט שיגנו עליך.

לא מהגר ולא כלום אני כאן כדי להשאר, התכוונתי שהחלטתי לצאת להפגין לא כי מישהו בתקשורת כידף אותי ושיכנע אותי, מה אעשה בהמשך ההתנגדות לא יודע תלוי בהתפתחויות 

עריכה אחרונה על ידי yb

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 4 דקות, farkash7 כתב:

לא מבין איך מי שנושא שכל בראש לא מסתכל על מכלול הצעדים שמתרחשים לנגד עיננו ולא מבין לאן זה הולך...

צריך לשלם כדי לקרוא את זה. מה כבר כתוב שם שכך כך מפחיד?

לפני 2 דקות, yb כתב:

לא מהגר ולא כלום אני כאן כדי להשאר, התכוונתי שהחלטתי לצאת להפגין לא כי מישהו בתקשורת כידף אותי ושיכנע אותי, מה אעשה בהמשך ההתנגדות לא יודע תלוי בהתפתחויות

אני לא בעד הרפורמה אבל לא חושב שלהפגנות האלה יש השפעה על משהו מהותי חוץ מעל מצב הרוח של המפגינים.

פורסם
לפני 8 דקות, David32 כתב:

גרתי וברחתי חזרה להולנד.

גרמניה? לא תודה. 

מדינה שהיא בטוח לא יעד אטרקטיבי לרילוקיישן. מעבר לתלונות הסובייקטיביות שלי כלפי גרמניה, חייבים גרמנית ברמה סבבה. והכול... גרמניה. 

נסכים לא להסכים.

אנשים נחמדים (גם אם הם קרים ו"גרמנים", זה עדיין עדיף על פני הצביעות של האמריקאים והקולניות שלהם), טבע ומרחבים ירוקים, רמה גבוהה של ניקיון ותשתיות (לא מדבר על הגטו של מינכן, אלא על ערים דוגמת פרנקפורט, קלן וכדומה), כבישים ורכבים מעולים, עלות מחייה סבירה ועוד.

מזג האוויר מדכא בהרבה מקומות (אין כמו לקום באמצע הקיץ לשמיים אפורים) ומניח שבלי גרמנית קשה להסתדר בבית ספר/שירותים ממשלתיים, אבל בשאר המקומות (סופרים, בתי חולים ועוד) זה אפשרי עם קצת מאמץ.

וכמובן שיש את עניין האוכלוסיה המזדקנת והמהגרים (לפעמים זה נראה שכל בני ה-50+ הם גרמנים וכל השאר הם "מהגרים").

האם אני הייתי עובר לשם מישראל?   כנראה שלא, אבל אובייקטיבית, זה מקום נחמד לגור בו, בינתיים.

פורסם
לפני 28 דקות, SlowRide כתב:

עשרות או מאות זה מה שישבור את המדינה?

יש רבע מליון עובדים בהייטק.

זה יכול להתחיל סחף, וזה נורא תלוי כמה קל יהיה לבצע את המהלך.

בנוסף, לא כל הרבע מליון רלוונטיים במיוחד, חלק מהם יותר "ניידים" מאשר אחרים. למשל: יזמים, חוקרים, מתכנתים, אלגוריתמאים וכו'.

זה לא רק הכסף. יש ילדים, יש סבא וסבתא, זה לא פשוט בכלל.

כמובן. הניידים מאוד הם זוגות צעירים בלי ילדים ומשכנתא.

אבל כרגע אין כלום, למרות שבתקשורת ממש מתאמצים למכור לנו את סוף המדינה.

אני לא מסכים עם הרישא, כן מסכים עם הסיפא.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 39 דקות, gadik6 כתב:

רמה גבוהה של ניקיון ותשתיות (לא מדבר על הגטו של מינכן, אלא על ערים דוגמת פרנקפורט, קלן וכדומה

קלן נקיה?

טייב בסדר.

לפני 39 דקות, gadik6 כתב:

אבל בשאר המקומות (סופרים, בתי חולים ועוד) זה אפשרי עם קצת מאמץ.

בקיצור, יצא לך להיות קצת בתור תייר. אתה מדגים טוב את ההבדל בין להיות תייר לתושב.

העובדה היא, שחייב גרמנית, וגרמנית לא שפה פשוטה. 

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני 18 דקות, David32 כתב:

קלן נקיה?

טייב בסדר.

בקיצור, יצא לך להיות קצת בתור תייר. אתה מדגים טוב את ההבדל בין להיות תייר לתושב.

העובדה היא, שחייב גרמנית, וגרמנית לא שפה פשוטה. 

ביליתי בגרמניה כנראה מספר חודשים במצטבר בשנים האחרונות, אז לא צריך לתפוס תחת (במיוחד אם גרת שם לא יותר משנה-שנתיים?).

אם קלן לא נקייה אז לא יודע מה להגיד לך. כנראה שנולדת ביפן. יחסית לישראל או לארה"ב היא מאוד נקייה.

חוץ מבתי ספר ושירותים ממשלתיים, שלא הייתה לי "הזדמנות" לחוות, בכל שאר המקומות הסתדרתי עם אנגלית.

בתור עובד "הייטק" שמהגר לשם (ובהנחה ואתה עושה רילוקיישן בתוך חברה או לחברה גדולה), אתה יכול להסתדר מצוין עם אנגלית, ולדברים שדורשים גרמנית יש חברות יעודיות או אפילו לפעמים מישהו בחברה שלך שיכול לעזור, וזה תופס במיוחד בערים גדולות דוגמת פרנקפורט, בהן יש לא מעט עובדים "בינלאומיים".

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם
לפני 53 דקות, SlowRide כתב:

אני לא בעד הרפורמה אבל לא חושב שלהפגנות האלה יש השפעה על משהו מהותי חוץ מעל מצב הרוח של המפגינים

אני דווקא חושב שיש להן כח רב קודם כל כי הן באמת אמיתיות ובאו מלמטה,

אם יעבור קריאה שניה ושלישית אנחנו כבר במצב אחר הלוואי שלא נגיע לשם ,  ברור לי שמי שיצא להפגין נחוש ולא מפגין בשביל למחות אלא נלחם על משהו אמיתי ובסיסי שאי אפשר להתפשר עליו וזה חייב להעצר בהתחלה.

אני למשל מקפיד לא לחסום כבישים עד עכשיו, מה אני אעשה בשלב הבא לא ברור הרי לא התכוננתי שנים מראש למחות ולהתנגד לממשלה של המדינה שלי זה מצב הזוי וחדש, 

עוד משהו ממש לא מעניין אותי שהימין שולט או השמאל שולט כל עוד ההתנהלות סבירה בסך הכל כמו שהיה עד היום, לא יצאתי בגלל שזאת ממשלת ימין או איזה אינטרס של אליטה שלא קשורה אלי, אלא בגלל המעשים המצטברים של הממשלה וראשיה.

• תוכן חדש...