Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני שעה, יובל .מ. כתב:

זה לא קשור לקריסה של ריסקיפייד, ושהמנכ"ל שלהם יישא באחריות במקום לבלבל תשכל.

אתם חייבים להתחיל להתייחס לתוכן ולא לזרוק מה שמתאים לכם. 

על מה אתה מדבר תגיד לי?
לא שמעתי את המנכ"ל שלהם מאשים את ההפיכה. נשמע לי כמו הזיות שלך או של דף המסרים. ריסקיפייד צנחו כבר בשנה שעברה (חשוב גם לזכור למה הם צנחו או יותר נכון לאיזה שווי בועה הם הגיעו).
הוא כן אמר שהוא יוציא מפה כסף ולא צריך להיות גאון כדי להבין למה הוא עושה את זה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אולי אני לא בעניינים אבל לא שמעתי על מלא מפוטרים שאפשר לקרוא להם "פליטי הייטק". 

יש עכשיו מגמה חזקה של הגירה מפה? אם היתה, לא היו מראים את זה בכל מקום?

ממה שאני יודע זה לא משהו חדש שמדינות מציעות ליזמים הזדמנויות.

לפני 21 דקות, falou כתב:

שאלה.

אתה מכיר מישהו שהוא משקיע בהיי טק? 

מישהו שניהל חממה?

מישהו שיש לו קרן משפחתית כזו ומנהל כסף של מיליונרים?

קשר לאיזה בכיר בטחוני?

נציג של בנק זר?

משהו שלא מהחדשות, אבל מהשטח?

לא. מכיר רק שכירים בהייטק. 

לא מאמין לאתרי חדשות, רוצה להבין כמה אמיתי הבסיס להיסטריה שהם מנסים לעורר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

ההבנה של מה שקרה במדינות שעברו תהליכים משפטיים דומים, גם בלי איומים גיאופוליטיים ו-15% אוכלוסייה שודדי הקופה.

כפי שאומרים - אם 10 אנשים אומרים לך שאתה שיכור לך לישון, אז כאן ההתראה מגיעה ממאות בכירי כלכלה וביטחון. אבל גם אתה עוצם עיניים וסותם אוזניים. הממשלה שלנו התחרפנה לגמרי, כולנו נשלם את המחיר משך עשורים.

@יובל .מ.שוב, אתה נדבק לארוע נקודתי ולא מסתכל על התמונה הרחבה. קרא את האזהרה של קבוצת אנשים שאחראים לחלק נכבד מאוד של כלכלת ישראל. אבל את ממשיך להצמד למי שהורס את כלכלת המדינה. תתעשת וצא להפגין נגדם.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 9 דקות, farkash7 כתב:

על מה אתה מדבר תגיד לי?
לא שמעתי את המנכ"ל שלהם מאשים את ההפיכה. נשמע לי כמו הזיות שלך או של דף המסרים. ריסקיפייד צנחו כבר בשנה שעברה (חשוב גם לזכור למה הם צנחו או יותר נכון לאיזה שווי בועה הם הגיעו).
הוא כן אמר שהוא יוציא מפה כסף ולא צריך להיות גאון כדי להבין למה הוא עושה את זה.

זה כאילו כל פעם שאתם רוצים להימנע מלתת תשובה אתם שולפים את הקלף של דף מסרים.

הוא אמר שהוא יוציא מפה כסף כדי להיות "אחד מהאנשים הנכונים", ולא צריך להיות גאון כדי להבין את זה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אה, ברור שהכלכלה תיפגע מהמהלכים האלה.

אבל זה לא מה שאני שואל. 

שאלתי אם באמת יש עכשיו אלפי משפחות של עובדי הייטק שנמצאות בתהליך הגירה מפה בגלל זה. 

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם

אתה מזכיר לי את שאשא ביטון בימי הקורונה. רוצה סטטיסטיקות לפני המהלך. זוכר את הנזק שהיא גרמה?

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 19 דקות, יובל .מ. כתב:

זה כאילו כל פעם שאתם רוצים להימנע מלתת תשובה אתם שולפים את הקלף של דף מסרים.

הוא אמר שהוא יוציא מפה כסף כדי להיות "אחד מהאנשים הנכונים", ולא צריך להיות גאון כדי להבין את זה.

כן הוא אמר את זה, אבל הוא לא אמר "אני מוציא מפה כסף כי בגלל ההפיכה המניה שלי ירדה ב95%", זה אתה אמרת/קישקשת/העתקת מדף המסרים.
הוא לא מאשים את ההפיכה בקריסה שהייתה כמו שאמרת/קישקשת/העתקת מדף המסרים.
בבקשה תפסיק לרשום קישקושים/המצאות/בדיות.

הוא כן מוציא מפה כסף, והוא כן יעזור לעובדים לעשות רילוקיישן בגלל זה.
לגייס עובדים בפורטוגל לא קשור לזה ולא ראיתי שהוא קישר לזה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, sperial כתב:

אתה מזכיר לי את שאשא ביטון בימי הקורונה. רוצה סטטיסטיקות לפני המהלך. זוכר את הנזק שהיא גרמה?

לא הבנתי אבל לא משנה.

יזמים ישראלים מקבלים הצעות אטרקטיביות ממדינות באירופה = כל מגזר ההייטק מהגר לאירופה עם משפחותיו וישארו פה רק דתיים חרדים משיחיים.

לי נראה שאנשים פשוט התמכרו להיסטריה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1

פורסם
לפני 32 דקות, SlowRide כתב:

אולי אני לא בעניינים אבל לא שמעתי על מלא מפוטרים שאפשר לקרוא להם "פליטי הייטק". 

יש עכשיו מגמה חזקה של הגירה מפה? אם היתה, לא היו מראים את זה בכל מקום?

ממה שאני יודע זה לא משהו חדש שמדינות מציעות ליזמים הזדמנויות.

זה לא מפוטרים, אלא עובדים של חברות ישראליות, שרוצים לעשות רילוקיישן בלי לחפש עבודה מחדש.

מגמה חזקה אני לא יודע אם יש, חוץ מזה שאני לא מכיר אף אחד שלא מנסה להוציא דרכון זר. אבל אם יבואו מנכלים של חברות מצליחות ויגידו "חבר'ה, עלינו, סגרנו דיל עם ממשלת מדינה גנרית כלשהי באברופה, שנפתח שם מרכז פיתוח ונעזור לכם לעבור" - גם הרבה יעברו וגם תקנים בארץ ימחקו, מה שיפגע בסיכוים של חלקנו למצוא עבודה בהמשך.

• מצחיק 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

@נקודה טובהאני לא מבין מה משעשע אותך. ממשלת ישראל מחרבת את המדינה ואתה שם סמיילי על פוסט מבאס?

אני נמנע מלהגיב לפוסט כי הוא אמת, אבל אין בפורום תגובית מתאימה למצב הזה, שיבגני מתאר במדויק.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תדייק, מדברת על לחרב. חוץ מהפיגועים ההסברתיים של סמורטיץ עוד לא עשו כלום.

עדיף להתחיל להתבאס רק אחרי שבאמת יחריבו.

פורסם
לפני 57 דקות, SlowRide כתב:

לא מאמין לאתרי חדשות, רוצה להבין כמה אמיתי הבסיס להיסטריה שהם מנסים לעורר.

מספיק להכנס ללינקדין לפרופילים של אנשים מובילים בתעשיה (יזמים, משקיעים, מנכ"לים) וחברות מובילות כדי להבין עד כמה ההיסטריה גדולה.

פורסם (נערך)
לפני שעה, SlowRide כתב:

כשנתב"ג יתמלא במשפחות שרוצות לברוח מכאן, נדבר.

מניסיון של ההורים- כשעושים הגירה תחת לחץ, לדבר יהיה הדבר האחרון שנעשה. כל מי שיכול לצאת יהיה עסוק רק בזה.

מקווה שלא נגיע ל-run to the airport.

לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

באמאשך - מה הקשר בין קריסת ריסקיפייד ב-80 אחוז ב-3 שנים האחרונות למהפכה המשפטית?

אם מייקרוסופט יגידו "ביבי מניאק אנחנו הולכים" סבבה, אל תיתן לי חברות כושלות כדוגמא.

אני לא יודע מה הקשר בין הקריסה לרפורמה, לא חושב שיש. אני גם חושב שזה לא משנה מאוד אם זו חברה סופר מצליחה או לא. הסנטימנט משפיע.

דווקא מה שצריך להדאיג אלו לא מרכזי פיתוח של חברות מחו"ל שיעזבו, אלא חברות מקומיות שיעשו צעדים כדי לצאת מכאן.

לפני 53 דקות, SlowRide כתב:

שאלתי אם באמת יש עכשיו אלפי משפחות של עובדי הייטק שנמצאות בתהליך הגירה מפה בגלל זה. 

מהמדגם הלא מייצג שסביבי, כל מי שיש לו אפשרות:

- "מחמם" דרכון זר

- מוציא כספים לחשבונות בחו"ל/מוציא תיק השקעות לברוקר זר

- מגשש את השטח בחוץ (הצעות עבודה, מקומות מגורים, ויזות עבודה, ויזות בכסף וכו')

חלק עושים יותר מסעיף אחד, מצד שני אני מדבר על ניידים מסוג ב' (מתכנתים, לא אליטות).

לפני שעה, falou כתב:

כל אלו שאני מכיר, לא מפחדים. הכסף קודם כל בחוץ, עכשיו הם מחכים לראות מה הלאה.

מסכים על מלא-מלא מה שנקרא.

עריכה אחרונה על ידי Gosser1860
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם (נערך)

כל מי שאני מכיר עם שווי של מליונים בודדים ומעלה מוציא כספים. 

מכיר הרבה אנשים שמנזילים נכסי נדל"ן בשביל לחלץ את השקל כל עוד השער סביר בעיניהם והממשלה לא מונעת

העניין הוא שאין לזה סטטיסטיקה וגם לא תהיה, לכן ייתכן שהכל אנקדוטות בלבד, ייתכן שהסביבה שלי מלאה באנשים שחושבים כמו אור ולכן (...).

כן אציין שבחוגי הנטוורק שלי אין באמת אילומינטי שמאלני כפי שהביביסטים/כסילים חושבים אלא סתם חסם טבעי של אנשים מוצלחים מבחינת טראק רקורד (ואני😅) - כל מיני חבר'ה שעברו אירוע הנזלה או איזה series x. יש שם שמאל ימין וכו'. בחוגים האלו לא פגשתי עדיין אדם שטוען בפרהסיה שהמהפכה המשפטית טובה או מוצדקת בקונסטלציה הנוכחית שלה (בטוח שיש כאלו, יש גם חרדים שעשו אקזיט, פשוט סטטיסטית זה פלח זניח) 

בחוגי המהגרים אז הם היגרו מלכתחילה אז אפשר לטעון שזה ה-חסם, הפער הוא שבעבר היו הרבה יותר שדיברו על "אנחנו פה לכמה שנים ונחזור", מה שכיום כבר פחות ברירת מחדל. 

לדעתי כל האירוע הזה הוא אירוע לאומי מכונן שיירשם בדפי ההיסטוריה של ישראל - בין אם המהפיכה תעבור בהצלחה ובין אם לא. אני מעולם לא אמרתי את זה על אף אירוע "פוליטי" אחר שראיתי בישראל בימי חיי. אמנם אין הנחתום וכו', אבל לא חושב שאפשר לטעון ברצינות שאני "אדם היסטרי", למי שקצת מכיר/קורא. 

הגאונות של ביבי הוא שהצליח למתג את הכל בתור "סתם רפורמה" / "גחמה של שמאלנים" / "חוסר כיבוד רצון העם", ושיש מספיק אנשים שמאמינים ומהדהדים אותו. כמובן שאלו בעיקר השכבות הנחשלות יותר, וכמובן שהביביסטים משתמשים ב'התנשאות' בשביל לפסול את האמת הסטטיסטית הזו והמשתמע (לכאורה) ממנה. 

לאופטימיסטים אציין שיש תרחיש במסגרתו האירוע הזה יוצא חיובי, אם פתאום יטפלו בבעיות שורש (כמו חוקה, שוויון חובות). 

אבל איך לומר את זה יפה... I wouldn't hold my breathe 🤷‍♂️😖

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תוכן חדש...