Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 19 דקות, Nemesis כתב:

לא רואה מדוע יחמיר את זה. הממשלה תמשיך לתקצב 12 שנות לימוד בסיסיות. יישוב / מחוז שירצה להוסיף יגבה מהתושבים. כל מחוז ילמד מה שמתחשק לו. כן ליבה, לא ליבה - לא משנה. אף אחד לא יתערב לאף אחד בדיוק כפי שחולמות האוכלוסיות שסובלות הכי הרבה (בעיני) מכך. לא נחליט בעבורם מה טוב להם ומה לא.

מה זה בסיסיות?

מה עושה מישהו שגר במחוז X ואין לו לשלם את מה שהמחוז קבע או שהמחוז החליט שאצלו אין לימודי ליב"ה והוא רוצה אותם?

צעירים שירצו להחליף מחוז יכולו לעבוד במחוז אחר ולבזבז זמן בנסיעות או לשלם שכירות כפולה או משולשת. יוכלו גם ללמוד מקצוע.

יש באיזור תל אביב מגוון גדול של אפשרויות תעסוקה. יוכלו להוליד ילד אחד או שניים ולא שבעה ולהשקיע בחינוך שלהם כדי לצאת ממעגל העוני.

ואם אני רוצה לגור בסביבה כפרית הילד שלי לא יוכל לקבל חינוך כמו כולם?

אה רוצה שהילד שלך יגדל בסביבה כל כך הומוגנית שלא יראה אף פעם עובד כפיים (או מהנדס. תלוי איפה הוא גר)?

האלטרנטיבה האחרת היא פשוט סוציאליזם - או אף גרוע יותר. שוויון בתוצאות אך לא שוויון בנטל.

הלא זה הכיוון שאליו גוררים את המדינה? הגדלת קצבאות, קרן ארנונה לחלוקה נוספת של מסים, השוואת זכויות מול משרתים בצבא, העדפה מתקנת באיוש תקנים ממשלתיים, העדפה מתקנת בוועדות תכנון ובניה (כמה חרדים לומדים אדריכלות?)

אני הכי בעד שוויון הזדמנויות ואפלייה מתקנת היכן שצריך. אבל לא ייתכן שהאפלייה המתקנת תנוצל בצורה צינית כדי לחתור כנגד הסירה.

אתה מציג את זה כאילו יש רק שתי אלטרנטיבות. או שוויון מוחלט או החזק ישרוד ושהחלש ימות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 15 דקות, Nemesis כתב:

הממשלה תמשיך לתקצב 12 שנות לימוד בסיסיות.

חלק נכבד מתקציב החינוך העירוני מגיע מכספי הארנונה. זה הכשל העיקרי בכל התוכנית שלך.

קח עוד דוגמה לעיוות שקיים כבר היום והתוכנית שלך רק תגדיל, שבמקרה אני מכיר כי אשתי עו״ס:

נער או נערה שמגיעים למצב שצריכים לעבור לפנימיה. משרד הרווחה, כדי לתת לרשויות תמריץ לא לשלוח ״סתם״ נערים לפנימיה, מממן רק חצי מהעלות בתנאי שחצי מגיע מתקציב העיריה\רשות מקומית.

אז מה קורה? לרשויות חלשות אין תקציב לממן חצי, אז הנערים שם לא מקבלים כלום, בזמן שברשויות חזקות יש כסף לממן חצי אז הנערים מקבלים מימון.

מה יוצא בסוף? משרד הרווחה מסבסד רשויות חזקות על חשבון החלשות..

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 18 דקות, David32 כתב:

מי יפקח?

כלפי חול, איך התעודה שלי תיהיה שווה משהו?

איך נוכל לאפשר תנועה/הכרה חופשית בחינוך/תעודות בין המחוזים? אתה לא תוכל.

אני לא יודע אם יש עוד מקומות בעולם בהם יש אוכלוסיה שדורשת לא ללמוד לימודי ליבה.

הכרה חופשית בחינוך / תעודות ייתכן ולא אפשר. יצטרכו לעבור מבחנים כדי לעסוק בתחום הספציפי. בתנועה חופשית אני לא רואה איפה הבעיה?

לפני 6 דקות, Night Driver כתב:

מה זה בסיסיות?

מה עושה מישהו שגר במחוז X ואין לו לשלם את מה שהמחוז קבע או שהמחוז החליט שאצלו אין לימודי ליב"ה והוא רוצה אותם?

ואם אני רוצה לגור בסביבה כפרית הילד שלי לא יוכל לקבל חינוך כמו כולם?

אה רוצה שהילד שלך יגדל בסביבה כל כך הומוגנית שלא יראה אף פעם עובד כפיים (או מהנדס. תלוי איפה הוא גר)?

אתה מציג את זה כאילו יש רק שתי אלטרנטיבות. או שוויון מוחלט או החזק ישרוד ושהחלש ימות.

מי שגר במחוז X ואין לו לשלם את מיסי המחוז, יחליט המחוז מה עושים איתו. בדיוק מה שקורה היום? מי שאין לו במחוז לימודי ליבה, יכול לעבור לגור למחוז עם לימודי ליבה.

בוודאי שיש יותר מ-2 אלטרנטיבות, אולם אותן אוכלוסיות חלשות שאנחנו רצים להגן עליהן חותרות כנגד כיוון הסירה ודורשות שלא יתערבו להן. אז איזו אפשרות אחרת יש לטווח ארוך?

לפני 6 דקות, פינדר כתב:

חלק נכבד מתקציב החינוך העירוני מגיע מכספי הארנונה. זה הכשל העיקרי בכל התוכנית שלך.

קח עוד דוגמה לעיוות שקיים כבר היום והתוכנית שלך רק תגדיל, שבמקרה אני מכיר כי אשתי עו״ס:

נער או נערה שמגיעים למצב שצריכים לעבור לפנימיה. משרד הרווחה, כדי לתת לרשויות תמריץ לא לשלוח ״סתם״ נערים לפנימיה, מממן רק חצי מהעלות בתנאי שחצי מגיע מתקציב העיריה\רשות מקומית.

אז מה קורה? לרשויות חלשות אין תקציב לממן חצי, אז הנערים שם לא מקבלים כלום, בזמן שברשויות חזקות יש כסף לממן חצי אז הנערים מקבלים מימון.

מה יוצא בסוף? משרד הרווחה מסבסד רשויות חזקות על חשבון החלשות..

את תקציב החינוך אפשר להפוך לממשלתי במקום מקומי.

בהחלט יש קוריוזים בהם רשויות חזקות נהנות יותר מתקציבים ממשלתיים בגלל מנגנון ההשלמה.

אולם כאמור, מה האלטרנטיבה? יש משיכה חזקה בחבל לכיוון הסוציאליסטי, עם דרישה נוספת לשיריון הגורמים לעוני.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 57 דקות, פינדר כתב:

ברור.

למה צריך ליבה? או תואר ראשון? או לימודים מקצועיים?

יש מן מוסד פלאים כזה שקוראים לו סמינר. נכנסת לשם בחורה חרדית עם השכלה בסיסית ותוך כמה חודשים היא כבר מוסמכת.

חלטורה ממוסדת.

image.thumb.png.c0750858864f6eee8ecc3ccd583e00ba.png

ספציפית בקלינאיות תקשורת אני שמח לבשר לך שהרמה המקצועית לא תרד כי אין רמה מקצועית

אני מבין את הכאב של אלה שלמדו שנים בשביל לעשות היום שום דבר - אבל זה באמת לימודים בשביל כלום. ואני אומר את זה מידיעה.

אם תשאל אותם ברור שהם ימכרו לך לוקשים על המקצועיות שלהם אבל זה ברור למה - ביום שהמחזור הראשון יוצא לשוק העבודה אין להם פרנסה.

אם לדעתך עדיף להשאיר את התור לבדיקות שמיעה על חצי שנה - שנה, העיקר שהקלינאיות ימשיכו להרוויח כמה עשרות בחודש - אני שומע, גם זו דעה.

פורסם (נערך)

סלח לי אבל אתה מקשקש שטויות בלי שיש לך שמץ של מושג.

הניסיונות של החכי”ם החרדים בכל מה שקשור לביטול דרישות התואר הזויות לחלוטין, וצודקים ב- 100% אלה שמתנגדים לכך.

אני לא אומר שכל החומר שנלמד בתואר רלוונטי לחלוטין, אבל להכשיר קלינאית תקשורת בחצי שנה, ינקום רק בילדים שיגיעו לטיפול.

(אם אתה חרדי, כמוני, אתה בטח גם יודע מה האינטרסים הסמויים של המהלך הזה, ולא - זה לא עזרה בהפחתת זמן לתורים, או עזרה במציאת עבודה.) 

עריכה אחרונה על ידי - XM -

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם
לפני 2 דקות, - XM - כתב:

סלח לי אבל אתה מקשקש בלי שיש לך שמץ של מושג.

מה אני אמור לענות על כזו טענה? אני דיברתי על משהו שאני מכיר. לא על 

לפני 4 דקות, - XM - כתב:

כל מה שקשור לביטול דרישות התואר

פורסם
לפני 26 דקות, נקודה טובה כתב:

ספציפית בקלינאיות תקשורת אני שמח לבשר לך שהרמה המקצועית לא תרד כי אין רמה מקצועית

אני מבין את הכאב של אלה שלמדו שנים בשביל לעשות היום שום דבר - אבל זה באמת לימודים בשביל כלום. ואני אומר את זה מידיעה.

אם תשאל אותם ברור שהם ימכרו לך לוקשים על המקצועיות שלהם אבל זה ברור למה - ביום שהמחזור הראשון יוצא לשוק העבודה אין להם פרנסה.

אם לדעתך עדיף להשאיר את התור לבדיקות שמיעה על חצי שנה - שנה, העיקר שהקלינאיות ימשיכו להרוויח כמה עשרות בחודש - אני שומע, גם זו דעה.

אתה לוקח תחום מאוד רחב ועמוק שמטפל במגוון בעיות וקובע שמי שיודע את הכל לא טוב כי זה שאתה מכיר לא משתמש בכל הידע שלו.

לא מכיר את התחום מבפנים אבל אני בטוח שקלינאי תקשורת שעובד עם כרותי מיתרי קול צריך ידע שונה לחלוטין מזה שעובד עם ילד עם ש' שורקת.

גם רופא עור שצורב יבלות כל היום למד 7 שנים עוד כמה התמחות ובפועל אפשר להכשיר איזה ילד שיעשה את זה תוך חודשיים. אתה היית הולך לילד הזה שעלול לפספס נגעטרום סרטני או ממאיר, לצרוב אותו ולגלות את זה כשהוא יחזור במקום אחר?

• מעניין 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 6 שעות, yd b-4 כתב:

שאלה טפשית (וגם לא מנומסת). 

ספציפית אני כן משלם מיסים ותודה לאל חי טוב ומתפרנס לא רע, עכשיו אתה רגוע? 

נכון שלא? 

הדיון היה על הקבוצה "החרדית" לא עליי באופן ספציפי. 

התשובה לגביי לא תעלה או תוריד לדיון במאומה אני פרט מתוך מיליון.

לא, שאלה חשובה. 

אחלה, כמה חרדים משלמים מיסים ועובדים?

לפני 6 שעות, yd b-4 כתב:

התשובה בסיסית הרבה יותר  מהרעיונות שאתה מעלה כאן. 

פשוט כל בני האדם נולדו עם תכונה של נותנים לך תיקח...

אבל אתה עדיין לא מצליח לתת שום ורק מתחמק.

וואלה, זה מה שהרב סיפר לך?שכל האנשים נוכלים לכן מותר לך?

עצוב מאוד.

לפני 6 שעות, yd b-4 כתב:

אני לא תומך בממשלה פשיסטית שהיא נגד חופש הביטוי. 

אתה תומך בממשלה הנוכחית?אתה תומך בממשלה פשיסטית כנגד חופש הביטוי.

את התירוצים תשמור לשיעור תורה.

לפני 6 שעות, yd b-4 כתב:

(זה שיעשע אותי לראות אייטם שמכתזית יצאה לכיוון איילון. כאילו זה אירוע מיוחד כל הפגנת חרדים הכי קטנה מתכזית מגיעה)

חחח, כל הפגנה של חרדים זה זריקת אבנים, שריפת פחים וונדדאליזם. אבל את זה כנראה שכחת לציין או שאתה בוחר להתעלם מזה. מדוע?

לפני 6 שעות, yd b-4 כתב:

ואין לי שום בעיה שתתבטא כרצונך רק קח בחשבון שבפורום ציבורי זכותי להעביר ביקורת על דעתך.

חחחח, אם לא הייתה לך בעיה לא הייתה בוכה ומתרץ תירוצים.

https://www.ynet.co.il/news/article/hyvoaqbgn

מישהו מעוניין לנחש לאיזה מפלגה הוא שייך?

פורסם
לפני 16 דקות, arturkopit כתב:

חחח, כל הפגנה של חרדים זה זריקת אבנים, שריפת פחים וונדדאליזם. אבל את זה כנראה שכחת לציין או שאתה בוחר להתעלם מזה. מדוע?

כי לא כל הפגנה של חרדים זה זריקת אבנים, שריפת פחים וונדדאליזם.

חרדים שחסמו צירים קיבלו זרנוק לפנים שהעיף אותם לרצפה. ומפגיני הרפורמה קבלו טפטופים מעל הראש כאילו למפעיל נתקעה הידית על המצב הכי עליון.

פורסם

לפני 5 שעות, נקודה טובה כתב:

אני שמח להודיע לך שלא, אין שום מאכער שיסדר לך רופא עור או בדיקות שמיעה ולא משנה אם אתה חילוני או חרדי.

אין לי כוח לחפש את הכתבה בערוץ 12, אבל יש גם יש!

לפני 7 דקות, נקודה טובה כתב:

ומפגיני הרפורמה קבלו טפטופים מעל הראש כאילו למפעיל נתקעה הידית על המצב הכי עליון.

אולי זה כוח עליון?

• מצחיק 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 29 דקות, נקודה טובה כתב:

כי לא כל הפגנה של חרדים זה זריקת אבנים, שריפת פחים וונדדאליזם.

אבל כל הפגנה זה חסימת כבישים, יפה.

לפני 29 דקות, נקודה טובה כתב:

חרדים שחסמו צירים קיבלו זרנוק לפנים שהעיף אותם לרצפה. ומפגיני הרפורמה קבלו טפטופים מעל הראש כאילו למפעיל נתקעה הידית על המצב הכי עליון.

ביום שחרדים יפסיקו לשרוף פחים, לתקוף שוטרים ואזרחים ולעשות ונדליזם-משהו שאף פעם לא קרה במחאות כנגד הרפורמה אז תבצע השוואות.

עד אז אל תעוות את המציאות, זה לא שיעור תורה פה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי הוא קיבל זימון למילואים והוא מנסה להשתחרר על אי שפיות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...