Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, Night Driver כתב:

עם עגלה. לא בטוח שהינ גם תינוק (פרקטיקה מוכרת אצלהם).

יש תינוק בעגלה. מצ״ב סרטון.

לפני כשעה, 3n כתב:

תקף גם לאילו שבקפלן ואו שאתה שומר את הטוב הזה רק לחרדים ?

תראה איך החברים שלך מהמשטרה מרביצים לחברים שלך החרדים.

את מי לגנות? אני לא רוצה לצאת צבוע..

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7474

• פינדר

6178

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5075

פורסם
לפני 13 דקות, פינדר כתב:

מה זאת אומרת את מי? את היועמשי"ת. 

• מצחיק 1
פורסם
לפני 30 דקות, פינדר כתב:

יש תינוק בעגלה. מצ״ב סרטון.

תראה איך החברים שלך מהמשטרה מרביצים לחברים שלך החרדים.

הילד הזה צריך לצאת מהמשפחה הזו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני לא יודע, אבל אותי זה מטריד.

העובדה שמחפשים בפינצטה אנשים שמפגינים נגד השלטון זה מדרון חלקלק.

שלא יספרו לנו ששלטון מחליפים בקלפי. עובדים קשה כדי שההצבעה תהיה למראית עין בלבד וגם אם יהיו בחירות לא באמת יהיה ניתן להחליף את השלטון.

אחד לאחד למה שהיה בהונגריה.

Screenshot_20260319_194743_Facebook.jpg

פורסם

זכורה לי תמונה של תינוק עם שטיחון וצעצועים חוסם אוטובוס/כביש בהפגנות נגד המהפכה החוקתית. זה היה מחזה מתוק משובב נפש וגימיק חמוד.

אף שוטר לא דמיין להכות באלה סנטימטרים מהראש שלו (על העגלה שלו!!!)  וגם לא לזרוק באזור שלו רימון הלם.

שוטרים מטומטמים אבל עם דיפלומה.

תפזרו את ההפגנה חוץ ממחזיקי העגלות ותעצרו אותם כירוגית עם כתב אישום על התעללות בחסר ישע.

מצידי גם שהרווחה יבדקו אם הם כשירים להחזיק בילדים.

הפראות שבה הם מטלטלים עולל חסר ישע והטראומה שהם גורמים לו על לא עוול בכפו היא שילוב של טמטום וחוסר אנושיות.

למען הסר ספק ההורים פושעים! וצריכים להענש על כך בכל חומרת הדין, אבל מי שאמון על שמירת שלום הציבור אמור להיות עם יותר מגרם מח בין האוזניים.

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 58 דקות, יבגניפ כתב:

תגידו, באיזה שלב מותר להתחיל לפקפק שאנחנו כפסע מנצחון באיראן?

מותר בכלל?

ונניח שלא.

נניח שלהריגת שכבת השלטון/פיקוד/הנהגה אין בכלל משמעות.

נניח שלהתגייסות המעצמה החזקה בעולם למה שנראה כחפיפה של 95% עם מטרות ישראל, אין חשיבות.

נתעלם לחלוטין מעובדה שנזק הטילים מאירן (לאחר הנטרול הראשוני) התברר כהרבה פחות משמעותי (עם כל הכאב על מי שאיבד את היקר לו) בהשוואה להערכות לגבי עשרות אלפי נפגעים.

וכמובן שכולנו מסוגלים לדחות סיפוקים ולהמתין מספיק זמן לפני שנקפוץ למסקנות.

לאור האמור - לא רק שלא פסע מנצחון - אלא כישלון מוחלט 😅

קיים איום רציני מאוד על עתיד כולנו - יכולת גרעינית פוטנציאלית ומאגר של אלפי טילים בליסטיים הנתונים בידי משטר שאינו מסתיר את כוונותיו.

השעון הסופר לאחור את קיצה של מדינת ישראל, הוא הדובדבן על קצפת העוגה האירנית.

תקיפה מצידם יכולה הייתה לקרות היום, מחר, בעוד שנה , או חמש שנים - יש כוונה, יכולת ורצון ולכן  אין סיבה לחשוב שזה לא יקרה.

מי שעיניו בראשו מבין כי יש לטפל בכך עכשיו ואם טראמפ יעשה זאת- מצויין ואם נתניהו דחף אותו - מצויין

האם יהיה רע כתוצאה מכך ? ברור.

אם לא יטופל עתה - תהיה קטסטרופה בעתיד.

וכאן נשאלת השאלה, מה אתה @יבגניפ היית עושה אחרת?

• אהבתי 2
   לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם

יש תחושה שעקום ההתקדמות של המערכה משתטח, ובשילוב עם חוסר אמון בממשלת ישראל ונשיא אמריקאי לגמרי בלתי צפוי הספקות מתעוררים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

תגידו, באיזה שלב מותר להתחיל לפקפק שאנחנו כפסע מנצחון באיראן?

מותר בכלל?

הבעיה שאתה מקשיב לשקרנים שאומרים לך כל פעם מחדש שאנחנו כפסע מניצחון, כי מה שמעניין אותם זה הפופולריות. מי ששיקר על ניצחון בעזה ובלבנון משקר לך על המועד לניצחון עכשיו.

במקום להקשיב להם ולהתבאס כל פעם מחדש, צריך להסתכל על העובדות ולהבין שאנחנו במלחמה שלא היה ניתן להימנע ממנה, ושעדיף לגדל את הילדים בריצות למקלטים מדי פעם מאשר בשואה גרעינית. זה כמובן לא מסיר אחריות מהממשלה לכל המחדלים שהם גרמו, ואולי עם הנהגה טובה היינו מגיעים למלחמה הזאת במצב יותר טוב ולא אחרי אסון לאומי, אבל שום דבר לא היה מונע אותה.

לדעתי, אנחנו במצב לא רע בכלל ביחס לסיטואציה.

איכשהו מצליחים לעבוד ולנהל שגרה, מחורבנת אמנם אבל עדיין. מוסדות המדינה מתפקדים, יש חשמל, יש מים, יש תחבורה ציבורית, יש בתי חולים, כמעט הכל פתוח.

האויב נואש ברמה שהוא יורה את הטילים שלו, שזה בערך הדבר האפקטיבי היחיד שיש לו שמסוגל להשפיע כאן, על אזרחים. אין לו דרך לפגוע משמעותית ביכולות שלנו להמשיך לתקוף אותנו או את האמריקאים, אז הוא יורה פצצות מצרר על אוכלוסיה אזרחית.

אתמול בלילה הם ירו 5 מטחים ברצף לכיוון ירושלים, כנראה כדי להשיג תמונת ניצחון של פגיעה בכנסת או משהו. ירו כמה מטחים על חיפה כדי לפגוע בבתי זיקוק, עשו קצת עשן שכבר הספיקו לתקן. כל זה בשביל שיהיו להם תמונות אמיתיות ולא ai למכור לחיילים שלהם שעוד נאמנים להם. לדעתי זאת רמת עולב רצינית.

זה אמנם מלחיץ, מתיש, מעיק, וסכנת מוות. אבל אם זה ימשיך ככה ולא ייעצר בגלל פוליטיקאים חלשים, זה יקנה לנו שקט לתקופה ארוכה מאד וישנה דרסטית את האזור כולו. 

• אהבתי 1
  • מעניין 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעה, waterman כתב:

וכאן נשאלת השאלה, מה אתה @יבגניפ היית עושה אחרת?

אנסה להסביר איך אני רואה את זה:

אני לא מנהל ויכוח על האיום מאיראן, או מהצפון או מעזה. נשים את זה בצד לרגע. אני מתווכח על התוצאה ועל התהליך. הצבא מכוון למלחמות גדולות בצפון מול איראן בערך 20 שנה, אולי יותר. האם השגנו את ההכי טוב שאפשר בהנתן כל הפרמטרים האובייקטיבים (גודלה של איראן, תקציבים, שליטה שלהם בחלק גדול משוק הנפט העולמי ומיצרי הורמוז)? אולי. אני לא יודע.

מה אני כן יודע? כאזרח, אני חי במציאות בה בערך מאז 2009 מבטיחים לי שהרתענו את החמאס ובזמן האחרון מספרים גם שהבסנו אותם והם לא איום יותר (אבל בחדשות מספרים שמצאו טילים חדשים ברצועה, שיוצרו ככל הנראה לאחרונה). חיזבאללה הוא איום לפחות מאז סוף מלחמת לבנון השניה. לפני שנה וחצי בערך כבר סיפרו לנו שהאיום הוסר. אבל הם מצליחים לייצר מטחים של עשרות ומאות רקטות לכיוון ישראל כשהם רוצים. את איראן נצחנו לדורות קדימה, וגם הסרנו את האיום של הטילים ושל פרויקט הגרעיון לפני פחות משנה. אבל הם עשו קאמבק, ועכשיו הם פה שוב, ועכשיו שוב חיסלנו אותם לנצח נצחים - כלומר גג עד 2027, אז שוב נכנס לממדים, ואם לא יהיה שינוי אדיר בחברה הישראלית - נשמע שוב את אבא ביבי מספר לנו שהפעם זה אמיתי.

במקביל לכל זה, נתניהו, שהוא אמן שחמט רב מימדי וגם יש לו את הפין הכי גדול בהיסטוריה של הפינים, רב באופן גלוי עם נציג היוריסטוקרטיה השמאלני סולברג על עוד איזו יועמשית, הפעם של ועדת הבחירות. וגם פה הקונטקסט ברור, נכון? מכינים אותנו. אסור שמישהו חוץ מתניהו יהיה ראש הממשלה. בפעם הקודמת העבדים המשיכו לקרוא לו "ראש הממשלה שלנו" וסרבו לכנות כך את בנט. בפעם הזו לך תדע מה יהיה. אם יהיה בכלל. אפשר לצרף לזה עוד כמה בעיות מבניות בחברה הישראלית, כמו הזקפה הלאומית האוטומטית, שחוצה בערך את כל המחנות מהעבודה מרצ ועד כמובן לימין גבול נערי הגבעות, ומתקבלת פה בכל פעם שיש איזה דיווח שהשמדנו, הרגנו, הסרנו, זיי**, פגענו, הרתענו.

ואני שואל: בהנתן שאנחנו מסכימים שאיראן, חמאס, חיזבאללה הן איום על ישראל - האם אתה סומך בעיינים עצומות על תהליכי קבלת ההחלטות ואופן ניהול המלחמה בכל זירה, אחרי 15 - 20 שנים של כשלונות ברורים? האם אתה מרגיש בנוח עם זה שהאנשים שמנהלים את כל הדבר הזה - מהמלך ביבי ועד לצבא וגופי בטחון אחרים - לא נותנים לך בערך שום דין וחשבון על כלום? כלומר, חלקם עוד בערך כן. אבל הדרג הנבחר לא. האם אתה מרגיש בנוח עם סיפורים על זה ש"איראן לא יכולה לייצר טילים יותר", שמונה חודשים אחרי שכבר סיפרו לנו משהו כזה וגילינו שזו פיקציה? 

אנחנו חיים במדינה דמוקרטית. המינימום הוא שנבחרי הציבור אמורים לתת לנו דיון וחשבון. אבל הם לא. ולא רק שהם לא - הדרישה מהם לעשות את זה הולכת ופוחתת. ואנחנו מוצאים את עצמנו במלחמה שלישית או רביעית או חמישית תוך אותה קדנציה של נתניהו, כשעד היום הוא לא נתן אפילו דין וחשבון על מה שקרה עם הראשונה ביניהן, ובטח לא על השקרים שהפיץ, יחד עם מערכת הבטחון, על הישגיה של ישראל בסבב הקודם.

וכדי לענות על השאלה שלך: אני, יבגני, לא צריך לשבת בכסא ראש הממשלה ולענות על שאלות היפותטיות מה הייתי עושה אחרת. אלא כאזרח אני חושב שמגיעה לי התשובה: האם המדינה עשתה את המקסימום שיכלה, בהנתן כל מה שקיים מסביב? אני לא יודע. אתה יודע? 

• אהבתי 4
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 19 דקות, יבגניפ כתב:

וכדי לענות על השאלה שלך: אני, יבגני, לא צריך לשבת בכסא ראש הממשלה ולענות על שאלות היפותטיות מה הייתי עושה אחרת. אלא כאזרח אני חושב שמגיעה לי התשובה: האם המדינה עשתה את המקסימום שיכלה, בהנתן כל מה שקיים מסביב? אני לא יודע. אתה יודע? 

תודה על תגובתך.

אני מחשיב אותך לבר פלוגתא ראוי (ותחסוך ממני את הפאסיב-אגרסיב, קיבלת מחמאה - תזרום איתה).

לא, אני לא יודע.

במבט רטרואקטיבי בוודאי שתמצאנה טעויות ויתגלו שיקולים מוטעים, זו טבעה של ההיסטוריה - חוכמה בדיעבד.

האם כל הצעדים וההחלטות שקיבלת (לא אתה, ייבגני גנרי כלשהו) בעבר היו מיטביות? כאלו בסיסיות כמו מה ללמוד, היכן לגור, עם מי להתחתן וכמה ילדים להביא (😊).

במידה ו תשובה לכל הנקודות חיובית, אני מתקשה להבין אין אדם כל כך מוצלח ומצליח מבזבז את זמנו על התדיינות איזוטרית מול אחרים, שאיש מהם לא שוכנע לעבור צד עד כה.

צריך לזכור שאנחנו עומדים מול אומה בת כ-100 מיליון נפש השולטת על שטח הגדול בהרבה מצרפת וללא גבול משותף (בפרפרזה על כיבוש צרפת ע״י הגרמנים), שהנהגתה חרטה על דיגלה את השמדת ישראל וגייסה לשם כך כמה פרוקסיס פוטנטיים.

אז בהיבט על, אנחנו כמדינה זעירה שקל לבודד אותה ולתקוף את מרכזי האוכלוסייה שלה באמצעות נשק סטטיסטי, די בסדר במערכה זו.

האם הכל מושלם? לא ולא.

האם יש מקום לתהייה וביקורת? ודאי וודאי.

כל שאני יוצא לכאורה נגדו הוא תעשיית הדיכדוך והתמקדות במה שאין מצד כמה מהכותבים, בעוד אין להם ממש מושג מה קורה ברקע.

עריכה אחרונה על ידי waterman
  • אהבתי 1

פורסם
לפני 20 דקות, waterman כתב:

במבט רטרואקטיבי בוודאי שתמצאנה טעויות ויתגלו שיקולים מוטעים, זו טבעה של ההיסטוריה - חוכמה בדיעבד.

הטענה שלי היא שזה קורה, כי אין שום תהליך הפקת לקחים, כי יש פחות ופחות ציפיה שיהיה אחד בכלל.

לפני 21 דקות, waterman כתב:

אני מתקשה להבין אין אדם כל כך מוצלח ומצליח מבזבז את זמנו על התדיינות איזוטרית מול אחרים, שאיש מהם לא שוכנע לעבור צד עד כה.

לדיונים באינטרנט אין מטרה לשכנע אף אחד אחר. השרשור הזה בן 15 נראה לי. בספק כמה אנשים פה שינו את הדעות הפוליטיות שלהם מאז שנפתח :)

לפני 21 דקות, waterman כתב:

כל שאני יוצא לכאורה נגדו הוא תעשיית הדיכדוך והתמקדות במה שאין מצד כמה מהכותבים, בעוד אין להם ממש מושג מה קורה ברקע.

אבל זו בדיוק הבעיה. מתי בפעם האחרונה נתקלת בביקורת כלשהי על המצב, שלא תוראה כ"תעשיית דכדוך" או משהו דומה?

זה הרי בדיוק זה. אפשר לנהל מלחמת נצח, לא לתת דין וחשבון לאזרחים על ההכנה למלחמה. על המון דברים. ולהשתיק את הביקורת תמיד כי הציפיה היא לסתום כל עוד יש אש, להציג אלטרנטיבה (כמו שאתה שאלת אותי מה אני הייתי עושה - וזה לא פסיב אגרסיב), ולא לתת יד לתעשיית הדכדוך. ואני רואה את זה לא רק בפורום, אלא אצל אנשים מכבודים ורהוטים שאני עוקב אחריהם או נתקל בפוסטים שלהם לפעמים ברשתות.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 35 דקות, waterman כתב:

אתה יכול להגיד בכנות שאתה מאמין שהשיקולים של ראש הממשלה כרגע, הם כולם לטובת המדינה ולמען הבטחון?

הוא לא עורך גם בימים אלו סקרים? הוא לא מקבל החלטות לפי הערכה שלו לגבי ההשפעה שלהן על הבחירות הקרובות?

• אהבתי 2
  • מעניין 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני כשעה, פינדר כתב:

אתה יכול להגיד בכנות שאתה מאמין שהשיקולים של ראש הממשלה כרגע, הם כולם לטובת המדינה ולמען הבטחון?

הוא לא עורך גם בימים אלו סקרים? הוא לא מקבל החלטות לפי הערכה שלו לגבי ההשפעה שלהן על הבחירות הקרובות?

Fun fact: עד כה האירנים ירו לכאן כ-360 חימושים בעוד אנחנו והאמריקאים תקפנו כ-15,800 מטרות.

אם זה ניצחון או הפסד (או בכלל אנקדוטה חסרת משקל), שכל אחד יחליט לעצמו

עריכה היות ותחילת התגובה נמחקה:

יתכן מאד שחלק משיקולי נתניהו נגוע, כנ״ל לגבי סקרים.

כנ״ל ניתן לומר על סקרים הנערכים ע״י מועמדים/מתמודדים, ערוצי טלביזיה וכו׳, אף אחד לא עושה זאת לשם שמיים - כולם מנסים להבין את הלכי הרוח בעם ואולי לכוון למכנה המשותף הנמוך ביותר.

עם זאת, לפעמים מתעוררת התחושה שמתמקדים כאן בטפל במקום בעיקר, בחור שבגרוש במקום בגרוש.

ברור לחלוטין שכושר ההרתעה של מדינת ישראל התעצם וכי שיתוף הפעולה עם האמריקאים, בעיקר לאור הכתף הקרה מהאירופאים, יניב דיבידנדים רבים בעתיד.

האם בזכות נתניהו, למרות נתניהו, בגלל מפלצת הספגטי המעופפת? שכל אחד יסיק מסקנות לבד.

עריכה אחרונה על ידי waterman
ההודעה המקורית נמחקה

פורסם

איך זה קשור לשאלה שלי?

לפני 16 שעות, asix כתב:

העובדה שמחפשים בפינצטה אנשים שמפגינים נגד השלטון זה מדרון חלקלק.

בערוץ 14 אומרים את האמת, לשם שינוי.

״הסתה מבפנים״, מחאות וכו׳.

image.thumb.png.0b4548be05f1ba306aefc9b2f302a249.png

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...