Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

ומה זה שונה מפה?

לימודי הנדסה בטכניון או באוניברסיטת תל אביב יבטיח לך עתיד באחת מהחברות המובילות כבר בשנה ב'

קודם כל לא, ממש ממש לא.

דבר שני - הטכניון ואוניברסיטת תל אביב (וכל שאר האוניברסיטאות הציבוריות) הם מוסדות הלימוד הכי זולים בארץ. זה בדיוק ההפך מהיוקרתיות האלה שבארהב שהן הכי יקרות שיש..

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 3 שעות, David32 כתב:

שוב, המדינה שעל הסמל הכנראה הכי מוכר שלה רשום "Give me your tired, your poor, your huddled masses yearning to breathe free, the wretched refuse of your teeming shore."

וכל זה בשביל להגשים את  "החלום האמריקאי" במקרה שלנו זה לא ככה

פורסם (נערך)
לפני 25 דקות, RK כתב:

אני רואה שעברנו ל-Chewbacca defense... מעלה טענה לא קשורה (הסללה למקצועות שדורשים השכלה גבוהה כלכידה במעגל של הלוואות סטודנטים) ואז בלימה והתחמקות.

לא העלאתי טענה כזאת. להיפך, טענתי שאין הסללה. אולי כדאי שנעבור על זה שוב?

התלוננת על זה שעושים תואר במדעי הכלום (ובגלל זה לא מצליחים להחזיר הלוואות) -> הגבתי שאם המדינה לא מסלילה להשכלה שמקדמת את האינטרסים שלה היא עושה טעות -> שאלת אם ישראל או ארהב עושות זאת -> עניתי שלא וזה לא תקין. 

איפה הסללה כלכידה במעגל של הלוואות סטודנטים? להיפך, אם יובל כתבתי שאם אתה מסליל לאן שהמדינה צריכה לא צריך שיהיו הלוואות סטודנטים. 

לא בלימה, לא התחמקות. לא מבין למה לזלזל.

לפני 25 דקות, RK כתב:

כי אתה מנסה לקחת משהו לגיטימי (קיזוזים במסים הם לרוב על הוצאה שהולכת על ייצור הכנסה. עיקרון צודק ונכון) ומנסה לקחת את זה כי מישהו מוצלח מדי.

שום דבר מזה פה הוא לא kill the rich ולא "בוא נדפוק אותם כי הם מוצלחים".

קודם כול, זה לגיטימי כשאני רוצה לעודד את זה, זה לא לגיטימי כשאני לא רוצה לעודד את זה או אם אני צריך כסף.

שנית, אפשר גם לבוא לטענה הזאת בהפוך על הפוך. אתה רוצה לקזז על הוצאות מסויימות כי זה הולך על ייצור הכנסה? וזה צודק ונכון? התואר שלי הולך לייצור ההכנסה (לא פחות מברלינגו שמייצרת הכנסה לאינסטלטור). קזז לי. 

לפני 25 דקות, RK כתב:

זאת בהחלט בעיה.

איפה טיעון? איפה תשובה?

ובכלליות, אתה רואה שאין פה שום דבר שקשור לקומוניזם?

עריכה אחרונה על ידי David32

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 3 דקות, Ooga כתב:

קודם כל לא, ממש ממש לא.

דבר שני - הטכניון ואוניברסיטת תל אביב (וכל שאר האוניברסיטאות הציבוריות) הם מוסדות הלימוד הכי זולים בארץ. זה בדיוק ההפך מהיוקרתיות האלה שבארהב שהן הכי יקרות שיש..

אבל התנאי קבלה שלהם הם הכי קשים.

למכירה אתה משלם יקר עם תנאי קבלה נמוכים 

פורסם (נערך)
לפני שעה, עדי-אל כתב:

בישראל לא.

כנראה שלא קראת ספרות ילדים ישראלית של שנות ה50-70.

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 26 דקות, David32 כתב:

שום דבר מזה פה הוא לא kill the rich ולא בוא נדפוק אותם כי הם מוצלחים

אבל בגדול המסר הוא כן לדפוק אותם כי הם מצליחים והם אשמים בבעיות שלך. זה בעיקר סוג האנשים שמצביעים לפוליטיקאים כאלה.

אני לא חושב שזה רע לסבסד השכלה גבוהה ושירותי בריאות. פשוט הגישה הזאת חולה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 3 שעות, David32 כתב:

כן, אם אתה אקסטרמיסט. או שסך הכול לעלות קצת מיסים לאלה שמרוויחים בטופ של הטופ ולסגור להם את האופציה לא לשלם שקל מיסים. למה זה כזה נורא? ואיך זה הופך ל kill the rich, או הופך אותי לקומוניסט? 

באמת שאני לא מבין את זה. לא מדובר על מיסוי רומן... 

הבעיה היא בעיקר בחברות בינלאומיות, במיוחד בתחום התוכנה, וזה כבר עניין גלובלי, כמו המון חברות שעבורן אירלנד היא סוג של מקלט מס. כן, יש צורך לטפל בנושא הזה אבל כאמור, זה כבר עניין של הסכמים בינלאומיים וכלכלה גלובלית. 

פורסם
לפני 2 דקות, SlowRide כתב:

אבל בגדול המסר הוא כן לדפוק אותם כי הם מצליחים והם אשמים בבעיות שלך. זה בעיקר סוג האנשים שמצביעים לפוליטיקאים כאלה.

באותה מידה אתה דופק אותי שיש מדרגת מס של 50% למי שמרוויח מעל 700K בשנה. תוריד אותה, היא קיימת רק כי הם מצליחים. תשאיר את המדרגה של 47% שתקפה ל 500K בשנה. או שתוריד גם אותה ותשאיר את ה 35%.

אם הקומוניזם שלכאורה אני קשור אליו מסתכם בזה שאני מסכים שצריך להוסיף מדרגת מס למי שמרוויח (נניח) מיליון וחצי בשנה, ולהפסיק לסבסד טנדרים (שוב, סתם כדוגמא, אם כי בזה אני באמת תומך). אז זאת הגדרה מעניינת לקומוניזם, כנראה שאני חוטא בזה. 

- By lifting money bags

פורסם (נערך)

זה בסדר. בפורום הזה גם מי שתומך בתחבורה ציבורית נורמלית מכונה "קומוניסט", בד"כ בתוספת עד כמה הערות בנימה שלילית. כאילו אנחנו ארה"ב של שנות ה-60 שמקימה פרברים בלי הכרה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אני מדבר על ברני, לא עליך. מי שמנסה להסית את המוצלחים פחות נגד המוצלחים יותר, הוא רע לכולם.

זה לא באותה מידה, זה בנוסף. יש מצב נתון, רוצים לשנות אותו ככה שקבוצה ספציפית תשלם יותר.

אולי במקום לנסות לקחת יותר כסף מאנשים, צריך לנסות לבזבז פחות כסף?

אם לוקחים לאנשים חצי מההכנסות למיסים ועדיין אין מספיק כסף, זה קצת מזכיר לי את הכתבות האלה על הייטקיסטים רווקים שמתלוננים שקשה להם לסגור את החודש.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 45 דקות, David32 כתב:

לא העלאתי טענה כזאת. להיפך, טענתי שאין הסללה. אולי כדאי שנעבור על זה שוב?

התלוננת על זה שעושים תואר במדעי הכלום (ובגלל זה לא מצליחים להחזיר הלוואות) -> הגבתי שאם המדינה לא מסלילה להשכלה שמקדמת את האינטרסים שלה היא עושה טעות -> שאלת אם ישראל או ארהב עושות זאת -> עניתי שלא וזה לא תקין. 

אם ככה אז אני בכלל לא מבין מה הקטע בטענה. אם מישהו מספיק מטומטם כדי לקחת הלוואת סטודנטים בשביל תואר שלא יקנה לו תעסוקה ראויה, הבעיה לחלוטין שלו. המדינה ממש לא צריכה להתערב לטובתו.

לפני 49 דקות, David32 כתב:

קודם כול, זה לגיטימי כשאני רוצה לעודד את זה, זה לא לגיטימי כשאני לא רוצה לעודד את זה או אם אני צריך כסף.

בחיי שלא הבנתי.

לפני 49 דקות, David32 כתב:

התואר שלי הולך לייצור ההכנסה (לא פחות מברלינגו שמייצרת הכנסה לאינסטלטור). קזז לי. 

טיעון טוב לדעתי. וואלה מסכים.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני כשעה, David32 כתב:

התואר שלי הולך לייצור ההכנסה (לא פחות מברלינגו שמייצרת הכנסה לאינסטלטור). קזז לי. 

אתה מדבר על ישראל או על אמריקה?

בישראל התואר כבר מסובסד, כך שלקזז את העלות שלו מהמס שלך, זה סבסוד כפול.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

בישראל התואר מסובסד, ויש גם הטבת מס בשנה שאחרי סיום הלימודים. ואאל"ט גם לחצי שנה אחרי תואר שני (תקנו אותי לגבי נפרטים), כך שגם רכיב זה קיים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בארץ כן, אבל דיברנו על ארה"ב, לא? אז זה לא שאין מקום לטיעון.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 5 דקות, RK כתב:

טיעון טוב לדעתי. וואלה מסכים.

בסך הכול לדעתי אנחנו כן  יכולים להסכים על רוב הדברים, פשוט יש בינינו קצר שחלקו גם באשמתי וחלקו באשמתך והרצון לקפוץ לקיצון. אבל לא נורא, אני מוכן להיות קומוניסט בעינייך.

Идеи на тему «Быстрое сохранение» (16) | цитаты лидера, небольшие цитаты,  надписи

3>

לפני 7 דקות, RK כתב:

אם ככה אז אני בכלל לא מבין מה הקטע בטענה. אם מישהו מספיק מטומטם כדי לקחת הלוואת סטודנטים בשביל תואר שלא יקנה לו תעסוקה ראויה, הבעיה לחלוטין שלו. המדינה ממש לא צריכה להתערב לטובתו.

אם כול החוב הוא רק לאנשים שבחרו מקצועות חרבנה - הייתי מסכים, ואם זה כך אז יש בעיה אחרת - אתה מלווה לאנשים שאתה יודע שהם לא יכולים להחזיר. זה גם דורש שינוי גלובלי לא?

כך או כך, צריך שינוי. אם זה ככה אז צריך לתקן את הבעיה, אם לא כולם עם מקצועות חרבנה אז זה אומר שכולם צריכים לקחת הלוואה רק כדי לאפשר לעצמם תעסוקה ראויה וגם פה צריך שינוי כדי לממן רק מקצועות יצרניים שעומדים עם האג'נדה שלך כמדינה, ולא לממן (וגם לא ללוות) למקצועות לא נחוצים (מעבר לX מסויים שכן צריכים כדי לשמר את הידע).

כן, זה קצת קומוניסטי כי שלטון שמכתיב מה ילמדו לפי צרכיו, אבל זה גם שלטון ששם את הכסף ולא רוצה לבזבז אותו על משהו שלא עומד במטרותיו.

לפני 1 דקה, פינדר כתב:

אתה מדבר על ישראל או על אמריקה?

ארהב, בישראל אין בעיה של חובות על לימודים.

- By lifting money bags

• תוכן חדש...