Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 11 דקות, אליה כתב:

קטע.

יש לי חבר, ימני על מלא אגב, שכבר ב-96' לטענתו, לא הצביע לביבי, כי הוא קלט שמשהו שם מזויף אצל הגיבור של הליכוד..

זה שהוא ימני לא אומר שהוא מטומטם.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, פינדר כתב:

פעם מלחמות היו מוגבלות לקו החזית

לא הן לא.
פעם מלחמות היו מוגבלות לקו החזית כי היה לך צבא מספיק גדול ועומק אסטרטגי כדי לעצור אותן בקו החזית גם כשהוא מופתע. אם לא היה לך את שני אלה טנקים מצריים היו שועתים לת"א.
היום אין לך לא צבא גדול ולא עומק אסטרטגי ובגלל זה מחבלים של חמאס עם טנדרים הצליחו לכבוש לזמן קצר ישובים בישראל ולהשיג שליטה חלקית על ערים בישראל, מה שצבא מצרי לא הצליח לעשות גם ביום כיפור עם דיוויזיות של טנקים וחיל אוויר.
המינימום הוא צבא גדול שיוכל להתמודד עם מתקפת פתע מכמה חזיתות, לזה צריך להוסיף עומק אסטרטגי.
בעזה צריך להקים קו מוצבים לפני בתי התושבים, אני גם תומך בסיפוח של השטח שעליו ישב אותו קו מוצבים. מי שתוקף אותך צריך לשלם מחיר ואיבוד שטח זה מחיר, עזה צריכה לאבד שליש משטחה.
בלבנון אם לא רצועת בטחון כמו שהייתה אז שטח מפורז בצד הלבנוני.

לפני 14 דקות, Night Driver כתב:

זה שהוא ימני לא אומר שהוא מטומטם.

כל ביביסט הוא ימני אבל לא כל ימני הוא ביביסט.
כל ביביסט הוא מטומטם.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1
  • מצחיק 3

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 18 דקות, farkash7 כתב:

היום הוא לא מסוגל לנהל מלחמה במקביל מול חמאס וחיזבאללה.

לצבא אין בעיה לנהל מלחמה מול שתי חזיתות באופן מלא, הבעיה היא שאתה מתמודד מול ארגוני טרור וזה אומר שהאוכלוסייה האזרחית שלך בחזית בכל נקודה בארץ, זה דבר שלא היה קיים מול צבאות אחרים ברמה הזו. זה השיקול העיקרי בפתיחה של עוד חזית מלאה מול חיזבאלה שבמקרה הזה, זה כנראה אומר שגוש דן, המרכז העסקי של המדינה, יהיה מושבת לחלוטין וכנראה לתקופה ארוכה. לגבי חמאס, אנחנו יודעים שממש לא מעניין אותו שכל רצועת עזה חרבה והאזרחים שם נלחמים על מזון, לגבי חיזבאללה? אני לא יודע. יש לי תחושה שזה ארגון קצת שונה מחמאס אבל גם חזק הרבה יותר עם אספקה רציפה של נשק מתקדם מאיראן. 

פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, Supertigre כתב:

לצבא אין בעיה לנהל מלחמה מול שתי חזיתות באופן מלא

ואני אומר שזה בולשיט וסיפורי סבתא שמספרים לנו בתקשורת. אם זה היה נכון דה פאקטו כבר הייתה מתחילה מלחמה בצפון, הרי גייסת את כולם פחות או יותר, פינית את כל התושבים שלך מהצפון עשית את כל ההכנות הנדרשות אז למה לא? הרי זו רק שאלה של זמן עד שזה ידרש. כבר שילמת את מחיר ההכנות למה לא עכשיו?

לצבא בהחלט יש בעיה. אין לו מספיק כוח איכותי כדי לנהל מערכה ולשמור על סטנדרט גבוה כפי שהוא רוצה בשתי החזיתות הללו.
אין לך מספיק מסוקי קרב כדי לתמוך במערכה כזו, מה שיש לך בקושי מספיק לעזה.
אין לך מספיק מסוקים כדי להסיק כוחות במערכה כזו ואלו שיש לך הם יסעורים עתיקים מתקופת האבן.
אין לך מספיק טנקי מרכבה סימן 4 ומעלה כדי לתמוך במתקפה כזו.
אין לך מספיק נגמשי"ם איכותיים.
אין לך מספיק חיילים מאומנים, כל חטיבת הקומנדו עכשיו בעזה+גולני+נח"ל+גבעתי+צנחנים מי בדיוק ילחם בצפון?

הדבר היחיד שיש לך מספיק הוא מטוסים, אבל גם אלה תלויים באספקת נשק אמריקאית ובשלב מסויים יפסיקו להיות רלוונטיים כי המערך שחיזבאללה בנה שם הרבה יותר מבוצר והרבה יותר גדול ומתוחכם ממה שיש בעזה.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם

זה לא שאנחנו לא יכולים אלא שאין לנו סיבה לעשות את זה.

ברור שכשאתה נלחם בכמה חזיתות אתה מתעדף את הכוח ההכי איכותי שלך בין המשימות וזה עולה לך בדם.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

דווקא אומרים ששר הביטחון רצה לפתוח חזית בצפון במקביל אבל ביבי עצר אותו כי האמריקנים ביקשו.

אני לא מבין בזה כלום אבל ממה ששמעתי וראיתי יש לי הרגשה שהצבא מסוגל להרבה יותר ממה שמתירים לו לעשות. במיוחד בזירה הצפונית, ששם נרטיב המגנים האנושיים פחות חזק.

ביבי פשוט אלוף בלהכיל הכל על חשבון אזרחי ישראל.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 2 דקות, SlowRide כתב:

ביבי פשוט אלוף בלהכיל הכל על חשבון אזרחי ישראל

אני לא יודע אם זה המצב במקרה הספציפי אבל עצם זה שהדבר הזה בכלל עולה כאפשרות סבירה מאוד הוא כבר בעייה רצינית בפני עצמה.

פורסם (נערך)
לפני 16 דקות, Night Driver כתב:

זה לא שאנחנו לא יכולים אלא שאין לנו סיבה לעשות את זה.

ברור שכשאתה נלחם בכמה חזיתות אתה מתעדף את הכוח ההכי איכותי שלך בין המשימות וזה עולה לך בדם.

אין לך סיבה לעשות את זה?
אני מבין שאתה לא מחובר ממש למה שקורה בצפון, חיזבאללה דה פאקטו יצר רצועת בטחון בשטח ישראל. ישראל פינתה את כל האזרחים שגרים בטווח של 7 ק"מ מגבול הצפון. ישראל מותקפת בכל יום בעשרות טילי נ"ט ורקטות ואני לא מדבר על מוצבים אני מדבר על ערים וישובים.
אפשר לומר שחיזבאללה כבש את כל השטח שנמצא בטווח של 7 ק"מ מהגדר, אף ישראלי לא גר שם יותר.
איזו עוד סיבה אתה צריך? ואני מתעלם לרגע מהמערך הרקטי האדיר שהוא בנה שם ושאותו הוא יכול להפעיל נגדנו כי גירד לו בגב ערב לפני.

נראה לי שאתם נמצאים תחת קונספציה, אנחנו לא מתחילים מלחמה בצפון כי אין לנו מספיק כלים לעשות את זה, זה לא עניין של תיעדוף כוחות, זה עניין של חוסר יכולת.
תיעדוף כוחות זה לשלוח את סיירת מטכ"ל לחסל את נסראללה מעבר לקווי האוייב במקום את סיירת צנחנים.
תיעדוף כוחות זה לא לשלוח מילואימניקים עם מרכבה סימן 3 כחטיבת חוד כדי לפתוח את הדרך לביירות - זו משימת התאבדות לא תיעדוף.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם

מסכים שיש חוסרים בתחומים מסוימים (עוד כשלון של ביבי), אבל אלו לא חוסרים שאמורים למנוע מלנהל מערכה שתמיד הסתמכה בעיקר על צבא המילואים. 

פורסם

לפני 1 דקה, farkash7 כתב:

אין לך סיבה לעשות את זה?
אני מבין שאתה לא מחובר ממש למה שקורה בצפון, חיזבאללה דה פאקטו יצר רצועת בטחון בשטח ישראל. ישראל פינתה את כל האזרחים שגרים בטווח של 7 ק"מ מגבול הצפון. ישראל מותקפת בכל יום בעשרות טילי נ"ט ורקטות ואני לא מדבר על מוצבים אני מדבר על ערים וישובים.

מאוד מחובר. המשפחה של אשתי צפונית ויש לי חברים מפונים מראש הנקרה וממצובה.

אני ממש לא אומר לא לטפל שם במלוא הכוח אלא שאם נחכה קצת כדי לקבל תוצאות יותר טובות אז אפשר.

במקביל צריך גם לגבות מחיר ממדינת לבנון ולא רק מהחיזבאללה.

הופצץ יישוב אז עפה תחנת כוח בבירות.

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, Supertigre כתב:

מסכים שיש חוסרים בתחומים מסוימים (עוד כשלון של ביבי), אבל אלו לא חוסרים שאמורים למנוע מלנהל מערכה שתמיד הסתמכה בעיקר על צבא המילואים. 

זה לא חוסרים זה חוסר יכולת כבר.
כשאתה יורד מ-5 טייסות מסוקים ל-2 (ועוד שוקל לסגור אחת מהשתיים עד לפני 7.10) זה חוסר יכולת, לא חוסרים.
כשאתה סוגר חטיבות שריון במילואים זה כבר לא חוסרים זה חוסר יכולת.
כשאתה סוגר גדודי חי"ר במילואים זה כבר לא חוסרים זה חוסר יכולת.

חוסרים אפשר להשלים.
אי אפשר להקים עכשיו 3 טייסות מסוקי קרב.
אי אפשר להקים עכשיו אוגדות שריון נוספות.
אי אפשר להקים עכשיו חטיבות חי"ר חדשות במילואים.
אלו דברים שפשוט אי אפשר לעשות. אלו יכולות שפירקת שהמשמעות שלהן הן חוסר יכולת להתמודד עם תרחישים, מסתבר למשל שמלחמה מול חיזבאללה+חמאס במקביל הוא תרחיש כזה.
אני לא מדבר בכלל על מערכים לוגיסטיים שפירקת ובלעדיהם לא ניתן לתחזק כוחות כאלה.

לפני 4 דקות, Night Driver כתב:

אני ממש לא אומר לא לטפל שם במלוא הכוח אלא שאם נחכה קצת כדי לקבל תוצאות יותר טובות אז אפשר.

אי אפשר לחכות עם כל הכבוד, אלו סיפורים שאנחנו מספרים לעצמנו. לפנות את כל ישובי הצפון ולהגיד "אפשר לחכות" זה קשקוש.
אפשר גם לא להחזיר אותם לגור שם ובכלל לא לצאת למערכה נכון? בשביל מה לשלם במאות-אלפי הרוגים, שפשוט יגורו בטבריה דרומה.

יש פה פשוט חוסר יכולת. אם היה לצבא את היכולת הוא כבר היה מתחיל מזמן מערכה בצפון.

פורסם

לא מסכים איתך.

זה כמו להגיד שנכשלנו בדרום כי היישובים לא חוזרים עדיין הביתה.

אתה כבר נמצא במלחמה בצפון רק שאתה יכול עדיין לשלוט על העצימות שלה אז למה שלא תמנף את זה לטובתך?

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

צריך גם להזכיר שבלבנון יש מספר דומה של מפונים, וששם מימדי הנזק גדולים בהרבה מאצלנו. כרגע זה נחשב עימות בעצימות נמוכה.

כשתתחיל מערכה אמיתית (וזה בטוח יתחיל) הלבנונים עוד יקנאו בעזתים.

כמובן שגם אנחנו נצטרך לשקם המון נזק.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)
לפני 9 דקות, Night Driver כתב:

לא מסכים איתך.

זה כמו להגיד שנכשלנו בדרום כי היישובים לא חוזרים עדיין הביתה.

לדעתי אתם בקונספציה או שאתם אוכלים את מה שמאכילים אותכם כתבים צבאיים.
מה הקשר בין הדרום לצפון? לדרום פלשו מחבלים עם טנדרים, כבשו ישובים והרסו את חלקם.
לחלק מהתושבים אין בכלל לאן לחזור ולא יהיה לאן לחזור ב-3 שנים הקרובות (ואני אופטימי).
חלק אחר מהתושבים נמצא תחת טרואמה לא פחות, הם קמו בבוקר ומחבלים ירו להם בישוב או בישוב ליד, רצחו, אנסו, שרפו וחטפו.
מה הקשר בינם לבין הצפון?

אף מחבל של חיזבאללה לא פלש לשום ישוב בצפון ועדיין מדינת ישראל פינתה את כל ישובי הצפון כי היא לא מסוגלת להעניק להם בטחון כרגע ואין לה את הכלים לצאת למתקפה כדי להשיג להם בטחון.

לפני 9 דקות, Night Driver כתב:

אתה כבר נמצא במלחמה בצפון רק שאתה יכול עדיין לשלוט על העצימות שלה אז למה שלא תמנף את זה לטובתך?

אתה לא שולט בשום דבר, שוב קונספציה. חיזבאללה השיג את כל מה שהוא רצה להשיג במחיר הרבה יותר נמוך ממה שהוא דמיין.
הרי מה הייתה התוכנית של נסראללה עם כוח רדואן, לכבוש את הגליל עם אלפי לוחמים במתקפת פתע נכון?
מה קורה היום? הוא כבש חלק ניכר מהגליל, אף ישראלי לא גר שם והוא אפילו לא שלח אלפי לוחמים למתקפה.
מה הוא משלם בשביל להחזיק את השטח הזה ריק מישראלים? כמה נ"ט פה, כמה רקטות שם וחייל שניים ביום. מחיר הרבה יותר נמוך ממה שהוא היה משלם על המתקפה שהוא תיכנן.
אנחנו מספרים לעצמנו סיפורים על 1701 ורצועה מפורזת בשטח לבנון, ומה שקורה בפועל זה שחיזבאללה יצר רצועה מפורזת מישראלים בישראל.

לפני 1 דקה, SlowRide כתב:

צריך גם להזכיר שבלבנון יש מספר דומה של מפונים, וששם מימדי הנזק גדולים בהרבה מאצלנו. כרגע זה נחשב עימות בעצימות נמוכה.

כשתתחיל מערכה אמיתית (וזה בטוח יתחיל) הלבנונים עוד יקנאו בעזתים.

שוב מחיר קטן לעין שיעור ממה שחיזבאללה היה משלם על המתקפה שהוא תיכנן לכיבוש הגליל, והתוצאות שהוא השיג מבחינתו נהדרות.

תחליפו דיסקט. עובדים עליכם. אין יכולת לגם וגם, וגם אם תרכז את כל המאמץ בלבנון המחיר יהיה יקר מאוד.

• אהבתי 3

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

איזה תוצאות הוא השיג?

בינתיים הוא רק משיג בעיקר שהידים בדרך לירושלים ומאבד נכסים.

יש סיבה שהם לא תוקפים בכל הכח.

הם מתים לחזור לשגרה של השישי באוקטובר, אבל לישראל אסור לאפשר את זה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

• תוכן חדש...