Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 50 דקות, David32 כתב:

למה אבל אנשי האופוזיציה לא היו צריכים לעשות את זה בזמן ממשלת בנט-לפיד?

הרי הסבירו לי פה לאורך הרבה עמודים שכול מה שאופוזיציה צריכה לעשות זה להתנגד ולנסות להפיל את הממשלה.

התעלמת אבל מטענתו של פיקה שזה נושא *לא רלוונטי* בעליל.

אין קשר בין הדברים.

נניח האופוזיציה מפילה את הממשלה מחר בבוקר. כל הכבוד. מה הלאה?

יוצאים לבחירות, מקבלים +- את אותה הכנסת. אותם אנשים מימין, אותם אנשים משמאל. מה הרווחת פה?

אתה רוצה להשיג משהו אחר? תפעל אחרת. בן גביר מעלה תוכנית לשינוי תנאים אסירים? כנראה שהוא יודע שזה משהו שמפריע לחלק גדול מהציבור. במקום לקפוץ וישר להגיד "בן גביר טרוריסט כושל בלה בלה בלה", או לחילופין לתקוף את מי שחתם על המכתב לאוליאל, תציג תוכנית משלך. תקים ממשלת צללים.

יופי שזה נושא לא רלוונטי, אתה רוצה לרוץ 70 שנה אחורה לחפש התעסקויות לא רלוונטיות? 90 אחוז מהדברים שהם עושים זה בזבוז זמן וניסיון לקושש קולות. 

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 5 שעות, יובל .מ. כתב:

אם בני סלע היה בתא מטר על מטר בזמן שקסטיאל היה בחדר ענק עם טלויזיה, הייתי אומר לך שצריך להשוות תנאים גם שם.

אני יכול להגיד לך שזה בדיוק היה המצב.

אולי תכתוב לח״כ החביב עליך שייכתוב משהו לטובת סלע, כי זה נראה לי אפטרהייד נגד אונסי דלת אחורית.

כל המטרה של ההשתדלות למען אוליאל זה לנרמל את מעשיו. איך החמאס קורא לזה: ״תגובה טבעית״.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 5 דקות, יובל .מ. כתב:

אתה רוצה להשיג משהו אחר? תפעל אחרת. בן גביר מעלה תוכנית לשינוי תנאים אסירים? כנראה שהוא יודע שזה משהו שמפריע לחלק גדול מהציבור. 

יופי שזה נושא לא רלוונטי, אתה רוצה לרוץ 70 שנה אחורה לחפש התעסקויות לא רלוונטיות? 90 אחוז מהדברים שהם עושים זה בזבוז זמן וניסיון לקושש קולות. 

1- לא, זה לא מפריע לחלק גדול מהציבור. זה על מנת לשלב מתלהמים. למה הוא עושה את זה? כי פיתמר לא מסוגל לגעת בכל נושא שדורש מחשבה או תכנון אמיתי, פשוט אין לו יכולת, הוא לא נגע בנושאים כאלו מעולם וקבל איך אני הופך לנביא: הוא גם לא יעשה דבר כזה לעולם.

2- זה חד וחלק לא נכון. היו פה ממשלות שעבדו. גם האחרונה, על כל בעיותיה, דפקה הספק מרשים ביותר בתקופה קצרה מאוד. האם אני מסכים עם כל מה שהם עשו? בהחלט שלא, אבל לעבוד- הם עבדו, והרבה.

• אהבתי 4
פורסם
לפני 8 דקות, יובל .מ. כתב:

נניח האופוזיציה מפילה את הממשלה מחר בבוקר. כל הכבוד. מה הלאה?

יוצאים לבחירות, מקבלים +- את אותה הכנסת. אותם אנשים מימין, אותם אנשים משמאל. מה הרווחת פה?

אתה רוצה להשיג משהו אחר? תפעל אחרת. בן גביר מעלה תוכנית לשינוי תנאים אסירים? כנראה שהוא יודע שזה משהו שמפריע לחלק גדול מהציבור. במקום לקפוץ וישר להגיד "בן גביר טרוריסט כושל בלה בלה בלה", או לחילופין לתקוף את מי שחתם על המכתב לאוליאל, תציג תוכנית משלך. תקים ממשלת צללים.

בתאריך 13.7.2022 בשעה 19:11, יובל .מ. כתב:

תפקיד האופוזיציה זה להטריל את הממשלה.
הצעות חוק, אי אמון, פיליביסטר (עם כמה שזה מסריח). מעל הכל המטרה היא הפלת הממשלה ואמירה "אני יכול לעשות יותר טוב".
האופוזיציה בשנים האחרונות ויתרה על המאבק ופשוט לא הגיעה. הלכה לטייל, לאסוף תרומות לארגוני "זכויות אדם", הכל רק לא הגיעה למשכן. למעט המשותפת שתמיד שם יימח שמם.

is this you?

כושי פליז.

אני מתנצל, אם נלך שנה אחורה נמצא אותך ואת ליאור חוזרים על אותה המנטרה שציטטתי פה. עכשיו כשהאופוזיציה התחלפה - מסתבר שיש לה תפקיד חדש. 

אני חסר מילים.

• אהבתי 4

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 32 דקות, David32 כתב:

is this you?

כושי פליז.

אני מתנצל, אם נלך שנה אחורה נמצא אותך ואת ליאור חוזרים על אותה המנטרה שציטטתי פה. עכשיו כשהאופוזיציה התחלפה - מסתבר שיש לה תפקיד חדש. 

אני חסר מילים.

זה לא סותר לרגע.

אף אחד לא אמר להיות עבדים של הממשלה.

אתה יכול לעשות פיליבסטר, אבל תציג לי כאזרח משהו אחר.

בן גביר לא הפסיק לקלל את בר לב, אבל הציג לאזרחים משהו אחר. בגלל זה הצליח.

אם הוא היה אומר על כל צעד של בר לב שזה פעולה של איש שמאל אבל לא היה מציג כלום, לא היו מצביעים לו.

אפשר לנהל דיון אגב למה בן גביר נכשל מלממש את המדיניות שהוא הבטיח (לדעתי 70 אחוז אשמתו, 20 אחוז המצב עם הרפורמה/הפיכה ו10 כוחות הביטחון שרוצים שקט).

פורסם
לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

אבל תציג לי כאזרח משהו אחר.

בן גביר לא הפסיק לקלל את בר לב, אבל הציג לאזרחים משהו אחר. בגלל זה הצליח.

אם הוא היה אומר על כל צעד של בר לב שזה פעולה של איש שמאל אבל לא היה מציג כלום, לא היו מצביעים לו.

מה?

אתה באותה המציאות שלי?

לא רק שבנגביר לא הציג כלום, הוא לא הציע שום דבר מלבד סיסמא ריקה שאותה הוא לא יכול לממש. ''משילות''

לא הציג כלום.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

הוא הציג גזענות.

יהודים זה טוב. ערבים זה רע.

בישראל של 2023 זה מספיק בשביל להכניס אותך לכנסת וגם לממשלה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

אפילו לפי הסקרים של ערוץ 14 הכנסת תראה שונה מאוד אם הבחירות ייערכו היום (פיתמר מתנדנד סביב אחוז החסימה, הליכוד עמוק באופוזיציה). 

בן גביר מוכיח כל יום שהוא לא יכול לנהל אפילו קנטינה בכלא. 

• אהבתי 1
פורסם

עוד דוגמה לאיך תקשורת מעוותת מציאות.

יש קו ישיר בין תמיכה בשתיקה כאשר מפגינים נגד הממשלה בוזזים בית, לבין ביזת המשאית בתאונה.

https://www.google.com/search?q=מפגינים+פרצו+לבית+ובזזו+אותו

"הם הוציאו גדר שהייתה שם והחליטו שהם עוקרים הכל - ספרייה, שתי מיטות, שולחן אוכל, ארון בגדים, זה הבית שבו גר אבי כמעט כל חייו."

הכל כדי שיהיה מה לשרוף באיילון.

לא גיניתם אז? לא מאמין לגינויים שלכם עכשיו.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם

עברו 5 חודשים. משטרת בן גביר היתה מוציאה הודעות אם היתה איזו הוכחה שאלה מפגינים.

בקיצור רמת אמינות של הספקולצעה: נתניהו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

משתף אתכם פרק של גיקונומי שמצאתי מעניין (ומתסכל - וחפירה על כך עוד רגע) - הפרק עם שמעון נטף, היועץ של שמחה רוטמן בנוגע למהפיכה המשטרית (״רפורמה״).

לינק

היות וברור שכמות האנשים מהפורום שאשכרה יקשיבו לפרק בפודקאסט של שעתיים וחצי מבלי שהם כבר מחבבים את גיקונומי - שואפת לאפס - אתן לכם את תקציר הפרק:

1. שמעון נטף הוא חרדי ליטאי, ועושה רושם של אדם מקסים, חכם, מנומס ודי ענייני.

2. שמעון מאמין בלב שלם שהעם צריך לומר את המילה האחרונה בנוגע לכל חוק, ולכן סבור שהמהפיכה היא בסה״כ סופר-דמוקרטית ומגינה על ישראל.

3. שמעון סבור כי המהפיכה אינה העברת כח מוחלט לממשלה, לצערי (ועל כך ה rant שאצרף מטה) המראיין לא עימת אותו עם הטענה הזו. חבל!

4. שמעון סבור כי בגצ הוא הגוף הכל-יכול חסר בלמים השולט לגמרי בדמוקרטיה הישראלית, כשהתבקש לתת דוגמא לכך הוא תחילה התחמק בהסבר הרגיל של ״הם דיקטטורים השולטים בממשלה כמו בובות מריונטה״, בניגוד ל(3) דורון לא ויתר לו והתעקש לקבל דוגמא - וכאן היה הזהב הגולמי:

איזה אקדח מעשן הביא שמעון כדוגמא לכך שבגצ הם ממשלת הצללים האמיתית של ישראל? למה צריך לשנות את מאזן הכוחות לכזה הנותן 100% מהכח לממשלה? קבלו:

ב2018 הם פסלו חוק שמנע קצבאות ילדים ממשפחות של טרוריסטים.

עכשיו, לא שזה משנה יותר מדי אבל למען הסר ספק - אני באותו צד של מר נטף בנוגע לסוגיה. בגצ פסלו את החוק ב5 נגד 4 על בסיס של חוסר שוויון ונדמה לי גם מידתיות, וזה נשמע לי די קשקוש כי ברגע שהחוק פועל על כל הלאומנים אז יש שוויון.

אבל הפואנטה האמיתית היא: זה האקדח המעשן שלך!?!?!?

כאן התגלה שמעון במערומיו, שכן ה-דוגמא שהוא הצליח להביא עבור הסיבה לעלות על בגצ עם די9 היא זניחה ושולית בקטע מפגר. ולא בכדי, במרבית הדוגמאות האחרות, כשיורדים לפרטים, ניתן לראות הגיון מסוים. 

לדעתי חבל מאוד שדורון לא כיסה גם את הצד השני של ״תסביר לי מר שמעון איך זה הגיוני לתת לפוליטיקאים אינסוף כח במדינה בלי שכבות הגנה בהסכמה רחבה (==חוקה)״ - אבל זה מה יש. במקרה ישבנו הבוקר ושוחחנו על הנושא והוא הסביר לי את הרציונל, אבל לא השתכנעתי בכלל.

טוב בעצם לא אדביק לכם את הrant היותר מפורט שלי כי אין מצב שזה יעניין אתכם - מי שרוצה מוזמן לקשקש איתי בפורום החיים עצמם בפייסוש.

הפואנטה המרכזית היא: תכירו את החומר, כי ככל שיורדים יותר לעומק מבינים עד כמה הכל בתכלס פרסונלי ורדוד.

אציין שאני מרגיש את אותו הדבר גם עם רבים מתומכי המחאה - בפרק עם משה רדמן האחרון אמר שהבעיה במהפיכה היא עם המבצעים אותה, ולא היא ממש. לא נכון. הבעיה היא בריסוק האיזון הסופר-שברירי מלכתחילה בדמוקרטיה פרלמנטרית חסרת חוקה והטרוגנית להחריד. גם אם איזה לפיד/גנץ היו מכהנים כראש ממשלה, אסור בתכלית האיסור לתת להם מקסימום כח.

כח משחית, וכח מוחלט משחית באופן מוחלט. זה אמור להיות טריוויאלי, אבל איכשהו זה לא.

שנה טובה!

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אני לא אקשיב לפרק הזה (בניגוד לפרק עם חיים לוינסון שאהבתי).

ממה שראיתי בטוויטר של אדון נטף, הוא עוד ליברטריאן דה לה שמטע, שאין לו בעיה עם כפייה דתית בשם הרוב ומימון התנחלויות מכספי ציבור.

עצוב שזה האינטלקטואל שניסח עבור שמחה רוטמן את הרפורמה ההרסנית הזו.

לפני שעה, oryo כתב:

שהבעיה במהפיכה היא עם המבצעים אותה, ולא היא ממש. לא נכון

אני חושב שזהות המבצעים היא לא הבעיה היחידה עם ההפיכה, אבל היא בעיה גדולה.

יש אנשים שאני יכול להאמין להם שהם באמת רוצים לשפר את הדמוקרטיה, גם אם אני לא מסכים עם הפתרון שלהם.

אלו שהיום בשלטון הם לא כאלו. אין לי שמץ של אמון ברוטמן או סמוטריץ או דרעי וחבריהם, שדמוקרטיה ושלטון החוק מעניין אותם כהוא זה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

יש אנשים שמאמינים שהמפגינים באו לאיילון עם מיטות ודלתות מהבית

😞

• אהבתי 1
  • מבאס 1

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם
לפני 44 דקות, פינדר כתב:

אני לא אקשיב לפרק הזה (בניגוד לפרק עם חיים לוינסון שאהבתי).

ממה שראיתי בטוויטר (...)

חולק עליך - ואסביר: דווקא מהאנשים איתם אנחנו לא מסכימים, יש אפשרות לעתים ללמוד, וגם אם לא לומדים משהו חדש על העולם לעתים ניתן ללמוד משהו חדש עליהם.

הבחור הזה נטף, ברור לי שהוא אדם נחמד עם כוונות טובות, וגם ברור לי שמבחינת מנת משכל מדובר במישהו שיכול להחזיק שיחה מעניינת. כן ירבו.

אני מאוד משתדל למצוא אנשים איתם אני לא מסכים, שמנהלים שיח רהוט וענייני, ולשמוע את דעותיהם. לפעמים לומדים ככה משהו חדש. האקוצ׳יימבר הוא חמים וכיפי אבל צריך לפרוץ את המעטפת אם רוצים לפרוץ החוצה. בפוליטיקה זה בעיקר השחתת זמן - אבל בפן האישי / ביצועי, רק ככה מתפתחים. 

באופן אירוני-משהו, דורון ספציפית הוא אדם שיצר לי ערך גבוה בחיים האישיים (מפרגן לי הנחיה בתור יזם צעיר, כי הוא עבר ועובר את המסע בעצמו), כמות ה insights שקיבלתי היא משוגעת. היו מס׳ רב של פעמים שלא הסכמתי עם התובנות שלו בהקשבה ראשונה, אבל הייתי פתוח ו receptive מספיק בשביל להקשיב ולנסות, וקיבלתי הר של ערך בתמורה. 

קיצר, מכל מלומדיי השכלתי. 

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תוכן חדש...