Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 דקות, פינדר כתב:

הצדקתי איפשהו את הפרעות?

עברתי שוב על התגובה שלי כי רציתי לודא, ולא רשמתי שהצדקת את הפרעות.

רשמתי שגם אם זה לא פשוט, שילכו לבית משפט.

(מחאה = קפלן, לא הדרוזים).

לפני 5 דקות, פינדר כתב:

יש את הטיעונים האובייקטיבים: טורבינות גורמות נזק לסביבה ומייצרות מעט מדי חשמל, יחסית לנזק.

מסכים איתך.

לפני 5 דקות, פינדר כתב:

החברה שמקימה את הטורבינות הפעילה לובי פוליטי כדי לקבל הקלות רבות. הכל חוקי. בימ״ש לא יעזור פה.

כל היין.

לפני 5 דקות, פינדר כתב:

את הדרוזים פחות מעניין הנזק הסביבתי. הם מודאגים מערך הקרקע שלהם.

בעיה שלהם.

לפני 6 דקות, פינדר כתב:

עוד דאגה עיקרית שלהם, איך יובילו את חלקי הטורבינות לאתר? זה נראה בלתי אפשרי בלי להפקיע שטח, גם מאלו שלא חתמו, כדי לסלול כבישים.

@RK בוא רגע תן לנו הסבר מה קורה במצב כזה. 
פיצויים? פקעה? שיביאו את החלקים במסוק?

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 5 דקות, פינדר כתב:

יש את הטיעונים האובייקטיבים: טורבינות גורמות נזק לסביבה ומייצרות מעט מדי חשמל, יחסית לנזק.

טורבינות משנות את ציר הסיבוב של כדור הארץ. זה גם טיעון אובייקטיבי?

זה שכתבו משהו שנשמע "חכם" לא אומר שזה אובייקטיבי, וספציפית במקרה הזה ההיפך הוא הנכון.

מוזמן לקרוא :

https://www.epa.gov/sites/default/files/2019-08/documents/wind_turbines_fact_sheet_p100il8k.pdf

https://css.umich.edu/publications/factsheets/energy/wind-energy-factsheet

פורסם
לפני 13 דקות, farkash7 כתב:

זו לא אלטרנטיבה זו תוספת.

אם זה ייצר מספיק חשמל כדי לא להקים עוד תחנת כוח אז זו אלטרנטיבה.

שלא נהיה בסוף כמו הולנד. רוב תחנות הרוח שם שימשו לשאיבת מי תהום לאיזון המפלסים בתעלות וכשהגיעו מנועי הקיטור הם החליפו את אנרגית הרוח בקיטור שדרש פחות תחזוקה מברגי הארכימדס מעץ שהיו בתחנות.
בהמשך הגיע הדיזל שהחליף את מנועי הקיטור הפחות יעילים ואחר כך עברו למשאבות חשמליות ושמו טורבינות רוח לייצור חשמל במקום להחליף את ברגי הארכימדס במשאבה נורמלית.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 21 דקות, gadik6 כתב:

בדיוק נגמר לי הדום פריניון, אחרת הייתי חוגג את זה ש"הסרת" את החסימה שלי.

כן, אני מרפרף פעם בכמה זמן גם בפוסטים של כאלו שאני חוסם, לראות אם אני מפספס משהו מרתק. 

לפני 21 דקות, gadik6 כתב:

מה הנקודה שלך, שברוסיה גם לא מוכנים כנראה לדמוקרטיה אמיתית?

בהחלט יכול להיות, אבל זה לא סותר.

הנקודה שלי היא שאומנם אתה ואני עוד כמה מגיבים קבועים פה גדלנו בחברה בלי מסורת דמוקרטית, אבל איכשהו אנחנו בסדר היום, וואמנם אצל הערבים אכן אין מסורת דמוקרטית מערבית. אבל זה לא מסיר את האחריות על מה שקורה בישראל בהקשר הזה מהשלטונות הישראלים. אלא אם ההסבר שלך לזה הוא תורת הגזע או משהו.

לפני 23 דקות, gadik6 כתב:

שאני רואה בהם פשוט אנשים עם מנטליות וסט ערכים שונה, שאינם בהכרח מתיישרים עם סט הערכים של חיים במדינה מערבית.

גם אני. לא קשור לדרוזים וטורבינות, אבל אני פשוט גם לא מוצא את סט הערכים המערבי אצל חלקים נרחבים מהציבור היהודי בארץ. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אף אחד לא מביא שום דבר במסוק, אלה לא משקלים שאפשר להרים עם מסוק. 

תכנון דרכי הגישה הוא חלק מהותי ביותר של הפרוייקט ואני בטוח שנבדק לעומק היטב היטב. בדרך כלל לא סוללים כבישים לתוך השטח החקלאי אלא משתמשים בדרכי עפר קיימות, לפי הצורך מרחיבים אותן ומרבדים אותן במצע חצץ. 

כשמדברים על "מעט אנרגיה" ו"נזק סביבתי" צריך להגיד מה זה הרבה ומה זה מעט, אחרת הדיון חסר משמעות. צפיפות האנרגיה שניתן להפיק (במונחי אנרגיה ליחידת שטח) מרוח באתרים טובים כמו ברמת הגולן, בוודאי נמוכה יותר מתחנת כוח קונבנציונלית, אך גבוהה יותר מסולארי, ויש יתרון של המשך שימוש דואלי בשטח (חקלאות) כיוון שתפיסת השטח נטו קטנה מאוד. 

• אהבתי 1

חזיר דיזל

פורסם

תתכבד המדינה ותתקין תאים פוטו וולטאים על כל הגגות של מוסדות מדינת ישראל  \בסיסי הצבא \ ובכל נכס אשר המדינה נוטלת את המימון עליו, מדובר על מיליוני מטרים רבועים אשר יכניסו כמיות משמעותיות הרבה יותר של אנרגיה מאשר הטורבינות הנ"ל.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם (נערך)

תתכבד המדינה ותקים תחנת כוח גרעינית שתכניס כמויות אנרגיה משמעותיות יותר מכל טורבינה/תא וולטרי/תחנת כוח פחמית.
נו אז? מה הקשר בין מחט לתחת?

טורבינה תופסת מעט שטח(יחסית). דורשת מעט תחזוקה (יחסית), ומייצרת חשמל ללא זיהום.
היא תספק למשק האנרגיה עוד מגה וואטים עם נזקים סביבתיים קטנים.
היא לא באה להחליף גגות סולריים ולא באה להחליף תחנת כוח גרעינית, היא באה כדי להיות חלק ממשק האנרגיה.
אם לא שמתם לב אנחנו לא ממש בעודף אנרגיה בשעות העומס אלה בחוסר אז כל מגה וואט ינוצל. וכאשר אנחנו לא בשעות העומס עוד מגה וואטים שנייצר מרוח אומרים פחות מגה וואטים שמייצרים מפחם.

לפני 24 דקות, Night Driver כתב:

אם זה ייצר מספיק חשמל כדי לא להקים עוד תחנת כוח אז זו אלטרנטיבה.

זה לא רק עניין של ייצור חשמל וכמויות זה גם עניין של גיוון מקורות אנרגיה ועמידה ביעדים של פליטות, לכן אמרתי, זה לא בא במקום זו תוספת.
אני לא מנהל את משק האנרגיה, אני רק יודע שהמדינה רחוקה מאוד מהיעדים שלה בנושא פליטות מזהמים ובניה של תחנות כוח.

אם נחזור לאחור ממה שאני הבנתי הדרוזים בהתחלה היו חלק מהפרוייקט. הם יזמו אותו במובן מסויים.
למה הם התהפכו אחר כך? תבדקו...

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 43 דקות, gadik6 כתב:

לצערנו, אידיאולוגיות לאומניות פרו-סוריות מובילות קומץ מתנגדים, שפועלים למנוע הקמת פרויקט לאומי של מדינת ישראל בטענה שהוא מוקם על אדמות סוריות כבושות

אני לא מבין למה - גם אם הם פרו סורים - שיתנגדו להקמת הדבר הזה. אם יחזירו את האדמה לסוריה, סוריה תקבל שבשבות 'חינם'

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני שעה, פינדר כתב:

זו הנקודה. יש ערים חרדיות ומקימים ערים חדשות או שכונות חדשות בערים קיימות.

אין ערים ערביות חדשות. לא הוקמה אחת כזו מאז קום המדינה.

ובערים הקיימות אין אישורי בניה ואין הרחבות ואין שכונות. אז מה נותר?

צריך גם לציין, שאחד החסמים לפיתוח הישובים הערבים הוא הדבקות בקרקע שלהם.

לצורך פיתוח יש צורך להפקיע שטחים בשביל כבישים, מבני ציבור וכו׳ ולהפקיע לערבי קרקע זו ״הכרזת מלחמה״.

לפני כשעה, David32 כתב:

כבר רשמתי אבל הוא התעלם מזה, כי זה לא נוח.

תסתדרו בינכם :)

אבל בגלל שלא למדתי ליב"ה אני כנראה קשה קליטה ורק אני רוצה לוודא שהבנתי נכון-

אם יש בעיה- למשל פשיעה חמורה.

ואין לי רצון להיות שותף לפתרון -חוסר שת"פ קיצוני עם המשטרה.

אז המשטרה אשמה!

דוגמא 2

יש בעיה - גידול טבעי וצריך לתכנן יישובים/שכונות.

אין לי רצון להיות שותף לפתרון- פינדר הסביר יפה למה.

המדינה אשמה!

לפני 55 דקות, יבגניפ כתב:

ברור, פה זה ערבים ופה זה יהודים. שונה לגמרי. 

לפני 53 דקות, יבגניפ כתב:

צחקתי שוב בקול רם. ההגדרה שלך ל"אלימות" היא "משהו שערבים עושים" נכון?

לא.

אלימות זה לירות בנשק חי על שוטרים, כי לא מוצא חן בעיניי שחברה רוצה לממש את זכותה בקרקע כ-י-ל-א-ב-א-ל-י.

לפני 32 דקות, Night Driver כתב:

גם היום זה אותו הדבר באיזורים החרדיים בירושליים ובית שמש למשל.

לא זה לא אותו דבר!

ובכוונה בחרת 2 ערים עם ריכוז של תת אוכלוסיה מסוימת הם אולי כן  מהמגזר אבל הם לא כמו אחיך או כמוני.  ואתה יודע את זה היטב.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 5 שעות, Shmulik_Miata כתב:

אבדה הבושה.

אם בהתחלה הם היו "צנועים" יותר, היום דיי ברור שהחרדים הרימו גבוה את הראש ואין להם שום בעיה לשים לנו אצבע משולשת מול הפרצוף.

אין חכם כבעל ניסיון, מה שנקרא..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 5 דקות, yd b-4 כתב:

אין לי רצון להיות שותף לפתרון- פינדר הסביר יפה למה.

מה הסברתי בדיוק?

להקים ערים חדשות או שכונות חדשות לערבים, זה לגמרי אשמת המדינה שאין כאלו מ48.

לשפר תשתיות קיימות זה חלקית באשמת המדינה וחלקית באשמת התושבים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 3 שעות, Night Driver כתב:

הבנייה אצלכם גם חופשית לחלוטין.

מוסיפים קומות, מרחיבים בניינים, מסבים חדרי זבל לדירות.

אצלם זה עוד יותר מסוכן, כי הבניה היא טלאי על טלאי והבסיס הוא מבנים משנות ה80 במקרה הטוב.

לפני שעה, Gosser1860 כתב:

זה נאמר תחת השפעה, אין הסבר אחר 

תחת השפעת מדפסת

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 18 דקות, yd b-4 כתב:

לא.

אלימות זה לירות בנשק חי על שוטרים,

זה סוג אחד של אלימות. מה שהחברים שלך עושים במיליון ואחת הזדמנויות אחרות (נגיד, מכות לאישה שהגיעה לג'ימבורי עם ילדיה בשבת) זה סוג אחר.

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

למשל לחייב תאים פוטו וולטאיים על כל גגות מבני הציבור בארץ וכל גג מעל לשטח מסויים ובניית תחנות אגירה שאובה.

לא צריך לחייב כלום, רק לעשות את זה כדאי - למשל שבן אדם יוכל לצרוך את החשמל שהוא עצמו מייצר (היום למיטב ידיעתי זה לא אפשרי, אתה חייב למכור לחח"י)

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
לפני 52 דקות, yd b-4 כתב:

לא זה לא אותו דבר!

ובכוונה בחרת 2 ערים עם ריכוז של תת אוכלוסיה מסוימת הם אולי כן  מהמגזר אבל הם לא כמו אחיך או כמוני.  ואתה יודע את זה היטב.

אתה מכליל אוכלוסייה של 2 מיליון איש ובא בטענות שנותנים לך דוגמא משני ריכוזי החרדים הכי גדולים בארץ?

קל מאוד לעשת דמוניזציה של האחר כי הוא לא כמוך ולהתעלם מהדבשת של עצמך. ואל תנסה בכלל לטעון שהינה הם לא מגנים ואף אחד לא יוצא נגד כי גם אצלכם המצב זהה.

לפני 2 דקות, elibaba כתב:

לא צריך לחייב כלום, רק לעשות את זה כדאי - למשל שבן אדם יוכל לצרוך את החשמל שהוא עצמו מייצר (היום למיטב ידיעתי זה לא אפשרי, אתה חייב למכור לחח"י)

מבני ציבור אתה צריך לחייב כי הם לא פרטיים. כמו שאתה מחייב חיפוי מסויים או מערכות מסויימות כך תחייב גם את זה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...