Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 דקות, פבל כתב:

למנוע את זה מראש, לא רק נדון לכשלון, וזה לא רק רעיון דיסטופי קלאסי (משטרת המחשבות), ולא רק עשו על זה סרט (דו"ח מיוחד / Minority Report), אלא שזה גם נוגד לחלוטין את העמדה האמונית (לפחות זו שאני מכיר מהנצרות, מניח שיש משהו דומה גם ביהדות) של חופש בחירה ורצון חופשי.

עירבבת קצת + עכשיו צריך להוריד מיינוריטי ריפורט כי זה סרט חמוד.

אבל הם לא מנסים לעשות את מה שעשו שם (לעצור "פושעים" לפני שביצעו בכלל את הפשע)

אלא מראש לא לתת את היכולת לפשוע, לכאורה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 22 שעות, - XM - כתב:

איזהו גיבור הכובש את יצרו זה נכון, אבל צריך לדעת את ההקשר, והוא -

במסגרת פרשנות למושגים שונים עשיר/גיבור/חכם, המשנה נותנת זווית הסתכלות שונה.

אבל היהדות לא מצווה אותנו להיות גיבורים, אנחנו מתפללים כל יום ”אל תביאנו לידי ניסיון”

ולא מתפללים שנגיע לניסיונות ונעמוד בהם.

מה שחשוב זו השורה התחתונה של שמירת מצוות ולא להיות ”גיבורים

מצד שני היהדות נגד התנזרות והתנתקות מהעולם, לא? איזה משמעות יש לשמירת מצוות כשאין שום דבר שמפריע לך לקיים אותן?

נכון שמתפללים שלא נצטרך לעמוד בנסיונות ולא צריך לחפש נסיונות כדי לצאת גיבור אבל גם לא צריך לסגור את עצמך מהעולם ולהימנע מכל התמודדות. 

המדינה לא מכריחה אף דתי לנסוע בשבת או לאכול דברים לא כשרים, או לראות פורנו בסמארטפון וללכת למועדוני חשפנות.

מצד שני היא כן מכריחה את החילוני לעמוד בכל מיני סטנדרטים שהוא לא מעוניין בהם ושצריכים להיות לבחירתו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בוודאי שתורם.

סייע > תורם במעשה.

סייע זה אפילו מכיל תרומה במעשה.

אבל לא כל תרומה זה סיוע.

P Q וכו'.

וחזרה לרבין.

חגי עמיר גם סייע לרצח וגם תרם במעשיו.

אבישי רביב לפי המידע הפומבי תרם במעשיו אך לא סייע לרצח. הוא אפילו לא הואשם בכך.

• מצחיק 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 19 שעות, tzahico כתב:

אם אתה חושב שהממשלה החדשה או הבאות אחריה יצליחו לשנות את אורח החיים החרדי, אז שתף אותי בבקשה בחומר שאתה מעשן - אני גם רוצה (לא בשבת).

זה בדיוק הקטע - אף אחד לא רוצה לשנות את אורח החיים של החרדי הממוצע. להיפך, אני בטוח שתשאל כל אחד ממשתתפי השרשור ואפילו את המכרים הכי פרוגרסיביים ושמאלנים שלך, וכולם ללא יוצא מן הכלל לא רק שיהיו סבבה לגמרי עם אורח החיים הזה, אלא אולי אפילו לא יתנגדו לשלם מעט יותר מס כדי לעזור להם לנהל את אורח החיים שלהם כפי שהם רואים לנכון.

הבעיה היא שהמנהיגים והעסקנים שלהם מנסים לשנות את אורח החיים החילוני של חילונים, ובגלל זה מתקבל האנטי היוקד הזה.

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

המס על החד-פעמי - התנכלות לחרדים? הפרשן הכלכלי סבר פלוצקר חשף בטורו ב'ידיעות אחרונות' כי כלכלנים בכירים באוצר התנגדו להטלת המס על החד-פעמי והשתיה הממותקת אך נכנעו ללחץ של שר האוצר ליברמן שביקש לדבריו "'ללמד לקח' את הציבור החרדי", כלשונו.

העיקר זה הצלחה גדולה

🤣

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 6 דקות, פבל כתב:

זה בדיוק הקטע - אף אחד לא רוצה לשנות את אורח החיים של החרדי הממוצע.

אני חולק עליך בעניין.

ישנם שלושה תחומים עיקריים שמבדילים בין הקבוצה החרדית לקבוצות אחרות:  שירות צבאי, לימודי ליבה ויציאה לשוק העבודה.  כל שינוי בסטטוס-קוו יוביל בהכרח לשינוי מהותי מאוד במבנה ואורח חיים של החברה החרדית.

No worries 8)

פורסם (נערך)

זה אמנם לא קשור ישירות לרצח רבין עצמו, אבל מעניין לגלות ש"קייטנת כך", בעצם הופעלה ע"י 2 סוכנים של מדינת ישראל, כל אחד מטעם גוף אחר, אבישי רביב מצד השב"כ, ו"ברק" מטעם המשטרה, רביב לא ידע ש"ברק" סוכן, ו"ברק" לא ידע שרביב סוכן, וכך יצא, שהמדינה היא זו שעשתה "קייטנת כך" (תחת ממשלת רבין, שמאל, כן?!) בלי אף דמות מכך עצמם.

ולכן לא מפתיע שהחקירה שהיועמ"ש דאז מיכאל בן יאיר (ההוא שאמר "אני אתקע את הפשיסט") הורה על פתיחתה, נגמרה בשום דבר, את מי יאשימו? את סוכן 1 או סוכן 2? 🤣

ואחרי זה יספרו לכם שהפעלת רביב הייתה בסדר, הוא לא תרם בשום צורה לרצח רבין.

למי שעוד לא הבין מה ההבדל בין סוכן לסוכן מדיח, יספר לנו משה לדור, מי שהיה פרקליט המדינה:

ציטוט

פניתי, בהמשך לדברים הללו, אל משה לדור, ששימש בימים ההם כפרקליט מחוז ירושלים. לדור, כך לדבריו, לא זוכר את האיש. "בדרך כלל המשטרה לא שיתפה אותנו, אלא אם היה משהו מאוד קונקרטי", אמר. "דבר אחד בטוח: אין סיכוי שאני נתתי אור ירוק לפעילות שבה אנחנו יוזמים את הקייטנה הזו, ומעודדים את המשתתפים בה לפעילות שיכולה להיות מסוכנת. אין סיכוי שדבר כזה היה בפניי, ואני אישרתי אותו. כשבאו להתייעץ איתי, אמרתי תמיד שהסוכן לא יכול לקדם את הפעילות, אלא רק ללוות אותה, ודאי לא פעילות אלימה באופן שהוא הופך להיות אחד ממוביליה, ושתביא אולי בהמשך לפגיעה במישהו".

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

יגאל עמיר לא היה רוצח ללא ההסתה הרחבה שקדמה לרצח.

אפשר להתפלפל עוד שנתיים, זה לא ישתנה.

לא לעניין בכלל שאתה מנסה להתפלפל בעניין הזה.

עריכה אחרונה על ידי Lior_Django
פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, Lior_Django כתב:

יגאל עמיר לא היה רוצח ללא ההסתה הרחבה שקדמה לרצח.

אפשר להתפלפל עוד שנתיים, זה לא ישתנה.

לא לעניין בכלל שאתה מנסה להתפלפל בעניין הזה.

אין התפלפלות, אני אסביר רגע.

אם אתה אוחז בתזה הזו שיגאל עמיר לא היה רוצח ללא ההסתה.

אתה חייב לקבל יחד איתה, את התזה שהשב"כ תרם במעשיו להסתה (באמצעות אבישי רביב וארגון "איל" הקיקיוני שהיה פרונט של השב"כ), ובכך לרצח רבין עצמו.

ובכך אתה בצד של סמוטריץ'.

זה עובדות, לא התפלפלות.

לפני 11 דקות, פינדר כתב:

תיכף גם נשמע שאי אפשר לגנות רצח של ראש ממשלה, כי אולי הוא אוסמה בן לאדן.

הפוך, אני מגנה כל רצח, רק שאני לא עוצר בש.ג.

מטעמים פוזיציוניים לחלוטין אתה לוקח מהסביבה של יגאל עמיר את אנשי הימין האמיתיים, אבל לא את סוכני השב"כ והמשטרה, וזאת למרות שהפעילות של הסוכנים מתועדת היטב.

משום מה אתה עושה Exclude ספציפית להם, הם ביצעו פעולות כמו הצגת הכרזה של רבין במדי SS או טקסי "פולסא דנורא", אבל הם לא חלק מאותה הסתה.

אתה צריך להחליט על כיוון וללכת איתו עד הסוף.

אם לאווירה ולהסתה היה חלק ברצח - אזי גם אבישי רביב והשב"כ תרמו להסתה ולכן לרצח.

אם לאווירה ולהסתה לא היה חלק ברצח - אזי אי אפשר להאשים את כל הימין, זה אשמת יגאל עמיר, חגי עמיר ודרור עדני, ואין אשמה באנשי ימין אחרים.

בחירה קשה ולכן ניסית ללכת חצי חצי, אנשי ימין כן, אבל סוכני שב"כ לא. זה לא הולך

• רעיון גרוע 1

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

זה הכל עובדות, זה לא מתאים לנרטיב של מפלגת העבודה, אבל זה הכל עובדות.

אף אחד לא מכחיש שאבישי רביב היה סוכן של השב"כ, שארגון "איל" היה קיקיוני ולא עמד מאחוריו כלום חוץ מאשר איש השב"כ, אף אחד לא מכחיש שרביב היה מעורב בסיפור תמונת רבין במדי SS או בארגון של טקס "פולסא דנורא".

אין חצי הריון.

ואם יש לך השגה כלשהי אז בוא נדבר עליה

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 10 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אין התפלפלות, אני אסביר רגע.

אם אתה אוחז בתזה הזו שיגאל עמיר לא היה רוצח ללא ההסתה.

אתה חייב לקבל יחד איתה, את התזה שהשב"כ תרם במעשיו להסתה (באמצעות אבישי רביב וארגון "איל" הקיקיוני שהיה פרונט של השב"כ), ובכך לרצח רבין עצמו.

ובכך אתה בצד של סמוטריץ'.

זה עובדות, לא התפלפלות.

הפוך, אני מגנה כל רצח, רק שאני לא עוצר בש.ג.

מטעמים פוזיציוניים לחלוטין אתה לוקח מהסביבה של יגאל עמיר את אנשי הימין האמיתיים, אבל לא את סוכני השב"כ והמשטרה, וזאת למרות שהפעילות של הסוכנים מתועדת היטב.

משום מה אתה עושה Exclude ספציפית להם, הם ביצעו פעולות כמו הצגת הכרזה של רבין במדי SS או טקסי "פולסא דנורא", אבל הם לא חלק מאותה הסתה.

אתה צריך להחליט על כיוון וללכת איתו עד הסוף.

אם לאווירה ולהסתה היה חלק ברצח - אזי גם אבישי רביב והשב"כ תרמו להסתה ולכן לרצח.

אם לאווירה ולהסתה לא היה חלק ברצח - אזי אי אפשר להאשים את כל הימין, זה אשמת יגאל עמיר, חגי עמיר ודרור עדני, ואין אשמה באנשי ימין אחרים.

בחירה קשה ולכן ניסית ללכת חצי חצי, אנשי ימין כן, אבל סוכני שב"כ לא. זה לא הולך

אתה מייחס לי איזו חיבה מיוחדת לשב"כ.

אין לי כזו.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...