Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 10 דקות, m3x7r3m3 כתב:

הכל טוב ויפה, אבל מה הקשר של ביבי לזה שלפיד רוצה למקסם את הכוח שלו מצד אחד, ולמנוע מהכנסת (כלומר מביבי) את המנדט?

את ביבי לא מעניין המנדט. הוא מצליח לפרק את גוש השינוי.

לפיד לא חושב לרגע. הוא חושב שהוא דופק את ביבי.

אבל הוא פוגע בגנץ. וזה יפגע בגוש השינוי.

לביבי יש כל מיני טריקים לגרום לאנשים ליפול למלכודות.

ולפיד אולך לכוון הזה.

לפיד קצת ילדותי.

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7474

• פינדר

6178

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5076

פורסם
לפני 1 דקה, יבגניפ כתב:

יהודים שימרו נרטיב היסטורי או פסאודו היסטורי של גלות בת 2000 שנה, שהתוצאה שלו היתה הבטחה מצד מעצמה אירופאית לתמוך בהקמת בית לאומי ליהודים כאן. 

ועכשיו הפלסטינאים עושים את אותו הדבר.

אירוני, לא?

קצת פחות אירוני כשאנחנו מבינים שיש עדויות ארכיאולוגיות שמוכיחות גלות של 2000 שנה.

לעומת זאת לא היו, ולא יהיו עדויות כאלה של הפלסטינאים, ולא סתם המוזיאון להיסטוריה פלסטינית ריק ממוצגים 😂

אבל זה לא נגמר שם - הם אומרים - אם לנו אין היסטוריה, נהרוס את ההיסטוריה של האחרים, אמרו והשמידו עדויות ארכיאולוגיות בנות אלפי שנים.

זו חברה שהיא בגדול Grave robbers, מקבצי נדבות, וטפילים.

לפני 3 דקות, יבגניפ כתב:

יש 2 מיליון ערבים בישראל. אם 10 רוצים לרצוח אותך או אם 100,000 רוצים או אם 1.8 מיליון רוצים זה נתונים שונים לגמרי שמתארים מציאות שונה לגמרי. אין בזה שום דבר בינרי.

אבל אני לא אמרתי שצריך לקחת את ה-1.8 ואוטומטית לטרנספר אותם נכון?

יותר מזה, בהתעלמות מרגיזה אתה מתעלם משני דברים מהותיים שאמרתי:

1. לטרנספר את מי שעסק בטרור, הוא ומשפחתו מקירבה ראשונה.

2. למי שמוכן לקבל להיות אזרח שווה זכויות וחובות, בלי עבר של טרור, שיהיה אזרח שווה זכויות וחובות.

תבין שמבחינתי טרנספר זה כלי, לא מטרה, אין לי מטרה שבמדינת ישראל יהיו 0 ערבים, יש לי מטרה שמדינת ישראל תהיה בטוחה מפני טרור.

לפני 7 דקות, יבגניפ כתב:

לדעתך. לדעתי לא. וזה בסדר, באמת, זו פרשנות. אין לי פה איזה ג׳וקר להוציא שיוכיח שאתה טועה.

אז בוא נשב, נסתכל ביחד על חברי הכנסת החל מהזמן שתנועת כ"ך נבחרה, כולל הפסילה שלה, ועד היום.

אתה תיווכח לראות שאני צודק.

לפני 8 דקות, יבגניפ כתב:

אתה מדבר על טרנספר בערך מאז שאני מתווכח איתך, לא? אני לא זוכר מה היה לפני 5 -6 שנים.

כן, אבל אז זה היה בדיוק גל שבו חברי הכנסת הימניים הקיצוניים לא ממש היו נוכחים בכנסת, מה שתומך בפסקה הקודמת שלי.

וגם אז, לא הייתה מפלגה בכנסת שתמכה ברעיון כזה, ולכן לא הצבעתי לרעיון כזה. שוב תומך בפסקה הקודמת שלי.

ובנוסף לזה, העדפתי שיקולים אחרים, משמע זה היה פחות גבוה בסדר העדיפויות שלי.

לפני 10 דקות, יבגניפ כתב:

אני עדות הפוכה. כשהייתי בתיכון, הימים של האינטיפדה השניה, הייתי ימני בערך כמו שאתה היום, אם כי בחיים לא הייתי חושב להצביע למפלגה דתית. בשלב מסוים התחלתי לקרוא, להתעניין, לקבל פרספקטיבה אחרת, לגלות דברים אחרים ולהגיע למסקנות שונות על בסיסן. גם קורה.

אבל המצב הביטחוני שנגרם ע"י ערבים כאן בתוך גבולות 67 ואפילו 48, הוא זה שגרם לי להצביע למפלגה הכי ימנית שיש, למרות שהיא דתית. לא שום דבר אחר.

תחשוב על זה שאם בג"צ היה מאשר פסילת מפלגות לפי חוק יסוד הכנסת (ולא פוסל רק יהודים), אני כנראה הייתי מצביע סער או גנץ או משהו באיזור הזה.

לפני 12 דקות, yor2 כתב:

את ביבי לא מעניין המנדט. הוא מצליח לפרק את גוש השינוי.

לפיד לא חושב לרגע. הוא חושב שהוא דופק את ביבי.

אבל הוא פוגע בגנץ. וזה יפגע בגוש השינוי.

לביבי יש כל מיני טריקים לגרום לאנשים ליפול למלכודות.

ולפיד אולך לכוון הזה.

לפיד קצת ילדותי.

את ביבי בטח שמעניין המנדט, הוא רוצה כמה שיותר זמן עם המנדט, כי להערכתו יש סיכוי כלשהו לגרוף 2-3 נושרים ממקום כלשהו ולהקים ממשלת 61.

אל תשכח שיש לו לכל הפחות 52 בונקר, ועוד 6 של בנט (אולי 7 תלוי כמה בנט ירדה באביר קארה), זה אומר 58-59.

וכן לפיד לא חושב.

אבל לדעתי גם אם לפיד מפזר כרגע את הכנסת לטובת בחירות, אז גנץ נכנס בנובמבר ללשכה לא? אלא אם כן לפני כן יספיקו לצאת לבחירות ולהשביע ממשלה אחרת.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 20 דקות, m3x7r3m3 כתב:

קצת פחות אירוני כשאנחנו מבינים שיש עדויות ארכיאולוגיות שמוכיחות גלות של 2000 שנה.

חכה 2000 שנה ושאריות של בתי באר שליד תל אביב ישמשו בדיוק לזה.

ציטוט

2. למי שמוכן לקבל להיות אזרח שווה זכויות וחובות, בלי עבר של טרור, שיהיה אזרח שווה זכויות וחובות.

זה מעולה. עכשיו אתה צריך לשאול את עצמך האם מדינת ישראל הלכה למעשה מאפשרת את זה. לדעתי לא. זו גם בעיה.

לפני 21 דקות, m3x7r3m3 כתב:

תבין שמבחינתי טרנספר זה כלי, לא מטרה, אין לי מטרה שבמדינת ישראל יהיו 0 ערבים, יש לי מטרה שמדינת ישראל תהיה בטוחה מפני טרור.

בסדר גמור. שמח שזו לא מטרה בשבילך, באמת.

לפני 22 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אתה תיווכח לראות שאני צודק.

שוב, המדדים שלך הם שלך. לפני 5-6 שנים אני ישבתי וניסיתי להבין בדיוק כמו היום את האובססיה של הציונות הדתית להקים עוד מאחז במזרח ירושלים, להעיף עוד כמה ערבים מאיזה שכונה וכו׳. מאידך, צריך להגיד שגם אלינו הם מתייחסים לא הרבה יותר טוב. אולי גם זה משהו.

לפני 23 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אבל המצב הביטחוני שנגרם ע"י ערבים כאן בתוך גבולות 67 ואפילו 48, הוא זה שגרם לי להצביע למפלגה הכי ימנית שיש, למרות שהיא דתית. לא שום דבר אחר.

לך. כי זה מה שאתה רואה. אני רואה את מעט המהנדסים שיוצא לי לפגוש בהייטק, את הרופאים שטיפלו בי בשנים האחרונות, את האנשים שעובדים עם בני המשפחה שלי בעבודות של ישראל העשירית ורובם ככולם לא לקחו חלק לא בשביתות ולא שום דבר אחר. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 52 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אבל לדעתי גם אם לפיד מפזר כרגע את הכנסת לטובת בחירות, אז גנץ נכנס בנובמבר ללשכה לא? אלא אם כן לפני כן יספיקו לצאת לבחירות ולהשביע ממשלה אחרת.

לפי החדשות. אם לפיד יפזר תכנסת. גנץ לא יהיה ראש ממשלה.

כי הבחירות יהיו בספטמבר.

אבל נחייה ונראה.

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם
לפני כשעה, יבגניפ כתב:

חכה 2000 שנה ושאריות של בתי באר שליד תל אביב ישמשו בדיוק לזה.

ואז עדויות ארכיאולוגיות יהודיות יהיו כבר בנות 4000 שנה.

אלא אם כן אתה מאלה שמאמינים שהעולם נברא כבר עם עצמות דינוזאורים בנות מיליוני שנים בתוכו.

אם אתה לא כזה, ואתה איש מדע, אז That ship has sailed, העדויות הארכיאולוגיות הקיימות סגרו את הבאסטה הזו, ולכן מה שנשאר לפלסטינים בויכוח הזה - נרטיב, ומוזיאון ריק.

לפני כשעה, יבגניפ כתב:

זה מעולה. עכשיו אתה צריך לשאול את עצמך האם מדינת ישראל הלכה למעשה מאפשרת את זה. לדעתי לא. זו גם בעיה.

מדינת ישראל לא מאפשרת הלכה למעשה הרבה דברים, שאני רואה מטרה לשנות אותם, אז מה?

אז אני אמור לקבל את זה שהמצב כרגע (שאני תופס אותו כבעייתי בלשון המעטה) לא מאפשר את זה ולהשלים עם זה? או לשאוף לשנות אותו?

אני אשאף לשנות אותו, One step at a time.

לפני כשעה, יבגניפ כתב:

בסדר גמור. שמח שזו לא מטרה בשבילך, באמת.

לא מבין מי שדברים כמו טרנספר, או דמוקרטיה, הם מטרות בשבילם, אלה לא מטרות, אלה כלים, שנועדו להגשים מטרות.

יש משפט במשנה שאומר - אהבה התלויה בדבר - בטל דבר, בטלה אהבה, ושאינה תלויה בדבר, אינה בטלה לעולם.

זה נכון גם לגבי מטרות.

מה תעשו ביום שתהיה שיטת משטר טובה מהדמוקרטיה? תדבקו אל השיטה שכבר לא הכי פחות גרועה כי זו מטרתכם?

מה יעשו מי שהמטרה שלהם היא טרנספר, אם הטרנספר ייכשל?

אני ביום שהדמוקרטיה כבר לא תהיה השיטה הכי פחות טובה, מחליף אותה בשנייה. אם הטרנספר נכשל אני מחשב מסלול מחדש ומחפש כלי אחר להגשים את המטרה.

לפני כשעה, יבגניפ כתב:

שוב, המדדים שלך הם שלך. לפני 5-6 שנים אני ישבתי וניסיתי להבין בדיוק כמו היום את האובססיה של הציונות הדתית להקים עוד מאחז במזרח ירושלים, להעיף עוד כמה ערבים מאיזה שכונה וכו׳. מאידך, צריך להגיד שגם אלינו הם מתייחסים לא הרבה יותר טוב. אולי גם זה משהו.

אתה זה שטענת שהקיום של בן גביר וסמוטריץ' בכנסת הוא זה שהביא להקצנה של הח"כים הערביים.

ולכן המדדים הם ביחס לטענה שלך.

אני גם חושב שאתה (אולי כי זה כל כך רחוק ממך) אוגד ביחד את סמוטריץ' יחד עם נניח אורי אורבך ז"ל.

לפני כשעה, יבגניפ כתב:

לך. כי זה מה שאתה רואה. אני רואה את מעט המהנדסים שיוצא לי לפגוש בהייטק, את הרופאים שטיפלו בי בשנים האחרונות, את האנשים שעובדים עם בני המשפחה שלי בעבודות של ישראל העשירית ורובם ככולם לא לקחו חלק לא בשביתות ולא שום דבר אחר. 

זו שגיאת סטטיסטיקה, במקום להסתכל על כמות השובתים או הפורעים מכלל האוכלוסיה הערבית (שזה לא רלוונטי*) אתה צריך להסתכל על כמות השובתים או הפורעים הערבים מכלל הפורעים והשובתים.

כמו זה שאומר - אבל 99% מהמוסלמים לא עושים פיגועים, אבל אם תשנה את נקודת המבט תראה ש-99% מהפיגועים בוצעו ע"י מוסלמים.

אני לגמרי מסכים שיש חלק מסוים בחברה הערבית שסובלת מאותם פורעים, כי משייכים אותם אוטומטית לפורעים ומחבלים, למרות שהם לא מסכימים איתם.

כמה גדול החלק הזה? קטונתי מלומר, וזה גם לדעתי לגמרי מפספס את הפואנטה

* זה כן רלוונטי כשמדברים על החרמת עסקים ערביים, כי אם 95% מהעסקים הערביים כן שבתו, ואתה מחפש לדעת האם העסק שאתה חושב לקנות בו כן שבת, אז אתה 95% צודק.

זה לגמרי לא רלוונטי כשאתה מדבר על אדם פרטי, שגם אם העסק שבו הוא עבד שבת - לא בהכרח היה לו Say בנידון.

וגם אם העסק בבעלותו שבת, זה לא בהכרח אומר שהאדם הפרטי בעל העסק מזדהה עם השביתה, אבל העסק כן, ואת העסק צריך להעניש.

לפני 48 דקות, yor2 כתב:

לפי החדשות. אם לפיד יפזר תכנסת. גנץ לא יהיה ראש ממשלה.

כי הבחירות יהיו בספטמבר.

אבל נחייה ונראה.

אבל אל תשכח שאם הבחירות בספטמבר, אז יהיה לביבי עוד פעם 28 יום מנדט להרכיב ממשלה, שזה מביא אותנו לאוקטובר, ואז 21 יום ללפיד, שזה מביא אותנו כמעט לנובמבר.

אם שניהם נכשלים גם אחרי בחירות 5 - 99.9% שגנץ נכנס ללשכה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 16 דקות, m3x7r3m3 כתב:

ואז עדויות ארכיאולוגיות יהודיות יהיו כבר בנות 4000 שנה.

אתה שוב מפספס את הנקודה. הנקודה היא לא "מי צודק". הנקודה היא שבתור עם שהמציא את שימור הפליטות ומיתוס החזרה לארץ המובטחת במשך 2000 שנה - אין לנו את הפריוולגיה להתלונן שאחרים עושים את זה. 

לפני 18 דקות, m3x7r3m3 כתב:

מדינת ישראל לא מאפשרת הלכה למעשה הרבה דברים, שאני רואה מטרה לשנות אותם, אז מה?

אז אני בוחר להצביע למי שאני חושב שיציע את הגזר לפני המקל ואתה לא.

לפני 18 דקות, m3x7r3m3 כתב:

מה תעשו ביום שתהיה שיטת משטר טובה מהדמוקרטיה? תדבקו אל השיטה שכבר לא הכי פחות גרועה כי זו מטרתכם?

לא יודע, אף פעם לא אמרתי שדמוקרטיה זו מטרה בשבילי.

לפני 19 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אתה זה שטענת שהקיום של בן גביר וסמוטריץ' בכנסת הוא זה שהביא להקצנה של הח"כים הערביים.

לא דיברתי על חכים ערבים. זה גם לא בדיוק מה שאמרתי. אין לי איך לכמת את ההשפעה של כל אירוע על ציר הזמן שהוא רצוף. וציר הזמן הזה כולל גם מאבקים בסילוואן, גם את המלך ביבי מצהיר שערבים נוהרים באוטובוסים לקלפיות ובטח עוד כל מיני אירועים, מדיניות, חקיקה וכו'. כניסתם של בן גביר והאחים שלו לכנסת היא עוד נקודה. 

לפני 21 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני לגמרי מסכים שיש חלק מסוים בחברה הערבית שסובלת מאותם פורעים, כי משייכים אותם אוטומטית לפורעים ומחבלים, למרות שהם לא מסכימים איתם.

כמה גדול החלק הזה? קטונתי מלומר, וזה גם לדעתי לגמרי מפספס את הפואנטה

בעייני לא. כי הצד ההפוך של זה הוא שגם את ישראל קל לצייר מבחוץ כאסופה של בן גבירים וסמוטריצ'ים. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, יבגניפ כתב:

אתה שוב מפספס את הנקודה. הנקודה היא לא "מי צודק". הנקודה היא שבתור עם שהמציא את שימור הפליטות ומיתוס החזרה לארץ המובטחת במשך 2000 שנה - אין לנו את הפריוולגיה להתלונן שאחרים עושים את זה. 

בטח שכן, כשה"אחרים" גורשו, הם לא היו עם, הם הפכו להיות עם, באיחור של איזה 20 שנה ביחס לגירוש.

לפני שעה, יבגניפ כתב:

אז אני בוחר להצביע למי שאני חושב שיציע את הגזר לפני המקל ואתה לא.

זה כי אני מאמין שאם יקבלו קודם גזר, יישאר הגזר, ולא יגיע מקל לעולם.

זה גם בדיוק מה שקורה פה עם ביבי בעשור האחרון עם ההשקעות עתק במגזר הערבי.

קודם גזר, אח"כ מקל*

*ט.ל.ח. הביבי שומר לעצמו את הזכות לא להביא בכלל מקל, או מקל מתקפל, או דמוי מקל.

לפני שעה, יבגניפ כתב:

לא יודע, אף פעם לא אמרתי שדמוקרטיה זו מטרה בשבילי.

וואו, תיזהר שפינדר לא יבוא לנשוך אותך.

אגב רק על המשפט הזה קיבלת גביע על ההודעה הזו.

לפני שעה, יבגניפ כתב:

לא דיברתי על חכים ערבים. זה גם לא בדיוק מה שאמרתי. אין לי איך לכמת את ההשפעה של כל אירוע על ציר הזמן שהוא רצוף. וציר הזמן הזה כולל גם מאבקים בסילוואן, גם את המלך ביבי מצהיר שערבים נוהרים באוטובוסים לקלפיות ובטח עוד כל מיני אירועים, מדיניות, חקיקה וכו'. כניסתם של בן גביר והאחים שלו לכנסת היא עוד נקודה. 

אז התכוונת שהכניסה של בן גביר לכנסת השפיעה על ההקצנה של הציבור הערבי ככלל?

כלומר תסביר למה הכוונה במשפט הזה:

לפני 19 שעות, יבגניפ כתב:

וזו לא חוכמה גדולה לדחוף מישהו כמו בן גביר - שאפילו אני מפחד ממנו, או סמוטריץ' - שביום שיסיים עם הערבים בטח ירוץ לטפל בהומואים וקקות אחרים שמפריעים למדינת ההלכה המדומינת שלו; זו לא חוכמה גדולה לדחוף אותם לפרונט ואז לגלגל עיניים ולהיות מופתעים שהצעד השני מקצין גם כן.

כי מה שאני הבנתי זה שדחפו את בן גביר או סמוטריץ' לפרונט, ואז הצד השני (כלומר ח"כים ערבים) הקצינו גם כן.

לפני שעה, יבגניפ כתב:

בעייני לא. כי הצד ההפוך של זה הוא שגם את ישראל קל לצייר מבחוץ כאסופה של בן גבירים וסמוטריצ'ים. 

יש לך בסיס לדיון בנושא הזה? כמה מתוך החברה הערבית תומכים או לא תומכים בפרעות הללו? כמה מזדהים עם החמאס וכמה לא?

כי לי אין.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 23 שעות, m3x7r3m3 כתב:

סתם לדוגמה ההגעה של שניהם ללוד ושמעון הצדיק, מה שגרם להבאה של כוחות משטרה שאיבטחו את היהודים שם.

אני מצטער שבעיניך להביא משטרה למקומות שבהם יש טרור לאומני נגד יהודים נחשב כפרובוקציה, אבל אין לי איך לתקן את זה...

ולגבי ההאשמה של בן גביר במהומות של הערבים, אני לא יודע אם זה יותר מזלזל באינטלגנציה של הגולשים פה או של הערבים המתפרעים.

מה שבטוח זה משחק בדיוק לידיים שלהם.

אבל נו, מאז ומתמיד היו מי שאחרי פרעות ביהודים, חיפשו מה היהודים עשו כדי להצדיק את הפרעות הללו

לבוא לשם בזמנים של מהומות זה כמו שביבי הולך להצטלם באיזה פלאפל עממי לפני הבחירות. המשטרה באה כשיש הפרות סדר, לא כי שמשון ויובב החליטו לצאת לטייל.

סמוטריץ גם קרא ליהודים הגיבורים לחסום את כביש 60 לערבים, הוא בא לשם לעזור להם?

חוץ מזה, בנגביר היה בשמעון הצדיק לפני שהתחילו המהומות. לא יודע למה החלטת שאני מאשים אותו במהומות של הערבים, או מצדיק במשהו את החרא הזה של הערבים, אבל הוא בטח לא תרם לביטחון של אף יהודי שגר שם בהצהרות שלו בזמן רגיש כזה.

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

המשטרה סירבה להגיע לשמעון הצדיק.

די לשכתב את ההיסטוריה.

כחלק מההבנות בין בן גביר לנתניהו הוסכם שהמשטרה תגיע ותישאר בשמעון הצדיק.

אז עובדתית הוא כן תרם לביטחון של היהודים שגרים שם, כי מהרגע שהוא הגיע לשם, זה היה בליווי משטרתי, ועזב משם רק עם הסכמה של נתניהו שהמשטרה תשאר ותאבטח את היהודים בשמעון הצדיק.

תנסה פעם הבאה לבחון את העובדות ואז לגבש עמדה, ולא לגבש עובדות לפי הדעה שכבר החלטת.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

תוכנית טראמפ היא לא טרנספר. אף יהודי ואף ערבי לא יעקר מביתו ויוגורש. חילופי שטחים, לא אזרחים. זה הרע במיעוטו לדעתי במצב הנוכחי, פשרה לשני הצדדים. המצב הגיאופוליטי כאן לא מאפשר יותר מדי לטווח הארוך. 

אני בטוח שאם יקחו את התוכנית ברצינות, תמיד אפשר יהיה מה לשפר כדי ששני הצדדים ירגישו שהם נדפקו...

Peugeot 206 1.4  2007 manual  (past) 

Fiat Panda  1.2  2011 manual (past) 

Volvo S80 3.0 2015 automatic (present) - שרשור מעקב

פורסם (נערך)

הצימוד בין האדם לבית שלו ולקרקע שעליה הוא יושב, היא פחות קריטית מאשר הצימוד בין האדם לאזרחות.

תוכנית טראמפ אמנם לא יועדה להזיז אף אחד מביתו, אבל בהחלט יועדה להזיז אנשים מהתעודת זהות הכחולה.

ועם זה בדיוק הבעיה של המתנגדים.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 43 דקות, m3x7r3m3 כתב:

וואו, תיזהר שפינדר לא יבוא לנשוך אותך.

מצחיקול אתה.

כאילו שאתה לא מבין שיש הבדל בין "משהו יותר טוב מדמוקרטיה" לבין "ההיפך מדמוקרטיה"...

איכשהו נראה לי שיבגני, תיאורטית, יהיה מוכן להחליף את הדמורטיה במשהו יותר טוב, אם תהיה שיטה יותר טובה.

בזמן שאתה בפועל מצביע למפלגה שמושכת לכיוונים אנטי דמוקרטיים. לכיוונים של גזענות, אלימות וכפייה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

אתה באמת רוצה שאני אחזור אחורה לחפש את הציטוט המדויק שבו אני כותב שדמוקרטיה זו לא מטרה בשבילי?

למעשה אני הייתי דיי משוכנע שיבגני יהיה איתך, וזו הפתעה שהוא כתב שזו לא מטרה בשבילו

מכאן והלאה, זה עניין שלך, עם התיאוריה והמשיכות לכאן או לשם.

בינתיים היחידים שמושכים לכיוונים אנטי דמוקרטיים הם מי שרוצים לחוקק מהר מהר חוק, שימנע מביבי להיבחר 🤣

דמוקרטים א' א', כל אחד מהם.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
לפני 55 דקות, m3x7r3m3 כתב:

הצימוד בין האדם לבית שלו ולקרקע שעליה הוא יושב, היא פחות קריטית מאשר הצימוד בין האדם לאזרחות.

תוכנית טראמפ אמנם לא יועדה להזיז אף אחד מביתו, אבל בהחלט יועדה להזיז אנשים מהתעודת זהות הכחולה.

ועם זה בדיוק הבעיה של המתנגדים.

זה שלא רוצים לוותר על התעודה הכחולה לא הופך את התוכנית לטרנספר, איך שלא תהפוך את זה. מצחיק שאיתך דווקא אני מתווכח על זה. גם לא הצעתי לממש את התוכנית בלי תמיכה מהציבור הערבי-ישראלי, כי אז זה באמת יתקרב להגדרה של טרנספר. 

אבל עזוב, התוכנית הזו לא תצא לפועל גם ככה. 

אם אני זוכר, גם הציבור הדתי לאומי התנגד בסוף לתוכנית. 

לגבי המשפט של הצימוד קרקע-אדם, נראה לי שהרבה פלסטינים לא יסכימו איתך.

עריכה אחרונה על ידי Gal Atun

Peugeot 206 1.4  2007 manual  (past) 

Fiat Panda  1.2  2011 manual (past) 

Volvo S80 3.0 2015 automatic (present) - שרשור מעקב

פורסם
לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

בטח שכן, כשה"אחרים" גורשו, הם לא היו עם, הם הפכו להיות עם, באיחור של איזה 20 שנה ביחס לגירוש.

לכל עם עולם יש את הסיפור שלו. ושוב, זו לא תחרות. בבסיס של הבסיס, הפלסטינאים עושים בדיוק את מה שאנחנו עשינו. ההבדל הוא שאתה חושב שאנחנו צודקים והם לא :)

ואני אגב חושב שאני די עקבי בגישה שלי, כשאני כל הזמן אומר שהעתיד אמור להיות ביישוב סכסוכים ובעיות - לא בשימור שלהם לנצח. בגלל זה אני לא מתחבר להריסה של פסלים של קולומבוס באמריקה, וגם לא מאמין בזכות השיבה לפלסטינאים לישראל. מספיק אנחנו דפקנו את המערכת :)

לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

אגב רק על המשפט הזה קיבלת גביע על ההודעה הזו.

תודה :)

אני אגב לא יודע אם יצוץ משהו יותר טוב. אני כן חושב שהדמוקרטיה עתידה לשנות את פניה, במובן הזה שמדינות הלאום המודרניות יתפוררו. ואפשר להתווכח אם נגיד ניתוק היפותטי של מדינת תל אביב מישראל הוא דמוקרטי או לא, אם יקרה.

לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

אז התכוונת שהכניסה של בן גביר לכנסת השפיעה על ההקצנה של הציבור הערבי ככלל?

לא רק הכניסה שלו לכנסת, אלא הלגיטמציה שלו במיינסטרים היהודי, כן. ואני לא אומר שזה הטיס את זה מ-0 ל-100, כן? אני אומר שיש פה רצף עם מגוון בעיות.

לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

כי לי אין.

לא יודע, לא בדקתי.

כמה לדעתך השתתפו בגל האלימות האחרון?

(ואני אומר שוב: אני לא רואה בעיה בהשתתפות בשביתה של שעתיים, למשל)

• תוכן חדש...