Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה בטוח שלא הגבת לאותו פוסט שלי?

לשם ההגינות נציין שזה היה פוסט שנכתב ליבגני, וזה הפוסט מאתמול (לא 46 עמודים, 12 ימים ומבצע צבאי אחד אחורה).

סה"כ 7 עמודים אחורה, ובערך 26 שעות, בלי מבצע צבאי באמצע.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 16:14, m3x7r3m3 כתב:

זה ממש לא הכיוון, אבל אתה כבר החלטת, אז אולי גם תכתוב את הצד שלי בדיון ותסגור סיפור? 😂

לא אכפת לי שזה לא יעבוד, רוב התוכניות כנראה לא יעבדו, אולי גם הטרנספר לא יעבוד, גם נראה לי שניתחנו מספיק לאורך השנים למה סביר להניח שתוכנית כזו לא תעבוד.

מה שכן אכפת לי זה שבפעם הבאה שיהיה מבצע בעזה, אנחנו חוזרים לאותו מצב בדיוק, עם אותם "ערבים אזרחי ישראל", שעוד פעם ישרפו בתי כנסת, בתים של יהודים, ויעשו לינצ'ים בכל יהודי שנקרה בדרכם.

וזה עוד בלי להתייחס בכלל למצב שבו בלוד יש מספיק נשק בלתי חוקי כדי לצייד גדוד חי"ר.

עלות כלכלית, זה הכל.

לבחירות יש עלות כלכלית, וזו הסיבה היחידה כרגע להתנגד לבחירות.

בכלל אולי ראוי שבמדינה דמוקרטית למודת מלחמות כמו שלנו, אחרי כל מבצע צבאי כזה או מלחמה, שיהיו בחירות.

והנה תגובה שלך, לפחות לחלק מההודעה שלי. לחלק האחרון, למעשה למשפט האחרון.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 16:39, פינדר כתב:

הצעה שרק מי שכבר טען פה שדמוקרטיה היא לא ערך חשוב בעיניו, יחשוב שהיא ראויה.

1. אם אני ראש ממשלה שמכהן שנה, מצידי שיכתשו את עוטף עזה ולא אצא למלחמה שתוביל לבחירות, שאני לא יודע איך אצא מהן.

2. לקיים בחירות תיכף אחרי מלחמה יוצר הטיה בהצבעה (שכמובן עובדת לטובתך). זה כמו שהיה פעם מצעד היובל בגלצ, ובמקום הראשון זכה השיר למבדה שהיה להיט באותה שנה אבל נשכח מיד אח"כ. בד"כ צריך פרספקטיבה של זמן כדי להבין את המשמעות של ארוע כמו מלחמה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7474

• פינדר

6178

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5076

פורסם
לפני שעתיים, vadim6385 כתב:

בהצלחה להם לצאת מהבתים בחורף.

בהצלחה לצאת מהבית בין יוני עד אמצע אוקטובר. 

לפני 3 שעות, m3x7r3m3 כתב:

בקנדה גם יש קהילה ערבית ענפה שהולכת וגדלה.

בארץ גם יש קהילה של מהנדסי טריבונות בוגרי ישיבת גורנא שהולכת וגדלה. 

פורסם
לפני 11 דקות, Avatar Schnitzel כתב:

בהצלחה לצאת מהבית בין יוני עד אמצע אוקטובר. 

כמה שאני לא סובל חום, עם חום אני מוכן לחיות.

עם ארץ מוכת דת ומסורת, ומלחמה תמידית בתירוץ של כמה אבנים קדושות - כבר אין לי עצבים לזה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

מלחמה על כמה אבנים קדושות זה build in בהיסטוריה של האזור. אנחנו פשוט עוד תרבות שנלחמת כאן על אבנים בשורה ארוכה של תרבויות ואימפריות שנלחמו כאן על אבנים. בגלל זה אף פעם לא משעמם כאן. באיזה עוד מקום בעולם אתה עושה את העבודה שלך, שומע צפירה, רץ לממ"ד, מחכה שטילים יפסיקו ליפול וחוזר לעבודה? החוסן הנפשי שיש כאן לאנשים הוא בלתי נתפס. 

עריכה אחרונה על ידי Avatar Schnitzel
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

אז למה לא לחיות בשלום, כל אחד והאבנים שלו. למה להמשיך במלחמות המטומטמות האלה?

לתת לכל אחד מהשחקנים כדור, ושישחק עם עצמו כמה שבא לו.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

כי אנשים נותנים משמעות לאבנים וסמלים ורוצים את השליטה.  ועדיין עם כל הטמטום של דתות זה כנראה עדיף על האלטרנטיבה של חברה אנושית ללא דת. הרוצחים הכי גדולים בהיסטוריה היו משטרים חילונים, לא דתיים. 

עריכה אחרונה על ידי Avatar Schnitzel
פורסם
לפני שעה, m3x7r3m3 כתב:

זה לא עניין של נרטיב, אלא של הגדרות.

בוודאי.

אבל זה לא קשור למה שאני אומר. מה שאני אומר הוא שזה מצחיק שאתה מוצא לנכון להדגיש שהפלסטינאים דאגו לקבל מעמד מיוחד כפליטים. הם די למדו את זה מאיתנו, אתה יודע.

לפני שעה, m3x7r3m3 כתב:

אז שאני אבין - לדעתך לפני הביקור של סמוטריץ' בלוד או של בנגביר בשמעון הצדיק, לא היו ערבים שרצו אותי ואותך מתים?

לא, זו לא דעתי. דעתי היא שהמשפט "היו ערבים שרצו אותי ואותך מתים" הוא סתום, כלומר לא מכיל כימות שאפשר להאחזר בו, ולכן כשלעצמו לא מצדיק נקיטה קיצונית כל כך בעמדה שמצדיקה טרנספר של 2 מיליון אזרחים - אלוהים יודע לאן. ושהגישה שלך מזכירה מנהיג ממסעות הצלב בימי הביניים שאמר משהו כמו "תהרגו את כולם, אלוהים אחר כך יברור את הצדיקים". ובעייני זו גישה בעייתית. 

זה דבר אחד. דבר אחר הוא שאני לא מפרש כל התארגנות או פעולה פוליטית כמו נגיד שביתה של שעתיים כאיום ברצח עלי. אז היתה שביתה בסלקום. ואו. בהחלט איום קיומי על מדינת ישראל.

דבר שלישי הוא שאני לא מייחס נימה של דטרמיניזם ליחיסנו עם הערבים. כי אני יודע שהדו קיום קיים ברמה כזו או אחרת, אני יודע שיש אנשים במגזר שהחיים עצמם יותר מעניינים אותם מאל אקצה, בדיוק כמו שאותי החיים עצמם מעניינים יותר מחור תחת ג' בהר חברון. ואני יודע שהדעות של אנשים יכולות לזוז. ולזוז זה אומר שהן יכולות גם להתמתן וגם להקצין. וזו לא חוכמה גדולה לדחוף מישהו כמו בן גביר - שאפילו אני מפחד ממנו, או סמוטריץ' - שביום שיסיים עם הערבים בטח ירוץ לטפל בהומואים וקקות אחרים שמפריעים למדינת ההלכה המדומינת שלו; זו לא חוכמה גדולה לדחוף אותם לפרונט ואז לגלגל עיניים ולהיות מופתעים שהצעד השני מקצין גם כן.

וכן, אני מבין לחלוטין את ההתממות הקלילה והנעימה. ברמה של ילדים בגן, של "מה עשית?! (כולו אמרתי שאני שונא ערבים ורצתי על הטיקט הזה לכנסת. למה זה בכלל משפיע עליהם?! טרנספר מייד!)". אבל בוא, בוא נשים אותה בפרופורציה, בבקשה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, Avatar Schnitzel כתב:

ועדיין עם כל הטמטום של דתות זה כנראה עדיף על האלטרנטיבה של חברה אנושית ללא דת. הרוצחים הכי גדולים בהיסטוריה היו משטרים חילונים, לא דתיים. 

קומוניזם ונאציזם זה גם סוג של דת.

פשוט במקום אלוהים יש את המנהיג הדגול, ובמקום התורה יש את מיין קאמפף/שיט אחר שכתבו. חוץ מזה - אותו חרטא.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

פורסם
לפני 35 דקות, Avatar Schnitzel כתב:

מלחמה על כמה אבנים קדושות זה build in בהיסטוריה של האזור. אנחנו פשוט עוד תרבות שנלחמת כאן על אבנים בשורה ארוכה של תרבויות ואימפריות שנלחמו כאן על אבנים. בגלל זה אף פעם לא משעמם כאן. באיזה עוד מקום בעולם אתה עושה את העבודה שלך, שומע צפירה, רץ לממ"ד, מחכה שטילים יפסיקו ליפול וחוזר לעבודה? החוסן הנפשי שיש כאן לאנשים הוא בלתי נתפס. 

איפה אחי איפה? אני עדיין מרים את השברים למרות שאני כבר 20 שנה בתוך ההוויה הזו.

לוקח לי לפחות חודש לחזור למוטב אחרי שיש סבב לחימה. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 45 דקות, Avatar Schnitzel כתב:

באיזה עוד מקום בעולם אתה עושה את העבודה שלך, שומע צפירה, רץ לממ"ד, מחכה שטילים יפסיקו ליפול וחוזר לעבודה? החוסן הנפשי שיש כאן לאנשים הוא בלתי נתפס. 

בביקיני בוטום, כשפלאנקטון בא לסרטן הפריך לגנוב את הנוסחה הסודית של קציצת סרטן ממר קראבס.

• מצחיק 1

פורסם

תראו תקוסם ביבי עושה קסמים.

היה היום בחדשות 13. שלפיד רוצה לפרק תממשלה.

ואז גנץ לא יהיה ראש ממשלה. ונלך לבחירות בספטמבר.

אחרי הבחירות החמישיות. גוף השינוי יהיה מפורק.

גנץ יגיד ללפיד. נע בעיין. וככה נלך לבחירות שישיות.

אם לא יהיו שיבושים בקסם.

גם אמרו שרעם לא רוצה לשבת אם ביבי.

אחרי מה שהיה בירושלים. ועזה.

בקיצר בלגן.

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם

נשמע לי גנרי לחלוטין.

מקבל מחר צ׳ק על עבודה בבחירות,מתלבט מה לעשות עם ה1700 הקלילים האלה.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

אני מוכן לאמץ אותם.

IBAN יישלח בפרטי.

פורסם
לפני 14 שעות, Avatar Schnitzel כתב:

בארץ גם יש קהילה של מהנדסי טריבונות בוגרי ישיבת גורנא שהולכת וגדלה. 

בקיצור Damned if you do and damn if you don't?

לפחות בנוגע למהנדסי הטריבונות יש לך אפשרות להימנע לחלוטין מטריבונות, וככה אתה מכוסה.

לפני 14 שעות, יבגניפ כתב:

בוודאי.

אבל זה לא קשור למה שאני אומר. מה שאני אומר הוא שזה מצחיק שאתה מוצא לנכון להדגיש שהפלסטינאים דאגו לקבל מעמד מיוחד כפליטים. הם די למדו את זה מאיתנו, אתה יודע.

יהודים אף פעם לא קיבלו מעמד מיוחד כפליטים.

אפילו אחרי מלחמת העולם השנייה, הם שוכנו במחנות עקורים ביחד עם אזרחי מדינות אחרות, וגם שם היו מיעוט קטן מאוד מקור

לא, זו לא דעתי. דעתי היא שהמשפט "היו ערבים שרצו אותי ואותך מתים" הוא סתום, כלומר לא מכיל כימות שאפשר להאחזר בו, ולכן כשלעצמו לא מצדיק נקיטה קיצונית כל כך בעמדה שמצדיקה טרנספר של 2 מיליון אזרחים - אלוהים יודע לאן. ושהגישה שלך מזכירה מנהיג ממסעות הצלב בימי הביניים שאמר משהו כמו "תהרגו את כולם, אלוהים אחר כך יברור את הצדיקים". ובעייני זו גישה בעייתית. 

כי זה לא משפט שניתן לכמת, או שהם רוצים אותי ואותך מת, או שלא, זה בינארי, כן או לא. אין חצי if. אין חצי הריון.

לטעמך העמדה הזו לא מספיק קיצונית כדי להצדיק טרנספר או עידוד הגירה. לשיטתי זה הרבה יותר הומני מאשר הפתרון שלהם, כלומר תמיד עדיף טרנספר על פני מוות, ותמיד עדיף עידוד הגירה מאשר טרנספר.

אבל בסדר, הנה בשרשור יש לנו כבר מצביע מר"צ שפתוח לאפשרות הזו, זה עניין של זמן.

גם אם בסוף תישארו במיעוט קטן, ותגידו שזו גישה בעייתית, אז תגידו.

זה דבר אחד. דבר אחר הוא שאני לא מפרש כל התארגנות או פעולה פוליטית כמו נגיד שביתה של שעתיים כאיום ברצח עלי. אז היתה שביתה בסלקום. ואו. בהחלט איום קיומי על מדינת ישראל.

איך לעזאזל הסקת שאני מפרש שביתה של שעה בסלקום (וזו לדעתי לא הייתה בכלל שביתה, זה היה באישור סמנכ"לית HR שלהם) שהיא איום ברצח?

היא לכל היותר תמיכה במרצחים.

דבר שלישי הוא שאני לא מייחס נימה של דטרמיניזם ליחיסנו עם הערבים. כי אני יודע שהדו קיום קיים ברמה כזו או אחרת, אני יודע שיש אנשים במגזר שהחיים עצמם יותר מעניינים אותם מאל אקצה, בדיוק כמו שאותי החיים עצמם מעניינים יותר מחור תחת ג' בהר חברון. ואני יודע שהדעות של אנשים יכולות לזוז. ולזוז זה אומר שהן יכולות גם להתמתן וגם להקצין. וזו לא חוכמה גדולה לדחוף מישהו כמו בן גביר - שאפילו אני מפחד ממנו, או סמוטריץ' - שביום שיסיים עם הערבים בטח ירוץ לטפל בהומואים וקקות אחרים שמפריעים למדינת ההלכה המדומינת שלו; זו לא חוכמה גדולה לדחוף אותם לפרונט ואז לגלגל עיניים ולהיות מופתעים שהצעד השני מקצין גם כן.

כמו בעל העסק בעכו העתיקה שהתלונן שלקוחות יהודים לא מגיעים אליו, ואז פלט ש"זה אל אקצה אין מה לעשות"?

הדטרמיניזם מגיע מהצד הערבי, תמיד, מי זה שלא מוכן לקבל שיהיו יהודים בשום מקום בין הירדן לים?

חוץ מזה, עם ערבים שמוכנים להתיישר לתנאים של אזרח במדינה נורמלית, כלומר בלי תמיכה בטרור, בלי פרעות, בלי אנטישמיות, בלי ביגמיה וכו', אני מוכן שישארו פה כאזרחים שווים לחלוטין.

זה אומר שווים עם כלל הזכויות והחובות.

חוץ מזה לדעתי ההיסטוריה אומרת שאתה הפכת בין הסיבה למסובב, הסיבה שבן גביר וסמוטריץ' הגיעו לכנסת, היא אך ורק בגלל ההקצנה הערבית, ולא הפוך.

אפשר להתחיל למתוח קו מתנועת כ"ך כולל הפסילה שלה, ועד היום, והימין הקיצוני נמצא בכנסת בגלים (למשל תקופה שמיכאל בן ארי היה ח"כ, ד"ר אריה אלדד וכו', ותקופה שבה הסמן הקיצוני היה סמוטריץ' או אורית סטרוק), לעומת ההקצנה הערבית שהיא ליניארית, הולכת וגוברת כל כנסת.

אתה צודק שזו תנועת מטוטלת, אני רק חושב שאתה טועה בין הסיבה למסובב, ואני מסתכל על עצמי כעדות לכך, מה גורם למי שהצביע כחלון להצביע רק לפני שנים בודדות, להצביע לבן גביר?

ויש לזה שני גורמים - ההקצנה אצל חברי הכנסת הערבים, במחובר או במנותק לחברה הערבית הכללית. והתיאוקרטיה המשפטית.

וכן, אני מבין לחלוטין את ההתממות הקלילה והנעימה. ברמה של ילדים בגן, של "מה עשית?! (כולו אמרתי שאני שונא ערבים ורצתי על הטיקט הזה לכנסת. למה זה בכלל משפיע עליהם?! טרנספר מייד!)". אבל בוא, בוא נשים אותה בפרופורציה, בבקשה.

שוב, הפכת בין הסיבה למסובב.

לפני 11 שעות, yor2 כתב:

תראו תקוסם ביבי עושה קסמים.

היה היום בחדשות 13. שלפיד רוצה לפרק תממשלה.

ואז גנץ לא יהיה ראש ממשלה. ונלך לבחירות בספטמבר.

אחרי הבחירות החמישיות. גוף השינוי יהיה מפורק.

גנץ יגיד ללפיד. נע בעיין. וככה נלך לבחירות שישיות.

אם לא יהיו שיבושים בקסם.

גם אמרו שרעם לא רוצה לשבת אם ביבי.

אחרי מה שהיה בירושלים. ועזה.

בקיצר בלגן.

הכל טוב ויפה, אבל מה הקשר של ביבי לזה שלפיד רוצה למקסם את הכוח שלו מצד אחד, ולמנוע מהכנסת (כלומר מביבי) את המנדט?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 7 דקות, m3x7r3m3 כתב:

יהודים אף פעם לא קיבלו מעמד מיוחד כפליטים.

יהודים שימרו נרטיב היסטורי או פסאודו היסטורי של גלות בת 2000 שנה, שהתוצאה שלו היתה הבטחה מצד מעצמה אירופאית לתמוך בהקמת בית לאומי ליהודים כאן. 

ועכשיו הפלסטינאים עושים את אותו הדבר.

אירוני, לא?

לפני 9 דקות, m3x7r3m3 כתב:

כי זה לא משפט שניתן לכמת, או שהם רוצים אותי ואותך מת, או שלא, זה בינארי, כן או לא. אין חצי if. אין חצי הריון.

יש 2 מיליון ערבים בישראל. אם 10 רוצים לרצוח אותך או אם 100,000 רוצים או אם 1.8 מיליון רוצים זה נתונים שונים לגמרי שמתארים מציאות שונה לגמרי. אין בזה שום דבר בינרי.

לפני 10 דקות, m3x7r3m3 כתב:

חוץ מזה לדעתי ההיסטוריה אומרת שאתה הפכת בין הסיבה למסובב, הסיבה שבן גביר וסמוטריץ' הגיעו לכנסת, היא אך ורק בגלל ההקצנה הערבית, ולא הפוך.

לדעתך. לדעתי לא. וזה בסדר, באמת, זו פרשנות. אין לי פה איזה ג׳וקר להוציא שיוכיח שאתה טועה.

לפני 11 דקות, m3x7r3m3 כתב:

, ואני מסתכל על עצמי כעדות לכך, מה גורם למי שהצביע כחלון להצביע רק לפני שנים בודדות, להצביע לבן גביר?

אתה מדבר על טרנספר בערך מאז שאני מתווכח איתך, לא? אני לא זוכר מה היה לפני 5 -6 שנים.

..

אני עדות הפוכה. כשהייתי בתיכון, הימים של האינטיפדה השניה, הייתי ימני בערך כמו שאתה היום, אם כי בחיים לא הייתי חושב להצביע למפלגה דתית. בשלב מסוים התחלתי לקרוא, להתעניין, לקבל פרספקטיבה אחרת, לגלות דברים אחרים ולהגיע למסקנות שונות על בסיסן. גם קורה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תוכן חדש...