Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לפי וויקיפדיה לישראל היום יש את החשיפה הגדולה ביותר כיומון ב3 השנים האחרונות.

זה לא סוד שיש קשרים בין ביבי לבעלי העיתון. אני לא אתפלא אם לנוני מוזס יש קשרים עם היריבים הפוליטיים של ביבי, אבל זה לא מעניין.

אין לי אנטי לאף עיתון, אחרת לא הייתי קורא אותם מדי פעם ולא היה לי מה לענות לך. מה שאני טוען זה שמאוד נאיבי לחשוב שאין קשר בין פוליטיקאים לבעלי העיתונים החזקים במדינה. אף עיתון לא יתמוך במוסתר או בגלוי במועמד כזה או אחר אם לא יצא לו מזה כלום. כבר הסכמנו על זה שכל מה שנכתב בעיתונים צריך להיקרא בביקורתיות ולהתייחס לנאמר בערבון מוגבל. כולם מציפים אותך בתעמולה שלהם, גם העיתון המקומי של בית שמש.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

אתה צודק, ישראל היום עקף בחשיפה את ידיעות אחרונות, מעניין.

יש קשר ברור בין ביבי לבעלי העיתון (אדלסון), השאלה צריכה להיות אחרת - מה בא קודם הביצה או התרנגולת? האם אדלסון הקים עיתון ולוקח רק עובדים עם דעות שמתאימות לאג'נדה שלו או שהעובדים עם האג'נדה הזו פשוט לא מתקבלים לעבוד במקומות אחרים בגלל דעותיהם?

ובוודאי שאף עיתון לא יתמוך במועמד לשם שמיים, כמו שאתה לא קם בבוקר ועושה עבודה לשם שמיים.

ד"א העיתונים בבית שמש עושים תעמולה לדעתי אפילו יותר מאשר עיתונים ארציים.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

זה בכל עיר ככה. בידיעות חיפה ובמקומונים של טבעון אותו סיפור.

האמת שגם לטעון שהתקשורת שוויונית ושהם יכלו לעבוד במקומות אחרים עם הדעות הימניות שלהם זה דיי נאיבי. אבל הבעיה היא לא ההתפלגות הזאת בין ימין ושמאל בתקשורת, זה לא פסול שלעיתון יהיו דעות ימניות, אלא התפוצה הלא שוויונית של אג'נדת השלטון לעומת המתחרים. כשהתעמולה של השלטון יכולה להגיע לכל אחד שישה ימים בשבוע ובחינם כשהמתחרים צריכים למכור את עצמם בכסף (לא שהם חלופה טובה יותר בהכרח), זה לא בריא.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם

m3x

טענתי שהעיתון מוטה.

ביקשתי מס עמוד של משהו נגד ביבי והבאת. בעמ 11.

בוא נחזור שוב.

אם הייתי טוען שכל מה שנכתב בעיתון הוא נגד ביבי. הרי שהדוגמה שלך היתה סוגרת עיניין.

אבל אני טענתי שהעיתון מוטה.

כלומר, הרוב המכריע של המאמרים והכתבות, ביחוד אלו בעמודים הראשונים, הוא בעד ביבי.

אז איך הדוגמה שלך (בעמ 11 כזכור), סותרת את טענתי.

קטונתי מלהבין.

*על תגובתי הקודמת קבלתי נזיפה מההנהלה. מקווה אני כי תגובה זו עומדת בכללי הפורום.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
זה בכל עיר ככה. בידיעות חיפה ובמקומונים של טבעון אותו סיפור.

האמת שגם לטעון שהתקשורת שוויונית ושהם יכלו לעבוד במקומות אחרים עם הדעות הימניות שלהם זה דיי נאיבי. אבל הבעיה היא לא ההתפלגות הזאת בין ימין ושמאל בתקשורת, זה לא פסול שלעיתון יהיו דעות ימניות, אלא התפוצה הלא שוויונית של אג'נדת השלטון לעומת המתחרים. כשהתעמולה של השלטון יכולה להגיע לכל אחד שישה ימים בשבוע ובחינם כשהמתחרים צריכים למכור את עצמם בכסף (לא שהם חלופה טובה יותר בהכרח), זה לא בריא.

לא קראתי מקומונים אחרים אז לא ידעתי לגביהם.

אגב מי מכריח את ידיעות למכור את העיתון? כבר כתבתי את זה לפני כמה עמודים, אם נוני לא היה חושב שהשמש זורחת לו מהאחוריים היה מתייעל, מעיף חצי מהדפים המיותרים שהוא מוציא ביום חול.

אין לישראל היום פטנט כלשהו על איזון תקציבי / רווחיות בחלוקת עיתון בחינם, מה מונע מידיעות לעשות אותו דבר? גם ככה ידיעות מחלקים היום גליונות / מוכרים בשקל / מוכרים בכמות לתחנות דלק שנותנות לך בחינם רק תמלא ב-100 שקל.

אין כאן שום פטנט, ולאסור את ההפצה בחוק זה ההגדרה של כלכלה אוליגרכית, ואני מבטיח לך ששם אנחנו לא רוצים להיות.

או שידיעות אחרונות יפשוט רגל ויפתח מחדש במתכונת חדשה, או שיתייעל כדי למכור.

הרי אף אחד לא מקים / קונה מערכת עיתון כדי להתעשר, בטח לא בישראל, אז זה לא עניין של למי יש כיסים עמוקים יותר ויותר כסף לשרוף.

הארץ מפסיד כבר שנים, וההפסדים שלו הולכים וגדלים, אף אחד לא מציע לסגור אותו נכון?

מה שלא בריא זה לקבוע מחירי מינימום למוצר, כל מוצר.

m3x

טענתי שהעיתון מוטה.

ביקשתי מס עמוד של משהו נגד ביבי והבאת. בעמ 11.

בוא נחזור שוב.

אם הייתי טוען שכל מה שנכתב בעיתון הוא נגד ביבי. הרי שהדוגמה שלך היתה סוגרת עיניין.

אבל אני טענתי שהעיתון מוטה.

כלומר, הרוב המכריע של המאמרים והכתבות, ביחוד אלו בעמודים הראשונים, הוא בעד ביבי.

אז איך הדוגמה שלך (בעמ 11 כזכור), סותרת את טענתי.

קטונתי מלהבין.

*על תגובתי הקודמת קבלתי נזיפה מההנהלה. מקווה אני כי תגובה זו עומדת בכללי הפורום.

אתה לא טענת שהעיתון מוטה, אתה אתגרת אותי למצוא ביקורת על ביבי (ממש כאילו אני לא אמצא כזו), מצאתי לך, לא אחת, לא שתיים, שלוש מאותו שבוע, עוד דוגמה משבוע לפני כן.

הבאתי את הראשונה קראת לזה עלה תאנה, הבאתי את השנייה והשלישית קראת לי עיוור, אבל אם מתוך 6 ימים ב-3 מהם יש ביקורת על ביבי למה זה הופך את הטענה שלך? בחצי מהימים (כולל שישי שזה קצת יותר משמעותי, תסתכל על אחוזי ההפצה של ימי חול מול שישי) יש גם ביקורת על ביבי, וכל זה רק מכותב אחד!

עמוד 11? הבאתי גם דוגמה מעמוד 9.

אבל העיוור שבך אומר לך שאם אין בשער העיתון כל יום כותרת אחרת שתוקפת את ביבי אז העיתון הוא של ביבי, הוא פראבדה, אין בו שמץ של ביקורת כלפי ביבי ועוד המצאות ושטויות.

לנוחותך הנה הציטוט המדויק של מה שכתבת:

m3x

פתח בבקשה את העיתון של היום וציין מס עמוד, בו מופיעה ביקורת על נתניהו.

לא כתבת מוטה, לא סייגת, כלום, הצבת אתגר, תודה שעמדתי בכבוד באתגר ותעלה טענה חדשה.

אגב אם הטענה שלך הייתה שהעיתון מוטה הייתי מצדיק אותך, אין שום ספק שהעיתון הזה הוא לטובת ביבי, השאלה היחידה היא האם העיתון הזה הוא פרו ביבי בגלל שהעיתון בעיקרו הוא מרכז-ימין שמרני וגם ביבי מרכז-ימין שמרני, או שהעיתון הוא מרכז-ימין שמרני בגלל שהוא פרו ביבי וביבי מרכז-ימין שמרני.

תשובה לשאלה הזו נקבל כשביבי יפרוש, ונראה אם התמיכה של העיתון ביו"ר הליכוד הבא אחריו דומה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

כנראה שלא הייתי ברור.

כשאיתגרתי אותך לכתוב מספר עמוד, התכוונתי בדיוק לכך. למספר העמוד.

לא התכוונתי שלא תמצא בכלל. אני מכיר את העיתון וקורא בו מדי בוקר.

זה גם מתיישב עם כך שטענתי שיש כתבות כאלו ואף כיניתי אותן "עלה תאנה".

אפשר להמשיך הלאה?

הטענה שלי כי העיתון מוטה בצורה ברורה, וכתבות מסוג אלו שהבאת הן בחזקת "היוצא מן הכלל שאינו מעיד על הכלל", נותרת בעינה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אין לי מושג למה ידיעות לא מתייעל. זה גם לא מעניין אותי כי לא ממש אכפת לי מידיעות.

את ישראל היום מממן יהודי מחו"ל שהוא וביבי חברים טובים. זה ככל הנראה מפיץ את התעמולה שלו לציבור בארץ וזה ככל הנראה תומך בעסקי ההימורים של ידידו ביפן. אני לא יודע בכמה נאמד ההון של שלדון אדלסון אבל כנראה שיומון תעמולה מסכן לא יגרום לו לפשוט רגל כמו לבעלי עיתונות המתחרה בארץ. לא שצר לי עליהם יותר מדי, אבל גם לא מתחשק לי שהחומר היחיד לקריאה בשרותים יהיה התעמולה של ביבי.

הבנתי שאת רוב הכסף העיתונים בארץ מרוויחים מהמנויים.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם
כנראה שלא הייתי ברור.

כשאיתגרתי אותך לכתוב מספר עמוד, התכוונתי בדיוק לכך. למספר העמוד.

לא התכוונתי שלא תמצא בכלל. אני מכיר את העיתון וקורא בו מדי בוקר.

זה גם מתיישב עם כך שטענתי שיש כתבות כאלו ואף כיניתי אותן "עלה תאנה".

אפשר להמשיך הלאה?

הטענה שלי כי העיתון מוטה בצורה ברורה, וכתבות מסוג אלו שהבאת הן בחזקת "היוצא מן הכלל שאינו מעיד על הכלל", נותרת בעינה.

סבבה, העיתון מוטה בצורה ברורה, זה לא עונה על השאלה שלי:

האם העיתון הזה הוא פרו ביבי בגלל שהעיתון בעיקרו הוא מרכז-ימין שמרני וגם ביבי מרכז-ימין שמרני,

או שהעיתון הוא מרכז-ימין שמרני בגלל שהוא פרו ביבי וביבי מרכז-ימין שמרני.

תשובה לשאלה הזו נקבל כשביבי יפרוש, ונראה אם התמיכה של העיתון ביו"ר הליכוד הבא אחריו דומה.

הראשון מקובל וכך נוהגים כל העיתונים בעולם כולל הארץ וידיעות, השני לא כל כך (וגם אין לזה תוחלת כל כך, מה יעשו כשביבי יפרוש?)

אין לי מושג למה ידיעות לא מתייעל. זה גם לא מעניין אותי כי לא ממש אכפת לי מידיעות. את ישראל היום מממן יהודי מחו"ל שהוא וביבי חברים טובים. זה ככל הנראה מפיץ את התעמולה שלו לציבור בארץ וזה ככל הנראה תומך בעסקי ההימורים של ידידו ביפן. אני לא יודע בכמה נאמד ההון של שלדון אדלסון אבל כנראה שיומון תעמולה מסכן ברפובליקת הבננות שלנו לא יגרום לו לפשוט רגל כמו למתחרים מהארץ.

השאלה למה הוא לא מתייעל במקום לנסות לחוקק חוקים שיציבו את הכלכלה שלנו בקו אחד עם רוסיה. וזו שאלה סופר-רלוונטית.

אגב אני מבטיח לך שמוזס מקדם חברים שלו (מי אמר כבל, מי אמר אולמרט, בוז'י, לבני?) לא פחות משישראל היום מקדם את ביבי, למה זה מותר וזה אסור? כי לראשון יש כיסים קטנים יותר? תמיד יש דגים גדולים יותר בים, גם אמרו על גולן בהתחלה שהוא בא לשבור את השוק ולהפסיד כסף.

ושוקן לא מקדם את מרצ / חד"ש? בטח שמקדם, הוא לא מפסיד כסף? מפסיד כל חודש ומגדיל את הגירעון, אז מה?

היומון תעמולה הזה אגב בינתיים יציב בהכנסות מפירסומים בלבד נכון לפעם אחרונה שקראתי, משמע בסוף החודש אינו מפסיד כסף (יש עדיין גירעון מתקופת ההתחלה, אבל בשוטף אין הפסד כספי), משמע אדלסון לא שולח היד לכיס בכל סוף חודש כדי לשלם משכורות (בניגוד לשוקן למשל).

פשיטת רגל היא בסה"כ הודעת אזהרה שהעסק לא מתפקד כמו שצריך, או שאין לו עוד מקום בעולם או שצריך להשתנות.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

"

האם העיתון הזה הוא פרו ביבי בגלל שהעיתון בעיקרו הוא מרכז-ימין שמרני וגם ביבי מרכז-ימין שמרני,

או שהעיתון הוא מרכז-ימין שמרני בגלל שהוא פרו ביבי וביבי מרכז-ימין שמרני."

זה באמת משנה? האם ביבי הוא הביצה או התרנגולת?

התוצאה היא אחת: כרגע מדובר בביביתון.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

כן זה באמת משנה, על משקל ביביתון אפשר לקרוא לידיעות אחרונות בוז'יתון ולפני כן לבניתון ולפני זה אולמרתון ולהארץ גלאוניתון, למקור ראשון אפשר לקרוא בנטיתון.

אגב עד היום יש איזה משהו אולמרתוני בידיעות, גם אחרי ההרשעות ופסקי הדין.

ההבדל הוא שבמפלגות האחרות החליפו בינתיים ראשי מפלגה.

ואז אני אשאל שוב, מה הבעיה עם זה שדווקא ישראל היום תומך בביבי ואין בעיה עם זה שהארץ תומך בגלאון או שידיעות אחרונות תומך באולמרט (שם אגב יש בעיה אתית עם תמיכה במורשע בפלילים שבדרך לכלא).

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תקרא להם איך שמחשק לך. לכל עיתון יש דמות אחרת. הבעיה היא לא שלנוני מוזס יפגעו ההכנסות בגלל ישראל היום, למי אכפת ממנו.

אלא כל עוד יש ריבוי דעות בעיתונות זה מצב תקין. אם ישראל היום בא ושובר את ההטרוגניות הזאת כשהוא מאיים על שאר העיתונים זה לא תקין כי אז אין שום גוף עיתונאי בתפוצה שוות ערך שיבקר את השלטון. אתה שואל למה ידיעות לא מתייעל ומצטמצם במקום לשאול איפה הבעיה בזה שלביבי יש תעמולה בחינם ולאחרים אין.

פורסם
תקרא להם איך שמחשק לך. לכל עיתון יש דמות אחרת.

זה יועד לפינדר ולא לך :)

אלא כל עוד יש ריבוי דעות בעיתונות זה מצב תקין.

מסכים איתך לחלוטין, השאלה איך מגדירים עיתונות, כולל אתרי חדשות או לא כולל, כולל ערוצי טלוויזיה או לא כולל?

ככה או ככה יש המון עיתונים היום וכמה ערוצי טלוויזיה והמון אתרי חדשות.

אם ישראל היום בא ושובר את ההטרוגניות הזאת כשהוא מאיים על שאר העיתונים זה לא תקין כי אז אין שום גוף עיתונאי בתפוצה שוות ערך שיבקר את השלטון.

מה זה מאיים על שאר העיתונים? כמו שכתבתי, זה שוק חופשי, לא מתאים לנוני יבוא אחר במקומו שכן יעשה התייעלות.

אגב אם ישראל היום כביכול הוא מונופול (והוא צריך להיות מונופול כדי לרסק מתחרה ברמה כזו), אז הוא היה מוכרז מונופול ואז מטופל על ידי הממונה על ההגבלים העסקיים, שיש לו קצת יותר שיניים מאשר לאיזה חוק קיקיוני שאף אחד לא מבטיח לך שייאכף.

ככה או ככה אין צורך בהצעת החוק הזו.

אתה שואל למה ידיעות לא מתייעל ומצטמצם במקום לשאול איפה הבעיה בזה שלביבי יש תעמולה בחינם ולאחרים אין.

גם האחרים נותנים תעמולה בחינם, טוב אולי לא נוני, אצלו זה לא בחינם, אצלו זה תמורת הצעות חוק שיעזרו לו.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

תגידו, זה שרשור פוליטי או "פגוש את העיתונות"? :roll:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

תשמע אחד מהדברים שגרם לפירוק הקואליציה האחרונה היה הצעת החוק הזו.

מה גם שלא הייתי רוצה לאמץ מודלים כלכליים מרוסיה האוליגרכית.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...