Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התחדשתי עוד הפעם במצלמה :)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4866 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איך היית מציע להקטין את התמונות? נניח בלייטרום או ב-ACDSEE. כמה לחדד?

אני עובד עם FastStone (חינמית) לתצוגה (לפעמים גם Picasa, רק שאיתה יש בעיה עם קבצי RAW) ו-Lightroom לקבצי RAW ועיבודים של תמונות לפני הדפסה וכו'.

חיתוך בראשונה - מסכים. זה גם בגלל העיוות של העדשה שהורדתי.

אתה יכול לשקול לא להוריד את העיוות, זה לא תמיד מזיק לתמונה.

לחלופין, חתכת את הרגליים, תחתוך גם את החלונות למעלה (אבל הייתי שימור על המירכוז).

יש כמה תובנות "קלאסיות" שאומרות שלא חותכים איברים ולא ממרכזים דמויות, אבל לא צריך להקפיד על זה בצילומים כאלו (לטעמי).

הנה צלם "לא רע" שגם חותך אנשים חופשי וגם לא נלחם בעיוותי עדשה... דווקא הצליח לא רע במקצוע.

אגב, התמונה של ה-KUMU צולמה עם מנגנון ה-HDR של המצלמה... זה פשוט עובד!

וותר על זה כרגע.

תתאמן בלחשוף נכון (למדוד את האור נכון וכו'). HDR לא פותר לך את כל המצבים וחבל להשאר ללא המיומנות הזו.

אבל בינתיים, להשאיר על אוטומט ולהתאמן בלצלם (קומפוזיציה וכו')... לטעמי יותר כיף. אח"כ, לאט לאט, תשלים יידע טכני.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

וותר על זה כרגע.

תתאמן בלחשוף נכון (למדוד את האור נכון וכו'). HDR לא פותר לך את כל המצבים וחבל להשאר ללא המיומנות הזו.

אבל בינתיים, להשאיר על אוטומט ולהתאמן בלצלם (קומפוזיציה וכו')... לטעמי יותר כיף. אח"כ, לאט לאט, תשלים יידע טכני.

תראה, לטעמי הקומפוזיציה, זווית הצילום, תפיסת הרגע וכדומה מהווים את החלק המשמעותי ביותר בצילום, במיוחד עם הדור הנוכחי של המצלמות, שב-99% מהמקרים יודע בשבילך מה הכי טוב. שאר הדברים חשובים, כמובן, אבל פחות עבור הצלם החובב.

בכל מקרה, אימון משמעותי בצילום רציני יותר יהיה לי בסופ"ש הקרוב, בראלי שוודיה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מקפיץ בשביל רוני, מספר תמונות בשלג ועוד מספר תמונות ללא שלג :-D

ביוני יוצא לי להגיע לארץ, כמובן שהמצלמה תיהיה איתי ביחד, אז מי שבא לו לצלם ביחד איתי מוזמן, אשמח גם לתת טיפים בלייב

IMG_0395.jpg

IMG_0575.jpg

IMG_0591.jpg

IMG_0625.jpg

IMG_0382.jpg

פורסם

בינתיים אתה מוכיח את התיאוריה שלי, שבעלי FF לא מצליחים לסחוב את המצלמה מרחק הגון מהבית...:lol:

[הדובי טוווב...]

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מקפיץ בחזרה. ניסיתי את כוחי בצילום ציפורים, אם כי פחות בהצלחה (זה ממש קשה עם הנוף של הקרח).

מוסיף כמה תמונות ברוח הפורום ועוד תמונה חמודה של אמא שוודית והילד שלה.

IMG_0492_small.JPG

IMG_0551_small.JPG

IMG_0629_small.JPG

IMG_0726_small.JPG

IMG_0906_1024.JPG

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בונ'א, אתה מצלם טוב, מה אתה מתבכיין? :lol:

הדבר היחיד שהפריע לי היה בתמונה של האמא והילד, ISO גבוה מידיי. עם זאת, אני לא יודע מה היו תנאי התאורה שם אז אולי לא היה מנוס.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

רוני תמונות טובות, לגבי הציפור, נראה שהמצלמה מתקשה לפקס על הציפור עקב הקרח, וחוסר תאורה, במצבים שכאלו אני היתי מעלה את הISO ל1600 (במידה והתמונה עדין יוצאת נקיה מבחינת רעשים), ושם על פוקוס Al Servo, התמונה היתה יוצאת יותר חדה.

נראה שהיה מחסור בתאורה

• תוכן חדש...