Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התחדשתי עוד הפעם במצלמה :)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4866 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
dorsht, הנהירה לFF ומל"מ דווקא די ברורה לי ואני חושב שזה טבעי. למל"מ חיישן (כימעט) כמו למצלמות קרופ וכל זה בגוף קומפקטי יותר. FF מחזיר צילום עם מצלמת SLR למה שהוא היה תמיד (תקופה של קרופ קצרה מאוד יחסית לזמן שפורמט של סרט צילום 35 ממ קיים).

למה כמעט?

תסתכל על סדרות כמו סוני NEX, שיש להן חיישן בגודל של חיישן קרופ של ניקון.

בתכלס, אחת הסיבות שמונעות ממני מעבר לחסרות מראה זה הנושא של עדשת טלה טובה.

יש לי כרגע את ה70-300VR של ניקון ואני די בונה על הניקון 70-200 F/4 VR III החדשה (בצימוד למכפל 1.4 ו2, בהתאם לצרכים שלי).

אני מאמין שבבוא היום אני כנראה אעבור לפול פריים ולא למל"מ.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רוני! תפסיק להשתלט לבנאדם עך השרשורים!

יש למעלה כפתור "פתח נושא חדש". use it!

אלוהים אדירים... הילדים של היום... :lol:

מציע לך כן להשתמש ב RAW+JPEG. זה מה שאני עושה, הjpegים משמשים בתור פריוויו ותמיד חשוב שתהיה לך את האופציה לערוך דברים. תוריד לייטרום (אם אתה רוצה אני אשלח לך לינק לטורנט בה"פ). אני התחלתי להשתמש בו לפני שבוע, אין לי מושג מה הוא עושה, אבל הבסיס - במיוחד במסך שנפתח כדיפולט ברגע שאתה פותח את התמונה יש כפתור שכתוב עליו AUTO והוא מסדר לך תמונות שעשית בהן טעויות - הוא נורא פשוט (יש לציין שהתוכנה לא עושה קסמים, אלא מאפשרת לשנות טמפ' של צבעים, חשיפה, ועוד שאר דברים שאנשים שיודעים מה הם עושים עושים במצלמה :wink: ).

אני חושב שRAW מאוד חשוב, כי אין דבר יותר מבאס מתמונה שבמסך של המצלמה נראית סבבה ואז כשאתה חוזר אתה מגלה שהיא חשוכה מידיי (לא כזה סיפור עם jpeg) או שיש בה חלקים שרופים (הרבה יותר סיפור עם jpeg).

לגבי הווידאו, כם לי אין מושג מה זה הדברים שאמרת בכלל.

HDR זה חמוד, אבל אני אישית שונא (נורא נורא שונא) את ה"הילה" שצילומי HDR עושים לעצמים.

ועכשיו לנושא של השרשור: מזל טוב על הרכישה! למרות שמבחינתי כל הקאנוניות הן אותו דבר, שלא לומר הרבה פחות טובות מניקון :wink: אז אני לא בדיוק מכיר את ה5D מקרוב, אבל אני יודע שטובה, אפילו מאוד (עדיין פחות מניקון, אבל בסדר :lol: ) הילדה מדהימה, והצילומים איכותיים כרגיל.

תתחדש!

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
למה כמעט?

בגלל זה הכמעט בסוגריים, כי זה נכון עבור לא כל הדגמים. :-)

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תודה על העצות. הנה כמה תמונות מהיום הראשון עם המצלמה. רובן צולמו בלי לכוון יותר מדי דברים - סתם פוינט אנד שוט. תנו לי זמן ללמוד :wink:

זאת אחרי תיקון עדשה קליל בלייטרום וקצת קונטרסט:

65256_580720001951891_2056673852_n.jpg

482423_580697188620839_1544034391_n.jpg

379274_580696801954211_516153183_n.jpg

391784_580697145287510_995774610_n.jpg

משהו בשביל הפורום:

543896_580697408620817_638674021_n.jpg

ואי אפשר בלי תמונת כלב אחת:

72909_580698235287401_1059245481_n.jpg

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני איך אתה מצלם? על איזה F? אל תפחד להגדיל את הISO ולשחק אם הצמצם בשביל תמונות חדות יותר.

סה"כ תמונות טובות, רק חסר חדות בהן

פורסם

הוא בטח לא מחדד אחרי הקטנה (נחוץ).

[ רוני! צריך לעשות קצת sharpening אחרי שמקטינים]

ואני חוזר שוב, במגבלות גודל הקבצים של הפורום אי אפשר להעלות קובץ JPG איכותי...

לשפוט ממש איכות מאוד קשה ככה.

לעניין:

חבל על החיתוך התחתון בראשונה.

בשנייה תן פוקוס על הראש השני משמאל, זה משמאלו בין כה וכה כהה ודי נטול פרטים, אז לא משנה אם ייצא מטושטש (זה גם יגרום להפרעה משמאל להראות פחות מטרידה).

בלפני אחרונה חסר קצת מרחב מלמעלה.

ובכלב, פוקוס על העין, לא על האף, ייראה יותר טוב.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
רוני איך אתה מצלם? על איזה F? אל תפחד להגדיל את הISO ולשחק אם הצמצם בשביל תמונות חדות יותר.

סה"כ תמונות טובות, רק חסר חדות בהן

אני מסתכן כרגע בגיחוכים אבל התשובה היא "על מה שהמצלמה בוחרת לי". לפחות כרגע...

נסה לדבר יותר להדיוט כמוני ולהסביר בדיוק את הכוונה. קח בחשבון שעד היום שיחקתי בעיקר עם צמצם ומהירות ולא נגעתי ב-ISO - תמיד נתתי למצלמה להחליט.

איך זה יעזור לחדות של התמונות? (לי הן נראות די חדות)

הוא בטח לא מחדד אחרי הקטנה (נחוץ).

[ רוני! צריך לעשות קצת sharpening אחרי שמקטינים]

ואני חוזר שוב, במגבלות גודל הקבצים של הפורום אי אפשר להעלות קובץ JPG איכותי...

לשפוט ממש איכות מאוד קשה ככה.

לעניין:

חבל על החיתוך התחתון בראשונה.

בשנייה תן פוקוס על הראש השני משמאל, זה משמאלו בין כה וכה כהה ודי נטול פרטים, אז לא משנה אם ייצא מטושטש (זה גם יגרום להפרעה משמאל להראות פחות מטרידה).

בלפני אחרונה חסר קצת מרחב מלמעלה.

ובכלב, פוקוס על העין, לא על האף, ייראה יותר טוב.

חידוד אחרי שמקטינים - שוב אני מתבייש להגיד שההקטנה בוצעה ע"י... פייסבוק.

איך היית מציע להקטין את התמונות? נניח בלייטרום או ב-ACDSEE. כמה לחדד?

חיתוך בראשונה - מסכים. זה גם בגלל העיוות של העדשה שהורדתי.

בשנייה - יש לי אחת עם פוקוס על כל ראש, האמת, אבל משום מה אהבתי את זו שצילמתי מראש בשחור לבן (אני יודע שאפשר להחליף לשחור לבן אח"כ...)

בלפני אחרונה - גם מסכים, אבל חתכתי אותה במיוחד בגלל שהיו שם כמה הפרעות ורציתי לשמור על פריים נקי.

כלב - האמת שפה לא הצלחתי לעשות פוקוס על העין. מאוד ניסיתי אבל היו לי רק כמה שניות והמצלמה סירבה לי. אח"כ הוא השתעמם והלך :lol:

אגב, התמונה של ה-KUMU צולמה עם מנגנון ה-HDR של המצלמה. בצילום רגיל עם חשיפה אחת השמש יצאה חזקה מדי או השלט כהה מדי. יש כמובן למצלמה אופציה לצלם ב-3 חשיפות שונות אבל המנגנון הזה מחבר ביניהן אוטומטית ויוצר תמונה אחת - זה פשוט עובד!

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני הדבר הכי טוב בשבילך (לפחות מה שאני חושב), תעביר את המצלמה למצב AV, תעביר את הISO ל800 (התמונה עדין תראה טוב וללא רעשים), ופשוט תגידל את הצמצם לF8 ומעלה, תעשה ניסוי אם כל אחד והמצבים, להסביר דרך המחשב הרבה יותר קשה ממה שנראה :), לכל תאורה יש משתנים משלה, בכל מקום שאתה מצלם, אתה תשנה את הפרמטרים שיתאימו לתנאי התאורה, אל תשכח שכל אחד יסביר לך על איך לכוון, אבל כל אחד מצלם בעדשות אחרות.

במקרה גם אצלנו פה בשוויץ יורד שלג, אני יצא לצלם קצת ולנסות לתת לך כיוון פחות או יותר לסטאפ שיתאים לך (למרות שאני מתשמש במצלמה ועדשה אחרת לגמרי).

מומלץ לקרוא את הקטע הנ"ל:

The general rule is to set your shutter speed to the largest focal length of your lens. For example, if you have a Nikon 70-300mm f/4.5-5.6 zoom lens, set your minimum shutter speed to 1/300th of a second. Why? Because as the focal length of the lens increases, so do the chances of having a camera shake that will render your images blurry. But this rule doesn’t always work, because there are other factors that all play a role in whether you will introduce camera shake or not.

פורסם

אוקיי, תן לי לראות אם הבנתי. במצבים של תאורה חזקה יחסית ובצילום שלג, כדאי דווקא להכריח את המצלמה לשים ISO גבוה (לא 100 או 200) ולצלם בצמצם גדול - בשביל להוסיף חדות לתמונה.

קראתי את המדריך שבלינק - מאוד טוב למתחילים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני,

השליטה בכל הפרמטרים (צמצם, מהירות ו-ISO) מתבצעת בעזרת גלגלת אחת ומעבר בינהם ע"י כפתור?

זה אינטואיטיבי?

אני מתלבט בין 650d לבין 60d וזה מה שמפריע לי ב-650 (ב-60 מפריע לי המחיר :|)

אגב, כמה עלתה לך המצלמה?

עריכה:

לאחר add to cart בבסט ביי ההפרש במחיר הוא רק 50$ (בערך 650$ מול 700$) ולא 200$ כמו שמופיע בתצוגה הכללית - הולכת לצאת 70d בקרוב?

פורסם

המחיר מאוד דומה למה שמפורסם בזאפ - פחות מ-3000 למצלמה, עוד כ-2000 לעדשה (שים לב - STM. עדשת ה-IS זולה יותר) ועוד כמה מאות לשאר הדברים.

עדיין לא למדתי לשלוט זריז על כל המאפיינים, או בלי להסתכל שוב על המצלמה עצמה, אבל אני מניח שתוך כמה שבועות אני אשלוט על זה היטב.

יש גלגלת, יש כפתור ISO נוח לגישה, יש כפתור AV+- שגם הוא נוח לגישה ויש כפתור לקבע את זיהוי האור של המצלמה.

ב-P הגלגלת משנה את המהירות ובהתאם שאר המאפיינים משתנים. כפתור ה-AV מאפשר לך לפצות על החשיפה (החזקה שלו ושינוי גלגלת).

ב-TV ו-AV אותו הדבר, וב-M כפתור ה-AV+- עובר להשפיע על הצמצם במקום על הפיצוי.

בנוסף יש המון שיטות שונות לשנות דברים. אם אתה לא חייב שינוי מיידי כדי לתפוס רגע, אז אפשר לעשות הכל גם דרך מסך המגע. אהבתי במיוחד את האופציה לראות את התמונה על המסך לפני הצילום, ואז נגיעה במסך לצורך פיקוס בנקודה ספציפית (מן הסתם שימושי בעיקר כשהמצלמה מקובעת).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

נו, אז בוא תעזור וספר לי באיזה פילטר השתמשת לצרכי הצבעים, וגם איך צילמת בפוקוס את היונה באוויר - panning? עוד משהו?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

^תפסת את היונה ככה באוויר על 1/125?!

אוקיי, תן לי לראות אם הבנתי. במצבים של תאורה חזקה יחסית ובצילום שלג, כדאי דווקא להכריח את המצלמה לשים ISO גבוה (לא 100 או 200) ולצלם בצמצם גדול - בשביל להוסיף חדות לתמונה.

לא לא לא! בתאורה חזקה (ובאופן כללי לדעתי) אני אישית שואף לISO כמה שיותר נמוך וצמצם (F) כמה שיותר פתוח (מספר נמוך) ומהירות תריס כמה שיותר גבוהה (כמה שיותר/1).

כל זה כדי להקפיא תנועה (מהירות גבוהה), עומק שדה רדוד (F) ותמונה חדה (ISO).

אם אתה רוצה עומק שדה עמוק יותר (יותר דברים בפוקוס), תסגור את הצמצם (תעלה F). אבל אז כמובן צריך לפצות בדברים אחרים (מהירות או ISO)

אם אתה רוצה למרוח תמונה, תוריד מהירות (כמה שפחות/1) אבל אז שוב, לפצות בשני הדברים האחרים.

אם אתה מצלם בתאורה נמוכה אבל עדיין רוצה להקפיא תמונה ולקבל תמונה בהירה, אתה צריך להעלות את הרגישות של ה"פילם" (חיישן) לאור, כלומר להרים ISO, ואז אתה יכול להעלות מהירות ולסגור צמצם בשביל שדה עמוק (או לפתוח צמצם בשביל שדה רדוד ואז אפשר פחות להעלות ISO).

אם בתאורה חזקה תעלה ISO ותפתח צמצם, תשרוף את התמונה.

מה שרנופריק התכוון אליו זה שאין מה לפחד מISO גבוה (אם צריך אותו), ולא צריך להגביל את עצמך ל100 או 200 מפחד שמעל זה התמונה תצא מגורענת. יש לי כמה תמונות שצילמתי גם ב3200 והן יצאו אחלה.

בגדול, כמו במשולש השיפורים של מוטי מיאטה, גם פה יש את השילוש הקדוש: אור, תנועה, עומק שדה (או מהירות תריס, פתיחת צמצם וISO) ואם אתה מעלה (או מוריד) אחד מהם, צריך לפצות עם האחרים.

*דברים כמו חדות, גרעון ומריחה הם "תת סעיפים" שמתקבלים בשילוש של שלושת הקדושים.

**את כל הפסקה האחרונה המצאתי כרגע כי זה פשוט נראה לי הגיוני. תקנו אותי אם אני טועה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תוכן חדש...