Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שדרוג מעבד

MeDuZa
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4869 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיבלתי מעבד פנטיום 4, 3.2GHZ. כרגע יש לי במחשב פנטיום 4, 2.4GHZ (כן כן, יש לי מחשב ישן :lol:)

אני מעוניין להחליף בין המעבדים. מה אני צריך לדעת לפני? והאם אני צריך לבצע משהו אחרי?

לפי מה שבדקתי, הלוח אם תומך במעבד "החדש" (מדובר בלוח אם של אסוס, P4S8X-X).

שאלה נוספת, קיבלתי את המעבד מחבר. הוא היה מחובר ללוח אם שבור בתוך ארגז (ממחשב שלו שפורק מזמן), ופשוט פירקתי את המעבד ממנו.

המעבד באופן כללי נראה תקין (רק צריך למרוח משחה טרמית). האם יש סיכון מסוים שהמעבד לא תקין ויגרום לנזק במחשב? או שאם הוא לא תקין הוא פשוט לא יעבוד ואז יהיה ניתן להחזיר את המעבד הישן?

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

פורסם

טוב, אז מסתבר שגם פה סיננו אותי :roll:

בכל מקרה, התקנתי את המעבד "החדש", ובעליה הראשונה של המחשב, הוא נכנס לי ל-BIOS וביקש ממני להגדיר CPU Speed.

יש לי אפשרות לבחור ב-1600MHZ או 2133MHZ. במה לבחור?

(כרגע הגדרתי את זה על 1600MHZ בשביל לא לקחת סיכון).

יש סיכון בהגדרת 2133MHZ? מה ההשלכות?

מצורפת תמונת מסך.

IMG_20130201_021826.jpg

פורסם

לא נראה לי שמישהו זוכר את פנטיום 4

תבדוק אם יש עדכון לBIOS, לא הגיוני שהוא תומך ב 3.2 אבל אין שם אופציה.

אין לו זיהוי אוטומטי?

אם הוא תומך ב 3.2 צריך לכוון אותו על 4 ומעלה, המעבד יעמוד בזה אבל אינטל לא יכולים לתת עליו אחריות לכול החיים

אייל

פורסם

אם אני זוכר טוב, מעבדי 3200MHZ של אינטל עבדו בFSB 800,

מה שאומר שהיה משהו שרץ על 200MHZ (לא זוכר איך נקרא הפרמטר),

לכן כדי לקבל מהירות מעבד של 3200MHZ, יש לעבוד במכפלה 16X (שמוגדרת אצלך כראוי)

יש לבדוק את אחד הסעיפים בלוח, שקשורים למהירות הריצה של המעבד.

בפנטיום 4 2.4GHZ היה בוודאות FSB400 וFSB533, לך כנראה היה את הסוג הראשון לנוכח ההגדרות שקיימות בלוח.

אבל בינינו - למה להשתמש במחשב כזה ישן?

אתה יכול למצוא אחלה מחשבים ביד שניה, עם מעבדי דואל קור בסיסיים כמו אינטל E2XXX או AMD מסדרת ATHLON 64 X2 בגרושים שיקדמו אותך הרבה, ויריצו גם ווינדוס 7 בצורה טובה למדי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לא נראה לי שמישהו זוכר את פנטיום 4

תבדוק אם יש עדכון לBIOS, לא הגיוני שהוא תומך ב 3.2 אבל אין שם אופציה.

אין לו זיהוי אוטומטי?

אם הוא תומך ב 3.2 צריך לכוון אותו על 4 ומעלה, המעבד יעמוד בזה אבל אינטל לא יכולים לתת עליו אחריות לכול החיים

צחקתי בנוגע ל-"מסננים" :)

זה באמת משהו מוזר. רשום באתר של ASUS שהוא אכן תומך ב-3.2, אבל אין שום אפשרות להגדיר את זה ב-BIOS.

אם אני זוכר טוב, מעבדי 3200MHZ של אינטל עבדו בFSB 800,

מה שאומר שהיה משהו שרץ על 200MHZ (לא זוכר איך נקרא הפרמטר),

לכן כדי לקבל מהירות מעבד של 3200MHZ, יש לעבוד במכפלה 16X (שמוגדרת אצלך כראוי)

יש לבדוק את אחד הסעיפים בלוח, שקשורים למהירות הריצה של המעבד.

בפנטיום 4 2.4GHZ היה בוודאות FSB400 וFSB533, לך כנראה היה את הסוג הראשון לנוכח ההגדרות שקיימות בלוח.

אבל בינינו - למה להשתמש במחשב כזה ישן?

אתה יכול למצוא אחלה מחשבים ביד שניה, עם מעבדי דואל קור בסיסיים כמו אינטל E2XXX או AMD מסדרת ATHLON 64 X2 בגרושים שיקדמו אותך הרבה, ויריצו גם ווינדוס 7 בצורה טובה למדי.

אכן המעבד עובד ב-FSB 800. לא מצאתי בשום מקום אפשרות לשנות עוד פרמטרים מלבד מה שמוצג בתמונה.

כאשר החלפתי ל-2133MHZ, השורה השלישית השתנתה ל-133/33.

יש מצב שזה משהו בסגנון של אוברקלוק? הטמפ' של המעבד עלתה מאיזור ה-40 לאיזור ה-50.

בנוגע לקניית מחשב חדש - אני בקרוב מאוד מתחיל לימודי הנדסת תוכנה, ולכן אני נאלץ לחסוך כל שקל בשביל "לשרוד" בתקופת הלימודים (לצערי אפילו אם מדובר בסכום של 700-1000 ש"ח).

פורסם
החוברת של הלוח:

http://porthos.ist.utl.pt/ftp/windows/Drivers/asus/e1217_p4s8x-x.pdf

תומך עד P4-3.06 GHz (533 FSB, L2 cache:512KB, HT, C1/D1)

אין 3.2

אז במידה ושמתי מעבד 3.2, אמורה להיות לי אפשרות להגדיר אותו כ-3.06? (זה עדין עדיף מ-2.4).

עריכה קטנה:

החזרתי את המעבד הקודם, ואכן יש לי אפשרות של 2400MHZ.

השאלה מה עדיף? פנטיום 4 2.4MHZ שמוגדר לו בביוס 2400MHZ או פנטיום 4 3.2MHZ שמוגדר לו בביוס 2133MHZ?

פורסם

3.06 זה 133X23

3.2 זה 200X16

המכפלה קבוע במעבד לא תוכל לשנות אותה, הFSB נקבע עלידי הלוח במקרה שלך זה 133 לכן המקסימום במכפלה של 16 זה 2128MHZ.

גם אם הלוח שלך היה תומך אני מנחש שהזכרון זה DDR2 533? ובשביל 200FSB צריך 800, ככה שגם הזכרון לא יתמוך ללא אוברקלוקינג.

אודי A4

דימה.

פורסם

יש לו מעבד בסוקט 478,

מעבדים כאלו זכו בדרך כלל ללוחות אם בעלי זכרון DDRAM, או DDR1.

לוחות יותר נדירים זכו לזכרון SDRAM.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

הזיכרון הוא DDR-400 PC3200 .

אני מניח שאצטרך להשאר עם המעבד הישן.

תודה רבה לכולם על העזרה וההסברים המפורטים, תותחים אחד אחד!

פורסם

אם אתה מתעקש של שדרוג של מעבד, תוכל לבדוק מעבדים כאלו באיביי או בלוחות היד השניה, לעיתים הם נמכרים במחירים מצחיקים שאולי יתאימו לך,

אבל בינינו כמו שאמרתי - חפש לעצמך מחשב ב300-400₪, עם מעבד דואל קור, זכרון יותר מודרני וכו'. יקדם אותך הרבה.

פורסם
אם אתה מתעקש של שדרוג של מעבד, תוכל לבדוק מעבדים כאלו באיביי או בלוחות היד השניה, לעיתים הם נמכרים במחירים מצחיקים שאולי יתאימו לך,

אבל בינינו כמו שאמרתי - חפש לעצמך מחשב ב300-400₪, עם מעבד דואל קור, זכרון יותר מודרני וכו'. יקדם אותך הרבה.

אני לא מתעקש על שדרוג מעבד, פשוט קיבלתי אחד כזה מתנה אז אמרתי ננסה.

כמו שציינתי בהודעה הקודמת, אני חוסך כל שקל בשביל הלימודים ולכן קניית מחשב חדש/משומש לא נמצא כרגע על הפרק.

פורסם

תריץ pc pitstop על 2 המעבדים ותראה איפה הביצועים עדיפים.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • תוכן חדש...