Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4422 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעוד שהלחמת נחושת עם מוטות כסף/סילפוס היא קלה יחסית הלחמת אלומיניום היא משימה קשה יותר.

אם מישהו צבר נסיון ומבצע הלחמות אלומיניום בהצלחה אשמח לקבל טיפים בנושא.

עשיתי ניסיון עם מוטות הלחמה לאלומיניום ופלקס של חברת Harris שנמכר בארץ על כמה חלקי אלומיניום. בחלק מהמקרים התוצאה הייתה טובה אך בחלק יותר גדול מהמקרים מוט ההלחמה לא ניתך במגע עם מתכת הבסיס או שיצאו כדוריות שלא נדבקו לבסיס.

פורסם

את השלב של להשתעשע בסרטונים באינטרנט כבר עברתי מזמן. אני מחפש מישהו שביצע זאת בעצמו בהצלחה.

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
בעוד שהלחמת נחושת עם מוטות כסף/סילפוס היא קלה יחסית הלחמת אלומיניום היא משימה קשה יותר.

אם מישהו צבר נסיון ומבצע הלחמות אלומיניום בהצלחה אשמח לקבל טיפים בנושא.

עשיתי ניסיון עם מוטות הלחמה לאלומיניום ופלקס של חברת Harris שנמכר בארץ על כמה חלקי אלומיניום. בחלק מהמקרים התוצאה הייתה טובה אך בחלק יותר גדול מהמקרים מוט ההלחמה לא ניתך במגע עם מתכת הבסיס או שיצאו כדוריות שלא נדבקו לבסיס.

היי אביב,

אשמח לשמוע האם התקדמת בנושא הלחמת אלומיניום או אינוך.

איזה כייף לי :)

פורסם

למען הכלל נעשה סדר במונחים כי בעברית יש קצת בלבול. המנוח הלחמה מתייחס גם ל-Soldering וגם לך-Brazing.

Soldering- בעברית נקרא הלחמה רכה או במקור הלחמה.

Brazing- בעברית נקרא הלחמה קשה. בעבר היו משתמשים יותר במונך אינוך.

אני אישית מעדיף את המונחים הלחמה ואינוך אבל המצב היום בשטח הוא שהלחמה מתייחס לשניהם וכשרוצים להיות יותר ספציפיים אומרים הלחמה רכה או הלחמה קשה.

לשאלתך- הלחמה עם אלומיניום לא ניסיתי. שמעתי שהאחים פולק (ציוד למיזוג אוויר) מביאים לחם אלומיניום שמתאים לטמפ' נמוכות (עדיין ברנר ולר מלחם) ומשכך יותר קל לעבוד איתו. עולה אם אני זוכר נכון 10 שקלים למוט וצריך לקנות מינימום של 5 או עשרה.

הלחמה קשה באלומיניום ניסיתי- הצלחה חלקית. הבעיה שנקודת ההתכה של הלחם קרובה מאד לנק' ההתכה של מתכת הבסיס ובנוסף אין שינוי צבע כך שקשה לקלוע לנקודה. מה גם שהפלקס מאד יקר ולא מציאה גדולה- נשרף בקלות ומפריע להלחמה. נקודת ההלחמה מתחמצנת תוך כדי החימום ודרוש שפשוף תוך כדי החימום, מה שאומר שכל החלק המולחם צריך להיות מקובע מאד, מה שלרוב לא מתאפשר. בעיקר הצלחתי עם חימום מהצד האחורי ולא ישיר לאיזור ההלחמה.

ממה שראיתי ריתוך TIG לאלומיניום הרבה יותר מוצלח.

להבדיל אלפי הבדלות- הלחמת כסף פשוט תענוג.

פורסם
לא יצא לי להיתנסות, קניתי את המוטות האלה וככה הם נישארו לשכב אצלי בארגז. לא היה לי בסדר עדיפויות לקנות מבער.

איזה מוטות הלחמה רכשת ? כמו בווידיאו בדיוק HTS 2000 ?

• 11 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
היי אביב,

אשמח לשמוע האם התקדמת בנושא הלחמת אלומיניום או אינוך.

האם מישהוא ניסה את המוטות הנ"ל?

אשמח למידע.

תודה.

---אופנוע זה כמו בחורה רק בלי החסרונות!!!---

פורסם (נערך)

שלום לחבר,

בשנה האחרונה יצא לי להתנסות המון בהלחמת אלומיניום לאלומיניום בעזרת כמה חומרי לחם שונים שרכשתי באיביי שחלקם לא שווים שקל וחלקם מחברים בין חלקי האלומיניום בצורה טובה.

עם מוטות הלחמה מסוג HTS 2000 אין לי ניסיון אך יש חומרים טובים יותר של חברת HARRIS או Castolin שהחומרים של מוכרים מאוד בתעשיית הרכב וגם בתחום תיקוני רדיאטורים/מעבים ובתחום מיזוג האוויר.

החומרים של החברות המוכרות יקרים מאוד אך עושים את העבודה (ראה תמונה של לחם תוצרת HARRIS שאני עובד איתו).

הלחם תוצרת HARRIS מכיל פלקס לא קורוזיבי וגם טמפ' ההתכה שלו יחסית נמוכה של 440 מעלות צלזיוס.

השאלה הנשאלת איזה סגסוגת של אלומיניום אתה מבקש לחבר ? מה החוזק הנדרש מהחיבור ?

באיזה שיטה אתה רוצה לחבר את האלומיניום ? SOLDERING או BRAZING ?

האם יש ברשותך ברנר ומקום עבודה לביצוע ההלחמות ?

** בכול מקרה אם תרצה מוט הלחמה בודד אני יכול למכור לך ככה תחסוך את עלות המשלוח מחו"ל.

a91af177d3016ca20e5fc949836a894a-1.jpg

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם (נערך)

אביב, בתמונות המצורפות תוכל להתרשם מעבודת הלחמה קטנה של שני חלקי אלומיניום שביצעתי בעזרת לחם מתאים לאלומיניום.

החיבור יצא מדהים מבחינת חוזק וגם חיבור נקי מאוד.

*בתמונה ניתן לראות בין היתר שקית ניילון שכתוב עליה "תיל להלחמת אלומיניום" או באנגלית "Aluminum Solder Soldering Ø 1.2 Easy To Work - 20g" שרכשתי באיביי תוצרת טאיוואן ששווה לטוסיק.

11.jpg

22.jpg

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

זכור לי שרשור ישן בו מישהו העלה תמונות וטען שתיקן אודי R8 אחרי תאונה קשה, לרבות ריתוך חלקים שונים בשלדה. נסה לחפש אותו אולי יוכל לעזור לך.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
שלום לחבר,

בשנה האחרונה יצא לי להתנסות המון בהלחמת אלומיניום לאלומיניום בעזרת כמה חומרי לחם שונים שרכשתי באיביי שחלקם לא שווים שקל וחלקם מחברים בין חלקי האלומיניום בצורה טובה.

עם מוטות הלחמה מסוג HTS 2000 אין לי ניסיון אך יש חומרים טובים יותר של חברת HARRIS או Castolin שהחומרים של מוכרים מאוד בתעשיית הרכב וגם בתחום תיקוני רדיאטורים/מעבים ובתחום מיזוג האוויר.

החומרים של החברות המוכרות יקרים מאוד אך עושים את העבודה (ראה תמונה של לחם תוצרת HARRIS שאני עובד איתו).

הלחם תוצרת HARRIS מכיל פלקס לא קורוזיבי וגם טמפ' ההתכה שלו יחסית נמוכה של 440 מעלות צלזיוס.

השאלה הנשאלת איזה סגסוגת של אלומיניום אתה מבקש לחבר ? מה החוזק הנדרש מהחיבור ?

באיזה שיטה אתה רוצה לחבר את האלומיניום ? SOLDERING או BRAZING ?

האם יש ברשותך ברנר ומקום עבודה לביצוע ההלחמות ?

** בכול מקרה אם תרצה מוט הלחמה בודד אני יכול למכור לך ככה תחסוך את עלות המשלוח מחו"ל.

את האמת כרגע אין מטרה מיוחדת ספציפית זה יכול לעזור לי בהמון דברים(תיקוני הברגות,שברים קטנים בראשי מנוע קרבורטורים,אופניים וכו) ואשמח להתנסות עם זה.

התמונה שצירפת ALCOR זה מה שאתה ממליץ?

יש ברנר והכל..

אשמח לקנות מוט אחד או שניים לצורך התנסות במוצר אם הוא מתאים לשימושי..

תודה.

---אופנוע זה כמו בחורה רק בלי החסרונות!!!---

• תוכן חדש...