Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4927 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

חבר מנסה לעזור לי להתקבל למקום עבודה חדש. לפני הראיון הוא ניסה לרחרח לגבי התקציב עבור המשרה והגענו למסקנה ש-8000 שקלים זהו סכום הוגן עבור 2 הצדדים.

הגעתי לרעיון המקצועי ועברתי אותו בהצלחה. שם גם נשאלתי לגבי ציפיות השכר ואכן לא עלתה שום התנגדות לשכר הנ"ל.

השאלה היא כזו: השבוע אני אמור להגיע לראיון נוסף עם HR (משאבי אנוש) ומן הסתם שם שוב אשאל לגבי השכר.

האם לנצל את העובדה שההצעה הראשונית שלי עברה בכזו קלות ולבקש עוד כמה מאות שקלים או שזו תהיה חוצפה ועדיף להצמד להצעה הראשונית שלי?

תודה.

פורסם

שמח לשמוע שיש אצלך התקדמות, שיהיה בהצלחה. :mm_yeah:

לענייננו - עקביות זה דבר חשוב בחיים. היות ואתה עדיין בשלבי המיון, אני לא חושב שזה רעיון טוב להציג דרישות שונות בין המחלקות והערכאות השונות, זה עלול להתפרש כחמדנות ו"שיטת מצליח". מה שכן - כשתגיע כבר לראיון עם משאבי אנוש, אתה יכול לבקש שיכניסו לחוזה סעיף שאומר שאחרי 6-12 חודשים יושבים איתך לדיון שכר, בלי קשר למועד התקופתי של החברה שבו עושים את זה עם כולם. לאחר התקופה הזאת המעסיק כבר ידע מה אתה שווה ולא ימהר לשחרר אותך בגלל כמה מאות שקלים נוספים, בעוד שאתה מצדך תוכל לראות איזה מחיר העבודה הזאת גובה בחייך האישיים ולתמחר את השירות שאתה מעניק לחברה באופן מדוייק יותר.

פורסם

לדעתי, אם מדובר בחברה גדולה כמו חב' ביטוח, סלולאר וכד' (שככה מצטייר ממה שכתבת), הרי שהשכר למשרה זו לא כ"כ גמיש לדיון - הם החליטו עליו עוד לפני השיחה איתך.

בכל מקרה, פרטי הראיון המקצועי (כולל ציפיות שכר) יגיעו גם ל- HR, תהיה בטוח. אז אולי אם תדרוש פתאום משהו אחר, זה ייראה לא טוב, קצת גרידי.

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

אם אתה חשבת שזה השכר ההוגן תידבק אליו ותתחיל לעבוד. אחרי כמה חודשים כששני הצדדים מכירים אחד את השני טוב אפשר לפתוח את זה לדיון.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אם ביקשת סכום מסויים ולא סיכמת על דיון שכר בזמן הקרוב, המעסיק עשוי לראות את זה כהסכמה שלך לקבל את הסכום הזה לשנה הקרובה.

כל שיחת שכר מצידך בחצי שנה הקרובה, אם לא בשנה הקרובה, לא תיראה בעין יפה.

גם לבוא עכשיו למשאבי אנוש ולבקש יותר, זה לא לעניין.

תתחיל לעבוד, תרחרח קצת ותבין מה השכר המקובל, ואחרי תקופה של לפחות חצי שנה, תוכל ליזום שיחה בנושא.

פורסם

הניסיון שלי אומר שעדיף לעשות את המיקוח על השכר בשלב הקבלה,

אחרי שאתה כבר עובד לקבל העלאה זה קשה יותר - יש תקרה מסוימת של העלאה שהיא סבירה (10-15 אחוז גג) ויש זמן מסוים שבוא נהוג לבקש העלאות, בין אם זה סוף שנה ובין אם זה אחרי כשנה בעבודה. בכל מקרה זה לרעתך.

השאלה האמיתית היא כמה כח יש לך במשא ומתן הזה, האם מקום העבודה הזה רוצה אותך? האם יש לך אלטרנטיבות ?

כמו כל משא ומתן זה שאלה של מי ידו על העליונה, ופה רק אתה יודע לענות.

בנוסף, השאלה אם זה מקום עבודה גדול או קטן. קטן- הHR והאנשים המקצועיים יושבים ביחד ומדברים על השכר, מקום גדול-HR מבינים מה גבולות הגזרה שהמעסיק מוכן לשלם ומחליטים בעצמם (ואז רק מה שאמרת לHR רלוונטי)

אם אתה בעמדת כח, תבקש עוד, אם אתה חייב את העבודה הזאת תחליט כמה שווה לקחת את הסיכון של לבקש יותר.

אישית, במקום העבודה הראשון שלי ביקשתי X בראיון המקצועי, וX+1000 בראיון של HR, ד"א קיבלתי בסוף את התוספת שביקשתי

אבל במקרה שלי היו לי 3 הצעות עבודה אחרות בסכומים דומים שהיו על השולחן והם רצו אותי יותר ממה שרציתי אותם.

שששששששששירוקו אדומה

פורסם

kramerica - אתה די סותר את עצמך.

אני מסכים עם החלק הראשון של דבריך, וזו בדיוק הסיבה שלדעתי כדאי לעגן את דיון השכר בחוזה מלכתחילה, על מנת לא "ליפול בין הכסאות" במועדי דיוני השכר הנהוגים בחברה (אם בכלל). יתרון נוסף בהכנסת הסעיף הזה לחוזה האישי הוא שגם כשהחברה בבעיות כלכליות ומחליטה למשל להקפיא את דיוני השכר הרגילים, לאדם כזה יש סיכוי טוב יותר לקבל בכ"ז העלאה או הטבה אחרת בתנאים.

מנסיוני, ככלל אצבע - תמיד עדיף שהמנהלים ידרגו ויתגמלו אותך באופן אישי על סמך ההישגים שלך ולא באופן קיבוצי על סמך הישגי המחלקה. אלא אם כן אתה שמוק עצלן שבא לחמם את הכסא בין 9-5, ואז כמובן עדיף שתלך על הגישה הקיבוצית. זאת גם הסיבה שגופים רבים בארץ ובעולם מתנהלים בכזו יעילות מופתית (למשל עובדי הרכבת), כי ברגע שהתנאים שלהם מובטחים בלי קשר לביצועים, למה שמישהו ירצה לעבוד קשה?

פורסם
kramerica - אתה די סותר את עצמך.

אני מסכים עם החלק הראשון של דבריך, וזו בדיוק הסיבה שלדעתי כדאי לעגן את דיון השכר בחוזה מלכתחילה, על מנת לא "ליפול בין הכסאות" במועדי דיוני השכר הנהוגים בחברה (אם בכלל). יתרון נוסף בהכנסת הסעיף הזה לחוזה האישי הוא שגם כשהחברה בבעיות כלכליות ומחליטה למשל להקפיא את דיוני השכר הרגילים, לאדם כזה יש סיכוי טוב יותר לקבל בכ"ז העלאה או הטבה אחרת בתנאים.

מנסיוני, ככלל אצבע - תמיד עדיף שהמנהלים ידרגו ויתגמלו אותך באופן אישי על סמך ההישגים שלך ולא באופן קיבוצי על סמך הישגי המחלקה. אלא אם כן אתה שמוק עצלן שבא לחמם את הכסא בין 9-5, ואז כמובן עדיף שתלך על הגישה הקיבוצית. זאת גם הסיבה שגופים רבים בארץ ובעולם מתנהלים בכזו יעילות מופתית (למשל עובדי הרכבת), כי ברגע שהתנאים שלהם מובטחים בלי קשר לביצועים, למה שמישהו ירצה לעבוד קשה?

זה נכתב פשוט קצת לא ברור. מה שאני אומר בעצם, זה שכרגע אין לו שום אופציה טובה לשכר גבוה יותר.

כשאליי מגיעים מועמדים לעבודה, כבר בראיון הראשון המראיין שואל אותם מה ציפיות השכר וכותב את זה על הדף שמלווה את המועמד בכל תהליך הקליטה. אם במעמד הדיון על החוזה הוא פתאום מבקש סכום גבוה יותר, זה מבחינתנו מעמיד אותו בצורה מאוד שלילית, וקרה כבר שפסלנו מועמד בשל זה.

גם בקשה להעלאה בחצי השנה הראשונה לעבודה מתקבלת בצורה לא פחות שלילית.

פורסם

תודה רבה לכולם.

המצפון שלי לא ירשה לי להציג את עצמי בצורה שלילית ולכן אני אצמד הצעה המקורית שלי. מה שכן, במידה ואכן אתקבל לעבודה אבקש להוסיף סעיף בחוזה שלאחר מס' חודשים נושא השכר ייפתח מחדש למשא ומתן.

במקום העבודה הנוכחי ביקשתי במעמד הקבלה סכום X כאשר בפועל החליטו להתחיל איתי מסכום X-400 וידעו אותי שלאחר מס' חודשים גם ככה יעבירו עליי משוב ובמידה ויהיו מרוצים ממני אני אקבל העלאה. ואכן כך היה: לאחר מס' חודשים העלתי את הנושא בפני המנהל הישיר שלי שהעביר את הבקשה למנכ"ל וקיבלתי את התוספת של ה-400 שקלים.

לסיכום: עיקביות ורצינות, סכום זהה, סעיף העלאה בחוזה לאחר מס' חודשים ושיהיה לי בהצלחה :wink:

ושוב תודה.

• תוכן חדש...