Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4930 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מאז 2008 שיצא החוק אני מרגיש שאני מקבל פי 3 יותר דוא"ל זבל בתיבה שלי. למרות שלחצתי לפחות 5 פעמים על הסר מרשימת התפוצה לרשימות שבוודאות הסרתי את עצמי בעבר אני ממשיך לקבל דוא"ל ספאם בלי סוף.

האם מישהו התנסה או מכיר מישהו שהגיש כתב תביעה נגד חברות הפרסום הללו? האם אפשר לעשות בכלל משהו נגדם?

פורסם

התופעה מוכרת, ברגע שאתה מקבל דואר זבל, שלח מייל חזרה לשולח ותפציר בו להפסיק, אחרת תיאלץ לנקוט בפעולה משפטית כנגדו. בד"כ, פה זה ייפסק. בכל מקרה, שמור את כל הודעות הספאם שאתה מקבל במין תיבה בצד, שכן במידה ותחליט לתבוע תצטרך להראות שאכן קיבלת דואר שאתה לא מעוניין בו ובכמויות חריגות. כמו כן, שמור את המיילים בהם אתה מבקש להפסיק לשלוח לך את הדואר הזה כך שתוכל גם להראות שניסית לפתור את העניין בדרכי שלום לפני פנייה לערכאה משפטית. יש כמה וכמה פסיקות בנושא, אם אני זוכר הנכון, הבולטת שבהן הייתה על אדם שזכה ב15 אלף ש"ח לערך (פחות או יותר אל תתפוס אותי במילה), משהו כמו 1000 ש"ח על כל הודעה שנשלחה אליו.

פורסם

תאריך: ____________

לכבוד: [שם המפרסם וכתובתו]

[המפרסם יהיה אחד או יותר מאלו –

מי ששמו ומענו מופיעים בדבר/י הפרסומת ככתובת לרכישת השירות או המוצר שמתפרסם/ים בו; ו/או -

מי שתוכן דבר/י הפרסומת עשוי לפרסם את עסקיו או לקדם את מטרותיו; ו/או -

מי שמשווק את דבר הפרסומת עבור אחר (כלומר, גורמי המשלוח וההפצה).]

הנדון: משלוח דבר פרסומת בניגוד להוראות חוק התקשורת (בזק ושידורים), התשמ"ב-1982

1.בתאריך _______ בשעה _______ שיגרת אלי הודעה אלקטרונית הכוללת דבר פרסומת, כהגדרת המונחים הללו בסעיף 30א. לחוק התקשורת (בזק ושידורים), התשמ"ב- 1982 (להלן: "חוק התקשורת").

2.ההודעה נשלחה לכתובת הדואר האלקטרוני [נא הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך] וזאת למרות שהח"מ לא נתן את הסכמתו המפורשת ומראש לקבלת דברי פרסומת באמצעות כתובת זו ו/או לאחר שהח"מ חזר בו מהסכמתו לקבלת דברי פרסומת כאמור, על-ידי משלוח הודעת סירוב [מחק את המיותר].

3.משלוח ההודעה מהווה פעולה בניגוד להוראות סעיף 30א.(ב) לחוק התקשורת, לפיו:

"לא ישגר מפרסם דבר פרסומת באמצעות פקסימיליה, מערכת חיוג אוטומטי, הודעה אלקטרונית או הודעת מסר קצר, בלא קבלת הסכמה מפורשת מראש של הנמען"

4.לפיכך, הנך נדרש בזאת לחדול לאלתר ממשלוח דברי פרסומת אליי וזאת באמצעות הודעות אלקטרוניות ו/או פקסימיליה ו/או מערכת חיוג אוטומטית ו/או הודעות מסר קצר. אם לא תעשה כן, אני עשוי לנקוט בהליכים משפטיים נגדך, על כל המשתמע מכך, דבר שיסב לך הוצאות רבות ומיותרות.

5.תשומת לבך כי הפרת הוראות חוק התקשרות בענין הנדון מהווה עוולה אזרחית, המאפשרת לביהמ"ש המוסמך לפסוק לח"מ פיצויים ללא צורך בהוכחת נזק, בשיעור של עד 1,000 ₪ בגין כל דבר פרסומת שנשלח בניגוד לחוק. בנוסף, מהווה הפרה של הוראות החוק גם עבירה פלילית, החושפת אותך לקנס כספי גבוה הקבוע בחוק העונשין הישראלי.

6.כמו כן, הפרת הוראות חוק התקשורת כאמור מהווה גם עילה להגשת תובענה ייצוגית נגד המפרסם, בהתאם להוראות חוק תובענות ייצוגיות, התשס"ו - 2006.

7.התראה נוספת לא תשלח.

8.אין האמור לעיל ממצה את טענותיי בענין זה ואין הוא מהווה ויתור על כל טענה, זכות ו/או סעד העומדים לזכותי לפי הוראות כל דין ו/או הסכם.

בברכה,

[נא הכנס את שמך]

אם זה לא עוזר, ללכת לתביעה

פורסם

דואר זבל? מה זה דואר זבל?

(משתמש בGMAIL)

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

נצל"ש.

אני סובל מהטרדות לא מפסיקות של חברה למשהו שקשור לצ'קים חוזרים.

אחרי שצרחתי לשרלואה שחזרה אליי (כי אי אפשר לפנות לנציג אנושי שם משום מה, ואין שום פרטים על החברה הזו באינטרנט) לתוך האוזן שתסיר אותי מייד מרשימת התפוצה, היום הם התחילו שוב!

מה אני יכול לעשות?!

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
נצל"ש.

אני סובל מהטרדות לא מפסיקות של חברה למשהו שקשור לצ'קים חוזרים.

אחרי שצרחתי לשרלואה שחזרה אליי (כי אי אפשר לפנות לנציג אנושי שם משום מה, ואין שום פרטים על החברה הזו באינטרנט) לתוך האוזן שתסיר אותי מייד מרשימת התפוצה, היום הם התחילו שוב!

מה אני יכול לעשות?!

הם מתקשרים גם אליי כל כמה שבועות. לדעתי הם לוקחים את הטלפונים מפרסום שיש לעסק וזה לא יעזור הרבה אם תבקש שיסירו אותך מרשימת התפוצה - כי לא בטוח שבאמת יש כזו.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אז ממה שאני מבין החוק מלא בחורים שקשה\לא שווה לנסות אפילו לתבוע.

רק הגשת התביעה כרוכה ב-50 שקל שכנראה מכניסה למדינה יופי.

פורסם

החוק אומר שניתן לתבוע עד 1000 ש"ח על כל הודעת זבל.

בתביעות קטנות משלמים אחוז אחד מסך התביעה. ומינימום של 50 ש"ח אם אני זוכר נכון.

יש צורך להוכיח שבאמת עשית הכל כדי שההודעות יפסיקו להגיע אליך.

מישהו פעם תבע מועדון בב"ש על סכום של 29 אלף שקל (קיבל 29 הודעות)

בפועל נסגרה פשרה של 5000 ש"ח. אפשר לקרוא כאן.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

החוק דווקא לא כ"כ מלא בחורים ויש לי כמה חברים שמדי פעם מוסיפים עוד כמה אלפים למשכורת החודשית שלהם בפשרות אחרי מכתבים תקיפם.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...