Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4914 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עזרתכם דרושה, אם זה קצת עוזר ההתלבטות נעה בין מספר מועמדות:

1. אלפא רומאו מיטו 1.4 (135 או 155 כ"ס).

2. פולקסווגן שירוקו (דגם ה122 או 160 כ"ס - קצת [הרבה] חורגת מהתקציב אז רצוי שתרחיבו מדוע היא עדיפה בהרבה וגם הסבר על מודלים בעיתיים יותר ופחות הבנתי שבמודל 2009 יש בעיות גיר ומנוע כרוניות ואולי זה גם זולג למודלי 2010).

3. יונדאי ולוסטר (לא ספורטיבית במיוחד אני יודע, אבל בכל זאת אלטרנטיבה לא רעב ובמחיר של 95 אלף אפשר לקנות 2011 ועוד ליהנות משנתיים אחריות שזה לא רע בכלל).

אשמח מאוד לידע מקצועי והכוונה, ובעיקר הפרחת "אגדות אורבניות" כמו בעיות גיר ומנוע בשירוקו - ירידת ערך באלפא - ולוסטר על הפנים של חוויית נהיגה.

מעריך מאוד את העזרה, תודה מראש !

פורסם

המחלה בשירוקו הייתה בדגם עם שני המגדשים, 160כס, אתה גם תצטרך להעלות את התקציב וגם לקנות רכב בלי אחריות (או כמעט בלי אחריות) ואמינות מוטלת בספק.

if that's your cup of tea - בבקשה. מצד שני אתה תהנה מהאקסקלוסיבות של הסמל של 35px-Vw_Logo1.png בחזית, ואולי איכות חומרים עדיפה.

וולוסטר מאידך תהיה אנמית (בביצועים) בהשוואה לשירוקו, אבל עם חריגה קטנטנה מהתקציב וקצת התמקחות תוכל לקנות כזו חדשה לגמרי, עם 3 שנות אחריות מלאות.

והמיטו פשוט סקסית וייחודית, לכל הפחות הרבה יותר ייחודית מהשירוקו והוולוסטר שנחשבים כ'רכב ערסים עממי'.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

סליחה אם התבלבלתי בכותרת הרכב לא יהיה חדש מהיצרן אלא מיד שנייה.

אז בכל מה שנוגע לשירוקו אם אני לוקח את הדגם של ה122 כ"ס אין חשש בכלל ? ועדיף להימנע פשוט מהדגם של ה160 כ"ס ?

ובאשר לאלפא מיטו, כמה הרכב יהיה מומלץ ?

וולוסטר ירדה מהפרק ? שמעתי שהרובוטית על הפנים, השאלה איך הידנית או האוטומטית ?

תודה רבה ! ובוקר מצויין.

פורסם

תסלח לי שאני לא מצליח להבין למה אתה מוכן להוסיף על שירוקו משומשת אבל את אותו הכסף (ופחות..) אתה לא מוכן להשקיע בוולוסטר חדשה?

באשר למנוע של השירוקו ב122כס אין יותר מדי חשש, אין שם מגדש-על, אפשר להגיד שהוא אמין בערך כמו כל מנוע TSI אחר.

כשהשירוקו הושקה המון כתבי רכב ציינו שה160 פשוט מיותר; רכב כמו שירוקו צריך לקחת בגרסה החזקה (2 ליטר עם 210 סוסים) או בחלשה בשביל "להיות בלי להרגיש עם", ה"באמצע" הזה שנקרא 160 לא טוב לאף אחד.

מצד שני, ה160 עלה בזמנו קצת מעל ה122 והרבה פחות מ210. מצד שלישי סבל מבעיות אמינות.. פשרות לפה ולפה.

לגבי הוולוסטר אתה קצת מתבלבל, האוטומטית היא בעצם רובוטית כפולת מצמדים (בדומה לDSG של VW), והידנית כשמה היא.

תיבה אוטומטית רגילה (פלנטרית) אתה תקבל רק בגרסת הטורבו, שהתחילה להימכר רק לפני כמה חודשים - ואני בספק שיש כאלה בלוחות יד2, בכל מקרה מדובר ברכב מעל התקציב שלך.

לדעתי האישית אתה צריך להתרכז בוולוסטר SUPREME ידנית משומשת או INSPIRE ידנית חדשה.

באשר לרכב עצמו, וואלה! רכב עשו עליו כתבה מעניינת, תוכל לצפות בה כאן.

אצטט את החלק הרלוונטי שנוגע בתיבת ההילוכים (ששמעת שהיא "על הפנים"):

"עם תיבת הילוכים חכמה לה שש מהירויות, אתם פשוט לא תרצו לוותר על תפעול המנופים הקצרים מגלגל ההגה. התקן ה-DCT הזה מרשים ומתמגל. הוא נשען על טכנולוגיות רובוטיות נפוצות וקודם מהר מאוד כדי להיכנס לשימוש. בקרביו מצמד אחד שאחראי להילוך ראשון שלישי וחמישי, והשני מופקד על היתר בתיבה וההילוך האחורי."

על המיטו איננו יודע דבר חוץ מזה שהיא נראית נפלא, מסתובבים בפורום המון MiToיסטים שאולי יתרמו כאן את שני השקל שלהם.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

תוכל גם לרכוש סיאט לאון, עם המבצעים שלהם הייתי אפילו שוקל למתוח את התקציב ולרכוש חדשה.

אם משווים לאון חדשה לרכב משומש בן שנתיים - שלוש הייתי מעדיף את הלאון.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

תודה רבה !

האמת שהמיטו שנויה במחלוקת, היא נראית לא רע (לא מסתחרר ממנה), אבל הבנתי שאין מה להשוות בינה לבין השירוקו מבחינת איכות; מנוע, הנדסת אנוש וכדומה.. מעבר לעובדה ששמעתי כל כך הרבה דעות נגד הDSG, לא ממליצים עליו בעליל, אני כרגע בעלים של הונדה רובוטית ובוא נגיד שמיציתי את חוויית הרובוטי להמון שנים, אני קצת ספקן אם הגיר הזה יספק את הסחורה. נוסף על כך, יש תחושה שיש מן אינפלציה בשוק של הוולסטר, היד 2 מוצף והמחירים איך להגיד "גמישים" מדי ביחס לרכבים שהם חדשים ודי אטרקטיביים - לי משהו מריח לא הכי טוב (אולי אני טועה, אני ספקן מטבעי).

אם אפשר מישהו שיכול לחדד את הנושא עוד טיפה, קהל של אלפא או שירוקו או יונדאי אשמח לשמוע עצות וחוות דעת נוספות.

ערב מצויין :wink:

פורסם

טוב סליחה על ההקפצה מראש, אבל זה די אקוטי !

יש לי עסקה שהייתי שמח לשמוע עד כמה היא טובה בעיניכם:

שירוקו - 2011 - 1.4 - 122 כ"ס - ידנית - 16 אלף קילומטר - מלוקקת ויפייפיה - מחירון 14K הגענו להבנות על 103K, הקאץ' היחידי הוא שהרכב יד 2 - כלומר אני אהיה יד 3 - השאלה עד כמה זה חמור ? עדיף לוותר או שהמחיר עושה צדק עם הרכב ?

(אגב, עלתה לכביש באוקטובר 2011).

המון המון תודה , אני נואש לעזרתכם !

פורסם

דעתי האישית, אני לא הייתי קונה רכב שנמצא רק שנה על הכביש וכבר החליף 2 בעלים.

אם מדובר ברכב סופר נדיר והייתי מתכוון להשאיר אותו אצלי 5-6-7 שנים, הייתי שוקל, אחרת ממש לא.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

מטריד שהוא כבר יד שניה ומטריד שהוא מוריד כל כך הרבה במחיר.

מניסיון, אין מתנות חינם.

מצטרף להמלצה על לאון ידנית 1.8TSI, שנת 2011, אותה תוכל לרכוש בערך ב- 95K והיא תתן תמורה מעולה ותהיה חזקה יותר מכל האפשרויות שהעלית (אולי למעט השירוקו 160, שיש לה את הבעיות שלה כפי שכתבו קודמיי).

אם אין לך יומרות ספורטיביות ואתה רוצה עדיין התנהגות יחסית ספורטיבית, תוכל לחתוך עוד כמה אלפים ולקחת לאון 1.2 שעדיין תהיה זריזה ונעימה.

בהצלחה.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

לא בכיוון של סיאט כל כך אבל תודה.

הרכב ושמור מאוד, עבר טיפול ממש עכשיו יש לו טסט לשנה - באשר לחשדנות על הידיים - מובן - אבל אני לא קונה חתול בשק.

הרכב ייבדק גם במכון וגם בצ'מפיונס, מעבר לעובדה שלפעמים קורה שאנשים מחזיקים רכב לתקופת זמן קצרה.

השאלה רק כמה זה בעייתי להחזיק רכב יד 3 לכשאמכור אותו יהיה יד 4.

פורסם

כמו שאמרו פה זה לא רכב כלכך נדיר אז כניראה שתוכל למצוא גם כמה שהם יד 1, בכל מקרה אם אתה נעול הרכב הספציפי הזה אז אין עם זה שום בעיה אחרי שתיקח אותו לבדיקות ותסתדרו על המחיר, אבל קח בחשבון שאם אתה מתכוון להחזיק את הרכב לא להרבה זמן תצטרך להוריד הרבה במחיר בשביל שיקנו אותו ממך וניראה שיהיה לך קשה למכור אותו.

skoda fabia 1.4 16V

skoda octavia 1.9TDI

audi A4 1.8T - sold

• תוכן חדש...